• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Anonym (Längtar) skrev 2016-03-05 08:54:40 följande:
    Oj skrev fel det ska stå post-receptivt :)
    Det verkar ju som att din klinik har en metod för att se om transfern ska ske tidigare eller senare, så jag tror du kan känna dig lugn även om de inte ville göra om testet.

    Jag håller tummarna för att allt går bra för dig nu!
  • Mooki

    Tulpa: wow, vilket hcg, grattis! Ska bli spännande att höra hur många som gömmer sig där inne:)

    Själv gjorde jag mitt 4:e VUL igår, på specialmödravården på SöS. De ville mäta livmodertappen. Allt såg bra ut med pyret (som rörde på sig och viftade med de små armarna) och tappen var lång och fin,så de tycker inte att jag behöver cerklage. Skönt!

  • Mooki
    Anonym (Längtar) skrev 2016-03-05 10:56:26 följande:

    Mooki , tack för dina svar men undrar när du gjorde om testet prickade de rätt dag för återföring? Kram


    Jag gjorde testet i Riga, och de skickade i sin tur testet vidare till en klinik i Spanien. Mitt provsvar kom tillbaka som receptivt, jag hade alltså inga avvikelser i mitt implantationsfönster. Så ja, de prickade in rätt dag. Kram.
  • Mooki
    Anonym (Längtar) skrev 2016-03-05 20:10:34 följande:

    Mooki : ja hoppas att de prickar rätt. Annars är jag väldigt nöjd med kliniken, de sa till mig att deras rate är 65 -75 % framgång på sina äggdonationer och den läkare som jag har pratar svenska, det känns tryggt. Som jag har läst att det är din tredje äggdonation och denna gången har det lyckats :)så underbart! Lycka till med graviditeten <3 kram


    Stort tack:). Hoppas att vi i den här tråden får gratulera dig också snart! Kram.
  • Mooki
    Lilarosa skrev 2016-03-06 19:02:06 följande:

    Hej till er i denna tråd!

    Jag hittade denna tråd och ville lämna ett spår efter mig. Letar information om äggdonation utomlands eftersom jag och min man har börjat överväga om vi vågar starta igång en äggdonationprocess.

    Har en dotter, men eftersom jag kommit i förtidigt klimakterie så är de inte möjligt med ett syskon med mina ägg.

    Vad har ni haft för läkare på hemma plan?

    Får man betala för UL hemma ?

    Lycka till alla!


    Välkommen till tråden Lilarosa!

    Jag har gjort ÄD i Riga och frågade min klinik där om de kunde rekommendera någon läkare i Stockholm. Det kunde de och jag fick hennes kontaktinfo. Eftersom det är vård i utlandet gäller privat taxa, 1 400 kr/besök. Men några gånger har jag fått gå på vanlig landstingstaxa.

    Om du har en gyn i sverige som du trivs bra med kan du ju alltid höra om hen kan hjälpa dig med ultraljud.

    Jag vet inte var i Sverige du bor, men om det är i Stockholm kan du inboxa mig för kontaktuppgifter om du vill.

    Lycka till!
  • Mooki
    Tulpa skrev 2016-03-06 12:05:40 följande:
    Ska boka in ett ultraljud till den 21-22 mars. Lång tid kvar alltså.

    Lite intressant detta med implantationsfönster. Min klinik har inte nämnt något om detta för mig men har i efterhand noterat att återföringen denna gång skedde på dag 20 istället för dag 24. Vet inte om det var en slump eller medvetet gjort av kliniken. Att det lyckades nu kan ju självklart bero på massa annat, har tex lite mer stödmediciner nu och odlade vidare till 5-dagars, men lite intressant är det som sagt.
    Jag tror att tidpunkt för transfer har stor betydelse. Vid mina första 2 försök som misslyckades gjordes transfer runt cykeldag 24. 3:e försöket som lyckades gjordes på dag 18. Det kan ju vara andra faktorer som spelar in också såklart, men jag tror att tidig transfer är mer optimalt för mig.
  • Mooki
    dreamz skrev 2016-03-08 08:51:28 följande:
    mmm
    Jag har redan gjort 6 ET i sverige med Äd på sahlgrenska annars hade det kanske funkat! =)
    Jag fick hjälp av min husläkare med remiss för infektionsprover. Eftersom jag skulle göra ÄD utomlandsw fick jag dock betala, tror det kostade 400 ca. Kanske billigare med werlabs?
  • Mooki
    dreamz skrev 2016-03-08 09:27:12 följande:

    Fick tag i en gyn i mina hemtrakter men dom har avtal med ivf riga och åbo.

    Någon som har erfarenhet av ivf riga kliniken?


    Jag går på IVF Riga. Kan ju inte säga att jag är helt missnöjd eftersom jag är gravid i vecka 11 nu, men har en del synpunkter.

    Fördelar med kliniken: inga väntetider, trevlig personal, fräscha lokaler.

    Nackdelar: jag upplever att kliniken tar emot fler patienter än man klarar av. Sena och väldigt ofullständiga svar via mejl. Kort samtalstid med läkaren när du väl är på plats. Dessutom känns inte kliniken särskilt nytänkande och de verkar ha ett standardprotokoll som de kör på. De i denna tråd som går på AVA Riga verkar nöjdare.

    Inboxa mig gärna om du har specifika frågor!
  • Mooki
    Löparnörden skrev 2016-03-08 16:20:32 följande:

    Ingen aning om il dropp Dreamz, inget jag behövt med med bakgrund men kortison är standard hos ivf Riga.

    Fått svar på mitt andra hcg prov, från torsdag till måndag hade det ökat från 520 till 1700, tyckte det lät som lite låg ökning men kanske normalt?


    Normalt sett fördubblas hcg varannan dag,och då borde du haft ett värde på lite över över 2000 om jag räknat rätt. Men för vissa fördubblas det först var 3:e dag utan att något behöver vara fel. Jag tror inte du behöver vara orolig, men hör med din klinik.

    Här kommer en länk till en sida med bra info där du även kan beräkna ökningstakten för ditt hcg: perinatology.com/calculators/betahCG.htm

    Tog du proverna vid samma tidpunkt på dagen?
  • Mooki
    Tulpa skrev 2016-03-09 10:45:33 följande:

    Hej tjejer! Jag är i en knivig situation. Gynekologen har skrivit ut för lite Lutinus upptäckte jag häromdan. Det tar slut idag och hon är omöjlig att få tag på. Har bett Riga skriva recept men jag kan tänka mig att alla apoteket inte accepterar de recepten. Det var nån här som tidigare skrev om ett apotek som tog emot dessa recept men har glömt vilket det var. Skulle vara otroligt tacksam om nån här har snabbt tips!! Ingen kul sits alls detta.


    Tulpa, jag kan tyvärr inget om EU-recept, men om du inte hittar något apotek finns det en tjej som kallar sig Jenny 314 som postat att hon har 11 förpackningar Lutinus att sälja. Du hittar hennes inlägg under "svårt att få barn".

    Jag håller tummarna för att det löser sig!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016