• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Gulsippa400 skrev 2016-04-01 07:25:47 följande:

    Hej alla!

    Fick tips om denna tråd på Ava klinik Riga tråden.

    Jag är ny här och planerar äd på ivf Riga i april. Jag inväntar mens nästa vecka och får inte tag i gynekologen som skulle hjälpa mig att skriva ut Progynon. Är det någon här som har tips på en gyn som är villig att hjälpa till med kort varsel i Stockholm?

    Vore SÅ tacksam för tips, vore så trist att inte kunna börja behandlingen pga strulig gyn. :-/


    Hej Gulsippa! Välkommen till tråden. Jag har inboxat dig med några tips på gyn!
  • Mooki
    TyckOmMig skrev 2016-04-01 16:26:39 följande:

    Någon av er som fått småblödningar öm i magen av Progynon förutom huvudvärk?


    Jag har blivit öm i magen varje gång av Progynon. Började efter några dagars behandling. Jag har även fått småblödningar en gång, sent, på cykeldag 24, dagen innan ET. Vet dock inte om det berodde på Progynonet.
  • Mooki
    emmm28 skrev 2016-04-02 23:07:13 följande:

    Hej igen alla bekanta, och ni som tillkommit sedan jag var här sist! :)

    Vi har väl hämtat oss från missfallet o har nu siktet inställt på Åbo. Om dryga månaden är det dags för insättning! Har börjat med Suprecurspray och ska boka in lite tider för vul framöver.

    Grattis till er som är gravida, och ett lika stort lycka till till er andra som tvingas kämpa vidare!


    Vad roligt att ni är på gång igen:)! Önskar er all lycka till!
  • Mooki
    Milla2016 skrev 2016-04-04 20:21:14 följande:

    Hej alla!
    Haft en långt uppehåll från FL då livet kom emellan. Har försökt läsa ikapp i tråden, men inte hunnit med allt. Välkomna alla nya och Grattis till er som plussat och så tråkigt att läsa om er som fått negativa test. Önskar att ni alla plussar på era kommande försök!

    Själv är jag nu i vecka 14 och illamåendet hänger kvar. Mår som mest illa på eftermiddagar och kvällarna sedan vecka 7. Har gjort två tidiga VUL som sett bra ut och nästa vecka ska vi göra ett UL. Längtar tills dess, lite skräckblandad förtjusning inför varje VUL och UL, är så rädd för ett MA.

    Kram!


    Vad roligt att höra från dig:)! Känner igen känslan inför VUL/UL,men allt kommer säkert att se fint ut nästa vecka. Förstår att det är jobbigt med illamående fortfarande, men, det borde ju vara ett tecken på att graviditeten fortskrider som den ska:). Kram.
  • Mooki
    Uptomeism skrev 2016-04-05 14:52:50 följande:

    Nu kommer jag från spec-mödravården. Reste i drygt en och en halv timme, väntade i 50 min, pratade fem minuter med läkaren och är nu på väg hem igen. Inga undersökningar eller provtagningar. Det enda han var intresserad av var hur mycket kortison jag åt och utifrån detta skrev han remiss till ett special-ul i vecka 19 och ett tillväxt-ul i vecka 30. Detta senare hade redan min ordinarie bm bestämt att göra så nu blir det två remisser till olika sjukhus, men dessvärre är det detta längst bort som är kopplat till min reumatolog och som jag bör åka på.

    Ni som går på specialmödravård utifrån att ni har gjort ÄD, vad går det ut på? Här såg de ingen anledning till besök hos dem av den anledningen.


    Jag kommer ju att gå på spec-MVC, men det beror på tidigare problem vid graviditet och har inget med ÄD att göra. På min vanliga MVC sa de att de inte per automatik remitterar ÄD-gravida till spec-MVC längre, då man sett att deras graviditeter inte skiljer sig från andras. Men jag kan tänka mig att det finns regionala skillnader och att det skiftar mellan olika MVC. Jobbigt att du måste ta dig till det sjukhus som ligger längst bort!
  • Mooki

    Akleija: Jag har också gjort äggdonation i Riga, på IVF Riga, och säger som övriga att väntetiderna i princip är obefintliga och att man kan komma igång väldigt snabbt.  Vi hoppade på tåget direkt utan någon inledande konsultation (som de erbjöd oss) vilket vi ångrade lite i efterhand. Den inledande konsultationen behöver ju inte innebära att du måste åka till kliniken, utan den kan vara webbaserad.

    Vi är många här i tråden som har åkt just till Riga, så om ert val faller på Lettland är vi många som kan ge tips och råd:)

    Stort lycka till!

  • Mooki
    akleija skrev 2016-04-09 16:19:03 följande:

    Tack för alla välkomnanden- det värmer i hjärtat!

    Och tack för klinik-tipsen! Jag har läst på lite och fått ett bra intryck av AVA i Riga. Ska invänta återbesök hos gynekologen om två veckor då remiss till svenska kön kommer skrivas och ytterligare blodprover på mig kommer att tas. Om inget oförutsett händer kommer vi dra igång utlandsprocessen efter det!

    Vi funderar på hur många gånger man behöver åka till kliniken? Åker man alltid båda två eller finns det tillfällen då endast en av oss åker?

    Jag ser att en donation kostar runt 60 000. Ingår då endast en embryoinsättning eller får man flera om det skulle finnas embryon sparade?

    Många frågor nu- :S Kliniken kan såklart svara på detta men om någon har vetskap och ork är jag tacksam!

    Härligt att se att flera lyckats bli gravida! Man blir glad för er skull och samtidigt peppad :) Detta går nog bra till slut!


    Om ni inte väljer att åka till kliniken för en inledande konsultation behöver man endast åka 1 gång, vid embryoåterföringen. Ultraljud för att mäta slemhinna inför insättning gör du i Sverige.

    För mannen är endast 1 besök obligatoriskt. Han ska lämna sina spermier några dagar innan embryoåterföringen. Då donatorerna i regel är unga väljer de flesta långtidsodling (5 dagar) så att embryona utvecklas till sk "blastocyster". Så i regel ska mannen lämna sina spermier 5 dagar innan embryot sätts in i din livmoder. Vissa par väljer att åka tillsammans och stannar i Riga i ca 1 vecka (det gjorde vi), andra, som har svårare att få ledigt från jobb osv, åker separat. Det går många flighter till Riga från Arlanda varje dag, så beroende på var du bor kan du antingen åka över dagen alternativt bara stanna i Riga 1 natt.

    I regel blir det flera embryon över som kan frysas in och användas vid senare tillfälle. Du får betala extra för varje frysförsök. Kostnaden ligger på ca 15 000, sedan tillkommer kostnad för läkarundersökning i Sverige och resa. Din partner behöver inte följa med vid frysförsök om ni inte vill/har möjlighet.
  • Mooki
    TyckOmMig skrev 2016-04-09 19:00:09 följande:

    Mooki-varför väljer man att odla till blastocyster 5 dagars för att donatorn är ung?
    Eller vilken annan anledning finns det till att välja att odla till blastocyster?


    Embryon som odlats till blastocyster har större chans att fästa, särskilt om de är av bra kvalitet. Problemet är att under långtidsodlingen kan ett embryo som hade kunnat fästa i livmodern på dag 2 eller 3 "falla bort". Det blir aldrig en blastocyst i labbet, men hade alltså kunnat fästa, och utvecklas till blastocyst, i livmodern.

    Om donatorn är ung, och man kan räkna med flera blastocyster, är det värt det eventuella "svinnet", att ett dugligt embryo faller bort. Kvinnan som tar emot embryot har större graviditetschans då man sållat ut de riktiga toppäggen.

    Vid IVF görs även blastocystodling på unga kvinnor/kvinnor med bra förutsättningar. Är kvinnan äldre/har sämre förutsättningar vill man inte riskera att det kanske enda livsdugliga embryot faller bort för att man väljer långtidsodling. Därav 2-3-dagarsodling.
  • Mooki

    Ofta behövs bara 1 besök för att mäta slemhinnan. Men om den inte utvecklats enligt plan kan ett till besök behövas. Vid ett av mina försök fick jag göra hela 3 undersökningar, men då hade jag fått en cysta vars storlek behövde kontrolleras. Jag inboxar dig lite tips på läkare i Stockholm senare idag!

  • Mooki
    Micro skrev 2016-04-10 19:46:59 följande:

    Vilken dag började ni m utrogest/lutinus inför fet? Kliniken har bara skrivit börja före fet. Dagen innan? Har ju ul och ska maila imorgon men har ju fet redan torsdag.


    Då skulle jag börja imorgon om jag vore du! Klinikerna tänker lite olika. De flesta rekommenderar att du börjar 5 dagar innan transfer, medan andra, som IVF Riga, brukar säga 3 dagar innan transfer.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016