• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-01-08 23:23:54 följande:

    Det är fakta att lagförslaget att på remiss och kommit tillbaka till de i Regeringen/R-kansliet som sen skriver om lagen.

    Och kritiken består av felaktigheter i lagförslaget, ovanligt simpelt faktiskt.

    Och sen när alla är nöjda så hamnar lagförslaget på golvet i Riksdagen där man får rösta om det.

    Detta är inte så avancerat faktiskt, vilket du också berättar genom prata om annat nu.


    Du vet exakt vilket fel du skrivit. Det är citerat flera ggr, ändå maler du på off topic. Hur känns det att vara så oerhört rädd för att erkänna dina fel?
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-08 23:28:44 följande:

    De finns en tydliggörande beskrivning av lagarnas tolkning och tillämpning på wikipedia

    Den tar upp förhållandet mellan olika typer av rättskällor och tolkningsmetoder, intressant är delen om förarbeten och hur rättspraxis fastslås och att det är skillnad mellan lagar som detaljstyr och lagar som ger ramar.

    sv.wikipedia.org/wiki/Lagtolkning


    Nu kommer du se att du särbehandlas. Precis som FDFMGA blev varse.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-08 23:41:10 följande:

    Särbehandling förekommer hela tiden, från alla håll  - det är inte svårt att se i denna tråd eller i andra trådar. Jag uppfattar det som att den särbehandling som förekommer oftats beror på andra saker som tex en underliggande konflikt i fråga om person eller andra tidigare olösta personkonflikter.


    Att du inte blir trakasserad är en form av särbehandling. Vilket kommer bli mkt tydligt nu när det är du som försett vederbörande med basic fakta han hittills ej förstått. Du kommer inte få ett enda trakasserande inlägg. Oläsbara, förmodligen, men ingen rabiat förföljelse med felaktigheter och försvar.
  • pyssel
    klyban skrev 2021-01-08 23:48:46 följande:

    Är att skriva en pandemilag på rätt sätt inte basic fakta, och att lagförslagen går på remiss och kommer tillbaka med kritik om det inte skrivits rätt?

    Och först när den processen är klar så går det upp på Riksdagsgolvet för omröstning.


    Det är basic att känna till att en lag, många lagar, är/blir föremål för tolkning. Du hävdade att den då inte "skrivits rätt". Vilket är ett direkt felaktigt påstående. Därför är det definitivt inte on topic att mala på, till ditt försvar, om andra basic fakta till mig om saker jag givetvis känner till om bl.a remisser och lagförslag. Fullständigt off topic för faktumet att du blev rättad, och frågan du blev rättad i.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-08 23:55:41 följande:

    Det finns gott om andra som trakasserar mig - alla reagerar olika på olika typer av inlägg. Som FD tidiagre skrivit så kan det vara vettigt att fundera på om man får ut det man vill av den typen av inlägg man skriver i denna och andra trådar.

    Vilka motiv finns för olika typer av inlägg och vilket resultat och respons ger dessa inlägg. 


    Gott att se att du funderar. Så nu har du landat i en mer accepterande hållning till vittnesmålen om en särskild användares trakasserier, utifrån att du har egna förföljare. Det var ju trevligt att du ändrat inställning. Det hedrar dig.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-09 00:25:14 följande:

    Vad är trakasserier- var i tråden hittas dessa kränkande uttalanden om person


    Eftersom du tror att du behöver lära mig med enkla, patetiska länkar för klybanundervisning, så får jag lära dig istället: Trakasserierna här har många inslag av stalking. Du är inte ett dugg ridderlig i ditt försvar av crazy. Men precis som jag förutspådde: Du blev alltså inte förföljd av crazy när du la in en annan enkel länk om hur det förhåller sig med lagar.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-09 00:08:44 följande:

    Det du kallar för trakasserier är inte mycket mot vad de du kallar för trakasserade själva gör i fråga om personliga påhopp. Det vet du att jag har skrivit hela tiden, om detta är nytt för dig får du fundera ett tag till.

    När du har kommit till det att du också funderar så är du välkommen att utbyta dina tankar om detta. Självklart kan du också göra det utan att ha funderat - det är helt och hållet upp till var och en. 


    Du har ju precis deklarerat till Pope att du inte finner de trakasserande inläggen så läsvärda att du ens läser dem så det är ju märkligt, eller kanske inte alls märkligt av just den anledningen, att omdömet blir så selektivt. Du har ju inte läst dem. Att du då själv funderat verkar förstås ganska osannolikt.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-09 10:40:53 följande:

    Funderat eller inte funderat, det är frågan.. som du inte verkar ha en klar uppfattning om..

    Men fundera på vilka skillnader du ser i mitt citerade inlägg nedan och ditt citerade inlägg nedan. Finns det någonting i ditt inlägg som driver konflikten och finns det någonting i mitt inlögg som driver konflikten?Mitt inlägg ovan är naturligtvis oändligt provocerande och ditt ilägg är neutralt, sakligt och bidrar till att minska de personliga konflikterna och ömsesidig förföljelse och såväl 'trakasserier' som trakasserier.

    Tyvärr verkar raden ovan inte vara ironisk - för alla. 


    Ditt svar talade ju tydligt emot att du funderat.

    Så oändligt svårt du har för att se saker i ett sammanhang.

    F.ö förblir det en gåta varför du väljer det fördummande omhändertagandet av någon som både sprutar ur sig felaktigheter och trakasserar vissa utvalda sedan flera år.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-09 14:38:34 följande:

    Jag blev inte varse något, bara irriterad eftersom jag anser att Löfvens klavertramp var fundamentala och helt oberoende av om huruvida han bröt mot FHM:s rekommendationer eller inte. Alltså precis samma inställning som Påven Johanna gav uttryck för.

    Tja, förrresten - vad jag möjligen kom till insikt om är att jag har noll intresse av att vara en av rätt många åskådare eller deltagare som bidrar till att underhålla konflikten.

    Det får ni göra själva!


    Varse, "för stunden", som hon så klokt skrev.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-09 14:47:40 följande:

    Att upprepat kränka, förlöjliga och nedvärdera en person...


    Att upprepat försvara sig mot ovanstående...
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin