• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Bappen skrev 2016-04-11 14:09:36 följande:

    Hej allihop!
    Det verkar som om de flesta gör stimulerade FET och det har jag oxå gjort tidigare men nu vill jag göra FET i naturlig cykel men Ava Riga säger att de inte gör återföring på en helg. Hur hår det ihop? Ava säger att det i te är några problem då implantationsfönstret är flera dagar men jag undrar hur det går ihop med att man gör ERA-test för att ta reda på hur exakt vilken dag man ska återföra embryot på. Sophiahemmet tycker i alla fall att det är väldigt viktigt men det är det tydligen inte på Ava.
    Funderar på att byta klinik till ett ev nästa försök.
    Hur tänker ni andra om det här?


    Ingen av klinikerna i Riga gör insättning på helger, kan vara en anledning till att de föredrar stimulerat FET. Samma gäller ju de flesta IVF-kliniker i Sverige, vad jag vet är det bara Sophiahemmet som gör insättningar på helger bland klinikerna i Stockholm.

    Gällande ERA-test är det ju inte endast 1 dag du är receptiv, om jag förstått det rätt. Även om testet gjordes på säg dag 20, och kom tillbaka som receptivt, kan du även bli gravid på t ex dag 19 och dag 21. Eller andra dagar, beroende på vad provet visade. Inte ens vid stimulerat FET går det att styra så att insättningen blir exakt den dag du visat dig vara receptiv. Mitt prov visade på receptivt på just dag 20, men dag 20 var en söndag, så insättningen blev på dag 18. Och det fäste.


  • Mooki
    GrukanGrace skrev 2016-04-10 22:01:10 följande:

    Hej

    Efter 8 ivfer och lika många försök med immunsupport och två missfall stället vi nu om till äggdonation. Min mans spermier är super och de hittar inget fel på mig allt ser bra ut förutom starkt immunförsvar, men inte ens immunsupporten har löst vår barnlängtan.

    Men hoppas på att ni har råd till oss. (Jag har en son på 13 år från tidigare förhållande)

    Jag är 42 och min man 46. Vart vänder vi oss? Hur tänkte ni? Vad valde ni.

    Kram


    Hej!

    Många av oss här i tråden har gjort/gör ÄD i Riga. Men om du har konstaterade immunproblem verkar det som att det är klinikerna i Grekland som är de riktiga experterna. Om jag har förstått det rätt (är långtifrån expert) löser man inte problemen endast genom att gå över till ÄD om immunförsvaret spökar, man måste göra ÄD med immunsupport.

    Önskar dig stort lycka till!
  • Mooki
    ronon skrev 2016-04-12 11:53:43 följande:
    Tack för kramen, den behövs idag. Testade i morse och det var negativt. Så himla besviken och ledsen. Har bokat blodprov tills i morgon men har ingen förhoppning om att det  kommer att visa något annant resultat än negativt. Min desperata blick kunde inte ens ana en skugga på testet, helt totalt blankt var det. Idag känns livet orättvist. Har tappat räkningen på alla forsök vi gjort, tror vi är uppe i 16-17 stycken nu. Varför blir det aldrig våran tur?
    Nej, vad tråkigt att höra Ronon!!! Stor kram till dig. Ja, livet är verkligen bra orättvist ibland, det var er tur nu. Nu kommer jag inte ihåg vilken klinik det är du går på (Ava Riga?), men har du gjort en ordentlig immunutredning?
  • Mooki

    Löparnörden: har du haft problem med livmoderhalsen, t ex haft cellförändringar och koniserats? I så fall kan de vilja mäta livmodertappens längd. Är den ok kan du sluta med progesteron, om den är för kort får du fortsätta.

    Gulsippa: jag tycker att du ska höra med kliniken. Kanske tar du väldigt hög dos och den kan trappas ned något? Sedan finns det ju även plåster som innehåller östrogen, jag vet inte om de ger färre biverkningar.

  • Mooki
    Micro skrev 2016-04-13 12:45:17 följande:

    Har precis stigit på planet till Riga, första syskonförsöket imorgon. Känner mig nervös men har en sån härlig känsla i magen för Riga. Känns som att jag alltid kommer känna särskilt för Riga pga min älskade son.

    Guldippa: Hoppas du mår bättre å fått råd av kliniken.


    Lycka till, håller tummarna för dig:)!
  • Mooki
    akleija skrev 2016-04-13 14:24:56 följande:

    Tänkte höra hur ni har gjort med blodprov inför ÄD? Jag har fått en lista med prover från AVA som både jag och min man behöver ta. Några av dem, som HIV och hepatit, har vi redan tagit i samband med fartilitetsutredningen men andra, som blodgrupp och syfilis tvivlar jag på att vi har gjort...

    Gjorde ett försök på blodbussen idag (där tar de precis rätt prover!!) men blev nekad när jag råkade yppa att jag hoppas på att bli gravid... Är det werlabs som gäller eller kan vanlig gyn/bm hjälpa?

    Och Lycka till micro!!


    Jag bad min husläkare på min vanliga vårdcentral om remiss för provtagning. Eftersom det gällde vård i utlandet fick jag stå för kostnaden själv, det blev ca 500 kr.

    Hos IVF Riga kan man i värsta fall ta proverna på plats, men jag vet inte hur det funkar hos AVA.
  • Mooki
    TyckOmMig skrev 2016-04-15 12:46:22 följande:

    Vänner hur har ni mått efter insättningarna?
    Vid mina 4 tidigare försök har det varit relativt oskyldigt med mest lite öm mage men nu sen imorse har jag väldigt öm mage och är såå varm i kroppen inte febrig ont i huvudet mer blossandes...frågat kliniken också inväntar svar men ni får gärna ge era synpunkter erfarenheter!


    Vid mitt senaste FET var jag rejält öm i magen. Det gränsade till att göra riktigt ont och jag var orolig för att ha fått en infektion. Det började bara några timmar efter insättningen. Men det var ingen fara och jag plussade:)
  • Mooki
    Stina B skrev 2016-04-16 12:20:55 följande:

    När har ni haft testdag? Å när har ni helt gett upp? Hade Hcg-värde 2. Gjorde insättning måndag den 4/4. Testdag i tisdags. Tog HCG-provet på onsdagen. Kändes tidigare än förra gången men jag kommer inte riktigt ihåg. Ngn som haft så lågt hcg tidigt men ändå lyckats?

    När han ni kastat in handsken å slutat med medicinerna?

    Känner mig så otaggad att börja blöda. Det blir så dramatiskt eftersom jag inte har mens i vanliga fall. (Tidigt klimakterium vid 31)


    Hej Stina B!

    På min klinik (IVF Riga) har jag alltid haft testdag på dag 14 efter insättning. Vid de 2 försöken som misslyckades hade jag hcg på under 2 på dag 14. Jag kontaktade min klinik och slutade inte med medicinerna förrän jag fått klartecken från dem.

    Har du meddelat hcg till din klinik? Jag har ingen erfarenhet av att ha testat så tidigt som du gjort så jag kan tyvärr inte ge dig någon input på det.


Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016