• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Flicka17 skrev 2016-04-17 09:41:04 följande:

    Jag ska göra äd i St Petersburg i maj någon som varit där?


    Hej!

    Jag har inte varit där själv, men en bekant har gjort ÄD där och varit mycket nöjd. Bra läkare, fin klinik och allt gick väldigt smidigt trots krav på visum mm. Vi funderade också på AVA St Petersburg, men det blev Riga pga närmare avstånd.

    Lycka till!
  • Mooki
    Gulsippa400 skrev 2016-04-16 15:37:40 följande:

    Ni som har blivit ömma/fått ont i magen efter insättning; vet ni vad det beror på? Det är väl inga nålar inblandade som vid äggplock vid ivf?


    Inga nålar, återföringen går till på exakt samma sätt som vid IVF:). På IVF Riga får du vila i ca 30 min efteråt samtidigt som du får ett glukos-/c-vitamindropp som ska vara bra för embryot.
  • Mooki
    Gulsippa400 skrev 2016-04-17 23:32:12 följande:
    Jag förstår det. Men varför har ni fått ont då?
    Svårt att veta. Personligen tycker jag att jag blir öm i magen redan mot slutet av Progynon-behandlingen, särskilt efter att man har lagt till progesteron de sista dagarna.
  • Mooki
    Sthlmsthlm skrev 2016-04-21 12:08:06 följande:

    Hej!
    Också ny i tråden även om jag följt den ett tag. 

    Jag ska snart börja mitt sjätte IVF, men efter det blir det sannolikt ÄD. Vi har kollat runt men inte haft några möten. Jag lutar på St Petersburg utifrån mängden information man få om donatorn. Tycker också deras "live birth guarantee" verkar intressant, även om det är dyrt (300 tkr). Har dock säkert lagt 200 tkr hittills, så pengarna rullar ju snabbt ändå!!

    Riga verkar många åka till, men jag blir lite skeptiskt av den anledningen. Det är ett pyttelitet land. Hur många delar på samma donator? Dock enkelt att ta sig dit.

    Största knäckfrågan är den om öppen/anonym donator. Det är väl bara Finland (och Holland, men har aldrig hört om någon som åker dit) som har öppen äggdonation. 

    Hör gärna vad ni tänker!


    Hej och välkommen!

    Jag har hört mycket gott om kliniken i St Petersburg och om du tycker att det är viktigt att få mycket information om donatorn tror jag att det är det bästa valet.

    Som så många andra här i tråden har jag gjort ÄD i Riga. På klinikerna där får du alla donatorns vid äggplocket, de delas inte mellan flera par. Dessutom finns det lagar som reglerar hur många gånger en person får donera och för hur många barn som får komma från en och samma donator. Vi fick veta att vår donator hade donerat tidigare och vi såg följande fördelar med det:

    1) Hon skulle troligtvis ge oss många ägg eftersom en donator som tidigare donerat med dåligt resultat knappast skulle anlitas igen.

    2) Om hon gjort det tidigare och sedan valt att göra det igen borde risken för att hon ska ångra sig senare i livet vara mindre, dvs det var ingen negativ upplevelse för henne. Detta kändes viktigt för mig då donatorerna är så pass unga.

    3) Kliniken kunde utifrån hur donatorn stimulerats tidigare ge oss ett preliminärt datum för när vi skulle vara på kliniken mkt tidigt samt bekräfta detta datum förhållandevis tidigt.

    Gällande öppen/stängd donation hade vi helt klart föredragit öppen, men pga min ålder och att vi varit ofrivilligt barnlösa i många år ville vi komma igång så snabbt som möjligt och valde en klinik utan väntetid.

    Lycka till!
  • Mooki

    Hej KajsaK och välkommen till tråden!

    Fick du tillbaka en blastocyst, dvs ett embryo som odlats i 5 dagar eller ett 3-dagarsembryo?

    Efter mitt senaste FET med blastocyst fick jag väldigt mycket molvärk bara timmarna efter insättningen. Precis som du har jag i normala fall låg kroppstemperatur, men den steg till ca 37,5. Kliniken sa att detta var positiva tecken som kunde tyda på att embryot fäst och de hade rätt:)

    När man gör IVF räknas dagen för ägguttaget som vecka 2+0. Beroende på hur många dagar embryot är odlat får du lägga till några dagar. Här kommer en länk till en sida där du kan räkna ut BF utifrån hur många dagar embryot odlats: www.ivf.ca/duedate.php

  • Mooki

    TyckOmMig: vad roligt att du plussat:)! Håller tummarna för fint hcg nästa vecka.

    KajsaK: jag blir också öm i brösten av Lutinus och får andra gravidsymtom som trög mage osv. Biverkningarna har ju en tendens att hålla i sig under hela tiden du tar dem. Härligt att du har en positiv känsla i kroppen:).

  • Mooki

    Vi valde att gå över till äggdonation efter 12 IVF-försök. Pga min ålder var det risk att vi inte skulle hinna fram i kön i tid på den privata kliniken i Umeå, dessutom tyckte vi att kompetensen verkade bättre utomlands. Vi valde en klinik helt utan kö.

  • Mooki
    ronon skrev 2016-04-25 21:33:26 följande:

    Är det någon här som vet varför klinikerna vill att man väntar två blödningar innan man gör ett nytt försök (efter misslyckat försök) Är det bara en rutin de har eller finns det en fysisk anledning och bevis för bättre resultat om man väntar?


    Olika kliniker tänker olika, det gäller även vid IVF. Inom landstinget var jag tvungen att invänta 2 blödningar, inom privat endast 1. Min privata IVF-klinik tyckte att det där med 2 blödningar bara var trams och att man kunde få lika bra resultat genom att endast invänta 1 blödning. När den naturliga ej hormon-/medicinpåverkade mensen kom var kroppen redo enligt dem.

    Även vid ÄD gör klinikerna olika. Hos IVF Riga har i alla fall jag haft möjlighet att göra FET direkt vid första "naturliga" blödning. Alltså inte vid den blödning som kommer några dagar efter att du slutar med medicinerna efter misslyckat försök, utan nästföljande blödning.
  • Mooki

    Tulpa: Oj vad jobbigt att må så illa, men skönt att det håller på att vända! Visst är det härligt att se de små pyrena, ser fram emot RUL nästa vecka.

    Uptomeism: Jag tror säkert att magen kan variera från graviditet till graviditet. För mig växlar det dessutom mycket från dag till dag, ibland ser jag tokgravid ut, andra dagar syns det knappt. Håller tummarna för fint RUL imorgon!

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016