• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-08-20 10:06:07 följande:
    Apropå masker så tittade jan nyss på det här Youtubeklippet som postades i en annan tråd.

    Hoppas att någon som vet mer om munskydd än jag kan kommentera klippet.


    " target="_blank">

    Intressant och se hur det flyger åt alla håll och såpass obehindrat, inser problematiken blir mer komplicerad med denna vetenskapen och om munskydd.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2020-08-20 10:27:57 följande:
    www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/ee7b2919-c7a6-...

    Videon här är på engelska. Den visar hur en hostning sprider sig över ett längre avstånd utan mask.
    Folk hostar idag i armvecken har jag märkt, nått jag aldrig sett innan i den omfattningen.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (Slickepott) skrev 2020-08-20 15:33:23 följande:
    En sak är iaf helt klart rätt, och det är att vi inte ska använda munskydd, förutom de som frivilligt vill göra det. Övriga håller avstånd, så löser detta sig.
    Munskydd/ansiktsmask kan dra åt h-e.

    Men visst är det intressant att det börjar tjats mer och mer om munskydd när smittan har minskat under par månader, precis som det växer fram en agenda.
    Och även är det intressant att SD tar och säger vi ska använda munskydd, de som struntade i COVID-19 krisövningen.


    Och munskydd är komplicerat, synd bara en del vägrar inse problematiken med munskydd och de tror det bara finns en nytta.
    Resten glömmer man bekvämt av.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-08-20 11:06:02 följande:
    Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på Statistiska centralbyrån (SCB) tror att vi kan komma att gå en lång period av underdödlighet till mötes.

    www.svd.se/manga-doda-da-ger-farre-doda-nu

    Detta får vi följa, då detta ger ett nytt ljus åt de som dött.
    Och vem vet, när räkneboken räknas in, så kanske det ser ut som vanligt.(Men du och jag vet det tar långt tid och få svar på den, och det tålamodet har inte de med kortsiktiga politiska poänger.)


    Men vi har noterat detta med under dödligt, och det är fascinerande hur det ändrar en hel del i frågan.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-08-20 21:52:20 följande:
    Sällan har så många känt till så lite om hur ett virus egentligen fungerar, men så småningom kommer man förstås att kunna bygga pusslet bättre, kanske de motsägelsefulla fuktpusselbitarna ska sitta långt ifrån varandra.


    Jag tror att statistikern har fel.

    Perioden av underdödlighet kanske inte blir lång, att många dog bara några veckor innan de annars skulle ha dött påverkar inte så länge - och sen kanske vi får se indirekta effekter av pandemin, fler självmord, fler som dör av andra sjukdomar i och med att övrig sjukvård blivit eftersatt eller att folk har undvikit att kontakta sjukvården för symptom på sjukdomar som ofta kräver en tidig behandling för att de ska kunna botas.

    Men sannolikt kommer Sverige att drabbas lindrigare av indirekta effekter än många andra länder.

    Vi får följa fakta och se vad den säger, vi är ju bara i lindan ännu och med denna typen av information och fakta.
    Även det andra ska bli intressant och följa, då vi har lyft att pandemi har mer att göra med än "bara" smitta.
    Vi har ju fått hård kritik innan och genom lyfta sekundära problem och när vi pratar om den större bilden.


    Men jag anser fortfarande att det ser ut som vi har gjort rätt och de den totala bilden, tendensen vandrar fortfarande åt detta hållet.
    Sen också när smittan ökar igen, för det vet vi redan den kommer göra, och säkerligen flera ggr till.


    Vi är tyvärr tvungna att påpeka detta redan nu, då vi redan nu vet att man kommer använda en ökad smittspridning som politisk kortsiktig poäng.
    Och det är här SD kommer stå yla munskydd som tokar och sen inte ens använda de själva.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-08-21 08:12:29 följande:
    Ja, vi är förmodligen fortfarande bara i början av pandemin. Coronaviruset blir vi aldrig av med och inte förrän det finns ett verksamt vaccin som kan skydda riskgrupperna kanske medierna kan nyansera beskrivningen av covid-19 som det gigantiska hot mot oss alla sjukdomen inte sällan framställs som nu.

    Det är heller inte så märkligt att många i väntan på vaccin vill tro på att det ska finnas mirakelmetoder som kan skydda. Det är heller inte förvånande att det finns politiker som försöker exploatera människors rädsla.

    Lyckligtvis så har vi bara ett parti i Sverige som anser att politiker är de som är bäst lämpade att tolka forskningsresultat och utifrån dessa avgöra vilka smittskyddsmetoder som är lämpliga.

    Ur mitt perspektiv är det en oerhörd skillnad mellan att anse att FHM gör felaktiga bedömningar och att de borde ompröva sin syn på t ex munskydd till att som t ex SD anse att det är politiker som vet mest och bäst. 

    Att Sveriges smittskyddsstrategi avviker en del från andra länders beror ju delvis på att vi lever i ett land där vi har ett system som till en viss del är skapat för att tydligt dra en gränslinje mellan politiskt beslutsfattande och myndigheternas ansvar.

    Vi får intressant följa det som kommer av detta och så får vi se vart fakta och forskningen tar oss.


     


    SD berättade ju redan med att Åkesson skolade ifrån krisövningen och vilken nivå och hjälpt de är för Sverige.
    Men det som gör mig allra mest perplex det är att desto mindre smitta, desto mer munskydd prat.
    Men har SD några munskydd på sig ens?
    Eller har inte det mailet blivit skickat än?
    Men detta med SD och munskydd, det kommer göra så vi får se om någon eller vilka är politiskt kortsiktigt motiverade, framför komma fram till nått.


    Det är bra att politiken inte ska behöva ta egna beslut, vi sett många dåliga exempel på detta i världen där politiker tagit över medicinska frågor.
    Se bara på USA och hur egna beslut över expertis att öppna upp södern ledde till där, och delstater som Arizona, Texas, Alabama, Mississippi och Florida har enorma problem och en okontrollerad smittspridning och får avvisa sjuka människor som vill in på sjukhus pga de är sjuka.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-21 13:19:23 följande:
    Det är vad FHM säger när de avråder från munskydd, ja.

    Men man behöver kanske inte låna ut sin hjärna till tjänstemän.

    Vet du ens själv vad du skrev här?
    Och om du gör, kan du förklara vad du menar så vi andra också förstår?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-08-21 14:52:26 följande:
    Jag tror att han menar att frivillighet är tvång, det vill säga att FHM:s neutrala hållning till munskydd är detsamma som att de uppmanar oss att inte använda munskydd. Att han likt många andra kritiker egentligen söker efter en auktoritet som ger order om hur vi ska agera.

    Och så menar han kanske att tjänstemännen på FHM saknar hjärna i och med att de inte tar till sig de vetenskapliga rön kring munskyddens effekter som t ex så genomtänkt har presenterats i den här tråden.

    Alternativt menar han att de som inte tror på munskyddens effekter saknar förmåga att tänka själva och att de alltså har lånat ut sina hjärnor till FHM som försett dem med en skeptisk munskyddsattityd.

    Jag jobbar för övrigt till och från med texttolkning så jag är ganska van att plocka fram budskapet i en text. Jag skulle gissa att han menar att de som är skeptiker inte tänker själv utan överlåter detta till FHM medan kritikerna i t ex den här tråden med sylvass precision synar alla argumentSkrattande

    Vet att drnail försöker göra det till svart och vitt, och berätta FHM säger en sak, fast det är bara Drnail som säger saken.
    Det roliga är ju att FHM inte ens säger det Dr nail påstår, vad beror såna missar på tro.


     


    Använder SD munskydd?
    Och hur länge om så är fallet?
    För vad är det för mening och prata om munskydds användande, och sen inte använda munskydd själv och om man är så säker.


    Jag gogglar Sverigedemorkrater och begränsar sökperioden till ett fåtal dagar.


    Problemet är att jag ser ingen Åkesson med munskydd, så hur är det med hans användande och borde inte Åkesson föregå med gott exempel om nu munskydd är så viktiga enligt honom.


     


    Men det där vape-testet på vart aerosolen tar vägen vid utandning, det var tyvärr för talande att problematiken kring munskydd är enorma.
    Och å en så satans enkel sak som munskydd, som trumpen brukar säga "Who knew it was så hard...."(enda skillnaden här är att det är svårt och greppa).


    "Gillade" de munskydd som skydda användarens inandningsluft med effektiva filter, men sen användarens utandningsluft helt ofiltrerad(elelr vad den delvis filtrerad på den som såg ut som gasmask?)
    Och en del av munskydd hade ju samma funktion såg det ut som, att utandningsluften ofiltrerad och inandningen filtrerar.


    Sen har vi falsktrygghet, felaktigt användande(som en av de mest omfattande, mycket hygien här, men även mycket pillande och inte ens använder skyddet som det är tänkt), och en med grogrund för att smitta fastnar och förökar sig i värmen och fukten av in och utandning.


     


    Dock det som gör mig mest perplex, det är hur de blir mer och mer aggressiva när smittan har minskat.
    Det får mig och fundera på om de ens bryr sig om munskydd från början, men här kommer vi in till dina observationer om den högerextrema kortsiktiga politiska agendan och att de hatar inte längre Greta utan Tegnell.
    Greta hade ett bra möte med Merkler verkar det som, låter ju positivt att Greta är fortfarande här och fått andrum då deras hat är riktat mot ett annat håll.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-21 13:21:43 följande:
    FHM säger att barn inte smittar vuxna (baserat på en enda kinesisk studie från början av pandemin).

    Säg mig, kommer barn bry sig om att hålla avstånd då?

    Det är många länders forskning som stödjer den, och jag har personligen inte än greppat varför smittspridningen är lägre just på virus som detta.


    Dock har ingen sagt att barn inte kan smitta, utan det är dina ord allena.


    Ja, barn kommer bry sig om att hålla avstånd och, nej, barn kommer inte hålla avstånd.
    Som du förstår så är inte det svart och vitt, men ja, barn kommer hålla avstånd bättre än innan, men det är ingen som inbillar sig alla kommer. göra det.
    Dock vet jag inte ens om forskningen ens har haft exempel med landsomfattande socialdistansering innan i deras forskning.
    Och om det är så att forskningen inte haft med detta som en parameter innan, så förstår vi all att med social distansering så kommer smittspridningen bland barn vara längre än den forskning som upp till nu är gjord.


     


    Men om du vill ha redan på varför Kina och andra länder inklusive Sverige säger detta om barn och smittspridning(de säger inte att barn inte smittar, utan det är bara du).
    Så msåte ju du ta reda på forskningen och se vad den berättar vad anledningen är till varför spridningen sker långsammare med barn i skolan.


    Men det finns inget som tyder du har intresse att veta detta, vilket är ovanligt udda och med tanke på hur ofta du lyfter barn.
    Kan det vara så att du har en kortsiktig politiskt poäng som du inte vill lämna?
    För om du vill ha reda på forskningen, så går ju det bara återge forskningen, än dina personliga och irrelevanta åsikter om svart och vitt.
    Jag är också intresserad varför forskningen säger att barn inte smittar lika mycket som andra på virus som detta.
    För det måste vara nått annat än ren resistans emot smittor, men vad faan då.


     


    Enda jag kan komma på direkt är att dessa barn lever i en begränsad miljö, och att smittan har svårt och ta sig utanför denna.
    efter den har jag inga mer funder9ingar på vad det kan bero på nu.


    Dock kan vi konstatera att desinformationen att FHM säger barn inte kan smitta, är just inget annat än ett totalt felaktigt återgivande av FHM av dig.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-21 23:00:46 följande:
    Nu har jag läst om en undersökning, baserad på offentliga filmkameror, att de som använder munskydd inte är sämre på att hålla avstånd än de utan munskydd. 
    Det som påverkar om folk håller avstånd eller inte, är folkmängden.
    Och nej, jag kommer inte att posta någon länk, för informationen jag hittade är varken på svenska eller engelska. 

    Utan materialet så vad är det vi ska diskutera?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin