Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-26 18:34:44 följande:
    Jag har ju ingen aning om vilken politisk ideologi du känner för, det är väl en av dubbelanonymerna som tilldelar andra skribenter politisk tillhörighet.

    Däremot har jag för mig att jag i tråden sett en del argument av typen jag enbart sett bland alternativhögern och SDs vurmare/svans. Men om det var du elelr någon annan har jag just nu ingen aning om - och således heller ingen uppfattning om heller. 

    Så vitt jag förstår och kommer ihåg har jag inte ifrågasatt någons minne eller förmåga till att minnas, det tyckte jag mig se att någon förstod i alla fall.
    Både the Pope och jag, och kanske fler, har fått kommentarer här om likheter med SDare, extremhögern, populister, nazister etc, som svar på inlägg. Dessutom minns jag att vi har båda deklarerat ungefärlig partitillhörighet. 

    Hint, hint, nudge, nudge, know-what-I-mean .... skitkul! Bara antydningar och paralleller, så att era inlägg inte ska gå att anmäla. 

    Attans irriterande. Som jag skrev någon gång innan, är jag verkligen ingen extremist och känner även tex vänsterpartister och MPvänster som delar min uppfattning om pandemistrategin, det är inte partibundet. Känns som en förolämpning med dessa antydningar, då jag verkligen ogillar de som jag buntas ihop med. Ogillar även generaliseringar och förutfattade meningar!

    Dessutom har jag väldigt lite kännedom om hur SDentusiaster uttrycker sig eftersom jag kommer ytterst lite i kontakt med sådana, så det är svårt att uttala sig om dessa påstådda likheter. Är vän med en avlägsen släkting på FB, som brukar citera SDdravel och skriva Läs, viktigt! Men det brukar jag aldrig läsa och jag och övriga släktingar suckar och lämnar det utan kommentar, för vi vill inte starta någon släktfejd, vi inser att det inte går att diskutera med fanatiker. 

    Bor ju inte i Sverige, så vet inte vad som menas med alternativhögern, är det nassar? SD? Centerpartister? Eller vad?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-27 18:58:10 följande:
    Och folk dör i så fall också som flugor ute i Europa trots hårda restriktioner.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-27 17:49:32 följande:
    Nä, jag jämför med vänsterklustrets mindre lyckade Peru-resonemang.

    Det räcker förvisso att jämföra inom norden för att se att Sverige är sämst. Man kan även kolla världskartan och konstatera att vi är bland de 20 sämsta i världen.
    Själv föredrar jag att jämföra med EU/UK - jag är inte mycket för "naveltrångsperspektivet" Norden.



    Ja, EU + UK är ju bra att jämföra med, om man vill undvika tex Norge eller Vatikanen. Sverige ligger just nu på plats 22 i avlidna per million innevånare i världen, UK ligger på plats 5, och Norge på plats 107.

    Men tycker man att UK är mer likt Sverige än Norge är, kan man ju få tycka det. Dessutom tycker jag inte att det är så relevant att 4 pluttestater som ligger risigare till än Sverige, som tex San Marino, räknas med. 

    Det här med att lägga till UK (och inte Norge), förbättrar ju statistiken för Sverige ...
    Jag tycker ju personligen att plats 22 i världen inte är så hedrande, och att plats 18 om man räknar bort pluttestaterna, inte är lysande.

    Men det beror ju på var man lägger ribban, tycker man att den platser är ok, så är ju allt väl. Hade man hoppats på att Sverige varit mer försiktig och tagit bättre hand om sina innevånare, är ju platsen en besvikelse. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-27 20:04:00 följande:
    Ja, jag har skrivit några gånger att jag ska lägga till Schengen/EES-länderna också, men dels har ren lathet hindrat mig från att ändra i excelarket och dels så handlar det om så få och så små länder att de knappast påverkar ens i marginalen.

    Men visst jag kan lägga till Norge, Schweiz, Liechtenstein, Island och säkert några till jag inte kommer ihåg nu till nästa gång.

    Jag är ju inte intresserad av någon median utan ett genomsnitt - mitt perspektiv är inte nationalistens och därför passar snittet bättre än medianen.

    För övrigt så är väl nästan samtliga av de 20 länder som redovisar högst andel döda europeiska - tanken på hur en del av trådens kritiker skulle kunna förklara detta får mig att småle lite trots den oerhörda tragiken med att över en promille av EU/UK:s befolkning har dött i covid-19.
    Vad menar du med trådens kritiker? De som är kritiska till Sveriges handhavning av pandemin eller de som är kritiska mot TS?
    Varför skulle dessa kritiker behöva förklara de höga siffrorna i Europeiska länder? I vilket syfte?
    De diverse ländernas strategier återspeglas ju i deras siffror, med undantag för den ökade spridningen av den brittiska och andra varianter, som är extra svåra att begränsa, fast försök görs. 
    Ja, endast 3 av de länder som har sämre resultat än Sverige befinner sig utanför Europa. Så tragiskt detta, vare sig det handlar om Europa eller utanför. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-28 18:35:18 följande:

    Vi ligger fortfarande på medel i EU/UK, det betyder vi varken gjort det bra eller dåligt, utan mittemellan.
    Dina ord ändrar inte detta faktum.


    Så vad är medelvärdet för EU-UK nu per million innevånare?
  • FuckGoggleAskMe

    Även om några områden i Stockholm är väldigt tätt befolkade, är det ju knappast så att Sverige sticker ut som ett särfall i Europa, med extremtät befolkning ...

    https://www.worldatlas.com/articles/the-most-densely-populated-cities-in-europe.html

    https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200430-1

    https://citymonitor.ai/fabric/these-maps-reveal-truth-about-population-density-across-europe-3625

    https://www.worldatlas.com/articles/european-countries-by-population-density.html

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-28 20:45:08 följande:

    Det är kanske så att länkar som har textsträngar som kan tolkas som kod blir knasiga - då jag klickade på min länk kom jag till ingenting  -  kanske så här om man lägger till https:// framför texten nedan?

    ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/6/66/Overcrowding_rate%2C_2018_%28%25%29_SILC20.png


    Njet. Kommer till polska text om boende.
    Men även solen har sina fläckar. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-28 20:50:41 följande:
    Mycklet riktigt - FL trunkar bort en del text som den uppfattar om kod - undrar om FL får spel om det är ett ? med då...

    ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php

    funkar inte det kan man kanske klistra in nedanstående rader i adressfältet

    ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?

    title=Housing_statistics/sv#Boendekvalitet
    Första länken funkade.
    Ja, overcrowded, där ligger ju Sverige inte så risigt till i EU. Men beträffande poverty ser det sämre ut, fast det kan ju bero på vad medianinkomsten ligger på eller att bidrag inte räknas in. Har svårt att tänka mig att inkomststorleken är så stor mellan Sverige och Norge eller Irland, verkar ju inte så troligt.
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-28 21:03:16 följande:
    jag kommer till denna sida ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php

    Jag skulle inte kalla FL för solenSolig

    På polska heter det väl nie, njet är väl ryska? - men jag gissar här.. ja på polska är enligt en kollega 'tack' men stavas kanske tak
    Jag kallade ju dig för solen, men det kanske inte var så allvarligt menat.
    Nej - låter ungefär likadant på ryska och polska, men vet inte hur det transkriberas från deras alfabeten. Ja - vet jag inte heller hur det transkriberas, men tack-tak heter det. Har tänkt att lära mig polska men har inte blivit av än.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin