• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-26 20:25:36 följande:
    Grattis!

    Sex negativa tummar. Måste vara nytt trådrekord. Du har en enig kritikerkår emot dig Skrattande
    De söker möjligtvis kontakt - enligt en av de stora tänkarna i tråden är tydligen respons på inlägg kontaktsökande

    Jag använder mest gamla familjeliv och är lyckligt ovetande om dessa 'kontakförsök' - men som Sarte menar, jag behöver inte dessa negativister för leva i ett helvete
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-12-26 20:25:36 följande:
    Grattis!

    Sex negativa tummar. Måste vara nytt trådrekord. Du har en enig kritikerkår emot dig Skrattande
    Tummen ner för att vilja ha saklig och relevant kritik i tråden

    jag tycker att kritik förtjänar att ges på rättvisa, sakliga och relevanta grunder, den andra kritiken som tråden hittills presterat motverkar sitt eget syfte.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-12-26 21:45:36 följande:
    Testa nya, det är intressant att klyban får minustummar oavsett vad han skriver, alltså även om han skriver att solen skiner idag så är det negativt. Tummarna står alltså i mycket liten utsträckning för en respons på innehållet, i stället är det markörer för samhörighet eller antagonism. 

    Familjelivs variant på Flugornas herre, enligt mitt sätt att se.
    Ja, det är väl i deras fall klyban som tar dem in i deras egna Sartreska minustummehelvete - fast en stor tänkare i tråden menar att responsen (med deras minustummar) är kontaktförsökSolig

    Detta minustummande skulle inte kallas übermensch-ligt av Nietzsche är jag säker på, jag ser inget av den ensamma, oändligt olyckliga, oändligt lyckliga, i ensamheten utan fruktan, utan hämndbegär levande människan bland 'tummisterna', tvärt om :-/
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 21:45:51 följande:
    Ja, det får du gärna påpeka helt utan att det var som du påstår. Grinande flinon hjälper dig lika lite nu som när du annars sträcker dig efter dem. 

    Jag förstår inte Sartre? Jag skrev tvärtom att Sartre (om än inte en litterär favorit) är högst begriplig medan du inte var det i det jag citerade. Eller vill du kanske hävda att det var Sartre som skrev:

    Var och en av oss alla klarar nog helt säkert själva av detta du upptäckt, att du vill lägga detta på andra är förståeligt

    Jaha. 
    Så du sökte inte kontakt efter att jag kommenterat den länk du gav?

    Nähä
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 22:00:17 följande:
    Du sökte kontakt genom att kommentera den länk jag "gav". 

    Ingen, utom fluffern och din medfluffade, kommer att tycka något annat. 
    Nej, du har med all tydlighet inte förstått varför jag kommenetrade länken du gav - det var helt och hållet _inte_ ett kontaktförsök. Vilket jag har skrivit tydligt i det första kontaktförsök du gjorde efetr att jag kommenterat länken.

    Du har säkert andra motiv med dina inlägg än de jag har för mina inlägg, din påstådda förståelse av hur jag fungerar har sina tydliga brister.
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 19:24:38 följande:
    Nåja. Viss erfarenhet av hur enkelt du fungerar har jag trots allt. Vid det här laget betydligt mycket mer än jag någonsin önskat mig faktiskt. 
    Kanske kan du med din förståelse av Sarte ge en bild av vem en människa är?

    Den verkliga frågan är ändå hur en kommentering av en länk kan leda till dessa otaliga inlägg om det Sarte skulle kalla 'intet'
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 22:15:00 följande:
    Själv läser jag dina inlägg och tänker att du kanske borde referera mer till "Äcklet" när det gäller Sartre och din egen person och insats. 
    Jaha,så att jag inte sökte din kontakt med kommentaren på din länk gör att du tycker att jag ska referera till min person som äcklet?  är inte det märkligt så säg?

    Tja, jag tycker nog att tummisterna och den värld de presentrar är absurd och främmande - dvs det som Sartres bok Äcklet handlar om.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-12-26 22:20:48 följande:
    Jag associerar till en skolgård där man får bekräftelse av tillhörighet när man gemensamt kan signalera att man tillhör ett kluster som utgör att isolat gentemot de andra på skolgården.

    Du hittar för övrigt samma systematiska tummande i en del av de andra trådarna där våra nationalister samlas.

    Nåväl. Om inte sagan om Mäster skräddare hade haft ytterligare en lördag hade den slutat med att "Det bidde en tummetott" men nu slutade den ju med att "Det bidde ingenting"
    Absolut,

    Att bemötande av osaklig kritik kan väcka sån personlig harm bland vuxna människor ..  
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 22:33:51 följande:
    Ja, jag kan förstås inte hindra dig från att låtsas det du vill låtsas. Det gör det inte verkligt men det brukar ju sådana som du inte bry er om.

    Tja, jag tycker att ert kotteri med fluffern som omhudlad sköld är absurt och främmande vid sidan av att vara skrattretande. Det blir som kejsarens nya kläder i pandemitappning och med homoerotiska inslag för självgoda män av medellängd eller strax däröver som läst eller skummat Hasek och Sartre. 
    Ja, det är väl bara oss själva vi har makt över - trots att en del vill ta makten över andra och bestämma vad de har för avsikter och motiv och böjelser  - och en del ger bort den makten när någon vill ta den från dem.

    Min erfarenhet är att detta inte har med längd eller könstillhörighet att göra, utan dessa fenomen kommer från och ur andra mekansimer och skeenden i människor och deras samspel eller brist på samspel.

    Det är ju fakiskt en del av det Sartre skriver om som villkor för människans varande.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 22:44:45 följande:
    Skulle du säga att du bemöter all osaklig kritik och annan osaklighet i tråden eller är du selektiv? Jag har fått ogillande och oförstående kommentarer om min God Jul-selektivitet - har du också fått kommentarer om din selektivitet Padirac? 
    Tryck på visa endast ¨påven johanna' så kan du läsa lite kommentarer jag fått , de sträcker sig bara idag från att jag ska referera till mig själv som Äckel och att jag söker kontakt  då jag kommenterar en länk.Skål
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-26 23:02:04 följande:
    Visa dina egna bidrag du och försök sedan påstå att du inte är den som gärna vill gå i dialog med mig. Det är väl snudd på risk att du självantänder i din iver att få mig att framstå som så dum som en del av dina klusterkamrater verkligen är. Jag misstänker att fluffet inte ens behövs i de situationerna. 

    /En av de stora tänkarna
    Tycker du att min kommentar av din länk var att dumförklara dig?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin