• längtar74

    Vi som planerar äggdonation 2016

    NinaCamilla skrev 2016-01-27 16:17:20 följande:

    Längtar: Implantationssnitt är standard i Serum. Enligt deras studier har det haft bra resultat med fästningen. Du har fått standard mediciner som jag kör inför varje ET med lite variation och extra mediciner eftersom jag har endo och myomer. Ang antibiotika så som doxycycline skulle jag köpa nere i Aten. Du tar en på morgonen och en på kvällen och slutar dagen innan ET (cirka 2 vecka) Sverige är så strikt med det så att köp från Aten om inte din gyn är snäll. Prednisolon är billig i Aten. Standard dos är 5-10 mg dagligen fram till vecka 12. Clexane blodtunnande tar du varje dag och motsvarande i Sverige är Fragmin och Innohep. IL kan vara knepig så att köp påse nere. Du tar en IL en vecka insättning, vid insättning och sedan vid plusset varje annan vecka. Jag har inte lyckats att få det utskriven av gyn. EU-recept gäller dock här du kommer vara i goda händer! Ska de ta odling på livmoder vid hysto om du har några bakterier där?


    Du är helt fantastisk! Stort, stort tack för att du tar dig tid att svara så utförligt!

    Hur går det med ruvandet? Satte du tillbaks ett el två? Håller tummarna!

    Tack än en gång. Vad vore man utan klokskapen från andra på den här resan..?
  • längtar74
    NinaCamilla skrev 2016-01-27 17:26:51 följande:

    Längtar: Det satts 2 st in den här gången. Jag tog sista pregnyl Hcg sprutan igår så att alla symptom kan vara låssas. jag känner mig små illamående, mensvärk då och då men samtidigt är jag som vanligt. Det som är annorlunda den här gången när jag ruvar är att jag svettas inte på nätterna utan fryser. Det betyder nog att immunförsvaret är nere och mer harmonisk - hoppas hoppas!


    Jag tycker att vi bestämmer oss för att det är bra symptom! Glad Heja embryona!

    Förresten, du frågade om infektionsprover: jag har skickat ner mensblod för analys, så väntar på svar någon gång i nästa vecka om allt går väl. 
  • längtar74
    Uptomeism skrev 2016-01-27 17:30:59 följande:

    Tack längtar74!

    Jag har verkligen kastats mellan hopp och förtvivlan och tänkt att det aldrig kommer funka. Och så blev det positivt på andra försöket! Jag vill gärna sprida lite hopp till andra att det plötsligt händer utan att man vet varför det funkar just dem gången.


    Förstår så väl den känslomässiga berg-och dalbanan...jag har tänkt så här många gånger: när vi alla väl får våra längtansbarn så jäklar vad stolta de kommer att vara över sina mammor som drömt och hoppats, brutit ihop, varit förbannade och förtvivlade, samlat ny kraft och nytt hopp - gång på gång. Allt det där har vi gjort för att just de skulle komma.
    Vår ÄD-dotter är lite över tre år och jag känner mer och mer att oavsett hur det går med de här nya syskonförsöken så finns hon här - en daglig påminnelse om hur fantastiskt tacksam jag är som fått ynnesten att bli mamma. Att hon sedan också är en skitjobbig treåring emellanåt, det är en annan historiaTungan ute

    Håller tummarna för att allt ser bra ut i nästa vecka!Glad
  • längtar74
    Savasana skrev 2016-01-27 20:11:06 följande:

    Fick svar på blodprovet och HCG-halten låg på 516. Tjohoo, jag är verkligen gravid! Skrattande Imorgon är det dags för blodprov nummer två.


    Wohoo! Grattis!!
  • längtar74
    Quinna73 skrev 2016-01-28 19:24:46 följande:

    Hej alla :)

    Jag hoppas att de är ok att jag hoppar in i tråden då jag precis hittat hit och försökt att läsa igenom allt som ni skrivit. Vissa sakar är rena grekiskan för mig då jag är ny på de här med äggdonation:). Men försöker snappa upp så mycket som möjligt om vad man ska tänka på med prover att ta och vad man ska äta för tillskott.

    Jag och sambon har en dotter som vi fått genom flertal ivf försök. Vi har även gjort syskonförsök med ivf men de senaste och sista vi gjorde slutade i missfall runt v. 6. Nu har dom rått mig till att om vi vill ha syskon så är de äggdonation som är ett alternativ då jag med min ålder på snart 43 inte har så bra kvalité på mina ägg längre. :(

    Jag har varit i kontak med  ivfkliniken i Riga samt även två kliniker i Tjeckien. De lutar nu åt att vi kommer försöka med Arleta kliniken i Tjeckien. 
    Nån här som har nån erfarenhet av kliniker i Tjeckien här?


    Hej!

    Jag har varit på Arleta. Vi valde "mittenpaketet" (all inclusive, heter det nog). Nöjda med det, skönt med transfer till kliniken eftersom den är lite mer än två timmar från Prag. Vi fick bara ut två bra embryon på vårt försök, ett minus men plus på det andra. Tyvärr MA konstaterat i 10+0.
    Fantastisk koordinator, Michaela. Dr Dolezal känns engagerad o kompetent.

    Inboxa mig om du har frågor om kliniken så kan jag svara.

    När det gäller kunskap om ÄD generellt så finns det gott om kloka kvinnor här!
  • längtar74

    Savasana - stort grattis till den finfina stegringen!! Tjohoo! {#emotions_dlg.flower}

    Emmm - håller tummarna för att du sett början till något som snart blir starkareSkrattande

    Mooki - du har inte Werlabs i närheten? Där kan du också ta prover, helt utan remiss. Om VC hjälper till är nog helt upp till dem, men skadar ju aldrig att fråga! Håller tummarna för att de är vettiga och kan tänka sig att stötta.

  • längtar74
    Mooki skrev 2016-01-29 10:42:57 följande:

    Savasana: stort grattis till stegringen och info om lutinus! Nu är du officiellt gravid, härligt:).

    Längtar74: jo, jag har Werlabs i närheten. Menar du stt jag bara kan gå dit utan remiss och säga att jag vill ta hcg-prov? Hur snabbt får man svar?


    Japp, du går in på hemsidan och skapar ett konto och lägger sedan en beställning, Finns ett som heter "gravid kombo" (typ) - är både progesteron och hcg. Så snart beställningen är klar så kan du gå dit och ta blodprov. Man behöver bara ta med sig leg, har jag för mig.

    Beroende på när du lämnar provet så kan det ta lite olika lång tid, men jag fick svar nästa dag.

    Jag har för mig att det finns en rabattkod med fertilitetsguiden. Ska kolla upp det.
  • längtar74

    Mooki - fertilitetsguiden ska ge 15% rabatt på werlabs.

    Jag tyckte att det funkade supersmidigt att beställa och ta provet (fick göra det då gyn hade semesterstängt, hon brukar alltid hjälpa med remisser annars). Men, hade ett jäkla strul med att kunna logga in på hemsidan och kolla provresultatet. Mailade till werlabs och fick svaret den vägen istället. Lite för otålig att orka vänta på att hemsidan skulle funka...

  • längtar74

    Hej, ang progesterondosering: för mig har det varit olika beroende på preparat.
    Med progesteron mic 3x400 mg
    Utrogest 3x200 mg
    Lutinus 3x100 mg

    Har frågat otaliga gånger varför lutinus har så låg dosering men fått förklarat att det är tillverkarens rekommenderade maxdos. Min gyn har sagt att det är standard. Mer effektiv sammansättning i lutinus än tex progesteron mic. Vet inte om det faktiskt stämmer??

    Jag gillade prog mic, då fick jag även öka dosen vid blödning när jag plussat så var ibland uppe på 600 mg.

  • längtar74

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING

    Quinna73

    Längtar74, Serum Aten

    UNDER BEHANDLING

    RUVAR

    Milla2016 FET Testdag 9/2

    Hopp72 ET Testdag 5/2

    Emmm28 FET Testdag 3/2

    GRAVID

    Uptomeism FET 6/1 VUL 2/2

    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016