Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Trump som president :( vad händer nu?

    Världsmedborgare skrev 2017-01-29 09:18:42 följande:
    Men lägg ner nu, du beter dig lika barnsligt åt som Trump, varenda kotte kan själv läsa om vad som falskt sant på sidor som enbart ägnar sig åt granskning av media, men du verkar tro folk i allmänhet är idioter som behöver din hjälp att hitta sanningen.
    Vadan denna reaktion för att jag visar på hur det faktiskt förhåller sig?

    Faktum är att media, bland annat de jag nämner ovan, medvetet vinklar, vrider och publicerar direkta lögner om Team Trump.

    Detta borde vara en mer bekymmrande insikt än det faktum att ens egen filterbubbla spricker.

    Om du inte kan lita på att media som CNN, Time, The New Yorker(*), osv osv rapporterar så anningsenligt som möjligt. Vem ska då sätta världsbilden?

    (*) = svenska motsvarigheter är Aftonbladet, TV4, Public Service, DN ...
  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-01-29 09:22:52 följande:

    Och nu verkar Trump vara på väg att dra på sig Kanadas onda öga, i vart fall så fick Trump sig en känga, ang hur han behandlar flyktingarna.
    Så det blir väl till att bygga en mur mot Kanada åxå, en mur som Trump säkert kommer att kräva att Kanada ska betala. smile1.gif


    Vi kan snarare förvänta oss att Kanada bjuds in til handels-samtal med USA och Storbritannien.
  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-01-29 09:34:32 följande:
    Rena lögner, eller om du så vill, din sanning. smile1.gif
    Vad menar du är lögn i detta?
  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-01-29 10:03:03 följande:
    Ja varför finns det andra som säger annorlunda?
    Kan det vara så att det finns åtminstone två "sanningar" och att det mest handlar om propaganda?

     
    Jag frågade dig vad som var lögn i det jag skrev. Du svarar med en motfråga om "varför andra påstår annat?".

    Att den mexikanska staten fallerat i åtminstone vissa områden i landet är ingen hemlighet.


  • Flash Gordon
    Pentagram skrev 2017-01-30 11:49:53 följande:
    Ja, och det är ett system där det totala antalet röster inte bestämmer vem som vinner utan den som får flest elektorsröster. Så, om de röstat utifrån att den som fick flest röster vinner hade kanske resultatet sett annorlunda ut för att båda kandiaterna då haft ytterligare supporters som sett det som vettigt att rösta öht.
    Nåja, om vi nu ska orda nåt om det.

    Trump sa det bäst själv: hade det handlat om flest röster totalt hade jag valkampanjat i Kalifornien också och vunnit där med.

    Att som republikan rösta i Kalifornien är ju i praktiken meningslöst nu. En symbolhandling - javisst. Men inget av praktiskt värde.

    Det kasnke är svårt att ta in som svensk att USA är 50 olika stater i en federation, med 50 egna regeringar och 50 egna valsystem. Det är väl det som är charmen med USA. Variationen mellan staterna. Det finns nåt för alla.

    Men det är också anledningen till att man inte har ett enhetligt valsystem med enkel rösträkning. Man vill behålla sin särart. Konstitutionen är skriven så.
  • Flash Gordon
    modsey skrev 2017-01-30 14:20:16 följande:
    i ett märkligt valsystem som egentligen är ganska odemokratiskt. Samt att ca 3 miljoner mer personröster faktiskt gick till Hillary. Självklart är det så att en stor del, kanske till och med en majoritet nu är missnöjda med valet av president.
    Det är inte mer, eller mindre, odemokratiskt än något annat västerländskt valsystem.

    Effekten att varje röst inte är lika mycket värd har du i alal system som har en valkretsindelning. Även i Sveirge är röster olika mycket värde bereonde på var du bor. Det går aldrig att få en exakt matematisk rättvisa så länge du vill försökra dig om att få en geografisk spridning på kandidaterna. 

    Det är heller inget odemokratiskt i att man måste registrera sig innan valet och samma system används i exemplelvis Frankrike nu inför presidentvalet.

    Heller borde det inte ses som odemokratiskt att man ökar valsäkerheten genom att kräva foto-id för att få registrera sig oc hdean att rösta. Detta motsätter sig dock demokraterna kraftigt eftersom de menar att deras väljare inte klarar av att skaffa den typen av ID lika lätt som republikanernas. Oklart varför de inte skulle klara av av det dock då samma typ av ID normalt sett är ett av kriterierna för att exempelvis få socialbidrag och matkuponger.


  • Flash Gordon
    Världsmedborgare skrev 2017-01-30 15:29:22 följande:
    Det är låga odds på att Trump blir kvar i 4 år, och dom sjunker hela tiden, så spela inte på det. smile1.gif
    Jag tror att det du försöker säga är att oddsen på att han AVGÅR sjunker, eller att oddsen på att han sitter kvar ÖKAR.
  • Flash Gordon
    TheDummy skrev 2017-02-01 21:45:51 följande:
    I Sverige räknas röster individuellt och räknas med i totalen och som sedan avgör partiernas mandat i riksdag, kommuner osv..
    Eftersom mandaten aldrig går att dela ut exakt efter befolkningsmängd i ett valdistrikt så blir inte rösterna i alla valdistrikt lika mycket värda. Även i Sverige.

    Detta gäller på alla nivåer: kommun, landsting/region och riksdag.

    Man försöker kompensera så gott det går genom att flytta mandat mellan valdistrikten beroende på hur befokningen utvecklas och under själva valen hålla med så kallade utjämningsmandat. Men helt rättvist blir det aldrig. 
  • Flash Gordon

    En text värdig FL:

    http://www.expressen.se/kvp/kronikorer/maria-rydhagen/mobbningen-av-trump-gor-mig-radd-och-acklad/

    "Utan det jag reagerar på med viss avsmak är hur folk jag känner - och till och med etablerade medier - tar sig friheten att kalla honom dåre, galning, med flera synonymer. Jag har till och med sett förslag på vilken psykiatrisk (svensk) klinik han borde sitta. 
    ...


    Det insinueras så mycket kring Donald Trump att jag blir förvånad och lite, lite äcklad. Nu säger ni: Just vald till världens mäktigaste man – det måste han ju kunna tåla. Och ja, det måste han. Donald Trump måste tåla hån och elakhet.

    Men ni som hånar och använder kränkande ord - människor som jag aldrig i något annat sammanhang sett uttrycka sig så - kommer NI att stå ut? Med er själva.

    Oavsett om Trump blir en katastrof eller en medelmåttig president som förlorar nästa val och sedan trillar ut ur historien, så har ju ni ansvar för hur ni uttrycker er. Era ord står kvar.

    Om det inte krävs mer än ett demokratiskt val i ett annat land (låt vara världens mäktigaste) för att locka fram mobbaren i vanligtvis snälla människor - så är det faktiskt lite läskigt. Mobbning är mobbning, vem den än riktar sig mot. Och mobbare är aldrig trevliga."

Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?