• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-11-05 23:37:53 följande:
    Jaha.. är det så du skriver? Du har tagit efter fler saker ser jag.

    Kanske kan vi roa oss med kvickheter, sarkasmer och annat hån i morgon då, om du är trött?

    Dröm sött, i morgon kanske det är klart att Trump är president i 4 år till, då blir idiotin på sociala medier svårslagen.

    Har redan bestämt mig redan för 4 år sedan att jag skulle bara diskutera trumpen flitigt och hans lögner tills nästa val.
    Sure nått inlägg blir det nog, men inte så flitigt och grundläggande som de senaste 4 åren, blivit många upprepningar då fascister och nazister tenderar vara i överflöd i dessa trådar, och de tycker inte om fakta, forskning och saklighet för uppnå konsensus.

    100000 nya smittade idag, och nytt rekord av smittade igår på 84k har jag för mig, så en otrolig ökning på en dag.
    Döda ligger på ca240000 tusen, det finns flera som för detta samtidigt, så en del siffror är lägre.
    Även om vi leker med tanken Joe vinner, så kommer Joe ha det hopplöst svårt och reda ut den röra trumpen skapat genom strunta i frågan.
    Hörde de i taskforce om hur de kom dit och trodde det skulle vara en stor maskin emot COVID-19 och folk som understödjer för lösa frågan bästa sätt, men dom sa de fick stå där ensamma nästan.(plus taskforceen för COVID-19)


     


    Det komerm kosta Joe mycket tid att starta upp en ny traskforce och bättre, 6-9 månader är väl det troliga på den punkten.
    Men däremot kan ju Joe dagligen mana att man följer de råd som minskar smittspridningen.


    btw vilken skillnad det är på Löfven och föredettingen, Löfven stannar hemma i karantän för att ha mött något som liknar ett tredjehandsmöte, dvs Löfven personligen inte ens träffat den bekräftade smittade direkt.
    Och föredettingen står och hostar och snörvlar i riksdagen och gnäller om att jag följer minsann reglerna, trots symtom inte var borta.
    Enkelt och sen vem som är seriös politiker och vem som är en populistisk politiker när man gör så.(Lägger ingen åsiktsgrund där, då jag måste göra detta tillägget, för annars tror man inte det handlar om COVID-19)

  • klyban
    Aniiee skrev 2020-11-05 23:55:50 följande:
    Start of November update? Sure, why not.... Siffror från igår 4/11, med ett undantag.... (Obs. 4 datapunkter per land är verkligen inte mycket att gå på, så stor nypa salt på trendkurvorna...)

    Lite längre inlägg för jag vill få med alla 20 länderna för att etablera baseline för November. 

    Peru ligger fortfarande högst upp på listan av de 20 mest döda per miljon-drabbade länderna.  1050 döda per miljon och ser just nu ut att klara månaden under 1100.

    Belgien.... Belgien är det där undantaget. De har bara siffror mellan den 1a (1020) 3e (istället för 4e. Jag gissar att de har svårt att hinna med just nu). De gick då om Peru, i en dag. 1050 döda/miljon och är på väg nästan spikrakt upp till 1100 innan veckan är slut.

    Spanien började månaden på 767 döda per miljon invånare. En justering i datan den 4e gjorde att de klev upp till 800-gruppen (815), där de för tillfället är ensamma. Just nu ser det ut som att Spanien kan kliva upp i 900-gruppen i början av nästa vecka, men trendkurvan är ju så klart osäker pga justeringen.

    Brasilien går från 752 den första till 755 den 4e. I den takten kan de vara uppe i 770 i månadsslutet.

    Bolivia går från 747 till 750. De kanske kommer till 760 till månadsslutet.

    Chile går mot sämre tider verkar de som. De började månaden på 743, låg den 4e på 749 och ser ut att gå om Bolivia idag och Brasilien den 9e.Den 29e kan de eventuellt kliva upp i 800-gruppen

    Ecuador började på 718 och landade på 720. Inget alldeles alarmerande. De kan komma att komma över 130 runt den 24e-25e.

    Mexico var det sista landet som började i 700-gruppen, med 712. De har gått från 712 till 718 och ser ut att gå om Ecuador den 5e och Bolivia den 28e.

    USA klev upp i 700-gruppen den 3dje efter att ha börjat månaden på 697. Med 703 döda per miljon ser de ut att gå om Ecuador den 15e.

    Argentina, Argentina. Även Argentina klev upp i 700-gruppen den 3dje och gick samtidigt om USA. Från 686 till 709. I den här takten kommer de gå om övriga länder kvar i 700-gruppen och kliva upp i 800-gruppen  när halva månaden gått, runt den 14e-15e.

    Italien började på 639 och landade på 652. De kan komma att kliva upp i 700-gruppen runt den 14e. 

    Panama började på 626 och stannade på 633. Som det ser ut just nu är de det enda landet som kommer vara kvar i 600-gruppen vid månadsslutet.

    Colombia är längst ner i 600-gruppen. De startade med 615 och slutade med 626. De kan komma att gå om Panama den 11e och kliva upp till 700-gruppen den 22e-23e

    Sverige ligger högst i 500-gruppen. 593 den 1a och 594 den 4e. Ser just nu ut som att vi kommer kiva upp i 600-gruppen runt den 23e.

    Frankrike startade också i 500-gruppen. De gick upp från 568 till 587. De får en andragradens polynom kurva på försök och enligt den kommer de gå om Sverige och kliva upp i 600-gruppen den 5e. De får också ha kvar en linjär kurva som jämförelse.

    Nordmakedonien startade i 400-gruppen med 477 men klev upp i 500-gruppen den 4e med 504. Fortsätter de på sin trendlinje kommer de gå om Sverige och kliva upp i 600-gruppen den 14e.

    Armenien gick från 460 till 489 och ser ut att kliva upp i 500-gruppen den 5e.

    Moldavien började på 442 och gick till 456. De ser ut att ta klivet upp den 14e.

    Nederländerna ligger fortsatt längst ner. Dessa fyra dagar gick de från 431 till 442 och trendkurvan pekar på att de kan komma att gå upp till 500-gruppen den 22a November.

    Så... det var det. Kortare uppdateringar framledes.....

    En toppen sammanfattning vi fick där.
    Men tyvärr tragisk läsning och hur illa ställt det är på vissa ställen, även i Sverige.

    Har du eller någon sett vad vi ligger på för dödlighet på viruset upp tills nu, vet ju det sjunkit mot starten.
    Starten där man pratade om rätt höga procent.

  • klyban
    pyssel skrev 2020-11-06 06:31:04 följande:
    Vilket förstås redan är bevisat om man trycker på "visa endast" i samtliga trådar du deltar.

    Väntar på fler mustiga "ad hominem" om att vilja "några" (grupper klyban trumpsson väljer) illa. Du har visst slutat bry dig om de äldre då "vi" inte hör några skrönor om detta sedan ett tag. Att du inte bryr dig om svårt sjuka vet "vi alla" redan. Du skrattar åt skyddsåtgärder och du är hånfull och nekande till att människors beteende "är som en solfjäder".
    Varför lägger du orden i munnen på mig om vad jag säger om COVID-19?
  • klyban
    pyssel skrev 2020-11-06 06:42:56 följande:
    Korrekt uppfattat. Det är till att "komplicera" det, fast inte på det sätt han själv tror.

    Jag älskar såna här självförklarande frågor om svåra ord, där alla ser att det var aldrig nått svårt ord man inte förstod.
    Då inget svårt ord kom som behövdes redas ut  Solig

    Och varför jag använder dom svåra orden ibland/sällan, ja det har jag redan berättat(Som är att precisera och/eller n förklarar större skeenden i diskussionen.

    Covid-19 är komplicerat ämne, och kräver svåra ord ibland.
    Och jag är en lekman som inte så ofta använder dom, och förstår nu varför man missförstår vad det Anders Tegnell säger om saker som inte ens stämmer.
    Kan det vara så enkelt att Anders Tegnell också har för svåra ord för dig?

    Om du ska ha nått och hämta i denna, så får du vackert prestera ett svårt ord du har svårt för.
    Nått säger mig att inget svårt ord kommer behövas förklaras och med tidigare erfarenheter av dessa COVID-19 diskussioner.


     


    Kanske du kan slänga med dessa COVID-19 beräkningar som var så vikta med en miljon plus en miljon som du var exalterad om, ja, ända tills jag frågade vad det var för beräkningar om COVID-19.

  • klyban
    pyssel skrev 2020-11-06 06:48:11 följande:
    Dumhet:

    Dumhet:


     


    Så ska vi alla skrivit detta, men fått svar på vilket svåra ord som ni behöver hjälp med, det kommer inte.
    Det betyder att inget svårt ord existerar som behövs förklaras, punkt?

    Verkar som kanske Danmark är orsaken till en betydande mutation som nu börjar sprida sig där.
    Kan nu vara orsaken till en mutation som kanske sprider sig över världen.(Hoppas att det inte blir så, både för oss och framför allt DK.)
    Men kanske äntligen DK kan ta tag i sina salmoneller och andra djursmittor och en betydande antibiotika användning.(Som jag inte haft koll på ett gäng år nu, man kan ju hoppas att det blivit bättre.)

  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-11-06 09:45:38 följande:
    Jag förstår inte ditt inlägg. Jag lyckas inte utröna vad det är du menar med det du skrivit i det. 

    Jag vi alla vet, då nått svårt ord som du vill ha hjälp med aldrig kommer som uppstått.
    Kan inte hjälpa dig innan dessa svåra ord du behöver hjälp med.

    Och det är så otroligt talande och självförklarande de inte kommer.


    FDFMGA skrev 2020-11-06 10:58:07 följande:
    klyban kanske syftade på pyssels omedvetna bumerang "konfirmeringsbias/konfirmationsbias".

    Det är åtminstone något som trådens coronapopulister är experter på att tillämpa i praktikenGlad

    De två vill inte berätta vilket ord det är dom kämpar med att förstå, jag tolkar detta som det dom skrev var bara ord på en rad, utan mening eller mål.
    Och nått svårt ord existerade inte ens som de brottades med.

    Konfirmationsbias för dom som kämpar med det ordet, så ser jag nu att jag att det finns mer stavningar på.
    Som tex Konfirmeringsbias.

    Just denna uppstod främst i munskyddsdiskussionen, där man lyfte en forskning och sa KOLLA så bra det är med munskydd !!! !! !!!
    Och sen selektivt glömt av alla annan forskning som sade det precis omvända och vs.
    Nu är dock den diskussionen till 70% stendöd på munskydd(tveksam vi ens får ett riktigt svar om munskydd på mycket länge, även om forskning kommer trilla ut allt eftersom, ett ämne vi ändå måste forska i för framtiden.) , då forskningen spred ut sig som en solfjäder i påstående hur effektiva munskydd är, som var ifrån inte alls nästan till hur effektivt som helst nästan.

  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-11-06 10:49:32 följande:
    Tror att det främst handlar om sådant som kännetecknar populister än om man är vänster eller höger på den politiska skalan, alltså den aggressiva framtoningen i symbios med gnäll och självömkan.

    Inte heller är de intresserade av att komma fram till nått som går komma fram till hellre.

    Jag har idag märkt att diskussioner med populister, att dessa alltid slutar med att man ska prata om annat än det de påstod från början.
    Nu upplever jag varken pope eller pyssel som populister riktigt, men väl inser jag de har inte ett intresse att diskutera frågans helhet.
    Och är någon osäker på detta, så har vi tryck visa endast.


    Och pratar man detaljer om COVID-19, så kommer man i ett tillstånd där man helt plötsligt glömmer av fakta i ett annat område som påverkar den detalj man diskuterar.
    Jag får känslan av att en del har svårigheter komma ihåg att fakta/forskning från andra områden kan påverka den detalj man diskuterar.


    Känns lite olustigt detta med minkarna och den utvecklingen.

  • klyban
    Aniiee skrev 2020-11-06 00:56:58 följande:
    Det enda jag i den frågan har är case fatality rate från ourworldindata. Inte världens säkraste egentligen, men det får väl duga. Några stickprov på den frågan:

    Peru:
    24 Mars: 1,3%
    Topp: 5% den 14 August
    Igår: 3,8%

    Belgien:
    24 Mars: 4,4%
    Topp: 16% den 11 Maj
    I förrgår: 2,6%

    Spanien:
    24 Mars: 4,5%
    Topp: 12,2% den 24 Maj
    Igår: 3%

    USA:
    24 Mars: 1,3%
    Topp (efter 24 mars): 6,1% den 16 Maj 
    Igår: 2,5%

    Sverige:
    24 Mars: 3,4%
    Topp: 14% den 22 April
    Igår: 4,4%

    Nederländerna:
    24 Mars: 4,5%
    Topp: 12,9% den 21 maj
    Igår: 2%

    De fem länderna som har högst case fatality av de top20 just nu är Mexico (9,9%), Ecuador (7,5%), Bolivia (6,2%), Italien (5,2%) och Sverige och UK (4,4%).

    Här ser vi att vi har problem med att bestämma dödligheten.
    Och detta kommer man få sitta räkna på länge känns det som.

    För mig svininfluensan låg på ~0,3% när det väl räknades ihop om jag minns rätt.
    Detta känns lite över denna dödlighet, bra fråga hur mycket.
    Siffrorna man visar är väl baserat på antalet fall man lyckats identifiera, och man identifiera ju bara i syftet av medicinsk nytta i början.
    Och nått som jag förstår man flaggar för igen i Sverige och nu med den dramatiskt ökade testerna folk vill ta.


     


    Tack för sammanställningen.

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-06 12:13:52 följande:
    Va??? Vad betyder bitarna i fetstil? Vad säger Tegnell om saker som inte ens stämmer? Ord som aldrig kommer som uppstått? 
    Behöver hjälp med att förstå ... tror inte enbart mer kaffe hjälper.

    Ett perfekt exempel är tex flockimmunitet och fast Anders Tegnell säger att det inte är strategin.
    Och fast man upprepat detta var PK jag sett.

    Ett annat är när deras läkarroll stiger fram och bara pratar under evidens, det kopplar inte heller många och den problematiken det ger och ta orden som de aldrig kan ändra sig.

    Moderatorer berättade vi skulle vara mer ämnes relaterade, så du får berätta om det är nått svårt ord i nått inlägg du inte förstår.
    Så kan jag utveckla ordets betydelse för dig.
    Och upprepa det som moderator nyss sa vi ska sluta med, tänker jag inte göra.

  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-11-06 13:18:30 följande:
    Det är alltså hur många som dör av dem som är smittade? Du får ursäkta, men just nu är jag lite Corona-flummig. Det var ju någon meta-analys som visade att den allra största faktorn till skillnader i dödlighet mellan olika länder var patienternas ålder. Då borde det ju vara så att det var just äldre delar av befolkningen som drabbades då det är högre siffror. OM det nu inte var så att sjukvården brutit ihop fullständigt. Men det var väl hittills bara Italien som hade problem ett tag. 

    Hur kan man egentligen räkna ut en sån topp? Jag menar om man jämför med smittade vid samma tidpunkt, så är det ju lite feltänkt, eftersom de ju har smittats långt tidigare, och då kan det ju ha varit många fler som smittats då, så siffran blir lägre då? 

    Jag tolkar att siffrorna är gjorde i förhållande till antalet bekräftade smittade, och antalet bekräftade döda.
    Och sen får man ett tal, som är korrekt i sig, men missvisande för alla smittade och alla döda.
    Den uträkningen tror jag tar ett bra tag och reda ut, precis som det gjrode på svininfluensan, som jag har för mig hamnade till slut på ~0,3% av de smittade.

    Slovakien kanske kan ha en bättre bild, men såklart de tog bara smittotest och inte antikroppstest och när de testade 3,6 miljoner av sina medborgare under en helg.
    Så det svaret får vi nog inte där heller, kanske.


     


    Vi har ju samma problem när vi kollar tillbaka på våra smittor, och att talen är konstiga pga vi har såpass få positiva influensavirus/virus test.
    Och då kan man inte heller registrera de som dött av virus, som just en influensavirus/virus död.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin