• Sthlmsthlm

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Vi har haft första möte med Ava Riga, som gav väldigt positivt intryck. Vi ska också ha möte med Ava St Peter (Ryssland) och Intersono (Ukraina). Det är onekligen lockande med Riga eftersom det är så enkelt att resa från Stockholm och de är vana med svenska patienter. 

    Men! Jag vill gärna höra era tankar om anonym eller öppen donator. Jag gjorde ett par IVF i Danmark med donator innan jag träffade min sambo (med egna ägg) och tyckte då det var superviktigt med öppen donator. Jag är en nyfiken person och hade jag inte haft någon pappa, hade jag definitivt velat ta reda på mitt genetiska ursprung.

    Nu finns det ju en pappa och en mamma med i bilden, och jag tycker kanske inte att det är lika kritiskt med öppen donator. Men fortfarande kommer ju barnet att undra, och de undringarna kommer alltid vara obesvarade. 

    Finland har ju öppna donatorer, men jag har förstått att de har väntetid. Ukraina har också det. Tydligen Holland också, men jag har aldrig hört om någon som åkt dit.

    Hur har ni resonerat? 

  • Sthlmsthlm
    woo skrev 2016-08-14 17:06:20 följande:

    [quote=76882386][quote-nick]Sthlmsthlm skrev 2016-08-14 16:04:41 följande:[/quote-nick]Hej!

    Jag behöver göra ultraljud på fredag i Stockholm. Några tips??[/

    Fertilitetsplus el Sophiahemmet är hjälpsamma


    Fick tid på Sophiahemmet på fredag. TACK! :)
  • Sthlmsthlm

    Hej,
    vi har bestämt att köra PGS med fryst embryo. Är det någon som gjort det?

    En praktiskt bisak är att man inte behöver synka cykel med donatorn.

  • Sthlmsthlm
    Anonym (Längtar) skrev 2016-08-19 15:38:14 följande:
    Hej!! Vad är det PGS ?
    Embryoa kan se jättefina ut, men kan ha kromosomförändringar som inte kan upptäckas vid vanlig IVF. De embryona blir oftast inget om man sätter tillbaks (minus eller missfall).

    Med PGS kontrollerar de att embryot har rätt antal kromosomer, samt för ett antal avvikelser. Bl a upptäckts Downs. Man kan också se vad det är för kön.

    Vi går all-in nu så vi kör PGS. Men googlar man finns det väldigt lite info. Enligt AVA riga ökar man sannolikheten upp till 80-85%.
  • Sthlmsthlm

    PGD tittar efter en specifik ärftlig sjukdom som man inte vill överföra på sina barn. PGS är en mer en utvalsmetod för att kunna välja bort embryon som ändå inte hade tagit sig. Typ.

  • Sthlmsthlm

    Hur har ni preppat inför ÄD? Tänker på kosttillskott, träning, alkohol etc. Livsstilsförändringar?

    Ska man äta folsyra??

  • Sthlmsthlm

    Spännande för er som är på G! 

    Min donator var sen med sin mens (två veckor?!), så det bli maximal oflyt med timningen. Hinner inte med transfer i min oktober-cykel så det får bli november... Känns så himla långt bort. Vi ska göra PGS och transfer med FET därför blir det en cykel fördröjning, men två...? 

    Känner det börja bygga upp stress i kroppen nu!

  • Sthlmsthlm
    mom2012 skrev 2016-09-14 10:39:20 följande:

    Vår donator fick fram 12 fina ägg, men ändå "bara" 7 befruktade dagen efter. 3 med min mans sperma och 4 med donatorns sperma. Det tyckte jag var lite med tanke på åldern på donatorn. Ska fråga Peny vad som hände med de övriga 5 (ej mogna eller felaktigt befruktade?). Det var ungefär samma befruktningsgrad som vi har haft själva. MEN det kritiska för oss har varit dag3 då celldelningen för oss brukar stanna av på de flesta embryona. 

    I går började jag med progesterone =) Nu åker vi....


     


    Lycka till! Håller tummarna!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016