Inlägg från: Anonym (Fasanen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fasanen)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-11-12 23:00:20 följande:
    Du vet att trängselskatten är reglerad genom en lag?

    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-2004629-om-trangselskatt_sfs-2004-629

    Jag vet inte hur lätt det är att sätta lagar 'på bänken', kanske någonting du har koll på?
    På tal om det, om viruset hade haft en dödlighet på 20%, vad hade då gällt? Hade det fortfarande varit prat om att man inte kan stänga ner pga lagen? Jag tänker att det borde väl finnas nån gräns för om något som ett virus är alltför farligt så att man måste göra drastiska ändringar. Men tydligen är inte coronaviruset det.
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-13 00:20:50 följande:
    Här är resultatet av screening vid flygplatser - nedslående resultat. De tester du anser borde ha gjorts skulle inte ha förändrat mycket alls, om någonting...

    www.dn.se/varlden/cdc-kontroll-av-smittade-pa-flygplatser-stoppade-inte-smittan/

    "Kontroll av inresande på flygplatser stoppade inte coronasmittade från att komma in i landet. Det uppger den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC i en rapport på torsdagen.

    De kontroller som utfördes i USA mellan januari och september hittade ett fall på 85.000 passagerare."

    "Av de 766.000 var det 298 som visade sådana tecken att de kontrollerades vidare och av dessa testades 35 för covid-19: Slutligen visade det sig att bara nio av dessa också verkligen bar på smittan, skriver CDC i en rapport på torsdagen.


    Det betyder att den åtta månader långa och dyra kontrollen bara lyckades identifiera ett fall på 85.000 passagerare, skriver CNN.


    Enligt CDC berodde detta på flera saker. Dels är antalet personer som har smittan men inte visar några symtom stort och dels kan det också förklaras med att många passagerare helt enkelt valde att tiga om vilka symtom de faktiskt kände. Covid-19 uppvisar också ett stort antal symtom som inte är vanliga vid andra sjukdomar.


    ?De flesta passagerare som verkligen är smittade kommer inte att kunna upptäckas med de symtombaserade undersökningar som används vid flygplatser?, skriver CDC i rapporten."


    Varför hade inte det gjort nån skillnad? Jag skrev ju att de borde testat ALLA som varit i dessa områden, precis som Island gjorde, inte bara de som uppvisade symtom. Nu kom det ju tydligen från andra platser också som de inte kände till så det hade väl kvittat ändå i slutändan...
  • Anonym (Fasanen)
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-13 11:44:53 följande:
    Hur svårt är det egentligen att stifta lagar i Sverige? Vad gör riksdagen så där till vardags i Sverige? Debatterar man bara?

    I Finland anpassar man sig till situationen genom att stifta lagar på löpande band. Det senaste jag har hört om var att man kommer ändra på lagen om att byta personnummer, det efter att tusentals psykoterapiklienters journaler har läckt ut på nätet. Läckan avslöjades i oktober, i januari kommer man att lägga fram ett lagförslag.
    Vi får inte glömma deras tidiga prat kring flockimmunitet, "alternativ 3" enligt mejlet. Det är ganska troligt att de inte bara slängde den iden i papperskorgen helt plötsligt utan att det fanns kvar tankar kring att hålla låg spridningen hos de friska och isolera de äldre. Så därför ansågs nog inte det nödvändigt med ändrade lagar.
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-13 12:36:47 följande:
    Så du har inte heller koll på vilka lagar som styr fri- ochj rättigheter och smittskydd, eller hur svensk förvaltning fungerar och hur regering, riksdag och myndigheter är separerade... 
    Har du inte möjlighet att tänka efter lite själv att allt inte handlat om lagarna? Eller har du inte koll på så otroligt misslyckad Sveriges strategi varit? Om lagarna begränsar insatser man kan göra så får man väl fasen ta och hitta andra lösningar för att rädda liv! Det var massor av saker som kunde gjorts och bör göras mycket bättre.
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-13 14:51:15 följande:
    Vill du att regering och/eller riksdag bryter mot lagar, inför ministerstyre och inför undantagstillstånd? Eller hur har du tänkt dig att det du vill ha gjort ska genomföras?  
    Du är ju helt insnöad på lagar. Allt handlar inte om det!
  • Anonym (Fasanen)
    Anonym (man) skrev 2020-11-13 15:25:11 följande:
    Håller med, mycket snack om lagar men inte ett pip om hur vi ska minska smittspridning och dödstal. Ungefär som att rabbla upp lagar kommer lösa allt.
    Ja precis. Det finns lagar, självklart, men det finns också väldigt mycket man kan göra som inte går emot lagarna och som inte gjorts. Jag tänker bara nu inför vintern, har Tegnell och FHM t ex informerat om vikten av att ha bra ventilation inomhus för att inte viruset ska stanna kvar så länge och att äta viktiga näringsämnen som kanske kan skydda till viss del? Men det har de nog inte för de tänker väl att det finns inte 100%-iga bevis för att det skyddar till 100%.
  • Anonym (Fasanen)
    klyban skrev 2020-11-13 19:15:38 följande:
    Det är nått vi kan räkna med personer ifrån denna grupp, jag tror det är så enkelt att du inte förstår hur det fungerar och nu tror man säger nått.
    Är det lagar som gör att vi inte infört krav på munskydd i publika inomhusmiljöer?
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-13 17:03:53 följande:
    Så du anser att man ska strunta i grundlagar? 
    Nej. Men är det grundlagarna som gör att man agerat så långsamt, och fortfarande gör det genom att vänta tills de ser en större ökning innan de inför nya rekommenationer? Det är ju försent då. Eller har grundlagarna med krav på munskydd att göra. Finns massor man kunde gjort som inte gjordes och som inte styrdes av lagarna. Man kunde informerat folk mycket mer, men i stället verkade man rädd för att skapa panik, eller så handlade det om att de ville håla igång smittan för att Tegnell sa ju att det kommer dröja många år innan vi får ett vaccin och han trodde vi skulle ha flockimmunitet i maj. Ja just det, de valde ju faktiskt spåret flockimmunitet i början...
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-13 21:22:54 följande:
    Nej, det är fortfarande inte sant att strategi eller mål var eller är flockimmunitet. Detta har diskuterats i tråden och du har säkert läst och skrivit om det redan tidigare i tråden.
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-13 20:57:04 följande:
    Ja precis. Det finns lagar, självklart, men det finns också väldigt mycket man kan göra som inte går emot lagarna och som inte gjorts. Jag tänker bara nu inför vintern, har Tegnell och FHM t ex informerat om vikten av att ha bra ventilation inomhus för att inte viruset ska stanna kvar så länge och att äta viktiga näringsämnen som kanske kan skydda till viss del? Men det har de nog inte för de tänker väl att det finns inte 100%-iga bevis för att det skyddar till 100%.
    Jag hoppas att det inte är vitaminbluffen och annat som kvacksalvare använder för att sko sig på människors oro du tänker här...

    Vädring är bra - enligt de uppgifter som cirkulerat i media sista dagarna verkar vädringsrådet komma från Tyskland där det sagts vara en 'folksport' , en del av det som sades i de första rapporteringarna om detta har fallit bort i den senare rapporteringen, att ventilationen i byggnader i Tyskland i huvudsak är annorlunda än hur det i huvudsak är här. Om det är sant eller inte vet jag inte, bara att detta var vad som fanns med i den ursprungliga rapporteringen om vädringens förträfflighet för att hålla corona borta.  Men visst är luftutbyte bra på många sätt.  

      
    Kan du visa bevis på att det inte är sant i så fall, som du hävdar? Man kan ju lägga ihop det ena med det andra och dra slutsatser. De pratade en del om det, var väldigt positiva till det, sa t o m att de skulle köra på flockimmunitet, har sagt att viruset kommer inte försvinna på många år och vaccin får vi inte på många år... så att det gått på strategin att uppnå hög immunitet bland yngre friska och samtidigt isolera de äldre är ju det som de försökt med. Det låter egentligen inte så konstigt på papperet, om man utgår från att nästan alla unga klarar sig bra. Men att det skulle fungera i praktiken är att spela rysk roulett. 

    Varför tror inte du att de ville köra på den strategin? Vad får dig att bli övertygad om att så inte var fallet? De ville hålla en låg spridning, skydda de äldre, de säger att målet är inte flockimmunitet i sig men det är ett resultat av strategin. Ja det är ju ett sätt att uttrycka så på också...

    Vet inte om de har annorlunda ventilationssystem i Tyskland, men det finns ju inte så mycket att välja på. Kanske Sverige har fler hus med självdrag och det innebär ju att på vintern med mer kyla så tätar många igen ventilerna vilket ju ger lite luftombyte. I alla fall ventilation är väldigt viktigt nu. Viruset blir ju mer luftburet under vintern då som jag förstått det.
  • Anonym (Fasanen)
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-13 22:56:31 följande:
    I en del länder har man de senaste månaderna kontrollerat en massa ventilationssystem på äldreboenden, skolor etc för att kontrollera att de är ok. De allra flesta har varit helt ok men man har upptäckt några som inte var enligt föreskrifterna och som har renoverats. 
    Har inte läst att de gjort något liknande i SverIge. De allra flesta system är säkert ok, men konstigt om det inte finns något äldre eller felande system någonstans som behöver fixas. 
    Skulle inte förvåna mig om de inte kontrollerat sånt, har de ens pratat om hur viktigt det antaligen är? Är väl Hallengren som har ansvaret för det, men hon, eller vilka mer det är i regeringen, har ju inte lyckats styra regionerna att ta det ansvar de skulle, så det lär väl knappast gå här heller.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin