• Sthlmsthlm

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Vårt väntrum skrev 2016-12-27 17:04:14 följande:

    Äntligen händer det grejer!

    Idag fick vi förslag på tre olika donatorer vi kan välja mellan :D
    Känns overkligt att det börjar dra ihop sen.
    Vad händer sen???


    Spännande! När ni har valt donator kommer de kalla in henne på ultraljud och sedan planera behandlingen. Om ni ska göra färsk återföring (ET), behöver de synka ihop er. 

    Skulle tro att de sätter igång er donator direkt när hon får mens, så det är ju inom några veckor. Det går fort att komma igång!
  • Sthlmsthlm
    Suncica skrev 2016-12-29 13:12:37 följande:

    Hcg varierar från kvinna till kvinna och graviditet, de ville ha mer än 50 om jag minns rätt, helst över 100, så du har bra hcg! Du kan googla hcg dpo (days past ovulation) där ägglossning är typ insättningsdagen.. Utan att vara expert kan det vara 2 st där inne som producerar hvg :) När har du första ultraljud?


    DPO är utplocksdagen! Så man får plussa på 3 eller 5 dagar beroende på embryots ålder.

    Jag hittade HCG värde för DPT (days passed transfer) så det kan man också söka på.
  • Sthlmsthlm

    Hoppas det inte blöder något mer Vickan! 
    Det är tydligen ganska vanligt i början med ÄD, men jag blev supernojjig bara över lite missfärgade flytningar...

  • Sthlmsthlm

    Det går bra! Är 8+3 idag och har inga ff inga symptom. Normal-energi, inga cravings, inget illamående (fått kväljningar två gånger), inga svullna bröst... Man ska nog vara tacksam även om det känns som en spökgraviditet!

    Jag startade förresten än tråd som heter "Vi som blivit gravida med ÄD 2017". Välkommen till den med :) Kul att följas när man ligger lika.

  • Sthlmsthlm
    thejar skrev 2017-01-03 08:57:48 följande:

    Nu är jag såååå nervös!
    Testdag imorgon (4 jan) och jag har inte vågat testa innan.. livrädd för ännu ett minus :(

    Jag har inga gravidsymptom alls, endast ont i äggstockarna.. Förra gången hade jag massor av känningar men ändå ett minus, så när jag inte känner alls känns det mer skrämmande och jag är mer negativ, men det är bara att bita ihop en dag till, sen vet vi iaf :)


    Håller tummarna! Jag hade heller inga symptom och testade plus (har haft mycket mer när jag fått minus faktiskt, det är nog ovitrellen). Har fortfarande inga symptom i vecka 9 nu.
  • Sthlmsthlm
    Lilly2013 skrev 2017-01-03 14:49:25 följande:

    Hej en liten undran. Har blivit gravid 5 ggr utan hjälp, 1 g genom insemination fått missfall alla gånger, därefter bestämde vi att prova ivf för att plocka ut de embryon som utvecklades bäst men gjort 3 insättningar på sammanlagt 5 ägg och aldrig blivit gravid. Äggdonation är ju samma sak bara med någon annans ägg. Rädd för att det är själva ivfen som inte funkar. Någon som varit med om något liknande. Har bestämt oss för att gå över till äggdonation nu under våren.


    Man brukar väl säga att i 90 % av fallen är det äggen det är fel på, och i 10% är det livmodern. 

    Att det skulle blivit något "tekniskt fel" i IVF-processen tror jag inte är sannolikt. Absolut att det ligger hantverk i det hela, men inte mot bakgrund att du fått missfall tidigare. Antagligen är det äggen som inte är bra, men det finns ju fler utredningar att göra (ex runt immunförsvar) för att se om det är livmodern som inte tar emot.

    Beror kanske lite på hur bråttom du har? ÄD är nog snabbaste vägen mot målet.
  • Sthlmsthlm
    vickan12 skrev 2017-01-04 14:39:53 följande:

    jaha då va det dax för 10-15 droppar blod i toan igen, mailat sköterskerna, som sa att jag ska börja om med plan B paketet igen. Sagt och gjort!! Nu ligger jag här igen..


    Stackare!! Det är säkert ingen fara, men hu - den mentala pressen är inte att leka med. ÄD och Guantanamo typ.
  • Sthlmsthlm
    Vårt väntrum skrev 2017-01-05 02:05:04 följande:

    Hoppas det håller i sig vickan!! Vila nu och kurera!

    Nu är yrpannan i farten och har några frågor.

    1. sa till kliniken att cd1 var igår, 4/1... nu visar det sig att det nog bara för ovanlighetens skull var spottings och mensen kommer nog igång under torsdag 5/1. Jobbar natt så kanske därför kroppen va lite koko. kan absolut inte räkna 4e som en mensdag :( Iaf så sa dom att jag ska på vul 24e och även ta sprutan då. Ska jag istället boka vul 25e? Kan behandlingen skjutsa ett dygn nu eller gör det övht nån skillnad?

    2. Hur cynkas jag och donatorn? Eller synkar dom henne med mig? Menar behandlingsmässigt, kör dom långa protokollet inför äp? (yr)

    3. Ni som har varit i Riga, vart bodde ni?
    Vi funderar på att åka ner båda två dagen innan äp och stanna över helgen och mysa. ET ev måndagen och hem tisdagen. Dumt? Kändes inte som att hotellen kostade mkt och vi har nästan 4h till Arlanda med bil så att åka flera gånger tar ändå tid... 


    Hoppas jag svarar rätt, annars får någon korrigera.
    1. 24 eller 25 spelar nog ingen roll men kolla. Procren-sprutan sätter äggstockarna i vila i 6-8 veckor, så du får inte mens den tiden.

    2. Eftersom kroppen ligger och "surfar" på procren-sprutan, kan du vänta in donatorn. Donatorerna är ju yngre med massa ägg, så de kör nog alltid korta protokollet.  

    3. ÄP kan flyttas ett par dagar hit eller dit, så ni bör avvakta med att boka resa och boende om det inte är ombokningsbart. Vi fick veta kanske 5 dagar innan exakt. Min sambo åkte ner själv dagen innan, han skulle lämna på förmiddagen så det kändes säkrast. Han åkte hem senare samma dag. Ska du göra färsk återföring? I så fall så måste du nog vara standby för ET dag 3 eller 5. Ska du stanna i Riga hela tiden?

    Finns massa hotell nära kliniken. Har inget direkt tips, men när jag skulle  göra FET tog jag ett morgonflyg, åkte direkt till ett SPA och softade i två-tre timmar och promenerade sen till kliniken. Väldigt skön dag :D
  • Sthlmsthlm
    Vårt väntrum skrev 2017-01-05 19:45:37 följande:

    Tack för svaren:)

    Vul ska bli 24e ändå sa de.

    Mellan 5-8e ivf gick jag på akupunktur. Gjorde det även i samband med et på kliniken.

    Riga undrar om jag vill ha det före och efter et. Hur gjorde ni?

    Funderar även ifall man skall gå nån gång här hemma innan et också.

    Åsikter? :)??

    Kram på er alla


    När jag har gjort akupunktur har jag gjort det innan insättning.

    Svårt att säga om det spelar roll. Har gjort ivf med och utan ivf och det har inte blivit skillnad på utfall. Nu med ÄD struntade jag i det helt faktiskt.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016