• längtar74

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Bappen skrev 2016-01-21 18:48:24 följande:

    Nu är det över för min del. Hcg på 19 idag dvs det har gått ned en enhet på två dagar. Riga säger att jag ska sluta med läkemedlen och vänta in mensen så nu är det över.
    Tydligen krävs det ett hcg på 60 för att allt ska vara normalt dag 11 med 3-dagars.

    Tack för allt stöd och alla svar på era frågor, och ett stort lycka till till er alla!


    Nej, vad tråkigt att det vände åt fel håll! Oavsett om oddsen ser dåliga ut så hoppas man ju alltid på att kroppen och naturen ska överraska.
    Sköt om dig.

    Kramar!
  • längtar74
    NinaCamilla skrev 2016-01-23 16:03:12 följande:

    Här är en ruvare till från Serum. 2 toppen blastos boar nu och hoppas på att 9 ggn gillt!


    Heja! Håller tummarna för fullt!
  • längtar74
    Milla2016 skrev 2016-01-23 18:30:04 följande:

    Nu börjar vi vara en hel del i tråden, skulle vi behöva en lista där man fyller i var man är i processen? Eller blir det bara bökigt? Typ UNDER BEHANDLING, RUVARE o dit alla ska till slut GRAVIDA?


    Jag håller med - jag tycker att det vore bra med lista!
  • längtar74

    Mooki, tjoho! Håller med - ett plus är ett plus! Tummar hålls för fortsatt stegring!

    Wish - välkommen in i värmen. Här är du i gott sällskap. Beroende på hur resan fram till beslutet om ÄD sett ut så kan känslorna vara blandade, men när man äntligen får vara med om den fantastiska känslan med ett plus, sedan ett sprattlande litet liv därinne, och slutligen ett barn fullt av vilja och livsglädje, då bleknar allt och ersätts av kärlek och tacksamhet.

  • längtar74
    Savasana skrev 2016-01-25 10:16:50 följande:

    Tack för era gratulationer!

    emmm28: Kika på inlägget jag gjorde igår morse till Mooki om vad som händer efter transfer med en 5 dagars och sen lägger du bara till 3 dagar så ser du när kroppen börjar producera HCG.


    Grattis härifrån också!!
  • längtar74
    Savasana skrev 2016-01-26 09:36:05 följande:

    Nu har jag varit och lämnat blodprov. AVA vill att man lämnar två HCG-prov med två dagar emellan. Får svar först imorgon men dagens hemmatest visade två fina streck.  Solig


    Härligt!! Grattis!
  • längtar74
    Mooki skrev 2016-01-27 07:26:56 följande:

    Tack! Tog även gravtest med veckoindikator, och det visade tyvärr bara på gravid vecka 1-2, vilket tyder på låg hcg... vi får se hur det går, känner mig ändå försiktigt positiv.

    Någon som har erfarenhet av clearbues test med veckoindikator? Hur tillförlitliga är de?


    Grattis till bekräftelsen på plus!! Ang veckoindikatorn så kollade jag upp det tidigare och hittade det här:

    1-2 weeks: 25-200 Hcg
    2-3 weeks: 201-2000 Hcg
    3+ weeks: 2000+ Hcg

    Det är ju så otroligt individuellt vad det första värdet ligger på - och det verkar kunna variera från graviditet till graviditet också. Superbra med kommande blodprov, då håller vi tummarna för en fin stegringGlad



  • längtar74

    NinaCamilla och Trex, det är väl ni som har erfarenhet av hysto på Serum? Hur var det? Tog det lång tid? Jag har gjort det en gång här hemma, och då var själva ingreppet snabbt avklarat, men tog ju ett par timmar med väntan innan och på uppvak. Vad jag kommer ihåg så mådde jag rätt bra efteråt, lite trött men inte värre än så. 

    Vad jag läst mig till så verkar ju hysto i Aten vara lite mer grundlig, så ska man räkna med att hela dagen försvinner till det här eller orkar/hinner man med att göra något annat? (avdelningen "vill också ha lite ledig tid när vi ändå reser iväg"Tungan ute)

    Är det så att man åker tillbaks till kliniken direkt efteråt för att prata om resultatet?

  • längtar74
    Tack, NinaCamilla!!

    Vi har bokat resan 23-25 feb. Kliniken direkt från flyget den 23e, sedan hysto 24e och så hem 25e. Låter ju som det blir en ok plan med tanke på vad du skriver. Skönt!

    Jättebra att veta att resultatet efter hysto/implsnitt "håller" så länge. Gör de implantationssnitt som standard eller är det något som läggs till om de ser särskilda behov av det? Kommer ju fråga såklart på plats, men alltid skönt att veta från någon som varit där.

    En fråga till: jag brukar få fin hjälp av hemmagyn med mediciner, men vet inte ännu hur hon ställer sig till tex IL. Eller om det är andra saker som är bättre att köpa på plats... 

    Östrogen o progesteron är aldrig problem att få här hemma. Det här var vad Katie på Serum skrev som standardupplägg. Har du haft det här och hur har doseringen sett ut? Har du köpt något av det där?

    doxycycline 100mg 5euros per 10 tabs


    clexane 40mg  9euros per 2 injections


    prednisolone 5mg 2euros per 30 tabs


    Intralipid 40euros per set (100euros with administrations here)

    Hur mår du förresten? TD om typ en vecka eller? Håller tummarna!!

  • längtar74
    Uptomeism skrev 2016-01-27 16:28:03 följande:

    Hej!

    Jag har följt er tråd och tänkte jag skulle skriva ett inlägg. Inte minst för att jag just nu har en ganska positiv historia och sådana har jag själv funnit mycket stöd i det senaste året.

    Jag är ensamstående och började för ungefär ett år sedan att fundera på ytterligare ett barn (det första som ensamstående). Jag tänkte mig ett smidigt besök i Danmark, men hade ingen mens efter cellgiftsbehandlingar som jag fått på grund av en reumatisk sjukdom. Min läkare hade sagt att mensen skulle komma tillbaka, så jag tänkte att det bara handlade om att vänta. I början av hösten gick jag till en gynekolog och fick veta att jag hade passerat klimakteriet. Jag är 38 år.

    Min gynekolog skrev ut pergotime, men vi kunde snart konstatera att det inte fanns någon äggproduktion alls. Jag läste då på om alternativen och förstod att det måste bli en dubbeldonation för min del.

    Jag gjorde mitt första fet med två tredagarsembryon på Elite Clinic i Tartu, Estland i november. Jag testade negativt hemma på ruvardag 10 och sedan på blodprov på ruvardag 11. Den 6 januari gjorde jag ett nytt fet. Nio dagar senare visade urinprov ett svagt plus och på ruvardag 12 var mitt hcg 314. Det är lustigt för ett tag trodde jag inte ens att de hade satt in några embryon eftersom jag vid första tillfället fick se dem, men denna gång inte. Den 2 februari ska jag göra vul och se om det är ett eller två foster.

    Kliniken har ordinerat mig progynon och progestoron fram till vecka 9, men jag överväger att fortsätta till vecka 12. Jag har också fått trombo ass (aspirin) som jag ska äta 30 dagar från insättning. Jag äter normalt 10 mg kortison för min reumatiska sjukdom och har på eget bevåg höjt dosen till 20 mg.

    Visst är det fantastiskt att man kan bli gravid trots att man inte längre själv producerar ägg, hormoner eller slemhinna!

    Stort grattis till er som plusat! Jag hoppas att det blir många fler i den här tråden!


    Åh, vilken fin historia! Stort grattis till graviditeten!!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016