Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?
Du känner säkert till begreppet 'red herring' - jämför det med påståendet om att bakgrundsmusiken i inslaget med de dödade ukrainarna skulle göra PS politiskt partiskt
I verkligheten finns inte sanningen mellan saklig fakta och falska vilseledande påståenden. Den taktiken är något som alternativhögern och desinformatörerna försöker använda för att någon ska tro att ingenting är sant och att allt är möjligt.
Det finns (gott om i tråden) de som vill påstå att PS är partiskt för att spekulativa, politiserade och overifierade och till och med osanna påståenden från alternativmedia inte rapporteras i PS. Det hela är helt galet och utan verklig substans, det är en 'red herring' precis som snacket om bakgrundsmusiken i inslaget i fråga.
De som driver dina 'red herring' argument och förstår vad de skriver brukar till slut komma till att eftersom saklig fakta finns(som motsäger 'red herring'-argumentet) så ska det istället handla om hur det känns eller om åsikter. Åsikter förändrar inte saken i sig. Åsikter är inte fakta, åsikter är personliga uppfattningar som bygger på personliga värderingar.
PS har en viktig värdering att förhålla sig till, demokratibestämmelserna.
Igen. Bakgrundsmusiken i inslaget gör inte PS partipolitiskt eller ideologiskt partiskt. Att påstå det är ett försök vilseledande argumentation, eller en fråga om total oförstående för olika arguments relevans.
Enligt definition så är att vara partisk att gynna en part på bekostnad av en annan part - vart dock gränserna går vid specifika fall är just subjektivt.
Bakgrundsmusiken i inslaget gör inte PS partipolitiskt eller ideologiskt partiskt.
Har inte sett någon kalla det för specifikt partipolitiskt eller ideologiskt partiskt. Hur du kom att tänka på partier och ideologier - när det specifika fallet berörde Ukraina - behöver du inte förklara, men att stärka hemskheterna som drabbar det Ukrainska folket med bakgrundsmusik är enligt flera ett sätt att partiskt ta deras parti.
Inte heller är det någonting som behövs för att praktiskt kunna skildra en nyhet.