Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-12 23:25:39 följande:
    Jag menar att det jag återgav utspelades i ett annat land, inte i Sverige - precis som jag skrev. 
    Jag skrev inte att inget av detta överensstämmer med vad som skett i Sverige.
    Och jag menar också att jag föredrar presskonferenserna här, mot hur de är i Sverige.
    Klara besked, tydlighet och en öppenhet mot experter i andra länder.
    Är speciellt glad över att bo här nu, i pandemitider. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-12 23:54:53 följande:
    Bra, alla ska känan sig trygga där de bor - det är en stor kris på många plan som var och en är del av just nu.

    Tyvärr är det ju en del här i tråden som ansett att uttalanden som att man ska utvärdera vilka åtgärder som har effekt och hur de ska införas som att vara oklara eller otydliga.

    Kanske är det tyska språket mer direkt och klarare -men det tror jag är en generalisering iofs.. 

    Jag tror själv på att det hela beror på andra saker, saker som alla människor dras med..
    Jawohl, inte är det så raka puckar från Tegnell and Co. Det är inte så transparent i Sverige. Och inte lyssnar man så mycket på utländska experter heller i Sverige. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-13 00:06:57 följande:

    Tvätta händerna för slippa COVID-19, ja, det är ditt val.

    Skolan är inte drivande i smittan i totalen.
    Men såklart ser man en skola som får stänga ned för smitta sm svart och vitt, så slutar man prata om verkligheten.
    Du borde ha lyssnat på Tegnell på SVT idag, det var avhandlat där.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-12 23:34:40 följande:
    Och jag menar också att jag föredrar presskonferenserna här, mot hur de är i Sverige.
    Klara besked, tydlighet och en öppenhet mot experter i andra länder.
    Är speciellt glad över att bo här nu, i pandemitider. 

    Jaså?
    Säger dom en strategi där och sen pratar man du om en strategi som inte ens existerar?


    Bor du i UK väl?
    Som är 9:e landet som har mest döda i HELA världen?
    Om du är så glad över den platsen, så bör du vara hysteriskt glad över en 25:e plats i världen väl och som Sverige har, eller.


    Alla i detta land vet redan om att man ska tvätta händerna.
    Därför upprepas detta inte varje dag.
    En massa smittofall i skolorna har identifierats, så man tar detta på allvar. De smittade eleverna kanske inte blir så sjuka själva, men familjemedlemmarna som de smittar blir väldigt sjuka. 

    Biten om strategin som inte existerar, förstod jag inte.
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-13 00:13:50 följande:
    Nähä.. så det har du inte hört att man gör.. ja de tar väl inte upp detta på presskonferenserna, men FoHM refererar återkommande till kunskapasutbytet med WHO och andra länder.

    Kanske får skicka  FoHm på tyska-kurser så att de gör sig begripliga för de som inte snappar upp vad de säger på svenska.. Wien är ju en vacker stad med mycket historia och flertalet kunskapssäten. Det är väl drygt 25 år sedan jag senast besökte staden som turist och mycket har säkert ändrats 

    Hur som helst, deutschinstitut vielleicht? 
    Jag har inte hört att FoHM sagt att XX funkar bra i detta land, därför ska vi också göra det. Det är mer, XX gör detta men det tror vi inte på. Vi vet bäst. 
    Ja, kanske kurser i tyska skulle hjälpa. Man kan ju hoppas.
    Wien har förändrats en hel del de senaste 25 åren, men är fortfarande magiskt. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-13 10:45:59 följande:
    Det ÄR ganska bortkastat tid att jämt behöva förklara för en person att saker och ting visst finns, att hon bara missar det för att hon inte bor i landet. 

    Hur mycket folk har skrivit är ointressant. 
    Några långa haranger om Finland, har jag inte skrivit, men det är ok om du blandar ihop mig med ABC, jag tycker den personen skriver bra inlägg. Spammar tycker jag inte heller att jag gör, jag är helt on topic med rubriken på denna tråd. Är du?

    Men kasta inte bort din tid med att förklara saker då, det är frivilligt och du behöver faktiskt inte alls. 

    Newsflash - med hjälp av teknikens underbara värld, kan även de utanför Sverige höra och läsa vad Tegnell och hans polare säger och gör.

    Om antal smittade och döda går ner kraftigt efter tex en lockdown, brukar det tolkas som om det finns ett samband där ... det är väl inte så underligt. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-13 09:31:17 följande:
    Det var den där lilla detaljen i lagen som säger att arbetet ska ske evidensbaserat och vetenskapligt - så att testa lite utan att det finns rätt underlag har de inte rätt att göra.  Detta bekräftas också av den länk vår vän ABC gett där Finlands Mika Salminen pratar om hur man i Sverige arbetar med en mer vetenskaplig grund.

    Så att tro att FoHM vet bäst är en helt felaktig uppfattning - det handlar snarare om att de inte vet och absolut inte vet bäst.
    Ett exempel -
    När folk dör som flugor av denna pandemi, och ett grannland har fått X% lägre siffror efter tex utegångsförbud vid klockan X, finns det en del politiker som ber sin expertgrupp att snabbt beräkna om denna åtgärd även skulle kunna tänkas pressa siffrorna i det egna landet. Om expertgruppen tror (inte vet, men tror), baserat på tillgängligt material och sin erfarenhet, att denna åtgärd har stor chans att förbättra situationen, genomför politikerna detta och hoppas det hjälper. Detta är alltså baserat på evidens och vetenskap, fast med begränsat material.

    Det finns andra sorters politiker som konstaterar att det var intressant information, låt oss tillsätta en grupp som kan forska på detta, men eftersom det inte finns helt klara vetenskapliga bevis på något, kan ju de förbättrade siffrorna bero på något helt annat. Så låt oss inte pröva detta, åtgärden kanske sparar många människoliv men vi vet inte detta till 100%, och då är det inte värt att pröva.
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-13 12:22:26 följande:
    Var det du som tidigara önskade att regeringen skulle tillsätta en expertgrupp för att utreda och jag förklarade att det i smittskyddslagen står att det är FoHM som är den myndighet som har ansvar för just detta?

     
    Ja. Och jag förklarade att jag tycker att expertgruppen på FoHM verkar behöva förstärkning från olika håll, folk med olika uppfattningar och erfarenheter. Tex kunde några av de forskare och experter som inte håller med om FoHMs strategi gå med och röra om i grytan.
    Så gör man i en del andra länder, motsvarigheten till FoHM tillsätter en speciell expertgrupp och coordinerar arbetet. Representanter för olika organisationer och experter från olika relevanta yrkesgrupper samlas, diskuterar och formulerar rekommendationer som presenteras för regeringen. I gruppen finns även olika uppfattningar representerade. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-13 20:32:19 följande:
    Och hur mycket passerar vid sidan?
    Du menar vad som passerar i eventuella glipor runt masken?
    I princip ska det ju inte vara några glipor, men om man då säger att 15% går genom masken, och så gissar man att t.ex. 15% ytterligare passerar genom glipor, då innebär det att 70% inte går igenom masken, och det visar sig då att det är viktigt att använda mask, eftersom man sänker risken med smitta. 

    Hur stor del av smittan som stoppas av en mask är väl inte helt fastställt, men man vet att det stoppar något. Var tycker du att gränsen går, är det bra att tycka att om tex bara 50% av smittan stoppas, är det inte lönt att bära mask? Är det inte bra att alla försök till att begränsa smittan används? Ju mer som inte sprids, ju mindre är riskerna att smitta. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-14 17:19:25 följande:
    Det där har du fått om baknaveln.

    Däremot är det endast nazister som tror att svenska flaggan är deras.

    Den tillhör alla som bor i Sverige - och det får nazister och annan brun ohyra vackert finna sig i.
    Håller med om att det är bara trams att svenska flaggan är reserverat för nassar, även om kanske dom tror det själva, och då är väl första tanken när man ser en bild på flaggan att det kanske är en nasse. Men så behöver det ju verkligen inte vara, man kan ju läsa och bilda sig en uppfattning. Antar att du valde den för att alltid retar det någon.

    Föresten tillhör svenska flaggan även en del som bor utanför Sverige, som tex svenskar, svenskättlingar och sverigeentusiaster.

    Skulle bara äckla mig att hänga på nasseforum så har inte så stor koll på vad dom dillar om, men det var ju intressant att de tror att Steffe och Anders vill bli av med kostnadskrävande pensionärer, med tanke på nassarnas mörka historia av att göra sig av med utvecklingsstörda etc.

    Jag har en väldigt negativ uppfattning om vad Steffe, Anders och dom andra tycker, vill och gör, men herregud, att dom medvetet skulle sträva efter att ha ihjäl de svaga i samhället var väl attans magstarkt. Det är inte på den goda viljan det brister ... utan på kompetensen. 

     
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-01-14 19:14:34 följande:
    Att några man inte håller med skulle ha som munskyddsargument nr 1 att det är ett universalskydd och en ogenomtränglig sköld mot smitta är också halmgubbe nr 1. Att sedan sitta och raljera både knaggligt och med en falsk utgångspunkt för oenigheten, ja det är ju en debatteknik som är rutin från källare där man har ena handen på tangentbordet och huvudet fullt av konspirationsteorier om judiskt maktövertagande. Totalt debattförstörande att fabricera falska teser åt andra och sedan gå loss på dem.

    Vad gäller Peru så är det mycket allvarliga förhållanden ur hygien- och trängselsynpunkt samt undermåliga vårdförhållanden med våra mått som varit gällande, och som av experter anses avgörande. Ingen i tråden har hävdat att ett munskyddstvång utan avstånd, majoriteten av arbetstagarna i informell sektor och bristande hygienmöjligheter har bra, eller ens några, förebyggande effekter. Den som hävdar Peru som ett bevis att använda i debatten om munskydd saknar grundläggande kunskaper i vetenskapsteori. Samma lysande argument som att kondom inte skyddar mot hiv, eftersom dejten faktiskt blev infekterad när kondomen åkte av under resten av akten och hon fick både mannen och hiv i tvåan.
    Ja.
    Jag har sett en slags pyramid någonstans, där det står om olika åtgärder, och hur viktiga dom är, i rangordning.
    Det var något sådant - 1. Håll fysiskt avstånd. 2. Tvätta händerna. 3. Använd munskydd.
    Alla metoderna uppmuntrades för att undvika smittan. Att somliga tror att en del tycker att metod 3 är det enda som räknas är ju helt galet, ingen tror väl att munskydd kan uppväga fysiskt distansering. 
    Jag har varit i Peru. Samhället fungerar helt annorlunda än i Sverige. Folk går på marknaden för att köpa mat, många lever på att sälja saker till andra, fysisk distansering är svår. Och sjukvården är skrutt. Att använda munskydd är bara ett desperat försök att stoppa smittan, men så länge fysisk distansering inte funkar, hjälper det ju bara lite med munskydd. Fast lite hjälper det ändå. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin