Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 16:25:21 följande:
    Det tror inte jag. En mask signalerar ju att denna person vill inte att man kommer nära. Avstånden skulle nog snarare öka om fler hade mask.
    Till andra, ja. Det kan man tänka sig. Men personen själv.....  kan ju också vara så att många är trötta på att behöva vara försiktiga. 

    Och om du själv hade haft mask några gånger så skulle du veta. Jag brukar ha mask igen numera, trots att jag antagligen har antikroppar. Och jag har INTE märkt att folk tar det försiktigare då. Det händer att framför allt ungdomar trängs och kommer hur nära som helst. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-15 16:30:13 följande:
    Lön? 7000+ människor har dött och du bekymrar dig om ett par veckolöner för folk som har råd att flyga kors och tvärs. De flesta av dem hade nog kunnat jobba hemma. En del med garantilön. Hade varit ett lågt pris jämfört med det vi istället fick betala.

    Smittat ner en stor j-a del av befolkningen är ju vad de gjort. Har det fungerat? Nej, just det.

    Orkar inte belägga det som stått att läsa i riksmedia.
    Det är inte jag som bekymrar mig, men det är naivt att tro att folk frivilligt stannar hemma om det kostar dem tusentals kronor att göra det. Då hade man behövt tvinga dem.

    Du kan alltså inte belägga det ganska knäppa påståendet att FHM skulle "baktala vaccin"?  

    ALLA experter och myndigheter och regeringar i världen håller på just nu att tala om för befolkningen att de måste fortsätta vara försiktiga. Och att det kan ta ett halvt år tills tillräckligt många är vaccinerade. Det är som med maskerna nämligen - folk bara tror: jippie! Nu behöver vi inte vara försiktiga längre! 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-15 16:35:24 följande:
    Min observation från gårdagens matuppköp i en finsk megamarket: Glest med människor i affären. Långt över hälften bar munskydd. Antingen passerade man varandra snabbt, eller så väntade man på sin tur på behörigt avstånd från hyllan. Likadant gjorde man innan munskyddsrekommendationen kom.
    Ungefär så är det här också. Men det finns också tydliga rutiner där, såna som syns bra. Det jag tänker på är när jag åkte pendeltåg i dag. Visserligen är det fortfarande inte jättemånga som åker. Det är bara halvfulla tåg. MEN..... det är en del ungdomar - konstigt, de borde ju vara hemma -  som trängs och inte tänker sig för. Men de flesta var nog faktiskt över 20. Unga vuxna mellan 20 och 30. Istället för att hålla sig på lite avstånd så går de omkring en massa på perrongen, så att de definitivt kommer nära alla andra. DET tyckte jag var lite onödigt. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-12-15 17:05:57 följande:
    Min erfarenhet är att frälsta människor aldrig någonsin ger upp sin tro eller ursäktar sig. Det vanliga är snarare att man hittar på nya ursäkter och förklaringsmodeller i takt med att det blir sämre. Och det är väl vad vi oxå sett i denna tråd... det går åt helvete för andra gången men vi har ändå rätt... och ju sämre det blir desto mer uppfinningsrika ursäkter hittar man på eller vänder kappan efter vinden och påstår att man aldrig hävdat saker.

    Jämför bara hur nationalistklubben uttryckte sig om flockimmunitet i början av tråden och vad de trodde Sveriges strategi gick ut på och vad man säger nu. Först var man bergis på att flockimmunitet var strategin och pratade sig hesa om hur smart det var, nu förnekar man att flockimmunitet någonsin varit strategin och allt man sagt då råkar man ha glömt eller förnekar.

    Det kan ligga döda på varje gathörn och halva befolkningen stryker med, man kommer ändå hävda att strategin var rätt. Att erkänna att Sveriges strategi varit fel är ju att erkänna att man själv haft fel och det kan under inga omständigheter ske, någonsin.
    Har du belägg för såna påståenden? 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-15 15:16:10 följande:
    Vi såg dem inte komma, kunde vi konstatera när vi var ute och handlade i lördags, ett av mina barn och jag. Vi syftade på en liten grupp munskyddsförsedda som svepte förbi oss på en mikrometers avstånd.

    Vilka ingår i ditt "vi"?
    Ungdomar? De tar det som en modegrej, det har blivit en ny accessoire. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-12-15 17:11:16 följande:
    Bara en sån sak som att sjukhusen är överfulla och vi behöver ta hjälp av våra grannar borde vara talande nog för en normalbegåvad person, men tydligen räcker inte det heller....men OJ vad förvånad man blir Cool
    Till och med i Tyskland är sjukhusen fulla. Och jag vill egentligen inte veta hur det ser ut i Frankrike, Italien och Storbritannien. Så låtsas inte att det bara gäller Sverige!
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-15 17:38:00 följande:
    Sanningen är svår att acceptera?

    153 nya dödsfall rapporterade och 20931 nya fall. Nya katastrofsiffror.

    covidstatistik.se
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset
    2956 enligt FHM. Och aftonbladet påstår ju att de tar ifrån FHM. Kanske är det för en hel vecka? 

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/statistik-och-analyser/bekraftade-fall-i-sverige/
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-15 17:38:00 följande:
    Sanningen är svår att acceptera?

    153 nya dödsfall rapporterade och 20931 nya fall. Nya katastrofsiffror.

    covidstatistik.se
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset
    Om du tittar lite mer exakt på den första sidan som du angett där, så ser du på den andra bilden en massa staplar och det är inte svårt att se att 5 stycken är rödmarkerade som dem senaste. Den siffran är alltså för 5 dagar! 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin