• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-08-08 09:12:48 följande:
    Jag håller som du säkert förstår med dig, och jag skulle väldigt gärna se tråden och clowerna i den förpassade till sandlådan men moderatorerna är förtjusta i trådar som genererat många inlägg vilket i princip är alla som ordtombolan, bokstäverna, killen bill och det tyska inslaget deltar i så det går inte att få den vare sig flyttad eller borttagen. 

    Låt de härja för sig själva, man får betrakta det som ett långdraget avsnitt av Linus på linjen. 

    Du är bara upprörd pga din kritik fick kritik till vara felaktig och/eller felaktig slutsats.
    Och du lade mycket energi att försöka säga att vi inte fick kritisera dina fel du skrev.


    Som vi alla vet är ämnet nytt, och fakta och forskningen kommer hela tiden som ändrar saker i stort och smått.


    Tänk bara om du hade diskuterat din TS för att komma fram till nått.
    För saken är när COVID-19 är över och vi närmar oss nästa smitta.(För dessa kommer snabbare och snabbare då vi rör oss in i områden där vi aldrig varit innan)
    Hur ska vi skydda de äldre mot den?(En sak är säker, inget man vill diskutera i tråden på ett vuxet sätt och med diskussionens grunder)
    Och äldre är främst de inom vården.


    Men man vill hellre diskutera saker som att jämföra andra länder som inte ens hade den situation vi har så tidigt.
    Man vill hellre missförstå munskyddens problematik, och tro att allt komerm lösa sig med ett munskydd, och med tanke på hur det sett ut i världen, så inser vi alla ingen lösning finns i munskydd, mer än möjligt i vissa extrema situationer vi sällan har i Sverige.


     


    Dock är stora frågan varför du startar en tråd om detta ämne, och sen inte klarar av kritiken du får när du skriver saker som är fel eller konstiga.
    Och det verkar vara din forte att tro saker om COVID-19, och fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus verkar faktiskt vara nått du vill undvika.
    Och det är en intressant fråga om varför, varför är det så svårt och följa fakta, forskning och saklighet?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-08-08 09:41:40 följande:
    Kan det bero på att vi diskuterar ämnet och försöker vara konstruktiva, medans dina inlägg till 80 % består av personangrepp? 

    Det är kritik när pope skriver nått som är fel, det är då aggressiviteten kommer fram, för tydligen verkar inte pope förstå att en del är felaktigt hon skrivit i tråden.
    Verkar ofelbar med tanke på reaktionen.


    AndreaBD skrev 2020-08-08 09:49:09 följande:
    Japp, det viktiga är hur vi skyddar våra äldre och övriga riskgrupper, och förhoppningsvis så småningom får en lösning på den här situationen. Och där vet vi inte ens säkert om det går. 

    Det som verkar mest angeläget just nu är att man tittar på situationen i kollektivtrafiken i Stockholm, nu efter semestern. Själv är jag lite less på att åka in till jobbet med bil, betala trängselskatt. Parkering betalar visserligen arbetsgivaren, men det känns lite onödigt. 

    Och det ska bli intressant hur det går med skolorna. Hoppas att det går bra förstås. Det är lite förvånande nästan att knappt några elever smittas, men framför allt inte heller lärarna. Några smittas säkert, men jag hörde att det var relativt få, färre än i andra yrkesgrupper. Det är inte riktigt det man förväntat sig. Undrar varför.....

    Det intressanta är att dessa element i diskussionen har noll intresse av att komma fram till nått, utan det verkar vara billiga felaktiga poänger som är viktigare.


    Jag funderat en del på vad äldrevården kunde göra för kanske inte stoppa ett virus, men väl isolera viruset om det kommer in på ett boende eller inom arbetsstyrkan.
    Och efter jag tänkt på detta lite, så inser jag snabbt att det är väldigt svårt och jobbigt och säkra eller stoppa upp smittor i arbeten som måste rulla på 24h om dygnet, 7 dagar i veckan och 365 dagar om året.


    Får vi en liknande omfattande smittspridning innan vi vet om virus av denna enklare typen, så tror jag att man får en upprepning som på COVID-19.
    Enda jag kanske kan tro man kan uppnå, det är att man agerar snabbare och kanske klarar av att isolera äldrevården snabbare och effektivare.


    Men sen hör man de som går till arbetet som smittade, så hur läser man såna här frågor är en bra fråga.
    Dock är pope helt ointresserad av att lösa nått, och stundtals har nog inte ens 80% personangrepp räckt.


    Pope Joan II skrev 2020-08-08 10:39:31 följande:
    Du gör det ju själv? Kallar mig för "pangdemist" och "nyauktoritär" men precis som AndreaDB och klyban tycker du tydligen att det är mer okej när ni ger en öknamn, förklarar att man inget fattar, inte kan läsa och liknande. 

    Bah. Fjantar. 

    pangdemist och nyauktoritär är inga öknamn, utan en beskrivning på extrema grupper, och i detta fallet extrema grupper som vägrar ta in fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för att uppnå konsensus.
    Och nej, fjant ser vi inte i dessa beskrivningar, utan vi ser att det är en del som har sjukligt svårt och förstå verkligheten och vad som sker i den.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-08-08 11:03:43 följande:
    Åh, jag har ägnat en hel del tid genom åren här på FL för att försöka förklara skillnaden mellan åsikt och person.

    När du kallar sådana som mig för coronanationalister så handlar det om åsikter du sätter en etikett på, precis som när jag använder etiketten pangdemister.

    När du däremot kallar klyban ordtombolan så blir det ett personangrepp.

    Jag kan precis som du uppleva att diskussionen blir lite av "På pandemifronten intet nytt", men ur mitt perspektiv beror detta på att du och andra kommer med påståenden och när dessa ifrågasätts blir det tyst.

    Haha, det har jag missat att jag är en ordtombola, låter som nått hemskt ;)  Flört

    Men visst är det så, vi är inne i en fas nu där inte mycket sker i Sverige.
    Men alla dessa ungdomar som testas positivt nu är man fundersam till vad det kommer leda till.
    Och om det stannar där, eller sprider sig vidare.

    Det är lite jobbigt att det är såpass många sätt som immunitet verkar visa sig, det betyder man har väldigt lite koll hur det ser ut och just pga det är omöjligt att se hela bilden.


    Hade vi nu pratat om dessa pangdemister, så hade vi nu sagt att COVID-19 är över och med noll(-3) nya dödsfall.


    Men vi vet bättre än så, vi vet att detta kommer troligtvis blossa upp en gång till, kanske mer.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-08 15:32:20 följande:
    Mmm ... här vimlar det verkligen av konstruktiva inlägg utan personangrepp, och massor av klara, tydliga inlägg med nya idéer.

    Pangemister ... fascister ... nyauktoritära .... blundar för fakta .... förstår ingenting .... kan inte läsa ... Lyft blicken .... lättkränkthet ... röd tråd för att nå konsensus ... saklighet ... virus mycket tidigare i Sverige än någon annanstans ... ingen klarar av att använda munskydd ... folk med munskydd håller inte avstånd ... ditt narrativ håller inte ... extremhögern ... bara Sverige kan räkna dödsfall ordentligt ... vägrar inse fakta ... (Repetera, repetera, repetera)

    Av någon outgrundlig anledning verkar vissa tro att jag är politiker, och pratar om kortsiktiga politiska poäng och min agenda ... och Greta T, invandrare och diverse dras in i diskussionen i försök att dra paralleller mellan somligas syn på tex invandringen och inlägg här om munskydd. 

    Ja, ovanstående är en sammanfattning av de senaste 87 inläggen från vissa här, så någon som just börjat läsa i tråden kan läsa ovan och slippa titta på tidigare inlägg. 

    Blunda för fakta är inte ett personangrepp.
    Om man efter väldigt många förklaringar från flera håll inte förstår, så förstår man ju inte, är inte det rätt självförklarande och absolut inte ett pers0onangrepp i det läget.
    Läser man inte, så är det en bra fråga om man kan läsa.
    Lyft blicken det betyder att man måste ta in hela biten, och inte kompartmentalisera.


    Lättkränkt, det har vi bara pratat om när man besvarar kritik och sen när den som man besvarar blir skogstokig när man påvisar hur fel kritiken var, så kommer lättkränkt i detta sammanhanget, dock inget personangrepp.


    Rödtråd med konsensus, det betyder att det är enda sättet och komma fram till nått, aldrig ett personangrepp på det sammanhanget.(om nu inte en uppmaning att prata om ämnet är ett personangrepp Solig )
    Samma sak gäller saklighet.
    När viruset kom till Sverige kan aldrig bli ett personangrepp.


    Hur är det ett personangrepp att vi redan vet att folk inte ens kan använda munskydd, allt du behöver göra är att se någon som har munskydd och följa ett kortare tag, så visar de flesta att de inte vet hru man använder munskydd.


    Ditt narritiv håller inte, ja, det blir ju så när man fortsätter lyfta en sak som inte längre existerar, som tex stänga ned Sverige när vi redan långt tidigare var smittade omfattande.


    Extremhöger är här, hur är det ett personangrepp att sätta rätt politisk epitet, vi ser ju alla att denna höger inte klarar av en diskussion där man ska komma fram till nått och konsensus, i denna grupp är det bara kortsiktig politiska poänger som existerar, konsensus och saklighet är mycket fula ord för denna grupp.
    Och det roliga är att de ger sig alltid tillkänna med att prata om annat mesta dels, eller upprepa samma fel.
    Och det är ju enkelt och undvika, allt du behöver göra är att prata om vad som sker i verkligheten och sluta prata om annat som saknar betydelse för aktuellt ämne.

    Och nej, ingen säger det är bara Sverige som räknar döda effektivt, dock är det många som inte räknar dödsfall som sker utanför sjukhusen och det är udda faktiskt.


    Vägra inse fakta är inte ett personangrepp.


    Repeterar görs pga samma fel upprepas och samma fel måste rättas till, inte heller det ett personangrepp.


     


    Dock är ditt ad hominem inlägg intressant, som inte ens snudda vid ämnet för en diskussion.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-08-08 22:30:13 följande:
    Fast jag sa ju lite motsatsen där - att jag förstår att folk säger hen, även om de nu skulle veta egentligen om det är kille eller tjej. Just för att det är bekvämt att inte ens behöva tänka på det. 
    Det är bra hur jag känner inför det ordet, inte mycket att bry sig om som så.
    AndreaBD skrev 2020-08-08 22:41:02 följande:
    Ja, jag håller helt med där att de inte verkar vilja komma fram till något som skulle kunna göra situationen mer positivt. Påminner mig lite om folk som är deprimerade och tycker att allt är negativt och svart och deppigt. Eller som incels som är helt övertygade om att de är fula och aldrig kommer att få nån tjej. De vill inte heller höra konstruktiva förslag hur man skulle kunna ändra på situationen.

    Jo, det är svårt att skydda riskgrupper helt säkert. 

    Det har inte varit ett intresse för vissa här det allra minsta.


    Men får vara ärlig att det är väldigt svårt och lösa en smittofråga som man är omedveten om i det tidiga läget och äldrevården.
    Det enda jag kan komma på som kan funka en bit in, det är att man har infrastrukturen för att ta hand om smittor, och att man har mer klarar funderingar på hur hantera en smitta i äldrevården.
    För nu verkade som att en sådan plan inte ens existerade, inte praktiskt i alla fall.


    Och det är en sak man kan arbeta på och går kvantifiera, sen för ta ett steg till det är bra svårare.
    Kanske man alltid i November börja bli misstänksam emot folk som dör efter influensa/virusinfektioner, och ta prover och se vad det är tidigt och då äldrevården främst.
    Och visar det sig att det är nått nytt, så stramar man upp samhället som nu.(Men givetvis snabbare då de åtgärder man då gjort).


     


    Det intressanta är att vissa i tråden har ingen som helst intresse att komma fram till en enda sak, och man ställer sig frågan varför de vill delta i en diskussion där de inte deltar i själva diskussionen rent praktiskt och ämnesmässigt.
    Och FM har definitivt satt fingret på det hatet som leder till man har inget intresse att diskutera för nå en konsensus, utan bara kortsiktiga politiska poänger och ofta om någon nonsens som betyder att man måste glömma av saker.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-08-09 09:52:21 följande:
    Om man kan märka det tidigare framöver när ett nytt virus har kommit hit - det är tveksamt. Om man kommer ihåg hur det var när man var orolig för fågelinfluensa och sedan svininfluensa, så reagerar befolkningen ju också negativt, om man verkar göra en "stor grej" av det och så blir det inte mycket ändå. NU lär man ha förståelse för försiktighet, ett tag. Sedan kommer det nog att minska igen.

    Det måste egentligen ha funnits planer för hur man gör i olika situationer, även smittsamma sjukdomar. Alla såna verksamheter har sina krispärmar. Jag vet förstås inte hur detaljerade de är , men de brukar finnas.

    Det är en otroligt svår fråga att lösa en ny smitta som är okänd på ett sådant ställe som äldrevården.
    Hur ska man fånga upp en ny smitta, och frågan är nästan lika svår om man har fångat upp en ny smitta.


    Antar att man får skapa nya rutiner i influensatider, och kontinuerligt skicka blodprover tills det är fastställt vilket virus man har med att göra.

    Verkar som planerna har blivit urholkade med åren, då man har försvagat det som finns omkring och här är KD ovanligt ofta inblandade i försvagning, både i Sverige och Stockholm, man kan fråga sig hur det gick till, då jag trodde KD var ett parti som bryr sig om människor.(Inte idag dock, nu har dom gått samman med SD.)


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-09 12:45:25 följande:
    Jo, jag vet att myndigheterna ansvarar för att utföra arbetet, enligt lagar och regeringens direktiv. Och ja, jag är mycket medveten om hur forskning inom naturvetenskapliga ämnen fungerar, jag kommer nästan dagligen i kontakt med sådan via jobbet, men förstår själv inte något av detaljerna av denna forskning. 
    Jag menar naturligtvis inte att statsministern personligen ska sätta sig ner och granska forskningsrapporter eller hoppa in och ta över Tegnells jobb.

    Men, om regeringen kan tillsätta en coronakommission, kan dom säkert skapa en thinktank med svenska och utländska experter från olika håll, myndigheter, universitet, sjukhus etc som får i uppdrag att kritiskt granska studier, forskningar, praktiska erfarenheter etc från hela världen. Sedan borde de välja den säkraste strategin utifrån det, verkar det tex som om inga nackdelar finns med munskydd på bussen, och vissa studier tyder på att det har många fördelar, herregud, inför den strategin i Sverige då! Jag tycker att regeringen är handlingsförlamad som enbart förlitar sig på FHM.

    Man ska ta och göra en kommission, har du missat det?
    Den kommissionen kommer inte ta den utgångspunkten du tror den ska göra och göra politik av det.


    Kan du inte använda munskydd så är munskydd rätt menlöst att använda.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-09 18:58:32 följande:
    Om jag nämner kommissionen i mitt inlägg, hur kan du då tro att jag missat det? Jag vet vad kommissionen förväntas göra, hur kan du få för dig att jag tror något annat? Jag häpnar!

    Att om man inte kan använda munskydd, så är det meningslöst, är en plattityd och uppenbart för alla. Vad menar du? 

    Jag tror inte du förstår hur en sådan kommission ska vara sammansatt och vad den kommer vara inriktad på.
    Och du kommer bli besviken då det inte innehåller billiga och kortsiktiga politiska poänger.

    Ja, munskydd är menlöst och ger en falsksäkerhet.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-10 08:41:42 följande:
    Appropå personangrepp, är det intressant hur ofta man blir idiotförklarad i denna tråd. Din teori är alltså att jag struntat i vad media sagt om denna kommission, utan i stället hittat på någon hemmasnickrad förklaring ... intressant ...

    Men du verkar ändå inte med på att detta är ingen kommission som har kortsiktiga politiska poänger är nått man är ute efter.
    Utan i kommissionen är man ute efter ta reda på vad som är vad.


     


    Och att säga "jag tror inte du förstår..." är inget personangrepp efter vi förklarat det för dig ett antal ggr.
    Det är faktiskt enkelt för dig, du kan ju förstå så är diskussionen över där.
    Men frågan är, vill du ens det, för ofta jag uppfattar att du är rätt ointresserad av vad som faktiskt sker, utan mer intresserad att fabulera och påstå saker som inte riktigt stämmer.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-08-10 10:59:04 följande:
    Ett exempel på att paniken inför pandemin är långt mer skadlig än pandemin i sig.

    "Åtgärderna för att stoppa smittspridningen av coronaviruset kan ha förödande konsekvenser för hanteringen av andra sjukdomar. Nu varnar forskare för att 80.000 människor kan dö i malaria på grund av inställda hälsosatsningar bara i Nigeria"

    www.dn.se/nyheter/varlden/forskare-varnar-for.../
    Man har mer än en sådan som nu halkar efter, en annan är TBC som man tror man har/kommer halkat tillbaka 20år efter COVID-19.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin