Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-12-10 16:06:34 följande:
    Det kommer mängder av frågor om julfirandet. Som svar på hur man ska tänka säger då Karin Tegmark Wisell idag att man ska tänka noga på att man inte får ha symptom, för man smittar mest i början av insjuknandet. Hon sade inte ett ord om att man kan smitta dagen innan man insjuknar. Nåja, det här lilla detaljen kanske det inte är så noga med så länge man pratar om jobb och skola, ingen sörjer väl speciellt mycket över att ha råkat smitta en kollega. Men nu handlar det om människor som kommer att träffa sina äldre anhöriga. Borde man inte tala om för folk vilka risker det faktiskt finns med att träffa äldre, även om man känner sig helt frisk?
    Det har du tjatat om genom hela tråden. Har du inte förstått än att folk VET??? ALLA VET!

    Det är just därför folk frågar om det är en bra idé att sätta sig själv i karantän vecka före jul för att kunna vara säker. 

    Och det är också därför FHM rekommenderade att vara försiktig med kontakter veckan innan jul om man ska träffa äldre människor på julen. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-12-10 16:41:54 följande:

    Det är en bra fråga, visste man detta så kanske man kunde ha attackera problemet på ett annat sätt.
    Men människor i samhället bär runt smittan på flera punkter, och i en tid där många slappnat av och kanske inte klarar av att bli medvetna om att de är smittade ens.


    Men det jag menar är att områden som inte hade en hög initial smittspridning i sin region första svängen, men fick en låg senare, har idag visat sig accelerera rejält, som tex Skåne.
    Och tex Stockholm som hade en hög initial smittspridning, och har en än värre utveckling nu.
    Vad de beror på exakt, ja, det kan var skoj och spekulera om, men går tyvärr inte här med de som vill förstöra tråden med osaklighet och fabuleringar.
    Nu var det satans längesedan jag läste om pandemier, men vi återupprepar de problem de hade och även vilka åtgärder man slänger på viruset.


    Och det måste få en reflektera, men frågan är på vad.
    Men har man en strategi att stänga ned, så puttar man problemet framför sig och skador skapas på samhälle och individ.(Men det finns tusentals andra parametrar i en pandemi, men vi har ett fåtal som bara vill prata saker som inte ens existerar, som ministerstyre och flockimmuniteten vi inte har.)


    FDFMGA skrev 2020-12-10 11:43:00 följande:
    Vårdskulden betas av av den vanliga sjukvården eller i Stockholm ofta av inhyrd personal, i mycket liten utsträckning av intensivvården - så den förklaring du gav håller inte.


    Jag tror inte för ett ögonblick att två tredjedelar av intensivvårdspersonalen är sjuk i covid-19.

    Frågan som jag tycker borde ställas är hur den moderatstyrda regionen har lyckats schabbla bort nästan två tredjedelar av iva-kapaciteten på bara ett halvår.

    Jag betvivlar att det finns någon annan region i Europa som på så kort tid har lyckats reducera sjukvårdskapaciteten så mycket som Region Stockholm. De flesta har förmodligen i stället byggt ut den.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/2GRqGl/skoterska...

    Förstår jag detta rätt, i Region Stockholm har man minskat kapaciteten på antalet IVA-platser?
    Om det stämmer, ska de skylla detta på regeringen med?


     


     


    Okej, man vet inte än.... Personligen tycker jag det tillhör mycket mer ämnet än detta tröttsamma spammande av tre anonyma nicks som konstigt nog missförstår samhällets funktioner på samma sätt, vägrar lära sig rätt, har liknande stavfel, m.m.

    Det är inte helt klart varför region Stockholm har jobbigt. Kanske har personal blivit sjuka också? Det som man bråkat mest om var ju att de har varslat en stor del av personalen och hyr in operationsteam, som de dock påstå har en kapacitet som den varslade personalen inte har..
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-10 17:59:29 följande:
    Jag tror verkligen inte att alla vet. Om man är så bortkommen, att man måste fråga FHM hur man ska fira jul på ett smittsäkert sätt (HÅLL AVSTÅND!), då har man knappast koll på hur viruset smittar. Dessutom var det inte så länge sedan Tegnell förklarade att a/presymptomatisk smittspridning inte var något större problem.
    Förstår du inte skillnaden? Jag tycker jag har förklarat det många gånger. FHM har INTE trott eller ens sagt att det inte skulle finnas a/eller presymptomatisk smitta (förutom kanske alldeles i början). De har bara försökt satsa på det viktigaste, och på det som man KAN påverka. 

    Jag tror inte att journalister är "bortkomna". De har något syfte med det. Kanske köper folk lättare en tidning om man lovar konkreta, enkla råd till julen? Det brukar ju vara sånt som kvällstidningarna skriver om. 
  • AndreaBD
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-10 18:25:26 följande:
    Det finns, de kallas för " löpare " Läste en artikel på DN, tror jag det var. Det verkar vara en bra och vettig lösning för att avlasta sköterskor och läkare.
    Då så, det hade också förvånat mig om de inte hade tänkt på det.
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-12-10 18:39:18 följande:
    Nejdå, det räcker med att läsa era egna inlägg i början av tråden för att förstå att ni oxå var helt bergis på att Sveriges sk strategi byggde på flockimmunitet och pratade er lyriska om dess förträfflighet... ni (precis som Tegnell himself) verkar bara ha ändrat uppfattning på vägen, speciellt efter det visat sig att immunitet var svårare att uppnå än man trott Drömmer

    Ett flertal motsvarigheter till vår egen husgud Tegnell i andra länder verkar även de tolkat Sveriges strategi vara baserat på flockimmunitet och uttryckt sig kritiska mot den. Så nej, kopplingen till flockimmunitet är nog betydligt mer än bara fantasifulla tolkningar. 
    Vad har det nu med saken att göra?

    Och om andra länder missförstår vad Sverige gör så är det mer förståeligt än om svenskar själva inte fattar! 
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-10 18:48:51 följande:
    Nej, det betyder det inte.

    Det som är klart för alla med nån som helst läsförståelse är att Salminen säger att man kört en modellering och konstaterat att det inte är nått att satsa på. "Men under tiden kommer barnen ändå att sprida infektionen".

    Vet du vad han menar med det? Förstår du hur man läser mellan raderna. Jag kan hjälpa dig, han menar att nej, det är inte värt risken.

    Tegnell frågar däremot om "det kan vara värt det". Vilket visar att han överväger det.
    Kort därefter stänger Finland skolorna medan Sverige låter dom vara öppna. Just för att Tegnell kommit fram till att "det nog är värt det".

    Internet är ett historiskt dokument som visar misstagen som skett. Det går inte att omskriva tolkningen i efterhand som vissa verkar försöka göra.

    Avskeda klåparen och upplös myndigheten FHM. Ett gäng klåpare som sitter och gissar sämre en en bunt uteliggareSkrikandes Sån "expertis" klarar man sig utan.
    Glöm det, du är nämligen usel på att läsa mellan raderna. Men framför allt så tar det inte hänsyn till sammanhanget och det är avgörande. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 21:38:23 följande:
    Du vet inte hur samhället fungerar.

    Vi har ett vaccin på ingående. Trots detta siktar Tegnell på flockimmunitet och låtsasåtgärder som inte hjälper ett skvatt.

    Vi har ministrar som varken kan en vill styra Sverige.
    Nej, lägg av... man orkar ju inte ens läsa det. Hur lite kan du om politik egentligen? Och att i det läget påstå att andra inte vet hur samhället fungerar är bara tragiskt. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-12-10 21:54:03 följande:
    Precis, vi har inte ministerstyre

    Det tar sig, du börjar förstå nu.
    Nej... jag betvivlar det... istället för att inse att vi inte har ministerstyre börjar han yra om att de inte VILL. Skrikandes
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-10 21:44:39 följande:
    De behöver inte ha exakt rätt. Men de borde kunna ha relativt rätt. Varför ska man avlöna någon som ändå inte klarar av någonting?
    De HAR relativt rätt, lika mycket som de flesta experter i världen. Hur skulle du ens veta, du har ju inte koll på sånt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Hola) skrev 2020-12-10 21:47:13 följande:
    Det här skrämmer skiten ur mig. Om Stockholm, som har det bredaste utbud av allt i det här landet har sådana dödssiffror så kan man ju bara ana vad som väntar resten av landet.

    Förhoppningsvis hänger det på befolkningstätheten och så kanske det ändå ser ju ljusare ut.
    Självklart. Det blir ju inte alls lika illa på landsbyggden. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin