Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-02-01 22:43:42 följande:
    Finns en möjlighet att du bara drömmer allt, en livlig dröm där du deltar i en tråd på ett forum där man diskuterar en farsot.

    I så fall är jag bara en del av en annans dröm - eller kanske en mardröm.
    Antagligen. Jag drömmer att det finns något som heter internet, osv. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-02-02 09:26:12 följande:
    Är det någon motsägelse? Nej. Så vad pratar du om! 

    Man har väl bedömt att man inte kommer att lyckas minimera smittan till nästan ingenting för att det var för utspridd redan. Och då har man satt sig det här lite mindre ambitiösa målet att åtminstone sjukvården måste orka med. 
    Jo, det är skillnad att ha som målsättning att inte överbelasta sjukvården, eller att minimera smittan så mycket som möjligt. Regeringen säger nu att uttalandet nedan (fr DN) inte stämmer, utan att målet var alltid att stoppa smittan så mycket som möjligt. Det där med att vi vill ha en lugn och försiktig spridning låter ju illa och är att sätta ribban lågt. Plus låter som om man vill påskynda flockimmuniteten med mer spridning.

    ? Vi har absolut inga ambitioner att låta smittan sprida sig på det sättet, vi har hela tiden sagt att vi vill ha en lugn och försiktig spridning så att inte sjukvården överbelastas. Allt vad vi gör inriktas helt och hållet på det, säger Anders Tegnell. (Mars 2020)

    https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/orden-om-svenska-strategin-raderades/
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-02-02 17:57:35 följande:
    Jag skrev just inte att det inte skulle vara skillnad, Jag skrev att det inte är en motsägelse, och det är ju något helt annat.

    Och det där citatet säger ingenting utan sammanhang. Och det finns ingen anledning varför man skulle ha satsat på eller t.o.m. försökt påskynda flockimmunitet. Och FHM har svarat på såna frågor många gånger på presskonferenserna. Jag hänvisar till dessa. 
    Om du inte förstår, måste jag väl göra en Andrea, och förklara det självklara.

    Det finns 200 vårdplatser, sen utökas kapaciteten till 230.

    A - Målet är att inte överbelasta.
    Först är det ok med 195 patienter, sen är det ok med 225.
    Allt vad vi gör inriktas helt och hållet på det. Vi är nöjda om målet nås.

    B - Målet är att minska antalet patienter så mycket som möjligt.
    0 patienter är målet (kan inte uppnås, men det är ändå målet). Detta ändras inte även om antal vårdplatser utökas. 
    Allt vad vi gör inriktas helt och hållet på det. Vi är nöjda om målet nås. 

    Det är skillnad på dessa två strategier och dom är motsägelsefull.

    Säger citatet mer om jag citerar hela intervjun? Kan göra det, men du kan också kolla själv, via länken. Det finns ingenting där som ändrar det jag citerade.

     
  • FuckGoggleAskMe
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-01 20:31:11 följande:
    Inlägg 14696 - Strategin handlar om mer än bara de som har virus, och hålla nere smittan att sjukvården hinner med och där har man varit ~100% framgångsrik.

    Nja, men nu påstår ju regeringen att nej, det var inte strategin, utan den var att minimera smittan så mycket som möjligt. Dvs orelaterat till sjukvårdskapaciteten. Boverket - har du någon länk till där de påstår att Sverige är tätbebott?

    Vad ligger medel i EU-UK på nu, och vad ligger Sverige på? Och varifrån hämtar du denna information? Har frågat innan men du svarade aldrig. 
    @Klyban.
    Nu har jag frågat ett antal gånger utan att få svar, så jag inser att du har ingen grund för de 57 inlägg där du hävdat detta om Boverket och medel i EU-UK. 
    Hur är det med den faktagrundade röda tråden för att nå konsensus? 
    Ser klent ut på faktasidan, mycket snack och ingen fakta att backa det upp med.  
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-02-02 20:43:52 följande:

    Påståenden ni motsätter er som andra gett, återfinns på Boverket.
    Det är en myndighet som bekräftar dom påståenden.


    Medel i EU/UK har presenteras mer än en gång. vill du diskutera dessa, så kan du vackert plocka fram de beräkningar som presenteras för dig.


    Vi är i ett läge där ni får komma upp till bevis, jag förstår att ert narrativ inte funkar sedan länge, men är ska ni förstå det?
    Kanske om vi går över medel tillräckligt så ni kan påvisa det, men inget som tyder på att det kommer ske de närmast månaderna.
    Så vi står kvar på samma punkt, upp till bevis, och det finns inlägg i ämnet, så finns igen ursäkt där.


    Och det som är mest beklagligt, det är att ni verkar oerhört ledsna över att det inte går sämre för Sverige än vad det gör, och det är för mig verkligen  verkligen udda.

    Så, du har inlägg som beskriver allt dessa, gå tillbaka dit och återuppta faktan där, jag kommer köra kortversionen tills döddagar och tills nått  verkligen har ändrat sig.
    Och det är ganska lustigt man överger dessa inlägg med fakta, för börja om igen, som tidigare fakta skulle försvinna.
    Undrar vart man sett det diskussionssättet innan? Nån som vet?


    Ok, så inga länkar. Dina påståenden är gripna ur luften. 
    Du har inga fakta.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-02-02 22:50:15 följande:
    Skit i det, jag tänker inte läsa det! Förutom att du är väldigt otrevlig, så läser du ju inte ordentligt heller vad man skriver, så man får i regel svar som bygger på missförstånd.
    Tack detsamma. Förstår inte varför du ska vara så otrevlig mot mig. 
    Är du så mot alla du möter?
    Nej, det är en bra strategi att inte läsa något, stick huvudet i regeringssanden, det blir nog bra. Du kanske i regel får svar som bygger på att jag tycker annorlunda än du. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-03 06:54:16 följande:
    Jag tittade på DNs utsändning av pressträffen. Pressträffarna brukar också finnas på Youtube.

    Kritiken som framförs i tråden bygger i huvudsak på halmdockor och politiserade uppfattningar som egentligen har andra grunder. Det är inte många av kritikerna dom lyckats få ihop en rad eller två som på något sätt liknar coronakommissionens första delrapport, istället är det halmdockor och diverse andra klassiska argumentationsfel, motiveringen bygger i slutänden det att de _tycker_ så...
    Jaha, kritiken har egentligen andra grunder ... de grunder jag har för min kritik är att jag inte tycker att pandemin har sköts bra i Sverige, vilka andra grunder tror du jag har?
    Jag har inte eftersträvat att skriva liknande coronakommissionens rapport, varför skulle jag?
    Andrea påstod att mina inlägg bygger på missförstånd, medan jag skrev att de bygger på att jag tycker annorlunda än vad hon gör. Hur jag motiverar min kritik trodde jag var klart efter alla länkar jag postat etc, men du kanske missade dom. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-03 06:43:08 följande:
    Att du _tycker_ annorlunda förändrar inte heller verkligheten.
    Nej, är det sant? Tack för denna NEWSFLASH!!
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-02-04 20:09:04 följande:
    Där ser man, ännu mindre imponerande underlag än i undersökningen från Skövde om svenskars inställning till en spårningsapp: "Klar majoritet emot" (av 453 personer..) "Bara 35 % var intresserade"

    Tegnell och co var ju även emot symptomenkäter. Bra att akademien inte höll med och snabbt utvecklade appar för symptomkartläggning.
    Undrar hur enkäten var utformad i Skövde ... undrar om det var tydligt att det finns appar som inte avslöjar något personligt ... Förstår ju fortfarande inte varför Sverige, som nästan enda land i EU, inte har någon app. 
    Symptomkartläggning låter ju viktigt, konstigt att inte FoHM har koll på det. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin