Inlägg från: Anonym (Villmenfårinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (FYI) skrev 2019-04-01 13:12:09 följande:

    Varför nyfiken när du bestämt dig??


    För att det är typ den första som svarat på det jag faktiskt undrade i TS.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-04-02 09:11:00 följande:

    Kanske är vi alltför fokuserade på om TS skall lyckas undgå fysisk otrohet eller inte. Denna detalj är ju inte alltavgörande för om historien slutar lyckligt eller inte. 

    Världen är inte rättvis. Marias historia fick ju ett lyckligt slut enligt henne själv, efter två år med hemlig fysisk otrohet. TS har ju nästan inte gjort något som helst i jämförelse. Hennes affär består ju bara av att genom dold kommunikation etablera ett känslomässigt förhållande till en annan man. Men hon kan ändå råka illa ut om kroppskontakten även i framtiden förblir minimal. Så länge hennes affär fortsätter så spelar hon ett högt spel.

    Hennes affär har pågått i ett år, och verkar kunne pågå länge ännu. Normalt slutar en förälskelse senast efter ett par år, men här kommer känslorna ju aldrig ut på riktigt, så har kan den närmast fortsätta i det oändliga så länge hon och kollegan arbetar och umgås tillsammans.

    Därför tycker jag att tidsaspekten är TS största problem. Att leva så lång tid i ett känslomässigt dubbeltliv, där en annan man på vissa områden blir lika viktig som hennes man kan inte undgå att få konsekvenser oavsett hur många gånger TS försäkrar oss om att hon älskar sin man och att bara får mer av hennes positiva energi. Over tid blir känslor alltid ett nollsummespel.  


    Jag har aldrig lovat min man 100% av mina känslor. Jag har dock lovat honom trohet. Och det tänker jag hålla. Jag älskar honom. Jag har som sagt kommit fram till att jag inte kommer vara otrogen, även om jag känner något för kollegan. Och ja, än så länge tänker jag fortsätta umgås med honom också. På en nivå som är ok för mig. Han får mig att skratta och må bra. Om det är att vara känslomässigt otrogen enligt dig, må så vara. Men som läget ser ut idag är det där jag står. Jag kommer inte gå över gränsen, men jag kommer heller inte helt sluta hänga med min kollega (som vänner).
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Maria) skrev 2019-04-02 18:53:43 följande:

    Hej TS. Jag vet inte vem som startade det hela, det växte fram från något som egentligen inte borde blivit något. Vi var helt olika varandra, men klickade på något sätt som växte sig otroligt starkt. Vi började precis som du att vi blev flirtiga på sms och mail, hela tiden på gränsen men aldrig rakt ut. Kom på mig själv att tänka på honom 24-7. Jämförde honom med min man, men bara ur ett romantiskt egoistiskt perspektiv. En flirt eller romans där ingen måsten fanns inblandade. När vi tillslut inte längre kunde hålla emot och tillfället gavs var det som att sticka hål på en ballong. Det var bara helt underbart. Kanske gjorde det att jag inte kunde hålla mig ifrån honom, eller han mig. Jag blev uppskattad och uppvaktad något som jag tror alla i ett långt förhållande saknar. Spelar nog ingen roll hur många gånger man läser i spalter att man ska uppvakta som man gjorde förr, det blir inte så med barn, räkning, stress och jobb. Oavsett rätt eller fel, hade jag inte gjort det hade jag för alltid haft en ballong inom mig som alltid tänkt eller gnagt i mig om hur det kunde varit. Jag hade aldrig en tanke att lämna min man men vi lekte med tanken i fantasin men det var aldrig på riktigt. Idag är jag som jag skrev tidigare glad över att jag gav mig hän. Jag är annars en ganska kontrollerande person med inte i detta fall. Jag har inte varit otrogen tidigare, men vem om samma situation hände igen (vilket jag aldrig tror kommer hända).


    Vem av er tog steget över gränsen? Och vad var ? när tillfälle gavs? för er? Konferens eller vad / var?
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag tycker att det är intressant att höra om din upplevelse Maria!

    Till er andra: För min egen del vet jag med mig att JAG inte kommer kunna leva med det om jag går över gränsen. OCH att det skulle såra min man otroligt om det kom fram, eller påverka honom genom mitt annars dåliga samvete om han ej fick veta nåt. Jag har ÖNSKAT att jag skulle kunna göra det, inte ha dåligt samvete och leva vidare men landat i att nej, det går inte.

    Till (Känner Samma): Som det är nu så klarar vi absolut av att vara vänner. Vi trivs båda i varandras sällskap och ingen har ju försökt med något fysiskt alls och det har ändå gått ett år. Så jag tror faktiskt att ddt här kommer funka. Det är klart att det nog alltid kommer finnas NÅT i bakgrunden, men så länge vi håller oss på rätt sida och inte sätter oss i någon situation där det äventyras så känner jag mig lugn med det.

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-04-03 14:17:42 följande:

    Intressant svar. Du avstår, men uteslutande baserat på en Cost-Benefit analys.

    En filosofisk fråga som kanske säger lite grann om dig och ditt förhållande till din man:

    Om det fanns ett piller som gjorde att man kunde ha ett ONS med en person utan någon som helst dåligt samvete, skulle du tacka ja nästa gång din kollega föreslår en gemensam konferens och ta detta piller?


    Eee. Att jag avstår för att jag inte vill såra min man och heller inte skulle kunna leva med det på samvetet menar du är en filosofisk fråga som säger lite grann om mig?

    Jag skrev: För min egen del vet jag med mig att JAG inte kommer kunna leva med det om jag går över gränsen. OCH att det skulle såra min man otroligt om det kom fram, eller påverka honom genom mitt annars dåliga samvete om han ej fick veta nåt.

    Snälla berätta vilken grund att avstå otrohet i min sits som är acceptabla enligt dig? Att mitt samvete inte tål det och att jag inte vill såra min man är alltså inte godtagbart?!
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Avdramatisera) skrev 2019-04-03 21:45:55 följande:

    Förlåt att jag lägger mig i men jag tror att felix menar att om ett piller skulle kunna få dig att leva med att gå över gränsen och fullständigt ta bort ditt dåliga samvete över att vara otrogen, samt att din man inte fick reda på något, skulle du då, rent hypotetiskt, ta det och köra linan ut med kollegan oavsett vad din man egentligen tycker om ditt agerande.


    Om jag var helt utan samvete? Vad spelar mitt svar på det för roll när jag redan sagt att jag INTE är det? För att du/ni ska kunna säga något elakt?

    Som svar: Om jag var helt utan samvete, inte skulle känna någon ångest och min man inte skulle må ett dugg dåligt och det inte skulle påverka nåt mellan mig och min man - ja, såklart skulle jag säga ja. Då skulle jag ju kunna äta kakan och ha den kvar. Men så funkar det ju inte.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-04-03 21:52:03 följande:

    Det är fina grunder att avstå otrohet som du anger. Om man skal vara petnoga så är den bästa grunden dock respekt, dvs att du heller inte vill göra det även om du i förväg visste att din man ville ha förblivit helt lyckligt ovetande och opåverkad av din handling. Men Ok, det är nog en lite väl filosofisk fråga jag kom med. Det är helt fint att ditt samvete säger stopp till tanken om fysisk otrohet.

    Overväg dock om just respekt grunden kunde ge anledning för dig att avsluta dom delarna av din affär som också kunde såra din man om dom kom fram, även om det är osannolikt att han får något att veta. 


    Jag gör inget idag som jag döljer från min man. Han vet att vi hänger.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Avdramatisera) skrev 2019-04-03 22:43:01 följande:

    Nejdå, jag är inte ute efter att säga något elakt.

    Möjligen reflektera över varför du har satt stopp för en affär med kollegan. Om det är primärt av respekt för din mans tankar och känslor eller för att du själv har för mycket att förlora på det...


    Jag har ju redan svarat på det? Och med tillägg - ja, jag har ju allt att förlora på det. I kombo med att såra min man.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (man) skrev 2019-04-04 13:18:01 följande:

    Njae, det är väl inte helt sant. Han vet kanske att ni hänger men han vet inte vad ni känner för varandra och det kan ju vara ganska avgörande för vad han tycker om ert umgänge?

    Jag är helt ok med att min partner umgås med kollegor och vänner oavsett kön. Däremot skulle jag nog inte vara lika ok med att hon umgås med någon som hon är kåt/kär i och som är lika kåt/kär tillbaka eftersom jag då skulle ifrågasätta syftet med umgänget.

    Men jag tror att du är ganska medveten om den lilla skillnaden (det har trotts allt tagits upp förut) och är förmodligen den primära anledningen till varför du inte vill berätta för din man om dina känslor för din kollega.


    Min man vet inte allt jag tänker. Nej. Nån (du tror jag?) frågade vad jag skulle säga om nån filmade våra timtals långa samtal - skulle det vara ok? Ja. Faktiskt. Som jag sagt innan, Vi är mer vänner än nåt annat. Skulle du filma våra tvåtimmarsamtal tror jag att det är få saker du spontant skulle spritta till av för att det är över nån gräns. Vi pratar om vänner, familj, barn, jobbet, skämt, livet, erfarenheter, död, sorgliga saker, roliga saker. Vi pratar inte om oss, eller vad vi skulle göra med varann om vi fick. Ledsen om jag gör dig besviken.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Orolig man) skrev 2019-04-05 17:15:06 följande:

    Hej TS

    En kort men intressant tråd, slutet är en riktig cliffhanger.

    www.familjeliv.se/forum/thread/78827375-langtar-efter-karlek-ska-jag-vara-otrogen

    ...mest som en input i att man inte ska vara säker på att saker inte  kommer fram till ens äkta hälft...även om det tar ett år.....

    P.:S. Många kändisar i den tråden också 


    Om min skulle läsa allt detta, hur jag tänkt på att vara otrogen men kommit fram till att det inte är värt det, och ändå komma fram till att han vill skiljas. Ja, då är det ju så. Jag skulle bli väldigt ledsen, men det skulle han också om han läste allt här förståeligt nog. Ingen vill att ens respektive ens ska fundera på någon annan om man lever monogamt.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift