Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-01 15:53:06 följande:
    Okej. Egentligen bara självklarheter - eller sådant som borde vara självklarheter för den som diskuterar de ekonomiska konsekvenserna av pandemin.

    Här ytterligare ett citat:

    BNP-statistiken döljer ibland något väldigt viktigt på kort sikt: Regeringarna i länder med strikta nedstängningar pumpar in pengar i de stängda affärerna och restaurangerna på ett sätt som får våra stöd att blekna /.../ För BNP gör det under på kort sikt när både butiksägaren och de anställda får bidrag och kan upprätthålla någon form av konsumtion. Notan kommer senare.
    Tack för citatet. Ja, man märker ju det. Jag menar, även här har man ju fått pumpa in pengar, men ändå i mindre omfattning än i andra länder. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-01 16:39:23 följande:
    Ska de konkurrera med Norge, Finland, Danmark, Uzbekistan, Somalia, Uganda?
    Som någon påminde mig om så är det ju ingen konkurrenssituation, utan vaccinet fördelas ju inom Europa. Så vad syftar du på egentligen? Vi kan ju inte ens påverka när vi får det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-01 16:46:23 följande:
    Jag går bara på uttalanden från FHM och regeringen. De verkar rätt så saktfärdiga.
    För att de har sagt "under nästa år" istället för fram till sommaren!

    De vill så klart slippa tjatet ifall det kommer något emellan. Och det kan komma allt möjligt emellan som man inte kan påverka. Skulle jag också göra - hellre säga ett senare datum. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-01 16:54:54 följande:
    Om räntan är noll och löneökningarna 2% så tror jag barnbarnsbarnen kommer hantera det med bravur.
    Det är kanske första gången på typ 50 år (nu har jag inte kollat exakt)  som räntan är noll. Den har annars varit betydligt högre och den stannar inte på noll. Och dessutom brukar man behöva betala tillbaka en skuld inom en viss tid. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-01 22:55:19 följande:
    Nu missade jag presskonferensen.

    Men det verkar rimligt att Tegnell lät dämpad - motsatsen vore en smula opassande.
    Jag tyckte inte att det var något ovanligt med honom. Han kan väl också vara lite trött/utarbetad, de måste ju ha mycket att göra. Dessutom blir det ju mer tråkig rutin med presskonferenserna. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-02 21:56:17 följande:
    Det rapporteras nya döda varje dag. Har du missat det? 
    Nej, det gör det verkligen inte. Du verkar ha missat något. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-02 22:17:44 följande:
    Jo, det gör det visst. Bara att följa c19.se

    Anhängare av regering och Tegnell vill förstås låtsas som att dessa 170 inte har dött. Men det har de. Och imorgon kommer nya dödsfall.
    Uppenbarligen tittar jag mer noga på c19.se. I alla fall Stockholm rapporterar inte under helgerna. De rapporterar på måndag eller tisdag hur många det har varit sedan fredag. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-02 22:23:42 följande:
    www.expressen.se/nyheter/gatan-forst-milda-besvar-sedan-blir-flera-langtidssjuka/

    Det här är ju oroväckande. Vad kommer att hända med de här patienterna på lång sikt? Humant papillomavirus visade sig öka risken för cancer, tänk om risken för att drabbas av något lika allvarligt nu har ökat i den här patientgruppen? De är visst väldigt många fler än 7000, och de var inte gamla och sköra.
    Jo, det är klart. Man vet aldrig vad som händer på lång sikt. De flesta sjukdomar brukar dock inte ge besvär långt efter. Den här verkar ändå göra det, och det är förstås inte bra. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin