• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-06-04 05:56:55 följande:
    Hmm, jag noterar att klustret har fått påfyllning, tja flaskorna i vinbaren är ju åtminstone inte korkade kan man läsa tidigare i tråden.

    Nåväl, det finns ju andra perspektiv än vinbarens. Peru tycks ha reviderat dödstalen uppåt och är nu enligt Worldometer det land i världen som sticker ut som det i särklass hårdast drabbade.

    Peru är ju också ett av de länder som har haft hårdast restriktioner men ser man till andra länder verkar panikåtgärder endast ha en marginellt negativ effekt på dödstalen.

    Troligare är väl i så fall - om uppgifterna i Worldometer är korrekta - att Perus dödssiffror inte är friserade längre, till skillnad från de flesta andra länders.

    Däremot har Peru av  naturliga skäl inte kunnat anpassa statistiken över smittade till verkligheten , vilket innebär att det framstår som nästan var tionde smittad avlidit. Det redovisade globala snittet är en av 50 smittade, medan det för länder som Danmark där man testat i mycket hög utsträckning är mindre än en på hundra.

    Jo, vi har märkt detta, man börjat återanvända gammal förkastade argument.
    Och det lustigt är att de är lika osakliga denna gång.


     


    Prata inte om Peru, de bara skäller ut dig, för det är vad som skedde när jag berättade munskydd inte fungerade speciellt bra i Peru.
    För det fick man inte tydligen berätta när det misslyckades fatalt som i Peru.


    Och man får ett litet perspektiv för Sverige här också, och där vi är så långt ifrån dessa siffror så det är löjligt, och sen försöker de säga att vi är sämst i världen, det är nått som inte stämmer där i den slutsatsen, då det är verklighetsfrånvänt.
    Såg att vi måste dubbla våra siffror i dag för nå upp till 8:e platsen i världen


     


    Det verkar som vår sjunkande placeringar i dödslistan är ett stort förtret för klustret, och man kan undra varför då det är positivt att vi gör det bättre än en del andra länder.
    Man blir perplexad att när det går bättre, så är det sämst i världen, nått allvarligt fel i ens resonemang och med den tokiga slutsatsen.


     


    Och den med empati är rätt komisk att köra in i samtalet, och nått som vi avhandlat hundratals gånger redan för ett år sedan och mer.
    För det är självklart och underförstått i all min text att pandemi är tragiskt för människors liv., det är tom så att det finns med i pandemi att det är tragiskt för människors liv.
    Så varför väljer en "folk" att missförstå nått så tydligt som tom återfinns i förklaringen i pandemi?


    Och då är vi tillbaka till politiskt motiverade och inte fakta motiverade och sakligt.


    Anonym (Agera) skrev 2021-06-04 09:43:33 följande:
    Om regeringen varit borgerlig hade försvaret av pandemihanteringen varit bortblåst.

    Bara på det som de hade forcerat, vi är sakliga människor och inte kör agenda och talepunkter.
    Strategin är klar, man tänker på alla i samhället och man kan fråga sig om högern klarar det, att de högerextrema inte klarar det.


    Det fick vi berättat för oss redan när föredettingen skolka ifrån COVID-19 krisövning, och för göra vad?
    JO, dela utflygblad och begå brott och få inreseförbud till Turkiet.


    Så där finns dock ingen hjälp på nått sätt och hitta i en pandemi har vi lärt oss med det, men väl M skulle nog klara av det, det är jag nog rätt säker på att de skulle klara liknande.
    Annars är ju extremhögern den som är minst saklig, och det är inte bra i ett ämne där saklighet är det enda som vinner.
    Men och andra sidan så skiter högerextrema i pandemin, det är bara ett medel för populism och finns ingen substans ens.


     


    Sen är det en  hypotetisk fråga också, men hade det varit denna strategi, så hade jag aldrig klagat på mer än ett fåtal detaljer.
    Och dessa detaljer är man inte heller intresserad av att diskutera idag, fast än det är en av de viktigare.
    Och hur skyddar man de äldre bättre, svaret är att det blir inte så bra efter KD och M´s nedskärningar i vården i Stockholm, och det är vad de får ta ansvar för.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2021-06-04 08:45:46 följande:
    Uttalanden som det här är vad som präglat hela den svenska hanteringen av pandemin. Så fullkomligt idiotiskt att man baxnar. 

    Tegnell: Privata fester ska man fortfarande avstå från och om man ska ha dem ska de vara små. 

    Ja, det är inte riktigt dax att ha stora fester än, skulle det vara ett fel av Tegnell?
    Okey, men jag kan inte se nått fel i att vara vaksam ett tag till, det är ju inte så att pandemin är över redan och med historiska erfarenheter.


    Och stora frågan är om vaccinet klarar av att hålla tillbaka nya strains för man inte vaccinerar övriga världen samtidigt.
    Nått säger mig att vi kommer få en reflux, och frågan är då, är det Regeringens fel också?
    För det är ju brukligt att anklaga Regeringen för saker de inte har ansvar för, eller har den allra minsta påverkan över.


     


    Så att festerna ska vara små, är inte det ett gott råd när smittalen går ned?
    Så ökar man festerna när smittan är väldigt låg, låter som en intelligent plan Tegnell förmedlar att inte gå ifrån en massa rekommendationer till inga alls.
    Att knäppa med fingret och ena dagen ha begränsningar och nästa inte, vad ska det berätta?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-04 10:42:51 följande:
    Så om Peru tillämpar munskydd och samtidigt misslyckas med sin pandemi-hantering så måste det vara munskyddens fel. Och du anser dig vara saklig sade du.

    Ledsen lever inte i ett svart och vitt liv, så vad ett svartvitt argument ska ge oss vet jag inte.
    Kan du utveckla den?


     


    Vad Peru berättar är att munskydd inte alls har den förträffligheten en del vill tillstå att säga, det var en massiv munskyddsanvändning i Peru och inget att visa upp för det.
    Och detta berättar även forskningens solfjäder av resultat i hur man tror det funkar, som går ifrån inte funka så bra, och funka lite.(Men det mest beror på användaren, sätta på ett munskydd och inte veta hur man agerar så har munskydd en låg funktion till ingen alls, och i vissa fall tom kan öka smittan.)
    Och vad vi lärt oss i Sverige om munskydd, det är att väldigt många tr5or det är en sköld och att man är exkluderad ifrån COVID-19.
    Men så är det givetvis inte!


     


    Ja, saklighet slutar det alltid med, kan du säga samma?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Hm) skrev 2021-06-04 10:22:04 följande:
    Kommer företag vilja ha sina anställda jobba från hemmet även i höst tror ni?

    Det är nog knappast några problem om  arbetet går utföra hemmeifrån.
    Har en polare som inte varit på jobbet 10 dagar ens och sedan COVID-19 startade och han är också chef över 100 anställda.


    FDFMGA skrev 2021-06-04 10:33:01 följande:
    Nej, då kommer en stor del av oss svenskar att vara vaccinerade.

    Jag tror dock att det blir nått i höst ändå, men hoppas inte.
    Vem vet kanske vaccinet får det snurra runt längre och med mer nya mutationer och att man kanske får börja om från början med vaccinen.
    Och vem vet, kanske den gången kommer de på att man måste vaccinera hela jorden och inte bara de rika länderna.


     


    Det är lite som en del ropade om att hemlösa och papperslösa inte ska få vaccin.
    Att inte ge dom först är mot ett skott i foten, och med tanke på att de är lika duktiga att bära virus som alla andra i samhället och att de är ofta i miljöer de kommer i kontakt med mycket människor.
    Aldrig fattat att folk aldrig tänker efter före någon gång, så kanske man får det rätt från början istället om man tänker efter före.


    FDFMGA skrev 2021-06-04 10:31:37 följande:
    Svenska nationalister är ju lite udda såtillvida att de älskar att frossa i betraktelser om hur illa det står till i Sverige, samtidigt som de tappar fattningen när Sverige omnämns i positiva sammanhang. Deras vision av Sverige inspireras ju av länder som Ungern Polen, Tjeckien, med flera, alltså länder där auktoritära tänkesätt allt mer dominerar. För övrigt tre länder med hög dödlighet i covid-19

    Så att våra coronanationalister inte vill diskutera Peru förvånar inte - man kan väl knappast jämföra Peru och Sverige i och med att förhållandena är så olika, men inte desto mindre är exemplet Peru intressant.

    Dock är det väldigt talande när de berättar Sverige är sämst i världen, och ser man den totalt omvända utvecklingen och utvecklas ifrån sämst i världen.
    Och det borde de sett och med att vi sjunker hela tiden i dödsligan totalt sett, från 8:e i världen till 33:E.
    Och detta är inte ens korrigerat för överdödlighet som inte är medräknad, och där har vi många länder i Europa som fortfarande inte kommer med den.
    Och man ser på autokrater som tex Ryssland, där har man underrapporterat de döda med flera hundratusen.


     


    Vilket betyder redan nu att Ryssland är ett land som redan är förbi Sverige också.
    Först var det en synlig  nackdel att Sverige räknade alla COVID-19 döda upp till 30dagar efter COVID-19.
    Nu ser det ut som en styrka och efter överdödligheten börjar räknas in i länders siffror, för Sverige ser bara ut att gjort det bättre för var land som plussar på sin överdödlighet.


     


    Det blir väldigt konstigt att diskutera ett ämne där vissa har ett filter av politisk agenda och exkluderar fakta som talar att de kan ha lite fel.
    Och nu är vi på en reflux av gamla förkastad argumentation, som man försöker applicera över ett år senare igen, precis som vi hade glömt av första svängen att det var fel.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-04 10:55:07 följande:
    Du kanske missat att Danmark seglat upp som ett land som hanterar många frågor på ett smart sätt.

    Är Danmark högerextremistiskt som Ungern och dessa?
    Eller vad är det du vill berätta?
    För du glömde det!


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2021-06-04 12:19:43 följande:
    Ja, jag såg att Tegnell utgår från att rekommendationen om hemarbete kommer att gälla även i höst - och det är väl möjligt, men jag tror inte att den rekommendationen kommer att följas i särskilt stor utsträckning.

    Jag menar inte att pandemin kommer att vara borta då, WHO kommer säkert att klassa covid-19 som en pandemi ett par år till - men sjukdomen kommer nog främst att drabba länder där få är vaccinerade och här i Sverige enskilda ovaccinerade kluster.

    Ja, lite komiskt nog så sade Tegnell detta idag, och vi kan förvänta oss att det blir nått i hösten med.


    Sade om pandemin pga det behöver upprepas(Inte Att du sade det, för jag känner att vi närmar oss nästa talepunkt och att pandemin fortsätter och hur man försöker berätta detta är Regeringens fel.), då vi snart kommer till hösten och sen börjar inte alls otroligt en ny våg, och förhoppningsvis en försvagad sådan.

    Normalt sade man 2-3 år för pandemi, men misstänker denna kan hålla på längre.
    Men hoppas på att det är slut efter vaccinering.


    I min innersta svär kommer det bli en 100% vaccinering, och på jobbet i min närhet verkar man närma sig den siffran också.


     


    Vi har en nyanställd också(såna har vi anställt många det senaste året), men h*n är den enda som använder munskydd, men använder det effektivt över munnen, näsan får inte var med på munskyddet där, och man står och tänker vad är poängen. med att felaktigt använda munskydd.
    För verkan där måste vara till det närmaste noll.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2021-06-04 12:56:24 följande:
    Nej nej nej.... enligt chauvinistklubben får man absolut inte jämföra oss med länder som liknar oss på alla sätt och som det gått bättre för... man får bara jämföra med länder det gått sämre förDrömmer

    Det komiska är att vi jämför med länder som också både gjort det bra och dåligt:
    Trenden är övertydlig, vi sjunker som en sten på per capita döda listan.


     


    Vad det ska ge oss att jämföra med länder som inte hade samma hand tilldelat sig, det vet vi inte ens.


    Man får jämföra med de som haft en liknande initial smitt för att ha en vägd poäng, de som tittar på Tanzania och säger vi ska göra som dom som inte ens haft ett fall på över ett år.


     


    Vad ska det ge oss menar du?
    Saklighet är det enda som berättar nått i slutet av dagen, men saklighet vill vissa inte röra ens.
    Och vad säger dom efter den punkten?
    Om svaret är oklart så är svaret = Inget säger man utan saklighet.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2021-06-04 13:02:49 följande:
    Hmm fåse nu, Danmark har 2517 döda, och vi över 15 tusen.... behöver man säga nåt mer?

    Du glömmer av din saklighet nu och vad som är, och kommer du ihåg att de inte hade samma hand tilldelat sig?
    Sånt har stor betydelse ofta, det är väl bara Portugal som jag kommer på som verkligen gjort det konstigt.


     


    Ja, vi vet att vi sjunker i dödsligan.
    Kola överdödligheten i Europa/EU, så finns svaret redan där för dig och hur effektiva vi är i Sverige på begränsa smittan.
    Då vi ser hur det är när man inte lyckas, du vet facit.


    Komiskt nog vet vi alla hur många det har dödat i Sverige, men diskutera hur man ska lösa denna fråga är du inte intresserad av ens och med tidigare erfarenheter med dig.


    Du kommer inte en millimeter med känsloargumentation och nått vi redan avhandlat och är underförstått och självklart i vart enda inlägg vi skriver som är sakliga.
    Men du aktiv vägrar komma ihåg detta(Sicken tur att jag kommer ihåg och kan påminna dig.), och ingen vet varför, för inget du säger ändrar nått på den punkten.


     


    Vi har ingen flockimmunitetsstrategi.
    Vi har inget ministerstyre.
    Två banala faktan som aldrig ändrar sig har vi lärt oss.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2021-06-04 13:21:35 följande:
    Tegnell tror inte att Sverige kommer att drabbas av en fjärde våg. 

    Han förnekar sig inte, kan man säga. 

    Förstår du ordet tror?
    För det berättar om en ödmjukhet att man kan ana att det börjar närma sig slutet, men att man inte vet svaret än.


     


    Var inte Tegnell lättförstådd enligt dig, och då undrar man varför du inte förstår Tegnell nu.
    Är det nått just i detta som är svårt, elelr är det av andra orsaker?


     


    Dock är en sak säker, med denna omfattande vaccination, så kommer det inte ticka på som vanligt med smittan.(Det i sig är självklart, sen vilken nivå, inte lika självklart, och det är självklart det med.)
    Och FHM kommer ge scenarion sen, då detta är en gissningslek och den lättförstådda Tegnell gissar inte på hård fakta och säger så är det, utan då säger man tror, precis som man gjort innan och samtliga gånger innan ni inte förstår FHM och Tegnell.


     


    Den större frågan är varför man alltid vill missförstå Tegnell, elelr erkänna språket inte är för alla, då uppenbarligen är det många i klustret som inte förstår vad FHM och Tegnell säger ens.


     


    Dock är det värt och notera att Tengell redan nu säger att det är nog läger för att jobba hemifrån i hösten, det tyder på att Tegnell berättar att vi inte vet om det är över än.
    Och jag tror inte det är över, och inget i Tegnells uttalande tyder på annat heller.


    Så man blir lätt perpelxad när man hör såna här saker, då det blir rätt tokigt då.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2021-06-04 13:33:02 följande:
    Yada yada yada... en massa snack och flummiga teorier , i slutändan är det resultat som räknas och vi kan nog alla se skillnaden i resultat med all önskvärd tydlighet.

    Ja, vi gått från vara topp 10, till inte vara ens i närheten och halva per capita döda mot dagens 8:e plats.


    Och sjunkit som en sten i dödsligan, det är här du kommer med känsloargument och nått som vi redan avhandlat för ett år sedan lustigt nog.
    Men det är lugnt vårt minne sträcker sig över ett år utan problem.


    Annars vet jag inte vad du vill säga längre då du har exkluderat sakligheten i dina inlägg.<


     


    Saklighet är nyckeln till verkligheten, varför man inte vill prata om verkligheten är en olöslig gåta.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin