• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-09-09 23:12:43 följande:
    Tja, kanske kunde en annan regering gått runt lagstiftningen  - samtidigt har de kritiserats för att de tillåtit det möjligen olagliga besöksförbudet på äldreboenden.

    Myndigheterna hade (i sitt självbestämmande) säkert kunnat fatta andra beslut än de beslut de fattat med andra lagar. 

    Samtidigt har inte FHM utmärkt sig för att vara impulsiva utan har sett till den stora bilden snarare än till varje enskilt fall. Jag uppfattar inte att FHM skulle låtit sin myndighetsutövning styras av politiska påtryckningar utan att de skulla ha fortsatt sköta de uppdrag de fått med stort allvar och med allt sitt och deras nätverks kunnande.

    Förhoppningvis får vi en ny kris- och beredskapslag, riksdagen får gärna snegla på Finland i detta tycker jag.
    Haha, det beror ju på vem som kritiserar.

    När regeringen begärde extra befogenheter av riksdagen och också fick detta - så anade ju delar av högerklustret här på FL att planen var att avskaffa demokratin och införa sossediktatur. Apropå paranoida konspirationsföreställningarTomte

    Angående FHM så tycker jag att de var mycket sena och stelbent revirhävdande initialt, men det är historia nu och väl något som kommissionen kommer att granska.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-09-10 06:58:09 följande:

    Hehe, ser det inte som mobbing ens, utan som komik och personer som inte tål diskussion och om de lyfter nått som är fel, det är ofta där som det brakar samman helt.
    Det roliga med ämnet är att många av det som sett ut  som narrativ, är nu till viss del/till stor del dött.
    Och den som hamnat långt ifrån starten, det är ju vår kära TS.

    En sak som är intressant dock, det är denna selektivitet som uppstår, precis som man är helt ointresserad att komma fram till nått.


    Och märkliga derivatdiskussioner som tex munskydd, som ekade mer och mer och i takt när smittan minskades.
    Men som nu verkar ha dött igen, kanske de samlar kraft för när smittan ökar igen, och redan filar på denna poäng för denna stund.


    Ju bättre man känner sig själv, bottnar i sina åsikter, i sitt språk - desto lättare får man att argumentera i sak i stället för personrelaterat.

    Det tror iallafall jag - som hoppas att kunna nå så långt om ett par tusen år, typ
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-09-10 15:18:03 följande:

    Försöker basera allt i mitt liv på fakta och logiska skeenden, och ändrar mig allt eftersom fakta ändrar sig.(Och i mina åsikter, för måste tillägga jag testar massor som saknar logik, som tex i mat, där hittade jag en mycket trevlig för ett tag sedan och kimchi som tillbehör till biff bourgogne fantastiskt giftermål där)
    Och jag får fel, men problemet för många är att jag bara anpassar mig efter den nya faktan.
    För jag har spendera ett antal inlägg på att de vill vara kvar i gammal uppgifter som jag har kasserat och sen säga kolla du har fel, nope, säger jag, då fakta är det som gäller.
    Även resonerar ur logiken grunder, vilket betyder vissa ämnen får man fatalt fel :p
    Men då inser man att dessa ämnen klarar jag inte av att diskutera, då det finns parametrar som är svåra utan utbildning att förutspå deras utveckling.
    Sen finns det ett par åsiktstrådar, där bara retoriken avgör, och det är i en av dessa jag träffade på pope och ett par till som fullständigt hatar mig, då de inte klarade av att inse det fanns mer än ett sätt och göra saken på.
    Själv undviker jag gärna trådar där jag inte redan har den koll som krävs att föra en intellektuell diskussion, och med mottot fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för nå konsensus.
    Men ett gôtt skitsnack har jag dock aldrig backat för, och just det är en av mina superkrafter, dock man får inget utrymme för det här, så sker aldrig)


     


    Vet den du drog upp innan och om SD och deras utveckling om man fortsätter ignorera IP från andra partier.
    Idag vet jag inte vad jag ska ha för långtidsprognos där(och redan före COVID-19), känns so det kan gå vilket håll som helst.


     


    Men det är intressant med SD idag, hostande och snörvlande i Riksdagen och gnäller om obligatoriskt munskydd(Detta i en MYCKET tydlig tillbaka gång, så ska munskydd vara helt plötsligt vara så extremt viktiga), ministerstyre och stänga skolor.
    Och en smittspridning som är vad?
    Extremt låg som det ser ut just nu, vilket är för mig förvånande och förstår inte logiken bakom att det dröjer så.


    Lustigt som jag precis sade att det var tyst nu om munskydd, finner ingen intresse att diskutera fördettingarna SD hyckleri längre faktiskt, det är bara upprepning på att vi kan inget men vi vill alla ska använda munskydd ändå och vi vet inte ens varför, men inte jag(Läs:Jimbo Åkesson) ska absolut inte bära munskydd och föregå med exempel, Jimbo, det berättar för hela världen att du inte ens tror på munskydd.
    Det bevisade Jimbo redan vid Turkietresan att de skiter i pandemin och genom skolka ifrån krisövningen i riksdagen, för få inreseförbud till Turkiet pga bröt mot lagen i annat land.


    Jo, jag anade att det fanns en bakgrund till konflikten som för mig som utomstående är rätt obegriplig - även mot bakgrund av att det ibland inte är helt tydligt vad du vill säga och även om du ibland missförstår det som skrivs.

    Men vem gör inte det   Så konflikten handlar om matlagning, då förstår jag varför Påven Johanna kallade dig för den svenske kocken.

    Angående SD så är nog ingen av dina främsta antagonister i den här tråden ens i närheten av att vara sverigedemokrat, men det är intressant att Jimmie Åkesson uppträder snörvlande och hostande i riksdagen. Han hänvisade iofs till FHM men efter vad jag kan se så skriver de att man ska stanna hemma till dess att man varit symptomfri i två dagar, med undantag för kvardröjande torrhosta efter sju dagars sjukdom. Åkesson snörvlade högst betänkligt.

    Själv skulle jag inte gå ut ens med en kvardröjande torrhosta.

    Jag hade förresten en våldsamt hostande man framför mig i kön till Ica häromdagen, en man som dessutom fördelade sina hostningar i alla riktningar.
    Killen i kassan såg väl min ogillande blick och viskade två paket cigg om dagen, han har alltid hostat sådär.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2020-09-10 17:25:05 följande:
    Frågan är om Åkesson kan betraktas som symptomfri som han hostade och snorade och varför bar Jimmy, som så hårt propagerat för ansiktsskydd inte själv något skydd?
    SmittspridarDemokraterna.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-10 20:27:59 följande:
    Flera individer har märkt att man ofta inte kan förstå Klybans inlägg och att en del av de man kan förstå, antingen repeterar något för 57e gången eller besvarar något annat än ämnet ... plus idiotförklarar någon. Det tycker jag knappast är mobbning i grupp.

    Jag kan inte erinra mig att jag debatterat i någon annan tråd här med Klyban (kanske inlägg i samma tråd någon gång om matlagning?), så förstår inte varför du kommer upp med det scenariot. Hån? Det är väl snarare frågan om att att han är otrevlig och hävdar något som inte stämmer (ibland eventuellt pga språklig förvirring) och att han påstår att man glömmer något, inte lyfter blicken etc där dessa uttryck inte alls passar in. Jag tycker att han mobbat mig på ett otrevligt sätt, och då bemöter jag det. 

    Förstår inte hur det kan få denna kritik till något som görs i grupp, eftersom kritiken består av individuella inlägg. 

    Att man inte är någon stjärna på att uttrycka sig, är inte någon Carte Blanche för att komma med otrevliga kommentarer om andra. 
    Okej, jag har inte läst någon av alla dessa trådar där klyban och Påven Johanna inte har nått hela vägen fram till varandra i full förståelseGlad

    Som jag minns det så har du väl för det mesta i den här tråden riktat dig till klyban när du haft behov att diskutera klyban - men inte alltid. 
  • FDFMGA
    Anonym (sant) skrev 2020-09-10 21:33:45 följande:
    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

    " Du kan återgå till jobbet eller skolan även om du har kvarvarande torrhosta om det gått 7 dagar sedan du blev sjuk och du varit symtomfri i övrigt i minst två dygn."
    Kan ju ses som ett lite korkat råd, men det står ändå så.
    Det är korkat kan man tycka, men Jimmie Åkesson snörvlade som en gris. Det kallar inte jag torrhosta.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-09-10 20:59:35 följande:

    Ne, inte matlagning, men pratar mycket mat, men där är min inställning smaken är som baken och delad för det mesta.
    JA, det blir fel ibland, men det blir det för alla, dock anpassar jag mig.

    Finner det intressant att han visar upp sig i riksdagen och med symtomer som borde hållit honom hemma.
    Och sen pratar om munskydd som han inte ens tror på och visar detta genom inte använda munskydd, inser att han är ett större stolpskott än man kunde ha anat, även om man borde förstått det redan efter Turkietresan och skolka ifrån krisövningen i Riksdagen.


     


    Farsan hosta idag, och frågan han, och det lät mysko och den dementi som kom, och det kunde absolut inte var nått och så brukar jag hosta.
    Kan vara sant, men sättet fick mig att fundera lite om han verkligen talade sanning.


    Okej, men dina och Påven Johannas drabbningar har gått mig förbi hursomhelst - med undantag för den här tråden och den om Greta Thunberg.

    Jag tror jag nöjer mig med att ha fått ta del av ert meningsutbyte i dessa två trådarObestämd
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-10 23:01:18 följande:
    Vad menar du? Jag känner inte till några trådar där Klyban och Påven debatterat, gör du??
    Jag har mestadels vänt mig till X när jag velat diskutera X, ja, är det konstigt?
    Haha, så går det när man försöker vara snäll.

    I något av Påven Johannas senaste inlägg berättar hon om sina sammandrabbningar med klyban. Jag har inte tagit del av dessa trådar, och uppenbarligen inte du heller.

    Just ja, snäll. Jo, jag har noterat att du gärna är ironisk men att andras ironi lätt går dig förbi. En del av inläggen om klyban får mig att associera till en skolgård där några barn pratar nedsättande om ett annat barn, tillräckligt högt för att det andra barnet ska höra.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-09-11 00:38:04 följande:

    Det har hänt en del försökt mobba mig IRL, men slutar med att de drar i vrede när jag är klar.
    För skitsnack är definitivt en superpower som jag aldrig kan använda här eller försökt med.(en tråd dock, dock ingen som är här nu, men var konstant ljugande jag gav mig på då.)
    En personlig favorit är vad jag kallar rycka-och-dra, som slutar med att de vet inte vart som är upp och ned till slut.
    Och när de står där och undrar, så drar man bara undan mattan, så är allt över.


     


    En sak som alla som mig tillför som saknar ett perfekt språk, eller som jag ens nära ett sådant.
    Det är ett nyskapande språk, och innan folk börjar bli upprörda och säga jag inte utvecklar språket, så är det helt sant i 99,9 fallen, då jag har ett trasigt språk med omvända meningsuppbyggnader.
    Dock är det felen som driver språket i en annan riktning än vad språket har just för stunden.
    Och det gör det inte heller rätt för stunden i mitt fall.
    Dock står jag alltid till förfogande för frågor om vad jag menar om så krävs.
    Men när en person aldrig svarar själv, så har den personen förverkat sin rätt att kräva svar tillbaka.


    Dock är det enkelt och ändra den, det är bara svara på frågor som går åt andra hållet.
    För en enkelriktad väg, är en enkelriktad väg, även om man kör åt fel håll.


    Råkar du ofta ut för konflikter i verkliga livet? Det gör inte jag, med undantag för att det förekommer att vissa blir upprörda över att jag sällan har min hund kopplad. Jag gillar dessa situationer, en hundägare som skäller på mig samtidigt som hens hund också skäller och sliter i kopplet för att kunna attackera min hund.

    Jag brukar svara "Jag hör vad du säger" samtidigt som min hund lugnt går vid min sida utan att bevärdiga skällorkestern med mer än en blick.

    Vad jag försöker säga är att man väljer sina strider och avgör själv om man segrar men att detta också är ömsesidigt. Jag är övertygad om att den sortens hundmöten jag beskrev slutar med att den som skällde tänker typ "Där fick han så han teg" mdan jag nöjt konstaterar att hundars uppträdande till stora delar beror på ägarnas uppträdande.

    Jag tycker inte det är så svårt att tolka ditt lite annorlunda språk men jag tycker heller inte det är så svårt att förstå varför somliga skäller på dig. Vill du att dina "hundmöten" här på Familjeliv ska präglas av önsesidighet så borde du i större utsträckning försöka anstränga dig att förstå innebörden i det andra skriver, precis som du borde kunna begära att åtminstone inte avsiktligt bli missförstådd.
  • FDFMGA
    Anonym (sant) skrev 2020-09-10 23:37:40 följande:
    Ja, jag försvarar inte Åkesson. Men det var hur han själv försvarade sig.
    Och jag anklagade inte dig för att försvara Åkesson - det gjorde han så illa själv att det var pinsamt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin