Inlägg från: Anonym (Fasanen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fasanen)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-11-06 19:58:33 följande:
    Ja, vettet brukar försvinna när paniken får fäste.

    Är det överhuvudtaget något som säger att de mutationer som sker när coronaviruset replikerar sig i minkar är potentiellt farligare för oss människor än de som sker när viruset replikerar sig hos oss?

    Och varför jämförelsen med Wuhan? Där handlade det om ett virus som tidigare inte hade kunnat smitta människor som förändrades, men nog verkar det som SARS-CoV-2 kan smitta oss människor.

    Och vilda minkar. är nästan hopplöst svåra att jaga, om du något snille har fått för sig att utrota varenda mink.

    SARS-CoV-2 smittar ju också hundar och katter - man får väl  passa sig som hundägareTomte
    Tomten passade väldigt bra till ditt inlägg. Var det meningen det?
  • Anonym (Fasanen)
    FDFMGA skrev 2020-11-06 23:54:58 följande:
    Jag tänkte mig panikslagna pangdemister som kommer till insikt om att även hundar kan infekteras av coronaviruset och ger sig ut på hundjakt med sina ärtbössor.
    Förhoppningsvis är de pålästa om att det aldrig bevisats att viruset spridits från hund till människa. Men i det här fallet så har man ju ganska säkra bevis på att viruset spridits från mink till människa och att viruset hunnit muterats mellan alla miljoner minkar som är så tätt inpå varandra.
  • Anonym (Fasanen)
    klyban skrev 2020-11-07 01:28:27 följande:

    Hunden kan smitta utan ens vara smittad, då hunden nosar runt och kan med enkelhet koma i kontakt med smitta från en annan människa, då aerosoler trillar mot marken och där är dom hundarna.
    Sen är väl detta kanske inte den mest allvarliga vi har, men fullt möjligt och inte det minsta otroligt.


     


    Minkar däremot, de verkar suga åt sig coronaviruset.
    Vi har/ska dock avliva 80% för pälsningen i Blekinge och lite tidigare, sen är frågan om man inte ska hoppa över ett år av minkar.
    För det låter rätt korkat att köra på en ny kull och med denna gående.


    Hundar kan inte sprida viruset till människor men inkar kan det.
  • Anonym (Fasanen)
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-07 12:35:06 följande:
    Hundar kan inte sprida viruset till människor men inkar kan det.
    *minkar skulle det stå
  • Anonym (Fasanen)
    Aniiee skrev 2020-11-07 21:23:06 följande:

    End of week update? End of week update. Short version.

    Argentina har gått om Mexico.
    UK har gått om US
    Frankrike klev upp i 600-gruppen och har gått om Sverige.


    Spännande! Sverige kommer nog knappa in under kommande veckor tror jag!
  • Anonym (Fasanen)
    Pope Joan II skrev 2020-11-09 21:46:40 följande:

    "Det ser ut som om Sverige kommer att få ett ovanligt högt antal dödsfall i år. Men vi vet ännu inte hur november och december kommer att utveckla sig, säger Tomas Johansson. 

    Ja, vem vet. November och december uppför sig kanske bättre de än annars gör. Att det inte verkar så lovande nu betyder ju förstås inte så mycket i maratonloppslängden. 


    Det kommer bli betydligt värre tror jag. I våras gick vi mot en bättre årstid som viruset inte trivdes så bra i (mycket UV-ljus, inte så torr luft, fler människor utomhus osv). Nu går vi mot en för viruset gynnsam årstid, samtidigt som vi fortfarande har en halvt inkompetent folkhälsomyndighet och regering (alltså det finns över 70 studier som visar att munskydd fungerar, men nej det räcker visst inte för FHM) och en befolkning där många verkar bry sig mindre nu än i våras.
  • Anonym (Fasanen)
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-10 00:21:23 följande:
    Värre är att de inte agerat för folkets bästa med den lilla kompetens de har.
    Nä de har ju inte det. Vi var många som misstänkte att de körde på flockimmunitet redan i våras, och nu via mejl har det ju visat sig att de valde den vägen. De ville alltså att de yngre och friska skulle exponeras och smittas i lagom takt samtidigt som de äldre skulle isolera sig. Så oansvarigt av en myndighet som är till för att värna om folkets hälsa! I en sån situation där man har att handas med ett helt okänt virus så behöver man inte vara expert för att förstå att man tar det säkra före det osäkra.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-10 10:57:48 följande:
    Det säger ändå inte mycket, att det finns 70 studier. Jag menar de kan ju handla om hur det kan skydda i olika situationer och då har kanske inte vi samma situation. Så är det ju oftast med studier. De flesta kanske inte handlar specifikt om virus? Det är ju en helt annan sak när det gäller bakterier. Sedan finns det också en hel del studier där man observerar hur långt aerosoler tar sig och liknande. Men det går ändå inte att veta utifrån det, om det skulle minska risken att få i sig just det här viruset om man nu har en mask. Dvs. det är teori och ibland säger det inte så mycket om hur det fungerar då i praktiken. 
    Det var ju såklart studier för just coronaviruset. Man vet att det bromsar hur långt viruset tar sig från en person, och det skyddar rimligtvis en del för den som bär masken också. Men främst är det att det bromsar hur långt viruset tar sig. Om folk då också håller avstånd som vi ju redan har i Sverige så minskar det ju riskerna. Att folk bär mask är också nåt som påminner folk om att det pågår en pandemi och att de ska hålla avstånd. Det finns många som glömmer bort detta. Sen måste man förstås informera folk om att det inte ersätter andra rekommendationer som att hålla avstånd och tvätta händer utan det är ett komplement. Men som de ju hela tiden sagt, och som varit en del i deras strategi - svenskar är väldigt duktiga på att följa myndigheters råd. 
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-10 12:39:25 följande:
    Det finns argument för och emot, tycker jag. Att man kanske inte håller lika mycket avstånd då om man har en mask - det är en berättigad invändning. Och det är något som folk inte ens riktigt styr över, det kommer ganska automatiskt. 

    Jag använder själv mask i kollektivtrafiken, men då är jag medveten om hur mycket jag kan göra fel där som skulle sabba det hela. T.ex. att inte pilla med masken - jag har mycket svårt att inte klia mig i ansiktet och måste ändå göra det ibland. Sedan måste man förvara masken på rätt sätt .- duger det med jackfickan? Till att börja med måste det ju vara en vettig mask - ffp2 alltså. Och den måste sitta åt ordentligt. Jag har varit med om någon sorts mask som inte gjorde. 
    Ja det är en invändning men samtidigt så gör masken oss påminda om att det pågår en pandemi och att vi måste komma ihåg rekommendationerna. Det har gjorts en studie t.o.m. som visat att folk är bättre på att hålla avstånd MED mask. De flesta förstår nog dessutom efter tydlig information från FHM att masken inte skyddar dig själv så mycket och att den är till för att minska riskerna för andra, att hålla avstånd fortfarande är ett måste. Det är inte så svårt och det verkar ju ha fungerat i andra länder. 

    Sen är det återigen det här, är Sverige det enda landet i världen som har rätt? När så många experter säger motsatsen, att munskydd fungerar, så tror jag inte 
    Tegnell & co är ensam om att ha rätt i detta. Alltså de har haft fel gång på gång sen starten av pandemin med att smittan kommer inte hit, den är inte så farlig, smittar inte asymptopiskt, i maj nåt Stockholm flockimmunitet, flockimmunitet nås vid 40% osv osv... Så jag litar inte alls på att de skulle ha rätt i frågan om munskydd.

    Jag pillar mig ofta i ansiktet UTAN mask, och tror att med mask kommer jag bli påmind om att inte pilla mig i ansiktet. Så krångligt är det inte med en vanlig mask. Man måste ju tvätta vissa masker och vissa är såna som funkar i visst antal timmar. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin