Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 22:26:34 följande:
    Ja hur lite kan jag om politik?

    Säg mig, vilket datum hade regeringen tänkt öka tillåtet antal åskådare på evenemang till 300?

    Det var jordens noll-koll-beslut. Regeringen är totalt okunnig.
    Ungefär lika mycket som mina elever på högstadiet. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 22:29:14 följande:
    Du vet inte vad lagen mot ministerstyre innebär. Du vet inte hur det fungerar. Du tror att lagen är en ursäkt för regeringen att inte agera. Det är ju totalt felaktigt. Fattar du inte det?

    Ser du inte själv att regeringen nu för sent och för klent föreslår en lagändring. Nyss påstod du att de inte kunde göra det. Du säger emot dig själv.
    Det finns förstås ingen "lag mot ministerstyre", vi pratar om hur hela samhället är uppbyggt. Och eftersom den inte finns så....  Det är GRUNDlagen som eventuellt skulle kunna vara ett hinder. Eller också det som då saknas i smittskyddslagen. Har du läst den än? Verkar inte så.

    T.o.m. regeringen och deras jurister (de måste väl ha några) har inte varit så säkra på hur exakt man ska tolka lagen. Men, det har varit liknande problem i Tyskland. Där får regeringen redan skit för att de skulle ha gått längre än vad lagen tillåter. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 22:26:34 följande:
    Ja hur lite kan jag om politik?

    Säg mig, vilket datum hade regeringen tänkt öka tillåtet antal åskådare på evenemang till 300?

    Det var jordens noll-koll-beslut. Regeringen är totalt okunnig.
    Fullständigt ointressant när. Och du skulle verkligen inte kunna bedöma om regeringen är okunnig, eftersom du inte har koll på vad som är deras uppgifter, och vad som INTE är det. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-10 22:51:04 följande:
    Jag upplever att dina inlägg har en sådan vinkling.

    Dessutom upplever jag att trådens kritikerkår inte precis har förstärkts av att den i allt större utsträckning utgörs av anonyma kritiker, Anonym (ABC) undantagen.

    Jag trodde väl aldrig att jag skulle sakna Påven Johanna, pyssel och Fuck Google men jag gör det - att spela tennis mot någon som är blind är ingen höjdare.
    Haha, där har du verkligen rätt! 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 23:49:44 följande:
    Ja, regeringen är lika okunnig som dina elever.
    Så klart inte. Men din förståelse av saken ligger på högstadienivå.
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 23:52:00 följande:
    Du kan inte veta vad jag har koll på. Du har inte kunnat påvisa vad det är som jag inte vet hur det fungerar. Du bara upprepar spydigheter från ännu sämre skribenter.
    Jo, det märks tydligt om du utgår ifrån fel grunder.
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 23:48:24 följande:
    Nej regeringen är verkligen inte folkvald. Du är ju mer okunnig än jag ens kunde föreställa mig.
    Ähhh..... ??? Det hade jag inte ens förväntat mig av dig. Eller pratar vi förbi varandra nu? Partiet, eller kombinationen av partier som regerar är förstås folkvalt. Håller du inte med om det eller hur tänker du då?
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 23:48:24 följande:
    Nej, det är inte kommun eller region som ansvarar för smittskydd. Dock har region Stockholm gjort ett fantastiskt jobb att minska dödligheten trots enormt misslyckande från FHM och regering.
    Men snälla - om du ens hade tittat på några pressträffar så skulle du veta bättre. 

    "8 §   Varje region ansvarar för att behövliga smittskyddsåtgärder vidtas inom regionens område, i den utsträckning annat inte följer av denna lag."

    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/smittskyddslag-2004168_sfs-2004-168
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-11 00:22:43 följande:

    "I en lägesrapport på torsdagen skriver Region Stockholm att trycket är högt på sjukhusen. Nu vårdas 90 covidpatienter på intensivvårdsavdelning, och 690 vid geriatrik och akutsjukhus."

    Detta kanske kan ge medlöparna en hint om problemets omfattning och vilken oro för vad som komma skall de närmaste veckorna.

    Regeringens misslyckande kommer nog gå till historien. Att man inte såg det komma i våras må vara en sak. Men att man ignorerade risken nu i höst är ofattbart.


    Har du tittat på andra länder och vad de har gjort? Även Tyskland har skyhöga antal smittade och döda varje dag. Och många andra länder också, trots hårda restriktioner. Framför allt Frankrike verkar ha haft extrem otur där, inte att tala om Belgien. Har de alla gjort helt fel? 

    Virus är väldigt luriga. Om man lyckas att aldrig komma upp i höga nivåer så har man betydligt lättare att förhindra att det blir fler. Har man en gång kommit över en viss nivå, så är det nästan omöjligt. 

    Jag kollade på en diskussion på tysk TV där en forskare förklarade att det är nästan omöjligt att få ner smittan när man väl har hamnat på hög antal smittade. Hon sa: Tänk dig en fotbollsmatch. Motståndarlaget är viruset. Och den börjar få övertag. Och så får de en spelare till, och en till, och en till. Och det blir allt svårare, egentligen omöjligt, att klara av. 
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-11 09:52:38 följande:
    Du har fel där. Regeringen är en minoritetsregering (representerar alltså inte majoritetsbefolkningen)  som endast kan styra för att man i Sverige tagit till olika odemokratiska avtal för att inte behöva styra enligt folkviljan. 

    Det är också den huvudsakliga orsaken till att Sverige inte klarat av att stifta några ordentliga lagar under pandemin. Man har en svag minoritetsregering som är oförmögen att styra landet.

    Tegnell och Regeringen bör avgå, dom har svikit Sverige.
    Om du har din egen konstiga definition av vad folkvalt innebär, så är det inte konstigt om alla andra tror att du inte kan något om hur en regering kommer till. Det är ju trots allt folk som har röstat på dessa partier. Att inte ett parti kan få en egen majoritet är ju ganska vanligt i demokratier. Det är t.o.m. de mest demokratiska länder som har flera partier och de mindre demokratiska så som USA som bara har två (vilket gör att man kan få absolut majoritet). 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin