• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Konservativ skrev 2020-08-16 17:33:30 följande:
    Finland rekommenderar igen hemarbete och munskydd. De senaste veckorna har det skett en ökning av antalet nya smittade.
    Antal döda sammanlagt 333.
    Antal patienter på sjukhus nu: 6 varav ingen i intensivvård.
    Finland har fem miljoner invånare.
    Då kommer få hålla på i åratal med detta, och frågan hur många liv det kostar som inte hamnar på under COVID-19.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-08-16 18:50:04 följande:
    Javisst, det är väl ett rimligt antagande. Titta på Peru, munskyddens förlovade land, som på kort tid har avancerat till att vara ett av de länder som har störst andel döda.

    Tanken med att munskydd ska dämpa smittan bygger på att munskydden hanteras korrekt och att ett munskyddstvång inte blir ett alibi för att man tillåter mer trängsel i i miljöer där människor brukar samlas.

    Personligen skulle jag vilja se helt andra åtgärder i Sverige för att dämpa smittspridningen, i första hand sådana som innebär att man så långt som möjligt undviker trängsel i kollektivtrafiken t ex fri parkering och inga biltullar.

    Visst, enligt FHM står kollektivtrafiken bara för en liten del av smittspridningen, till skillnad från arbetetsplatser och hemmen, men jag gissar att de inte utgått från smittspridningsrisk per tidsenhet, vi tillbringar ju så oerhört mycket mer tid hemma och på jobbet (om vi inte jobbar hemifrån).

    Munskydd är ett kinesikt påfund. Det kanske kan vara effektiva i en kultur där man haft för vana att bära munskydd under mycket lång tid och inte bara har en kulturell acceptans för munskydd utan också ett auktoritärt system som kan straffa dem som inte följer order.

    I Sverige där vi tror på individens frihet är det mycket få som bär munskydd. Jag skulle gissa att bärarna tillhör de mest motiverade, inte desto mindre får den som försöker följa hur munskydden beter sig mycket ofta bevittna en ren smittskyddsfars.

    Det var väl du som postade instruktioner för hur en bärare bör bete sig och hur hen inte ska bete sig. Det verkar som en stor andel av bärarna försöker kopiera dina exempel på hur man inte hanterar munskydd.

    Är det inte intressant att han frågar det han gör, och ändå varit med på dessa diskussioner hela tiden.
    Och ändå låtsas om inte veta, vad beror sånt på tro?
    För det kan inte bero på en önskan att diskutera ämnet sakligt, och sen strunta i det.


    Och sen hur svårt är det förstå att det finns en problematik i dessa munskydds användande, och varför vill de aldrig ta med detta i helhetsbilden är min frågan.

    Jag tycker också det är viktigt att lyfta underdödligheten också, för den berättar att det är människor som dött någon månad för tidigt.
    Sure tråkigt, men ingen katastrof som man vill ha utgjort det till.(även om de är rätt tysta nu)
    Och Tegnells bevingade ord om att pandemi är inget sprinterlopp, utan ett maraton.
    Men det börjar bli mer och mer uppenbart för alla, och vi ser ut fortfarande som det land som valde rätt strategi och se till vården har möjlighet att vårda alla.(det är nu man tar upp de som inte ens klarar IVA-vård, eller hur en del vårdgivare till äldre inte ens haft en läkare att närvarade, dessa ändrar dock inget om strategin har upp tills idag varit en succé.)


    Kanske sett på för mycket film, men Rysslands vaccin låter som ett problem om man bara ska se på vad de missat och göra före godkännandet.
    Det låter som denna godtyckliga agerandet i säkerheten kring vaccinet där komemr orsaka en hel del problem.(hoppas inte dock)


    Och för de som gillar konspirationer så kan man undra varför Ryssland lyckats att varit så snabba med ett vaccin, eller om de bara skiter i de som får vaccinet.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-16 19:14:54 följande:

    Tegnell säger att det skulle vara ett problem att man pillar sig i ansiktet, men inga studier visar det.
    www.svt.se/nyheter/inrikes/tegnell-svarar-pa-...

    Ja Klyban, du kan nog inte länka till några studier som påvisar att munskydd sprider smitta, det verkar inte som om det finns några.

    FDFosv, rimligt antagande från dig, tycker inte jag har samma vikt som studier som pekar på att munskydd hjälper.
    Du och andra gillar att ta upp Peru. Vad sägs om att ta upp ett land som liknar Sverige lite mer, som tex Österrike. Ganska låga siffror på smittade och döda, inte tätt befolkat, liknande utvecklingsnivå etc. Där använder nästan alla munskydd korrekt har jag hört, och enligt deras experter hjälper det.


    Vi behöver inga studier för folk pillar sig i ansiktet, allt jag behöver göra är följa 1-2 munskyddsanvändare i nån minut och se dom röra sig flera ggr på munskydd och ansikte.
    En såg jag ha plasthandskar och köpte lösgodis som h*n tog med händerna och dessa plasthandskar som h*n hade tagit i halva affären såg det ut som då jag handlade samtidigt.


    Men du vet ju redan allt detta om munskydden, så varför spela dum?
    Och varför ska vi använda munskydd när vi visat redan det inte behövs?


    Och att du inte förstår smittsjukdomar och hur de sprids, varför försöker du då ha en åsikt om nått du inte ens förstår från början?


    FDFMGA skrev 2020-08-16 20:00:40 följande:
    Haha, har du någon uppfattning om hur många studier det gjorts på munskyddsanvändare i verkliga situationer när de inte är medvetna om att de blir observeradeSkrattande

    Själv känner jag till en, en kinesisk sådan, med noll relevans för Europa.

    Personligen anser jag att det är de som förespråkar en metod som bör visa att den har effekt, oavsett om det handlar om munskyddstvång eller att man ropar fly fula virus fly, och det fula viruset flydde - i syfte att dämpa smittspridningen.

    Hoppas att pangdemismen blir en tillfällig pyspunka inom delar av vetenskapssamhället. Det skulle vara lite trist om bevisbördan för t ex läkemedelseffekt inte låg på läkemedelsbolagen utan på andra som ska bevisa att ett läkemedel är overksamt eller rentav skadligt.

    Nåja, företeelsen är ju inte ny. Volkswagenkoncernen var ju duktig på att i laboratoriemiljö få det att framstå som att deras bilar uppfyllde miljökraven.

    Den abnorma cherrypickings av forskning och oförmåga förstå den, den gör mig rätt perplex.
    Munskydd är inte bättre än sin svagaste länk, och tar man sig på munskyddet och pillar sig i ansiktet och drar ned munskyddet så näsa och mun är exponerat.
    Så har man ju ökat risken att bli smittad dramatiskt och speciellt om man inbillar sig masken är det ultimata skyddet, sen är chansen i stort rätt låg ändå.


     


    Dock är jag mest perplex över man behöver upprepa saker man redan berättat och saker de redan diskuterat och vet EXAKT vad det handlar om.
    Men sen ändå låtsas som de inget vet och upprepar samma fel om och om igen.


     


    Jag misstänker underdödligheten vi har nu, är fakta som vi tala tyst om.
    Men ska bli intressant och se hur det ser ut när man summerat upp det, för nu verkar det som att vi har en rätt kraftig underdödlighet.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-16 23:07:56 följande:
    Det där med trängsel i kollektivtrafiken skriver jag under på 7 dagar i veckan.

    Men vem har sagt att masker ska vara ett alibi för nånting? Jag har inte sagt det :\ Att tvätta händerna, är det också ett alibi?

    Ok, så munskyddet är en kinesisk uppfinning? Är du säker? Mer än vad jag visste men.........inte omöjligt?? Såg inte många under mina vistelser (innan hela den här skiten).

    Tror vi verkligen på individens frihet i Sverige? Det förbjuds ju skitmycket, tycker jag i alla fall. I vanliga fall.

    Kan du utveckla hur en OSYNLIG HANDLING skulle vara ett alibi, kanske du menar att om man har tvättat händerna så ska man ropa ut detta.


    Eller exakt vad menar du med att en osynlig handling som tvätta händer skulle vara ett alibi för nått, ingen vet ju ens om du verkligen har tvättat händerna eller inte, än mindre alibi


     


    Som du förstår saknar munskydd detta problem, kanske du kan tillverka ett munskydd är svårt att se.
    Så kanske inte liknelsen havererar pga uppenbara punkter som skiljer.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-16 23:24:27 följande:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/tegnell-svarar-pa-...

    "Barn driver inte spridningen". Okej, men hur vet han det? Kan någon som har svar på allt förklara för mig?

    Vi vet (typ) att barn inte får lika mycket symptom, men....? Det är som att hela strategin vilar på pelaren av att asymptomatisk spridning inte är en faktor. En skakig pelare, tycker jag i alla fall.

    Tror du Tegnell kastar en tärning och sen gissar vad han ska säga?


    Vad Tegnell säger med "inte driver", det är att man inte ser samma utveckling av smittor bland barn som när vuxna smittar.
    Det kan vara så enkelt att barnen har en begränsad område de rör sig på mot vuxnas rörelsemönster, vem vet.
    Eller ser du driver inte som nått svart och vitt?


     


    Varför anstränger du dig inte förstå Tegnells språk och varför de pratar lite annorlunda som yrkesutövare som läkare/smittskydd?
    Du skulle ju helt klart förstå bättre vad Tegnell, så slipper du skriva så hopplöst fel som du gör ibland när du inte förstår.


     


    Sen om du ska ifrågasätta något på denna nivå, så bör du faktiskt möta upp den lika seriöst.
    Annars står du där ändå och inte fattar vad Tegnell sagt.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-16 23:29:07 följande:
    Okej, men hur sprider munskydd coronan? Kan du förklara? Det är svårare att fatta än du tror, för dem flesta så hjälp mig här :D

    Smittade sprider genom inte idka socialdistansering.
    Smittan sprids genom man tar på masken med smittade fingrar.
    Smitta sprider sig om man pillar i ansiktet med samma fingrar.
    Och att folk med munskydd inte kan använda munskydd, det klarar du till och med att bevisa för dig själv inom någon minut.

    Men du vet allt detta, så varför låtsas du nu om att du glömt av allt detta?
    IGEN!


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-17 00:11:44 följande:
    Ja? Jag brukar alltid ropa ut "jag har precis tvättat händerna och ÄR FUCKING ODÖDLIG JUST NU". Varför gör inte du likadant?

    Du berättar där att alibi är nonsens med tvätta händerna, men bra att få det avklarat.
    Men nu reser sig frågan vad du ville ha sagt, och det kan man undra då du gled undan och ge jämförelser.
    Är det nått du kommer dela med dig av, eller är det nått vi lägger på högen av mer obesvarat ifrån dig?


    En sak jag tycker är intressant, det är hur du attackerar med frågetecken istället för svara och delta i en diskussion/debatt.
    Är ämnet för svårt, eller vad beror det på att du kapitulerar ifrån dina påstående så ofta, och sen kommer de igen när du tror vi glömt att du redan pratat om samma och bara upprepar samma fel du fått rättat.
    Hur kommer man fram till nått om man aldrig lär sig fakta?


    Svaret ser vi i tråden och att ni aldrig kommer fram till nått, men återupprepar samma fel.
    Men jag skulle gärna experimentera med Skåne och munskydd, och så vi får lära oss mer om munskydd ens har en verkan i det vardagliga livet.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-17 00:18:07 följande:
    "Smittade sprider genom inte idka socialdistansering."

    Är det okej om jag sparar det här för framtida generationer? Eller kräver du royalties?

    Finns inget sakligt att svara på, kan du posta ett nytt inlägg med substans så det finns nått och pratar om.
    Eller har du bara gett upp?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-17 00:16:12 följande:
    Kastar en tärning? Singlar slant, tror jag snarare :D En tärning har för många alternativ DDD

    Det berättar en hel del om dig, dock så betyder även det att inget du säger om Tegnell behöver vi bry oss om, då du ändå inte förstår nått av det.
    Finner det intressant att du säger en sådan sak, och är extremt perplex till hur du skulle se det som nått bra att du berättar detta för oss att du inte ens förstår.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-08-17 00:52:30 följande:
    Hahaha ^^ Ookej, nu har du fått din uppmärksamhet. Back to ignore.

    Jag förstår dig, då saklighet och komma ihåg saker man sagt och diskuterat innan, det är tydligen inte din sak.
    Men och andra sidan så är du den som kommit med mest desinformation i tråden, så detta är mycket väntat.


    Men varför förstår du inte Tegnells språk, och varför är du så ointresserad och lära dig detta språk?
    Vad är det som driver dig att vägra förstå, och alltid glömma obekväm fakta och sen upprepa samma fel vi rättat åt dig?
    Hur går det till och vara så resistent emot fakta, men sen svälja konspirationer med hull och hår och utan att ifrågasätta det allra minsta.


    Det är bara en agenda som kan skapa den tokiga, tyvärr vet jag inte vad agendan är.


    För att tjata om att vi ska ta på oss munskydd och bara blir mer aggressiv om munskydd och när vi ser smittotalen går ned kraftigt utan munskydd.
    Så ska vi börja använda munskydd????
    Vad fan då för?


     


    Men för all del, vill du experimentera om munskydd, så har vi Skåne som har ökade smittotal nu.


    Men hur kan ska genom föra en sådan forskning och se om de verkligen använder munskydd rätt, det har jag inte en susning om hru man ska säkerstälal det, nått säger mig det är omöjligt.


     


    Kanske du ska läsa upp dig om Peru, de använder munskydd efter tvång och Peru ligger trea i världen på antalet döda per capita.
    Så kanske du ska ta en stunds funderar på vad du inbillar dig säga med munskyddstvång, när de praktiska exemplens berättar för dig att du har fel i dina analys.
    Sen exakt vad analysen ska vara, det vet vi inte, bara att du har fel i slutsatsen om munskydd.


     


    För guds skull, ingen mer minnesförlust för dig, det blir bara pinsamt för alla när du låtsas om att inte veta svaret på en fråga vi stället massor av och du varit delaktigt.
    Vad beror din glömska på?


     


    Jo, en intressant sak i dina svar, märkte du hur lite du svarade på nått.
    Utan dina svar såg mer ut som en frågetecken attack tillbaka istället, en visserligen känd diskussionsteknik sedan innan.
    Men känd på det sättet att de som använder sig av den, insett de tagit vatten över huvudet och försöker hitta en exit genom sluta delta i trådens ämne.
    Du har aldrig funderat på att ge upp detta ämne som du har så hopplöst svårt för?


     


    Dock är vi alla perplexa att desto mer smittan minskar, desto mer ropar man om munskydd.
    Precis som man fullständigt skiter i viruset, det är extremt udda faktiskt och speciellt när man försöker diskutera med en sådan frenesi som du gör ibland.
    Men berätta gärna, vad vill du ha sagt om munskydd i den vikande smittotalen?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin