• Anonym (Kattegatt)

    Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?

    Jag var på en middag och hade innan annonserat att jag äter allt förutom rött kött. Kommer dit och blir serverad fläskfilé, vilket jag alltså inte alls äter.

    Trodde verkligen att folk hade koll på vad för slags kött som avses med rött, eller vet inte alla det? Har ni koll?

  • Svar på tråden Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?
  • fornminne
    Bibbidi skrev 2017-03-04 13:49:59 följande:
    Det handlar ju inte alls om att försöka "mästra" (eh?). Det handlar bara om att upplysa. Eller handlar alla trådar om att folk missförstår vad ordet OSA betyder också om att de försöker "mästra" folk? 
    TS skrev: "Hur kan man INTE fatta vad rött kött betyder!?" och verkar bli irriterad över att hon blev serverad rött kött pga ett missförstånd.

    Jo, det är att mästra, eller i alla fall göra "problemet" större än vad det är.

    Hade TS inte startat tråden så, utan skrivit: "Vet alla vad rött kött betyder? Ska jag vara tydligare?" hade det varit en annan sak.
  • Anonym (Lena)
    fornminne skrev 2017-03-04 14:16:18 följande:
    TS skrev: "Hur kan man INTE fatta vad rött kött betyder!?" och verkar bli irriterad över att hon blev serverad rött kött pga ett missförstånd.

    Jo, det är att mästra, eller i alla fall göra "problemet" större än vad det är.

    Hade TS inte startat tråden så, utan skrivit: "Vet alla vad rött kött betyder? Ska jag vara tydligare?" hade det varit en annan sak.
  • Flash Gordon
    linani skrev 2017-03-04 12:43:01 följande:
    Så alla ni som tänker att "rött kött" syftar på graden av stekning - när ni läser rapporter om att rött kött ökar cancerrisken, tänker ni då att det är riskfritt att fortsätta äta mycket kött bara det är välstekt?
    De som inte känner till begreppet rött kött som i kossa och gris läser knappast heller rapporter om cancerrisker för rött kött.

    Så himla märkvärdigt är det inte att förknippa "rött kött" med graden av tillagning snarare än med djurart.
  • linani
    Flash Gordon skrev 2017-03-04 14:33:14 följande:

    De som inte känner till begreppet rött kött som i kossa och gris läser knappast heller rapporter om cancerrisker för rött kött.

    Så himla märkvärdigt är det inte att förknippa "rött kött" med graden av tillagning snarare än med djurart.


    Man behöver inte läsa vetenskapliga rapporter, cancer kopplat till köttkonsumtion står det rätt ofta om även i vanliga media... Aftonbladet, DN, etc. Även tv-nyheter har rapporterat om ämnet. Senaste stora larmet var väl typ 2015, då var det på många förstasidor.

    Märkvärdigt och märkvärdigt, jag tycker det är intressant hur människor tänker.
  • Anonym (Oj...)
    Flash Gordon skrev 2017-03-04 14:33:14 följande:

    De som inte känner till begreppet rött kött som i kossa och gris läser knappast heller rapporter om cancerrisker för rött kött.

    Så himla märkvärdigt är det inte att förknippa "rött kött" med graden av tillagning snarare än med djurart.


    Men man behöver ju knappast läsa forskningsrapporter. Det är ju sånt som dyker upp i dagstidningar och på nyheterna lite då och då. Men då tror alltså folk att det är bäst att genomsteka köttet bara...

    Jag tycker faktiskt det är ganska märkligt...
  • Flash Gordon
    linani skrev 2017-03-04 14:52:40 följande:
    Man behöver inte läsa vetenskapliga rapporter, cancer kopplat till köttkonsumtion står det rätt ofta om även i vanliga media... Aftonbladet, DN, etc. Även tv-nyheter har rapporterat om ämnet. Senaste stora larmet var väl typ 2015, då var det på många förstasidor.

    Märkvärdigt och märkvärdigt, jag tycker det är intressant hur människor tänker.
    "Rött kött" som ett uttryck för hur vällagat det är är helt och hållet vedertaget. Som du kan se i tråden.

    Varför skulle "människor" då enbart koppla det till djurart? Finns ingen rim och reson bakom ett sådant resonemang.
  • MadHatter
    Anonym (titti) skrev 2017-03-04 13:02:53 följande:

    Jag blir också förvånad över hur många som inte vet vad rött kött innebär. Trodde att det var ett allmänt vedertaget begrepp, typ som "skaldjur" eller "mjölkprodukter". Visst hade jag kanske inte vetat om kanin var vitt eller rött, men det är man ju nästan aldrig så då hade jag safeat och lagat fisk, fågel eller vegetariskt.


    Samma här.

    Är kanske en generationsfråga, ett begrepp som är på väg bort?
  • linani
    Flash Gordon skrev 2017-03-04 14:59:29 följande:

    "Rött kött" som ett uttryck för hur vällagat det är är helt och hållet vedertaget. Som du kan se i tråden.

    Varför skulle "människor" då enbart koppla det till djurart? Finns ingen rim och reson bakom ett sådant resonemang.


    "Ett sådant resonemang"? Vilket resonemang syftar du på? Jag har inte förnekat att båda uttrycken existerar, det TS och jag undrade kring var personer som bara känner till den ena betydelsen.
  • Anonym (Oj...)
    Flash Gordon skrev 2017-03-04 14:59:29 följande:

    "Rött kött" som ett uttryck för hur vällagat det är är helt och hållet vedertaget. Som du kan se i tråden.

    Varför skulle "människor" då enbart koppla det till djurart? Finns ingen rim och reson bakom ett sådant resonemang.


    Fast det är fel. Det är på inget sätt ett vedertaget uttryck för tillagning... Utan bara folk som missuppfattat den på riktigt vedertagna betydelsen...

    Klart det finns rim och reson i resonemanget att koppla det till djurart då det är det som är definitionen.

    Det är som att jag skulle påstå att det är helt ologiskt att folk kopplar ihop begreppet kvadrat med en geometrisk form. Det låter ju som kamrat alltså är det ett namn på en kompis. Vedertaget uttryck...? Nej, jag hade helt enkelt haft fel!
  • Anonym (xyz)

    Jag har vid ett flertal tillfällen på TV och i tidningar fått varningar om att "rött kött" ökar risken för cancer, men inte en enda gång har det funnits någon förklaring till vad "rött kött" är för något. För mig har det varit en uppmaning att steka köttet ordentligt innan man äter det.

Svar på tråden Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?