• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 18:29:47 följande:

    Om Andrea känner behov av att påpeka för mig att en majoritet behövs för en ny lag, tror hon uppenbarligen att jag inte inser det. Ja, det är intressant med dessa idiotförklaringar. Eller med Andreas låga tanker om omvärlden, behov av att förklara självklarheter eller vad det nu är. 


    Pope Joan II skrev 2021-01-23 18:41:46 följande:

    Ja, jag förstår inte hur ABC orkar med att vara så tillmötesgående artig trots att de verkligen behandlat hen som skit. Och detta samtidigt som särskilt en av dem håller klyban under vingarna och en annan av dem kallat honom för och tycks betrakta honom som naturvetenskapsman (eller liknande, jag minns inte exakta ordalydelsen).


    Idiotförklaringarna hänger kanske ihop med reflektionen att oenigheter i tråden beror på att "nivån är för akademisk" vid presskonferenserna, samtidigt som det högst troligt också hänger ihop med antaganden om vilka som docenter i natur- och statsvetenskap i tråden
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-23 19:35:20 följande:

    Jag uppfattar att en del i tråden till slut klämde ur sig att det finns fler faktorer att ta hänsyn till i Peru, men samma personer vill inte diskutera de olika faktorer som finns i tex Sverige, faktorer som coronakommissionen tagit upp i sin rapport. Istället fokuseras det på Tegnell, Tegnell och Tegnell...

    Varje land har sina faktorer vilka ger olika förutsättningar för att hantera spridningen. 

    Jag uppfattar inte argumentationen om munskydd helt på det sätt du gör, klyban har varit extemt tydlig (i betydelsen att upprepa samma sak om och om igen) då hans syn på saken förvanskats av andra.


    Jag har hävdat detta sedan Peru slängdes in som ett påstått bevis. Alltså månader sedan, inte "till slut", men för döva öron. Det var då det stundtals kändes mer meningsfullt att skriva "fhtjblpägdsrgjkj" till svar, om något. Nja, Klyban har däremot varit extremt tydlig i att upprepa påståenden i form av de tre argumentationsfelen jag uppgav innan: 1. Osant antagande om andra. 2..varför slutsatsen om beviset blir osant. 3. Ytterligare osanning om beviset, då ingen forskning på munskydds effektivitet kan bedrivas (eller har gjorts).med så många ignorerade faktorer.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-23 20:18:48 följande:

    De som jobbar i kassan på Coop, Ica med flera livsmedelskedjor jobbar inte på en skyddad verkstad.

    Tror man det så är möjligheten stor att man själv jobbar på en skyddad verkstad där man producerar förakt gentemot andra.

    Jag antar att synpunkten på kassapersonal är din och inte något som någon annan i tråden påstått tidigare, skulle det vara det senare så ber jag om ursäkt.

    Jag har lite svårt för det förakt som så ofta skiner igenom gentemot vanliga människor.

    För övrigt är det en ganska stor andel av dem som jobbar i kassan som gör detta parallellt med högskolesstudier, inte för att detta gör dem till bättre människor - men det kanske kan innebära att somliga lättare uthärdar det faktum att man råkar på kassapersonal så ofta.


    Precis när man trodde du sansat dig en aning. Märklig omskrivning där du igen får bli ett självupphöjt tråd-och klassamvete. Med anledning av idiotförklaringarna à la "för hög akademisk nivå" är jämförelsen att "nätt och jämnt kvala in" till ett okvalificerat jobb adekvat. Vilket du förmodligen förstod men såg din chans att knipa poäng på att överdrivet flagga arbetarsjälen i bästa LO-stil, fast du antagligen själv är lika mkt akademiker med SACO-tillhörighet som dem du hävdar har ett arbetarförakt.
  • pyssel
    klyban skrev 2021-01-23 22:12:04 följande:

    Ingen inbillar sig frågan är kompartmentaliserad, men eftersom så många här tror munskydd är en sköld.

    Så berättar Peru att så inte fallet, och påvisar och bevisar en del av forskningen om munskydd.

    Så du är medveten om att forskningen inte är entydig?

    Så vad diskuterar vi nu då om du håller med, eller?

    Att återge fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, betyder inte jag är någon naturvetenskaps man.

    Det vet alla, kanske någon drev med dig.

    Jag förstår skillnaden mellan sak och person.


    Alldeles för många felaktiga påståenden, aka "halmgubbar", för att det ska vara fruktsamt att bemöta annat än som jag just gjorde (har redan brutit ner din felaktiga argumentation i beståndsdelar och förklarat, men du begrep inte). Rensa bort halmgubbarna först, du har snart haft ett år på dig, så kan vi prata sak sedan - när du själv har din debut i det.
  • pyssel

    @klyban

    Kardinaltipset: Sväng dig bara med ord och begrepp du behärskar, annars får du istället sagt saker du inte avsåg.

  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-23 22:28:02 följande:

    Visst är jag akademiker men jag har också haft en del så kallade okvalificerade jobb på verkstadsgolvet.

    Självupphöjda eller självutnämnda är vi väl alla som deltar i den här tråden - om än på olika sätt.

    Förmodligen är det den klassresa jag själv har gjort som gör att jag har lite svårt att hantera dumdrygt snobberi som det förekommit en hel del av i den här tråden.

    Men föralldel, det var onödigt att skriva det jag skrev till Fuck Google i och med att jag inte hade bakgrunden klar för mig. Jag läser inte alla inlägg i den här tråden, i synnerhet inte sådana som jag bedömer som själupphöjande eller skrivna i affekt.

    Men akademiker kontra kassörska på Ica - för mig är det inte givet att akademikern är kunnigare än Ica-kassörskan utanför sitt ofta rätt begränsade specialområde - men hen kan nog ibland upplevas som mer självupphöjd av andra.


    Nej, så klart inte (att jag håller akademiker högre), och det stämmer att du hade missat bakgrunden. Personligen håller jag f.ö den äldre generationen med bara arbetare och sossar på ena sidan av familjen betydligt högre än snobb- och gamla-pengar-sidan som också sedan länge är borta. De senare har lärt mig i princip inget och de förra allt, av det som är moral och värt att ta vara på. Vilket förstås kan se olika ut i andra familjer.
  • pyssel
    klyban skrev 2021-01-23 22:40:14 följande:

    Svara en fråga med en fråga är ohyfsat och för inte diskussionen vidare. Och ändå har inte munskydd visat sig ha en positiv verkan med den extrema smittspridning.

    Självklart finns det mer parametrar, men låtsas om att det är halmgubbar så berättar man är ointresserad om munskydd.

    En sak att berätta nått, är att prata om sak och vara saklig.

    Och ord används till detta!

    Fakta är just fakta.

    Vad har Ferderley med COVID-19 och göra?Vinbaren är stängd sedan 2h28min23sek sedan det inlägget du gjorde.


    Det är din debattstil som bygger på halmgubbar, plus en mängd felanvända begrepp och total avsaknad av grundläggande kunskap om och förståelse för vetenskap. Röj lite i din egen tokighet och egna tokigheter, sedan kan du prova att argumentera igen.
  • pyssel
    AndreaBD skrev 2021-01-26 12:49:10 följande:

    Det kom ju senare i Sverige, så det var bara på gång i Sverige när det redan var en uppenbar andra våg  i andra länder. Förresten så har flera länder tredje och fjärde vågen numera.


    Den var uppenbar och det signalerade enbart en oärlighet att humma fram något annat. Om man nu inte är drillad sedan barnsben med "Fast pappa sa.. " och aldrig utvecklats, utmanats, reflekterat vidare utan köper hummanden från myndigheter likt ett axiom.
  • pyssel
    AndreaBD skrev 2021-01-26 13:11:37 följande:

    Jag förstår knappt vad du vill säga, då du uttrycker dig onödigt krångligt. Men det är fakta, och vi har diskuterat det tidigare. Sverige VAR senare när det gäller andra vågen. Det finns ingen som helst tvivel på det.


    Om man ska krångla till det ytterligare språkligt för dig: "Fohm var inte sen att förneka det i alla fall. "
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin