Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-12-08 17:24:21 följande:
    Gör man så i Finland, Danmark och Norge ?
    Vad konstigt för jag trodde deras gamla levde ungefär som våra gör.

    Ser det ut som att samhället rasat hos våra grannar?
    Jag tycker deras samhälle ser ut att må betydligt bättre än våran.

    Ja det är viktigt med material och den ursäkten kunde man köra med under första vågen. Men vi är ju inne på ANDRA vågen nu och vi är precis lika löjligt dåligt förberedda. Vad gjorde man under nästan ett år medan man väntade på andra vågen som alla VISSTE skulle komma? Löste korsord? Hade floskelbingo?
    Jag har egentligen ingen större lust att diskutera med sig, för att du inte klarar att diskutera sakligt....

    Jag vet inte om det finns stora skillnader där, jag har hört att Norge har små enheter istället för stora äldreboende som vi har. Och det är ganska klart, att det måste vara en fördel. Men du kan inte flytta på alla gamla människor nu, det skulle de inte gå med på.

    Och som vi har sagt 200 gånger: Man kan inte stänga ner, göra en lockdown, tvinga folk i Sverige. LÄS SMITTSKYDDSLAGEN! Det har jag gjort nu, och det framgår faktiskt att vi inte kan tvinga folk till något. Så de behövde inte lösa korsord, de har helt enkelt inte auktoriteten att göra sånt. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-12-08 17:25:42 följande:
    Ungefär som din tro att folk kör med dubbla nick när de inte skriver som du vill att de ska göra?
    nääää inte precis dubbla.....
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-08 17:28:30 följande:
    Att konspirationsteorier är smittsamma inom vissa kluster är ett oomkullrunkeligt faktumSkrattande

    En liten lustig detalj i sammanhanget är att den här konspirationsteorin inte ens klarar av att följa sin inneboende logik, annars brukar ofta konspirationsteoretikernas fantasivärldar i all sin absurditet hålla ihop hyfsat logiskt.
    Nej, det är klart. 

    Undrar om någon har en bra sida som granskar dem där vaccinen som är på gång, och inte för vetenskapligt svårt? 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-08 19:24:00 följande:
    Inte vad jag känner till, men jag är lite vaccintroende så jag tror inte att covidvaccinen kommer att innebära en repris på Pandemrix. Men jag tror ju heller inte att vi kommer att uppnå flockimmunitet tack vare vaccinen, men de kommer att innebära en välsignelse för din mamma och min förälder, alltså för riskgrupperna - och det är inte kattskit som min mormor brukade säga.

    En kul grej med klustrets mässande om att Sveriges flockimmunitetsstrategi har havererat är ju att om man köper konspirationsteorin så har den verkligen havererat.

    Efter en hyfsad start har vi fått se oss frånsprungna av land efter land i racet och långt borta i fjärran strävar Belgien framåt i ensamt majestät mot målet flockimmunitet. Ser man till de metoder de mest framgångsrika länderna har tillämpat så verkar det som munskyddstvång och tuffa restriktioner är en framgångsrik strategi för att uppnå flockimmunitet.
    Jag är inte orolig för att ta den, det är inte det, utan jag vill bara kunna bemöta konstiga påståenden från folk om att det skulle vara något fel med vaccinet. 

    Uppenbarligen har Irland klarat sig ganska bra hittills utan att ha särskilt strikta restriktioner. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-08 21:34:48 följande:
    Här bor inte gamla hos anhöriga i någon större utsträckning än i Sverige. Och det finns färre smittade på äldreboenden än i Sverige, och färre som dött, kanske pga mycket besöksförbud, nedstängning av samhället, munskydd och andra bättre åtgärder av regeringen som tex krav på skyddsutrustning och hygien, snabbt tillkallande av husläkare till äldreboenden vid behov, bättre tillgänglighet till respiratorer etc etc. Regeringen i Sverige kunde nog lära sig en hel del här. 

    Ja, Sverige verkar ha problem med resurser. Det upptäckte man redan i våras, men vad gjorde man åt det? Inte tillräckligt tydligen.
    Här har de förstås också besöksförbud. Fast egentligen får man inte ens ha det, så det kan ju inte vara ett absolut förbud. Och jag tror verkligen inte att de har smittats av besökare. De som kommer mest i kontakt med dem är ju personalen. 
    Man har också undersökt det, det verkade mest komma från personalen.

    Och jag tror inte heller att det är fråga om att lära sig från andra länder, utan det går ju överhuvudtaget inte att bygga upp nya strukturer eller ändra systemet under några månader. 

    Och HUR gör man något åt pengar som man inte har??? Det skulle i så fall säkert många människor vilja veta. 
  • AndreaBD
    Anonym (realist) skrev 2020-12-08 18:44:45 följande:

    Ojojoj, inte vackra siffror när man ser på nya konstaterade fall.
    Sjudagarsgenomsnitt, senaste sju dagar och sju dagar innan:

    Sverige, fall per dag


    senaste sju dar: 5291 +5,1%
    föregående sju dar: 5034,4

    Norge
    332,7 -19%
    410,6
    Finland
    397,1 -12,4%
    453,3
    Sverige bara ökar, katastrofen är ett faktum. Flockimmuniteten kommer inte att infinna sig!

    Byt strategi nuSkrikandes
    Och vi vet ju att vi ligger flera veckor efter och att de andra hade dubbelt så många för två veckor sedan..... Ska man jämföra rättvis - jämför med deras siffror för två veckor sen! 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-08 23:27:31 följande:
    Klart jag har förslag. Mitt första är att satsa på avgångsvederlag till Tegnell. In med kompetens istället.
    Ett dumt förslag! Just Tegnell är nämligen ovanligt kompetent och jag tror inte ens att vi har någon annan med den erfarenheten av smittsamma sjukdomar och epidemier. 

    Och om du bara skulle bemöda dig att kolla lite i andra länder så skulle du märka att deras experter inte vet mer. De testar sig fram. Först satsade de på det säkra kortet, lockdown. Sedan märker de att det var för kortfristigt tänkt - ekonomin klarar inte att stänga ner samhället längre än 2 månader, och många länder är på gränsen där nu. Och då provar de med lockdown light. Och blir väldigt osäkra när det inte funkar lika bra. Och så vet de inte vad de ska göra. Det gäller ALLA, Alla börjar bli osäkra nu, t.o.m. Robert-Koch-institutet i Tyskland. Ingen har verkligen erfarenhet av en sån långvarig situation. 
  • AndreaBD
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-08 23:30:26 följande:
    Vi hade väl inte 18000 smittade på ett dygn?
    Nej, inte alls. Vi hade 11000 på fem dagar. Men då finns inte exakt allt med, eftersom en del områden inte rapporterar fredag till måndag, medans andra gör det.
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-09 00:11:28 följande:
    Jag vill alltså ge miljonbelopp till Tegnell. Kallar du det för hat?
    Ignorans skulle jag kalla det. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin