• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det finns mycket här i världen som är möjligt och en del som är omöjligt, som t ex att avgöra hur stor del av smittspridningen som är asymptomatisk eller inte.

    Om man frågar 100 personer som trots att de kände sig lite snuviga, hostiga eller hängiga gick till jobbet, på en fest eller ett möte där man diskuterade munskyddens förträfflighet och FHM.s uppenbara ignorans så skulle ganska många av dessa förneka att de känt några symptom, några skulle till och med tro sig själva.

    Andra skulle vara så förtvivlat enfaldiga att de trosvisst skulle utropa att den asymptomatiska smittan är bevisad.

  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 22:16:22 följande:
    Det var väl ungefär den sämsta bevisföringen jag någonsin sett. 
    Du har alltså aldrig läst dina egna inlägg som ju så gott som alltid präglas av obefintligt samband mellan innehåll och formSkrattande

    Jag kan försöka hjälpa dig denna gång. Jag påstod inte att asymptomatisk smittspridning inte existerar, jag påstod att det måste vara omöjligt att mäta dess omfattning.

    Mitt argument för detta var att man inte kan ta ett påstående för givet - t ex om att man inte kände några symptom innan man exempelvis begav sig till ett hallelujamöte till munskyddens lov och råkade smitta ner varenda munskyddd man kramade under maskeradaktiviteterna.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-09-04 07:35:33 följande:
    Okej, säger du att AndreaBD och FDFMGA båda är besatta av din person så är det väl så då, även om jag själv inte hade trott det (jag tror inte att någon människa är besatt av din person). 
    Hmm, jag tror inte att det finns någon i tråden som är besatt av klybans person - men det finns vissa som medvetet eller omedvetet inte förmår skilja mellan åsikt och person.

    Apropå åsikter - tror du att det är möjligt att ta reda på den asymptomatiska smittspridningens andel av den totala smittspridningen - och i så fall hur?

    Jag får uppfattningen att vissa inom kritikerklustret anser att man ska ta ett påstående om att en person kände sig helt frisk när hen smittade för givet.

    Det är ju ungefär lika genomtänkt som att fråga de som sitter i fängelse om de är skyldiga till de brott de dömts för och sen trumpeta ut att rättsväsendet är en fullständig katastrofSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-04 08:30:56 följande:
    Ur ett praktisk perspektiv har det ingen betydelse om asymptomatisk smitta faktiskt innebär bokstavligen just precis det, eller om personen ifråga trots allt hade någon liten känning någonstans i kroppen. Stress, sinnesstämningar, trötthet, olika kroniska symptom, allt det påverkar hur bra man lyckas uppfatta kroppens signaler.

    En person som uppfattar sig som symptomfri är ute bland folk och bidrar till att smittan sprids. Det är den verklighet man måste förhålla sig till då man planerar olika åtgärder som ska minska smittspridningen. Sen kan man diskutera sig blå om huruvida asymptomatiska smittspridning existerar eller inte, verkligheten är vad den är ändå.
    Jag är inte defaitist så jag tycker att det har betydelse även i praktiken, men jag förstår hur du resonerar.

    Det kommer alltid att finnas pesoner som struntar i rekommendationer - som är usla på att hålla avstånd eller som tänker "Äsch, jag är bara lite snuvig - det är ingen fara och sen träffar andra. Personer som anser att rekommendationer gällar alla andra men inte dem.

    Jag tycker inte att man ska ge upp. Man ska säga till idioten som ställer sig och flåsar en i nacken i kön och man ska inte legitimera beteendet att det finns många som beger sig hemifrån trots att de har symptom genom att ge dem en överdriven möjlighet att skylla på asymptomatisk smittspridning om de smittar ner andra.

    Den som förde in smittan i min familj var en person som gick ut, träffade folk, trots att hon var sjuk. Hon hade åtminstone ryggrad nog att inte skylla på att hon var symptomfri.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-09-04 09:51:17 följande:
    Säg det till honom. Han tror att jag är besatt av honom när det är precis tvärtom - han irriterar mig eftersom jag tycker att han förstör samtliga diskussioner som han försöker delta i. Det gäller förstås inte bara den här tråden utan alla. Han skriver dessutom exakt samma sak i alla trådar oavsett ämne. 

    Jag vet inte om det är möjligt, jag föreställer mig att det i alla fall är mycket svårt men jag är inte insatt i möjliga metoder för den typen av modelleringar eller spårningar. 

    Jag tror verkligen inte att alla svarar ärligt och uppriktigt på en sådan fråga, precis som jag heller inte tror att de 9 av 10 som svarar att de följer alla rekommendationer fullt ut gör det. Men det jag har läst om asymptomatisk smittspridning har inte - utom i ett par fall - handlat om att någon fått frågan om symptom och förnekat dem utan istället om andra personer (kring den usprungliga, så att säga) som under en smittspårning visat sig vara positiva för covid-19 utan att ha haft kännedom eller misstanke om det. En del av de personerna har i sin tur smittat ibland väldigt många andra och ibland färre, men ofta fler än det antal man skulle kunna förvänta sig. 

    Jag förstår att du nu vill ha vederhäftiga källor till det jag skriver här, men jag har - precis som du och de flesta andra - läst och lyssnat till väldigt mycket material, studier, intervjuer, uttalande utan att ha sparat och samlat det i någon lättillgänglig mapp eller liknande. 

    Och, även om jag inte tror att alla är ärliga med hur symptomfria de känt sig så är jag helt övertygad om att det finns många som är asymptomatiska och presymptomatiska, vilket i kombination med den mänskliga naturen med självöverskattning och onödigt risktagande hos en del individer ytterligare försvårar en redan svår sjukdom och dess möjliga smittvägar. 

    Du skrev förresten för några dagar sedan att det inte är en särskilt smittsam sjukdom - vad hade du för belägg för det påståendet? Jag känner inte alls igen den bedömingen från någon av de experter som uttalat sig om pandemin. De verkar tycka att det är en väldigt smittsam sjukdom?
    Här är en tråd där en SD-aktivist totalt har missförstått en artikel och samtidigt ger utrtyck för den missunnsamhet som ofta kännetecknar den skaran.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/polisens-nya-metod-vi-bjuder-pa-kaffe

    Skulle jag ha skrivit ett inlägg i den tråden - något jag inte ahr gjort  och inte kommer att göra - skulle det förmodligen ha blivit under den anonyma signaturen "SD i mitt hjärta" och förespråkat att medvetna patrioter och nationalister borde göra gemensam sak och förenas i sin avsky för polisen och deras försök att bidra till ett civilsamhälle som reagerar inför kriminalitet och tar avstånd från den. Att tystnadskulturen måste bevaras för stenkastarnas och den medvetna nationalismens bästa.

    Jag tror inte att den satiren skulle ha kunnat tolkas som annat än vad den var avsett för och jag hade nöjt mig med ett inlägg.

    Men den här tråden dräller ju av medvetna och omedvetna missförstånd och språklig stenkastning som upprepas i nästan det oändliga, faktiskt i en sådan omfattning att de skymmer trådens ämne. Det finns - tycker jag - några som bryter mönstret och nästan alltid försöker resonera, men varken du eller jag tillhör dem.

    Det jag skrev - att covid-19 inte är särskilt smittsam var säkert en aning ogenomtänkt. Sjukdomen är mindre smittsam än man befarade initialt - men samtidigt verkar det som att vissa personer av oklara skäl kan vara mycket smittsamma - vilket i sin tur innebär att smittan sprids i kluster.

    Om du minns det första exemplet på klustersmitta i Sverige, en fest där ett 70-tal personer blev smittade, så kände superspridaren att han höll på att bli sjuk men deltog ändå (apropå asymptomatisk elelr inte), en som inte smittades var den läkare som långt innan FHM hade förstått varthän det barkade i Sverige förstod att hålla avstånd, att inte handhälsa eller kramas.

    Nej, jag tror att det är få som förmår vara konsekventa, jag gör det inte - men tror att det är tillräckligt om man försöker för det mesta. Jag känner mig ofta lite snuvig. Jag isolerar mig inte för den skull, men jag kan åtminstone minimera mina kontakter med andra då och hålla lite extra avstånd till dem jag möter.

    För övrigt tycker jag inte att Anders Tegnell alltid verkar vara särskilt genomtänkt - till skillnad från Karin Tegmark Wisell som är en Folkhälomyndighetspärla.
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2020-09-05 01:51:22 följande:
    " ...men det finns vissa som medvetet eller omedvetet inte förmår skilja mellan åsikt och person. "
    Finns det verkligen såna? Man kan ju undra hur de blivit uppfostrade.
    Är det därför "vissa" ordbajsat högerextrem och andra dumheter när jag inte hållit med?

    Apropå ingenting #1 vill du vara snäll och citera inlägget där jag påstått:
    FDFMGA skrev 2020-09-02 07:17:52 följande: #5263
    klyban skrev 2020-09-02 07:05:30 följande:
    Misstänker det inte finns nått intresse att tolka nått, än åt ett håll.
    Jag tyckte jag skulle kolla upp KlantSmurfens beskrivning att de som anser att Sveriges coronastrategi är korrekt inte gör mycket annat än att lajka varandras hyllningar.

    Går du igenom den här tråden så kan du lätt konstatera att det i verkligheten ser lite annorlunda ut. För övrigt brukar det även vara så i mer politiska trådar där nyauktoritära gillar varandra.

    Själv tycker jag att företeelsen är rättt oförarlig, ehuru en smula jagsvag.
    Snälla! Snälla! Snälla! Snälla! Snälla! Snälla! Snälla!
    Ibland blir jag paranoid och får för mig att de som skriver om mig är patetiska lögnare´ så jag ber dem länka till inlägget/inläggen
    och vet du? de länkar aldrig smile3.gif ...Någon som vet varför?
    Jag bad någon att h*n skulle länka till "stormar mot Greta inlägg" men ingen länk...
    Man skulle kunna tro att det finns vissa som medvetet eller omedvetet inte förmår skilja mellan åsikt och person och "fantiserar" om vad man skrivit.
    Vad tror du om det?
    Är jag paranoid eller finns det så korkade patetiska snötter?

    Apropå ingenting #2:
    Hur lång tid tog det att räkna likes?

    Apropå ingenting #3:
    Jag har missat vad "nyauktoritär" är för något...Är det en sån där jagsvag keyboard warrior som kompenserar för något med någon slags inbillad auktoritet eller är de lite auktoritär IRL så att de i alla fall vågar ha en egen åsikt?
    Någon skulle länka till "stormar mot Greta inlägg" men ingen länk...
    Fel person att fråga. Jag delar inte kritikerklustrets fokus på den person du kallar ad hominem. Jag läser inte ens alla hans inlägg i den här tråden, precis som jag inte läser alla dina eller för den delen ens alla av någon annan skribent i tråden.
    Jag är för övrigt naturvetare och anser att pojkboksvetenskap som att tro sig kunna avgöra om personer låtsas bry sig för att få likes skulle platsa i det tänkta tv-programmet "Vi i telepatiska femman"
    Det tog inte särskilt lång tid att kolla hur många gillande/ogillanden du, jag och Påven Johanna hade fått i tråden, kanske 10 minuter. Och resultatet var ju det förväntade, alltså att "Vi i telepatifemmans" svar inte stämmer, åtminstone inte för den här tråden.
    Testa att googla på nyauktoritär så kan du få lite vägledning.
    Ett annat tips är att bilda en sluten diskussionsgrupp där ni kan diskutera hur klyban kränker er utan att riskera att någon utanför intresseklustret reagerar.
    Och så måste jag ju fråga hur det går med kampen mot den manshatande Gillettereklamen. Har den rönt framgång eller har du liksom fastnat med fjunet i brevlådan?
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2020-09-05 09:40:10 följande:
    och som vanligt ingen länk till något inlägg...det var ju...oväntat...

    After going woke and losing $8 billion, Gillette embraces masculinity again | The Post Millennial - News, Politics, Culture, and Lifestyle
    amp.thepostmillennial.com/after-losing-8-billion-gillette-embraces-masculinity-again/

    Hur går det med att länka till inläggen?

    Ett tips, ljug inte om det folk skriver.

    Hur går det med att länka till inläggen?
    Jag sparar inte på länkar - men jag minns att du mellan varven har haft samlingar så omfattande att bör ha gett scrollandet ett renässans i vissa trådar.

    I synnerhet samlingen du trodde länkade till artiklar som skulle beskriva evolutionspsykologi var av en sådan omfattning att den kan ha gett dig ett eller annat gillande.

    Men hur har det gått med din forskning kring den manshatande Gillettereklamen - har den fått många likes?

    Lycka till, hursomhelstSolig
  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2020-09-05 11:55:50 följande:
    Jag sparar inte på länkar - men jag minns att du mellan varven har haft samlingar så omfattande att bör ha gett scrollandet ett renässans i vissa trådar.

    I synnerhet samlingen du trodde länkade till artiklar som skulle beskriva evolutionspsykologi var av en sådan omfattning att den kan ha gett dig ett eller annat gillande.

    Men hur har det gått med din forskning kring den manshatande Gillettereklamen - har den fått många likes?

    Lycka till, hursomhelstSolig
    Beklagar, började skriva ett uppsving men tänkte ändra till en renässans, så blev det dock inte.Glad
  • FDFMGA
    KlantSmurfen skrev 2020-09-05 12:26:18 följande:
    Ibland blir jag paranoid och får för mig att de som skriver om mig är patetiska lögnare´ så jag ber dem länka till inlägget/inläggen
    och vet du? de länkar aldrig smile3.gif ...Någon som vet varför?

    Du lägger ner 10 min på att räkna likes (som alla andra skiter fullständigt i) men att lägga ner 1 min på att hitta några trådar + den här tråden går inte..för att du inte sparar på länkar. Emoji: Face with Tears of Joy
    Har du någon fler bra ursäkt som ingen tror på?

    www.familjeliv.se/forum/thread/80358345-vi-som-ar-kritiska-till-sveriges-handhavande-av-pandemin/1/nick/80626083
    www.familjeliv.se/forum/thread/80094028-greta-borde-vara-tyst/1/nick/80102810
    www.familjeliv.se/forum/thread/79873249-ar-det-inte-markligt-att-svenska-man-blir-sa-oerhort-provocerade-greta-thunberg/1/nick/79876806
    www.familjeliv.se/forum/thread/79589367-fortjanar-greta-thunberg-nobels-fredspris/1/nick/79697079

    Lycka till, hursomhelstSolig
    Tja, nu var det ju du som påstod att folk uttrycker sympati för Greta Thunberg för att samla likes. Jag brukar med stort nöje läsa liknade betraktelser, det finns en nyauktoritär telepat här på Familjeliv som en gång skannade alla svenska miljöpartister och nöjd konstaterade att nästan ingen av dessa innerst inne tror på det de säger sig innerst inne tro på.Skrattande

    Nu när du i inlägget skriver att ingen tror på det jag skrev så antar jag att du antingen har tagit fram telepatiparabolen, alternativt att du i likhet med vissa andra har för vana att förstärka ditt jag med ett vi.

    Min gamla mormor som var ett klarsynt och rättfram kvinna brukade ofta bemöta pluralsurfare med frågan "Du och dina löss?" eller konstaterandet "Vi - sa svinskiten".

    Missförstå mig inte. Jag tycker inte att du nödvändigtvis behöver stärka ditt jag genom att bli säkrare på det du tror på och själv våga stå för detta. Dina länksamlingar och ditt pluralsurfande är företeelser jag förknippar med det nyauktoritära klustret.

    Företeelsen pluralsurfande är dessvärre inte helt och hållet begränsad till det nyauktoritära klustret - den verkar i viss mån också sammanfalla med en viss brist på språkförståelse.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-09-05 13:58:19 följande:
    FHM arbetar inte med appar  i sig, det är MSB jobb om det får uppdraget uppstartat igen.
    Precis.

    MSB höll väl på rätt länge med appen som aldrig blev verklighet.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin