Anonym (Wildrat) skrev 2017-03-05 10:46:39 följande:
Eg är allt kött rött kött, om man ser biologiskt. Hemoglobinet gör blodet rött och det i sin tur gör köttet rött. Alltså även kyckling.
Sen finns det hitte-på kategoriseringar om vad som skulle vara rött eller inte men de är olika för alla eftersom det inte finns nåt vettigt sätt att skilja köttsorterna åt. Inte är det nån större skillnad i hur kroppen tar hand om köttet heller då kött, helt enkelt, är kött.
TS, i fortsättningen är det bättre att du säger till vad du äter så behöver inte den som bjuder gissa.
Inte riktigt. Det är inte hemoglobin utan myoglobin som gör det röda köttet rött, och myoglobin finns i typ-1-muskulatur men inte i typ-2-muskulatur. Kyckling har mycket typ 2 och därmed blir köttet ljust, medan exempelvis kor har mestadels typ 1. Även grisar har mycket typ-1-muskulatur, men med lägre myoglobinkoncentration, och därför har köttet en svagare röd färg än kokött.