• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Citatet nedan från en artikel som handlar om något helt annat än pandemin men kanske en delförklaring till varför äldreomsorgen fallerat och varför chefer inom äldreomsorgen kan anse att det är lämpligare att de själva och deras familjer får vaccin än personalen och de boende.

    När det kommer till respekt för de äldre är Sverige det fjärde sämsta landet i världen, enligt en studie från World Values Survey. Ungefär 20 procent av svenskarna ser på människor över 70 år med respekt.

    www.dn.se/kultur/andrev-walden-jag-ar-radd-for-att-aldras-i-varldens-modernaste-land/


  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-30 21:41:32 följande:
    Ja, jag ångrar att jag öppnade för den möjligheten faktiskt. Även om jag själv har mest problem med vissa fasta nick (och ett av dem blir jag ju som jag berättat aldrig av med). 
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-30 22:09:59 följande:
    Hell just froze over, jag gjorde tummen upp för ditt inägg.
    Ja, det är ju lite märkligt att anse att man inte ska skriva anonymt när man skriver som anonym.

    Sanning eller konsekvens, typSkrattande
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-01-31 20:48:06 följande:

    Hörde precis att man säger det är till 90% troligt att viruset smet ut ifrån Wuhan-labbets forskning på detta virus.
    Och att den saknar en egenskap som ett virus ifrån det fria har och smitta ute.


    Detta avfärdades innan hårt, men ses i dag inom forskningen som den mest troliga förklaringen att så var fallet.
    Labbet forskar i dessa virus och testar vad som sker, och man pratar om ett troligt handhavande fel hos en anställd som en av de mer troliga förklaringarna till att det kom ut.


     


    Men såklart man kan inte vara 100% säger, men viruset har egenskaper som stödjer en sådan teori.
    Detta var enligt evolutions biologist och via podcasten "Dark horse podcast"
    poddtoppen.se/podcast/1471581521/bret-weinstein-darkhorse-podcast


    Exakt vilket avsnitt vet jag inte, men de har en förutsättningslös diskussion om saker som COVID-19 och diskussioner kring COVID-19 vad det nu må vara, och faktabaserade.
    Vet att förutsättningslöst och faktabaserat, är två begrepp som en del inte klarar av att greppa, och ser allt som en semantisk övning och förändra vad som faktiskt sägs.


    Det tror jag inte på - men hur zoonosen gick till är "höjt i dunkel" som en av trådens kritiker skrev.

    Jag funderade länge på innebörden innan jag kapitulerade och insåg att betydelsen av "höjt i dunkel" alltid kommer att vara höljt i dunkel för migGlad
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 21:58:36 följande:
    Så ett missat "l" av pyssel är svårt att dechiffrera medan samtliga inlägg av "antikrist"-epitetutdelaren är klara som consommé?
    Minns du när du anmärkte på att antal språkfel i ett av mina inlägg och jag svarade att jag inte brydde mig.

    Själv tycker jag att det är lite pinsamt om jag råkar skriva fel på ett sätt som kan tolkas som att det inte är ett tangenttryckningsfel, inte annars.

    Det finns ganska många träffar om man googlar på "höjt i dunkel". Jag antar att innebörden är att man lyfter upp något i mörkret.

    Antikrist har helt gått mig förbi. Jag är för övrigt ateist och ogillar Ebba Busch och hennes parti för mycket - men EB som antikrist får mig att associera till delirium i vinbaren.

    En del språkfel blir faktiskt roliga: Som när en anonym skrev att jag inte skulle sätta mig på mina högra hästar. Mitt svar var liksom givet - att jag föredrar mina mittersta hästar.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-01-31 22:17:30 följande:
    Haha, den krystade "humorn" igen :) Herrmiddag? Att stavningsprogram tar de mest förekommande orden kan förstås inte ha inträffat när du plitat ner något på de 1500 sidorna. Eller "nått" kanske jag ska säga, ellllller hur "bedömmer" du själv det, som den franska regionen skrev nyss. (Fast det var faktiskt lite svårare, man måste kommendera mobilen flera ggr att det visst ska vara två m.). Ni har mkt gemensamt i hur ni gör ert urval. Tipsar dig om ett hav att ösa ur här ovanför, men du står väl på fel strand, ja samma :)

    Var det "cub" eller "bear" du blev sur för den här gången?
    Hur jag bedömer språkfel här i tråden rent generellt har jag höjt i dunkelGlad
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-01-31 22:19:48 följande:
    Det är Stockholms blodbad Det är ju klassresenären som som försöker ha ihjäl adeln.
    Att man får ett meddelande med ärendenummer innebär sällan avstängning.

    Jag fick ett nyligen - men tog det med ro.

    Uppenbarligen blev inte Påven Johanna avstängd - högadlig eller ej.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-01-31 22:24:19 följande:
    Jag hade inte noterat det Men du har faktiskt helt rätt i att "ta upp" något med klyban, det är som att "höja upp" det i totalt beckmörker.
    Okej.

    Då lämnar vi det språkliga och går över till covid-19.

    Nej, jag finner ingen anledning att tro på att sarscov2 är ett laboratorievirus.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 22:26:39 följande:
    Minns du vad jag svarade?

    pyssel skriver ju mer än bara utmärkt svenska så om något någon gång är fel så avfärdar jag det omedelbart som en feltryckning på tangentbordet. 

    Ja, jo. Det har gått Padirac förbi också. Men om intresse finnes - i Padiracs fall tydligen inte eftersom ingen fråga ställdes - så går det ju att söka i tråden och få svar tämligen omedelbart gällande vem som sade detta. 

    Själv gör jag numera också skrivfel. Det verkar höra ihop med att jag ser sämre och korrekturläser slarvigare trots att jag egentligen inte vill ge avkall på skriftlig kvalitet. Jag har tydligen fått kortare tålamod. 
    Javisst. pyssel skriver alldeles utmärkt svenska. Annars hade jag inte anmärkt. Dessutom så skrev jag "kritiker", så jag pekade inte ens ut någon.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-01-31 22:31:09 följande:
    Ibland dröjer det. Men nu tror jag inte du har riktigt lika mycket erfarenhet av vinklade avstängningar (även om den här tråden är att betrakta som nyförvärvad kunskap ur just avstängningsaspekten..)
    Jag gissar att jag inte varit avstängd lika många gånger som du har varit på grund av det vi skrivit i den här tråden. Men det har hänt ett par gånger.

    Jag brukar sällan eller aldrig kommentera avstängningar eller borttagna inlägg, åtminstone inte mer än att jag skakar på huvudet och mumlar något för mig själv som jag inte skriver ut här.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin