• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-01-31 21:16:32 följande:

    Du glömmer att du talar med de faktabaserade.  Men efter detta är det kanske möjligt att till och med dem tar sin hand ifrån handen. Så att säga. 


    Talk to the hand, s.a.s.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-31 21:55:27 följande:

    Det tror jag inte på - men hur zoonosen gick till är "höjt i dunkel" som en av trådens kritiker skrev.

    Jag funderade länge på innebörden innan jag kapitulerade och insåg att betydelsen av "höjt i dunkel" alltid kommer att vara höljt i dunkel för mig


    Haha, den krystade "humorn" igen :) Herrmiddag? Att stavningsprogram tar de mest förekommande orden kan förstås inte ha inträffat när du plitat ner något på de 1500 sidorna. Eller "nått" kanske jag ska säga, ellllller hur "bedömmer" du själv det, som den franska regionen skrev nyss. (Fast det var faktiskt lite svårare, man måste kommendera mobilen flera ggr att det visst ska vara två m.). Ni har mkt gemensamt i hur ni gör ert urval. Tipsar dig om ett hav att ösa ur här ovanför, men du står väl på fel strand, ja samma :)

    Var det "cub" eller "bear" du blev sur för den här gången?
  • pyssel
    Anonym (Hola) skrev 2021-01-31 21:56:42 följande:

    Du får sluta reta upp forumets högadel hela tiden.


    Det är Stockholms blodbad Det är ju klassresenären som som försöker ha ihjäl adeln.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-31 22:18:58 följande:

    Minns du när du anmärkte på att antal språkfel i ett av mina inlägg och jag svarade att jag inte brydde mig.

    Själv tycker jag att det är lite pinsamt om jag råkar skriva fel på ett sätt som kan tolkas som att det inte är ett tangenttryckningsfel, inte annars.

    Det finns ganska många träffar om man googlar på "höjt i dunkel". Jag antar att innebörden är att man lyfter upp något i mörkret.


    Jag hade inte noterat det Men du har faktiskt helt rätt i att "ta upp" något med klyban, det är som att "höja upp" det i totalt beckmörker.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-31 22:25:52 följande:

    Att man får ett meddelande med ärendenummer innebär sällan avstängning.

    Jag fick ett nyligen - men tog det med ro.

    Uppenbarligen blev inte Påven Johanna avstängd - högadlig eller ej.


    Ibland dröjer det. Men nu tror jag inte du har riktigt lika mycket erfarenhet av vinklade avstängningar (även om den här tråden är att betrakta som nyförvärvad kunskap ur just avstängningsaspekten..)
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-31 23:16:21 följande:

    På gamla familjeliv finns varken de omtalade tuimmarna eller stavningskontroll -  så det jag skriver fel får jag stå för helt själv och inte skylla på autocorrect.

    gamla.familjeliv.se/Forum-4-362/m80358345-1461.html

    Öppnar jag tråden i mobilen så har ju mobilen stavningskontroll, men det är sällan den vill skiva det jag vill.


    99% skrivs på mobilen här, om det nu är en förklaring eller dålig ursäkt. Min franska stavningskontroll konkurrerar dock envist med de övriga, så där brukar jag vara uppmärksam och plocka en mängd accenter :)
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-31 23:55:37 följande:

    Såg att din telefon verkar ha svårt för en del fransk förvaltning - Padirac är en kommun i departementet Lot i regionen Occitanie 


    Mitt misstag, och det stämmer att den kommunen inte alls är mina environger. Jag kanske bör säga "landsting" om det mesta, för att helgardera mig mot geografiska fel. Landsting = scot-free.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-02-01 00:21:47 följande:

    Näe, det blir väl också fel, då motsvarigheten till landstingen är de franska departementen?   Rätta mig om din telefon har rätt och jag fel.


    Nä, nu hänger du inte alls med i svängarna: Jag syftade förstås på att felaktiga "landsting" hela tiden passerar utan en enda anmärkning från dig - tills nu - vilket bevisade min poäng. Jag gjorde en prövning om det var gångbart i alla oriktiga lägen - men det var det bara från en viss smeksam svans. Samtidigt stod det åter svart på vitt att du gillar både ironi och sarkasm - den egna då - men har mkt svårt att korrekt uppfatta andras. Det brukar göra sig på herrmiddagar där örat lyssnar mest inåt på den egna stämman.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-02-01 08:40:45 följande:

    Det är bra att din telefon får bevisa din poäng igen - landsting och namnbytet av dessa är väl för länge sedan utrett och att det skulle vara någonting som någon eller några känner sig orättvist behandlade för har inte slagit mig.


    Nej, inte ens när det studsar dig i ansiktet. Men det är slående vilken betydelse det får i vissa sammanhang ändå.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-02-01 11:03:10 följande:

    Det är två refektioner jag gör, dels verkar du tro du att den som inte svarar som du tänkt inte förstår att du for efter 'landsting' på alla sätt och vis och dels att argumenten igen över går från sak till person. 

    Oavsett jag förstår eller inte förstår sarkasm och ironi så är det en personlig egenskap som inte har med skillnaden mellan tex förvaltning och geografi att göra


    Med all älskvärd(sic!) tydlighet, du verkar ha svårt att "bedömma" det (Även den smeksamma svansens intentioner.)
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin