• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 15:44:14 följande:
    Jag är inte rädd för att kalla en medlöpare för en medlöpare. Med tanke på vad du skriver i forumet är det ju tydligt vart du står politiskt och vilka du aldrig kan kritisera.

    Jag har alltid vetat att Sverige inte har ministerstyre. Men det innebär ju inte att regeringen måste agera ansvarslöst. Regeringen har ansvar för att regera landet. Av det enkla skälet ska man inte bilda regering på ett så klent underlag att detta inte är möjligt.

    Du mansplainar en massa självklarheter, men har ingen aning om hur det fungerar i praktiken. Visst händer det att ägare är inne och petar i detaljer, men i fungerande bolag är det vd som fattar de operativa besluten. Styrelseledamoterna sitter ofta i många styrelser + har jobb. Hur ska de ha tid att detaljstyra t.ex Ericsson eller SEB?

    Jag kan inte minnas att jag behövt backa mer än någon enstaka gång. Skulle mer kalla det för att vissa okunniga behövt förtydliganden.

    Ja det du kritiserar är ju ett resultat av ett 100-årigt sosseri, men inte ens där kan du erkänna att sosseriet är ansvariga.

    Hur vettigt är det att sätta långsamma betongsossar på uppgiften att reformera samhället?

    Det är bara du som vet vad Padirac står politiskt, för en annan är det svårt och se, då Padirac har en saklig diskussion om ämnet.
    En sådan diskussion du undviker.


     


    Du tror ju även i detta inlägg vi har ett ministerstyre över kommun, landsting och region, vi har inget ministerstyre så ska du skulle på regering, så får du vackert skylla på nått de har hand om.
    För annars säger du inget om det.
    SÅ nej, du har inte alltid vetat Sverige inte har ett ministerstyre, för inget tyder på det stämmer och med tanke på att Regeringen ska avgå för nått som kommun, landsting och region har ansvar för.
    Ärligt talat så är jag inte säker på att du förstår det än ens, för snart kommer avgå Regeringen igen för nått som inte Regeringen har ansvar för.
    Och då är vi tillbaka till påståendet om att Regeringen skulle ministerstyra landet, det är fel varje gång, och när det är rätt så blir det förhör om det.

    Mer invektiv, denna gång om betongsossar, du behöver inte längre låtsas vi vet redan att du inte är här för en saklig diskussion om COVID-19.


    Ta bara det att du inte ens en enda gång har diskuterat hur läsa pandemier för framtiden, eller kommer ihåg att en skriva om/ny äldrevårdslag ska skrivas för ända målet.


    Din agenda har hela tiden föra desinformation mot fakta, kanske därför du upprepar samma fel om och om igen som vi hade en flockimmunitetsstrategi i Sverige eller att Regeringen ska avgå för nått som de folkvalda i kommun, landsting och region har ansvar för osv...osv...osv...osv.......osv...


    Fråga är intressant vad man tror sig vilja med desinformation.

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 16:06:38 följande:
    Haha, det har med förtroende att göra. Inte bara FHMs förtroende är i botten. Nu har även MSB problem. Direktörn åker på jätteviktig resa till Las Palmas, för att festa med SVT-profiler.

    Allt har inte med folkvalda att göra. Tråden handlar ju omkritik mot Sverige för den dåliga hanteringen av pandemin. Myndighterna och dess direktörer ingår ju här. Killen skickade 22 miljoner SMS och drog på fest på Las Palmas. Gissar att han darrar nu och att det kommer mera.

    Varför skulle FHM har förtroendet i botten, de har ju inte lyckats sämre än de flesta med samma hand tillgiven.


     


    Varje gång du lyfter folk ska avgå som inte har med COVID-19 och göra, så kommer man rikta blickarna där ansvar ska tas och de folkvalda i tex Stockholm(men det ansvaret vill du inte prata om av någon mycket konstig anledning) och det är de inte Regeringen då vi inget ministerstyre har i Sverige.
    Inte heller en flockimmunitetsstrategi har vi.


    Ja, vi har annonser och reklam i TV också, din poäng, försöker du berätta att vi inga råd alls behöver och/att dessa aldrig ska följas?
    För om du gör, så försöker du säga två saker samtidigt där aldrig bägge kan vara sanna samtidigt.
    Känner igen det sättet och diskutera faktiskt i SD-trådar.


    Padirac skrev 2021-01-05 16:07:31 följande:
    Jo, jag vet vilka som kallar de som inte är _mot_ sittande regering för medlöpare smile5.gif  

    Tankebubblan är väl känd, SDs medlöpare generar sig inte smile5.gif

    När du försöker förklara en självklarhet ( mansplainar/womansplainar eller vad man nu ska kalla det) att en VD har det operativa ansvaret visar du att du inte förstått det jag skrivit tidigare - ja, en VD är den som har det operativa ansvaret - för att åstadkomma det styrelsen beslutat utifrån ägarnas önskemål. Du måste kunna skilja på ägare, styrelse och VD ' även om det i mindre bolag är samma person eller samma grupp av personer som agerar i alla roller ( och inte alltid kan skilja på dem).Titta på Cevians arbete som ägare med styrelser så har du ett tydligt exempel på aktiva ägare, eller andra förvaltningsbolag som ställer krav på verksamheters mål och verksamhet.

    Det du kallar sosseri är den demokrati med allmän och  lika rösträtt som infördes för 100-ish år sedan tillsammans med svensk förvaltningsmodell som historiskt har rötter hos Axel Oxenstierna långt tidigare. 

    Men fortsätt politisera problemen utifrån den agenda och bristande förståelse för såväl samhälle som förvaltning och demokratiskt system du gång på gång lägger fram i tråden.

    Den politiska agendan lyser igenom klart nu på vissa, och det är på de vi misstänkte inte var här för den sakliga diskussionen om COVID-19, utan den osakliga om en Regering som måste avgå för ett ansvar som ligger på Stockholms kommun och regions folkvalda.


    Dessa invektiv emot alla som står till vänster om dom, är idag extremt talande att man är rädd för den sakliga diskussionen.
  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 16:27:56 följande:
    Om du använder samma ord som SDs medlöpare ibland använder, blir du själv medlöpare till SD då? Du har försökt den där billiga flera gånger. Försöka tysta de som inte tycker som du med att smeta SD på dem. Det går ganska dåligt för dig. Har du märkt det? Tankebubblan är välkänd.

    Fattar du inte att styrelsen representerar ägarna? Fattar du inte att styrelsens tolkning av ägarnas brukar vara på nivån:"vi vill ha 13% direktavkastning och 4% tillväxt". Det är väldigt trubbigt.

    Jag kan skilja på ägare, styrelse och vd + även se vad de har gemensamt. Man kan fråga sig varför du ska mansplaina detta för mig. Är det måhända en grandios självbild i botten?

    Nej, sosseri är inte detsamma som demokrati. Att du tror det bekräftar sosseriets skeva självbild.

    100 år av sosseri har tagit oss dit vi idag är. Och nu är det plötsligt oppositionens fel. Du är helt makalös.

    Problemet startar direkt när man är saklig, inte vet vad Sverige har för strategi, tror att Regeringen ska avgå för nått som kommun, landsting och region har ansvar för.


    Du glömde väl inte av detta redan?


    Mer invektiv om sossar, tack för tydliggöra din agenda över en saklig diskussion om COVID-19.


    Men skönt och se att du har slutat låtsas att du inte skulle ha en direkt politiskt agenda, för det är inte längre ens en tvekan om att det är det enda du har.


    Och helt ointresserad av en diskussion med fakta, forskning och saklighet med en råd tråd för uppnå konsensus.
    För ha en sådan så måste man först överge fantasin att Sverige har en flockimmunitetsstrategi eller ett ministerstyre., annars deltar man inte i diskussionen med dom felen.

  • klyban
    Padirac skrev 2021-01-05 16:39:24 följande:
    Notera att det är du som gör politiseringen  - nu säger du allt så att jag har beskyllt oppositionen enbart för att jag ett flertal gånger har visat att du har sel i sak med en rad påståenden.

    Det är bra att du nu vet vad ägare, styrelse och VD har för olika roller och ansvar. Det tar sig bara jag ger dig lite tid att samla ihop faktan jag ger dig {#emotions_dlg.flower}

    Jag tror att den som påstår sig veta bättre än coronakommissionen, bättre än FoHMs personal och inte kan skilja på vilka uppgifter och vilket ansvar regering, riksdag, myndigheter, regioner, kommuner och vårdgivare har ska försöka påstå att andra har en grandios självbild smile2.gif

    Du är ju bästSkål
     

    En perfekt summering av klustret.

    En sak jag funderar på lite, och det är att de formar inga ord om hur pandemiberedskap ska lösas för framtiden.
    Det är precis som ett massivt ointresse för framtida liv/döda i en pandemi inte ens existerar hos dessa.
    Sånt finner jag extremt intressant, och just för det berättar ett ointresse för diskussionen i sin helhet och följdfrågan varför.

    Märkt att man försöker göra dig till invektivet vänsterbliven, invektivet man säger när man inget har och säga.

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-05 21:57:19 följande:
    Och hur har du själv föreslagit att pandemiberedskapen ska lösas för framtiden?
    Ja kanske har du rätt, att det inte ens existerar ett massivt ointresse för framtida liv eller död. 

    Flera gånger tagit upp, utan intresse.
    Ifrån klustret ser vi detta återfinns att man inte ska fundera längre än handen räcker, någon pandemiberedskap eller vad vi kan göra för de äldre i frågan är NÅTT man INTE vill DISKUTERA.


    För det innebär man måste vara saklig och hålla ämnet, för annars så berättar de inte är intresserade.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-05 21:59:11 följande:
    Jaaa, vad händer? Skulle vara pinsamt att jobba på MSB just nu ...

    Exakt vad ändra MSB generaldirektör om att vi ingen flockimmunitetsstrategi har?
    Inget, och så är det med det mesta faktiskt.


    Så man får ställa sig frågande till vad du vill ha sagt med COVID-19, för nu ser det mer ut som politik som saknar betydelse för COVID-19.

  • klyban
    pyssel skrev 2021-01-05 22:20:17 följande:
    Vi får väl se om de kan tvista till det att handla om högerextremism igen eller om du går fri som "en på [det märkligt komponerade] laget".

    Vad exakt har detta med COVID-19 och göra?
    Är lite funderande om detta.


    pyssel skrev 2021-01-05 22:22:59 följande:
    Äh, du är bara kränkt för att de fyras gäng aldrig kan bli fler än fyra. Varken med kransar framför statyer eller sättande efter någon som är kritisk mot handhavandet av pandemin.

    Vad skulle den kritiken vara, undrar då du aldrig är saklig om ämnet vi har?


    Padirac skrev 2021-01-05 22:23:05 följande:
    Sen när blev det främlingsfientligt att presentera fakta om vem som sade vad vid vilken tidpunkt? 

    Det här är väl möjligen fientligt ...

    Satt och fundera på det också, kanske personen blev arg att det var ett citat ifrån fel del av politiken och vad budskapet var.

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-05 22:33:03 följande:
    Nu ligger Sverige på plats 15 i Europa för dödlighet i förhållande till folkmängd (om man räknar bort plutteländer som San Mariano, Andorra och Liechtenstein). Inte hedrande! Då har jag inte krånglat till det med Schengen, EU etc.
    Det går alltså bättre i Rumänien, Luxemburg, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Portugal, Österrike, Nederländerna, Danmark, Cypern, Finland, Malta, Grekland, Slovakien, Irland, Tyskland, Albanien, Serbien, Island, Norge. 

    Innan låg vi 8 i VÄRLDEN, och nu ligger vi under medel i EU/UK.


    Så vilken är din poäng, att vi har gått ifrån vara 8:e i världen, till endast vara den 15:e i Europa Förvånad  Förvånad
    Ibland kan man bara tacka för hjälpen Solig


    pyssel skrev 2021-01-05 22:41:36 följande:
    Här i obygden har vi inte så fashionabla ställen, men jag slår vad om att det istället bränns hemma ute på gårdarna, och gjorts sedan varje bonde, nu SDare, var en hängiven centerpartist. Men det får tas för en gissning och inte fullt som "fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus."

    I alla fall berättar det nått i slutänden Tomte

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-06 08:45:39 följande:
    Olika råd. Olika resultat. Samma sjukdom. Sverige sämst. You du the math.

    Dock vet vi alla att vi låg 8 i världen innan, och nu ligger 15:e i EU/UK.
    Så har du verkligen gjort matte när det blev så fel och att Sverige skulle vara sämst.

    Gör det du säger till andra, göt matten först, så slipper det bli så pinsamt för dig när det visar sig bara vara desinformation och så lätt att avvisa då det du säger inte ens stämmer och så enkelt kolla upp.


    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-06 08:34:48 följande:
    Jag tror pyssel vet mycket bättre än du vad pyssel avser köpa.

    Det är något märkligt med vänsterklustret som hela tiden ska tala om för andra vilka åsikter de har, vad de pratar om på vinbaren, m.m m.m. Varför frågar ni inte istället?

    Så vänsterklustret, innebär det alla till vänster om SD?
    Älskar detta invektiv av dig, då det är så berättande.


    Undrar då jag har märkt man försöker bunta ihop en del av oss som inte ens delar politiskt uppfattning.
    Kanske du inte förstått än att tråden handlar om COVID-19???


    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-06 08:47:08 följande:
    Det är ju inte jättelockande att följa regeringens uppenbart dåliga råd. Det går ju åt h-e för Sverige oavsett, så man kan lika gärna chilla på vinbaren.

    Om du itne vill följa Regeringens råd, så bör du följa FHM´s.


    Annars är du en del av problemet, och vi får tacka att du berättade detta för oss Solig


    pyssel skrev 2021-01-06 09:23:43 följande:
    Du missade visst nyckelordet "provinsiell" och vad man då "i folkmun" kan kalla den oljefyllda radiatorn i ärendet för. De byggelement, där fick du mig allt, jag beställt kommer däremot med bil utpå våren. Kranbil, för att vara exakt, även om vi lantisar inte är så mycket för att kokettera med synonymer till vardagsspråk.

    Det blir lite samma platta fall som när fyrkantiga pojken av någon anledning är sur på en vuxen som är i färd med att "koka pärer" och pojken vill visa sig vass. Han mannar upp sig allt han kan, kliver upp på en stol och fyrar iväg sin bästa salva, om det är adelsmän som ska ner i grytan, eller om det utan denna vidare (nej, bristande!) specifikation är Asterix eller Bintje som avses! Han lyckas inte riktigt höras över bruset av köksfläkten och de kokande pärerna.

    Inte ett enda ord om COVID-19 i dina inlägg.
    Och med tanke på andras brus, så når aldrig ditt brus till ämnet hand, har du märkt detta när du trycker visa endast pyssel?
    För det har vi alla andra gjort.

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-06 09:47:35 följande:

    Vi ser vart utvecklingen går, 8:e i världen till 15:e i Europa.


    Det är vad som heter fakta, och vet inte varför man kommer med desinformationen att det går sämre än vad det gjorde initialt.
    För det man berättar med att lyfta denna, det är att det går mycket bättre än vad det gjorde.


    Kan bara tacka för att man argumenterar för detta Skrattande
    För det är så talande att narrativt är stendött även där och den.
    Du/ni får ändra narrativ, så enkelt är det, men frågan är om det narrativet heller överlever, och just för man är såpass ointresserad av fakta om COVID-19 har vi lärt oss med all desinformation om siffror och felaktigt återgivna.

    Ifrån 8:e i världen till 15:e i Europa, och sämst i klassen, något i retoriken har fallerat totalt när det blir så fel.
    Men känner igen detta sätt och diskutera och ofta fann man det i SD trådar och inceltrådar.

  • klyban
    pyssel skrev 2021-01-06 09:57:50 följande:
    Stalkern här ovanför är fortfarande igång med dig också ser jag. Levererar det ena bisarra påståendet efter det andra, väljer ut vilka han förföljer, det är som vanligt med andra ord. Med lite "C19" insprängt här och där för att ge sken av att hålla sig till ämnet och inte sin favoritsyssla: ad hominem.

    Dock kvarstår fakta att vi gått ifrån 8 i välden, till 15:e i Europa.
    Ja, det är bättre ha nått om COVID-19 än inget alls, då tråden handlar om just COVID-19.


    Vad som är ad hominem i dessa faktan vet jag inte, kanske du kan upplysa oss och relaterat till COVID-19?

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin