Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2019-11-01 12:31:08 följande:
    Inte alls, det finns gott om material som faller övriga grupper i smaken i Public Service. Jag kan som sagt länka till 14 föreläsningar i feministiskt förtecken medan jag inte kan länka till någonting dylikt som kritiserar dagens svenska feminism och världsbilden den bygger på.

    Nu har dock Public Service ett uppdrag att bemöta Sveriges befolkning... inte att lämna ~3/10 av befolkningen utan material som faller deras ideologiska/filosofiska/religiösa sfär i smaken. Sedan så överrepresenteras säkerligen vissa grupper hur man än gör - MEN problemet ligger fortfarande i att större samhällsgrupper inte bemöts ALLS i Public Services material, på ett ideologiskt/filosofiskt/religiöst plan.

    Aja, du verkar inte hänga med överhuvudtaget. Alternativt skiter i ~3/10 av befolkningen som om du hade tredje gradens problem med fördomar och förutfattade meningar.
    ja, jag är medveten om att feminism/jämställdhet, klimatforskning och invandring är den auktoritära nyhögerns främsta hatfokusområden - faktiskt viktigare för dem än public service.

    Så jag kan mycket väl tänka mig att du anser att sådant som man kan läsa här under rubriken Jämställdhet (eller vad FL nu har för rubrik) inte riktigt fått något utrymme inom public service.

    Tänk förresten så mycket utrymme Greta Thunberg har fåttSolig
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2019-11-01 12:48:05 följande:
    Ja, här har vi ett bra exempel på det jag syftade på. Tydligen kände du dig träffad, trots att inlägget inte explicit riktade sig till dig.
    Frågan är väl om du drar några slutsatser av det?
    Aha, återigen blev jag missförstådd.

    Nej, jag är inte i behov av någon större omsorgsverksamhet på nätet. Min kommentar avsåg mer att jag läst vad jag uppfattar som tillräckligt många inlägg från dig och signaturen Lena för att förstå att det kan uppstå en åsikternas gemenskap.

    Implicit var väl inlägget riktat mot åtminstone bland andra mig. I och med att jag ifrågasatte ovanan att svänga sig med siffror utan att relatera dem till något.

    Kostnaden för försvaret ligger väl på cirka 60 miljarder per år - eller 360 miljarder om man vill använda sex år som tidsintervall.

    Själv tror jag att de 9 miljarder SVT kostar innebär ett betydligt mer effektivt förvar för demokratin än de 60 miljarderna.

    Och kostnaden för detta suveräna demokratiförsvar ligger under blygsamma två tusendelar av BNP.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 13:19:13 följande:
     Dina resonemang och dina utsagor om grupperna som jag tar upp kvalar in som ren och skär rasism på flera håll och du distanserar dig så långt ifrån flera av dessa grupper som ditt/dina egna parti/partier välkomnar hit till Sverige och kämpar för
    Spännande. Kan du utveckal ditt resonemang om mitt resonemang och mina utsakor med fokus på att de är rasistiska?
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2019-11-01 13:55:35 följande:
    Försvaret är inte specifikt ett försvar av demokratin, det är ett försvar av Sveriges territoriella integritet och svenskarnas frihet. Public Service är inte heller ett specifikt försvar av demokratin (vilket tydligt framgår av hur ofta uttalade kommunister har fått gott om sändningstid). Du jämför applen och päron.

    Public Service syfte är att medborgarna skall "få tillgång till opartisk och mångsidig information inom olika områden" och att de skall "spegla omvärlden ur många olika perspektiv.". Problemet är att Public Serivce inte är opartiskt utan har en ständig vänsterbias, även om den inte är tillräckligt flagrant i enskilda program för att granskningsnämnden skall ingripa. Som Digestive har visat saknas en hel del perspektiv, eller är åtminstone kraftigt underrepresenterade.
    Javisst, inte desto mindra anser jag att försvaret av demokratin är en viktig uppgift och att den roll public service spelar där är väsentlig.

    Visst förstår jag att du och Digestive och signaturen Lena anser att SVT speglar vänsterns samhällssyn. Det ligger liksom i era åsikters riktning att ni ska tycka detta - i synnerhet signaturen Lena. Själv tycker jag ju att ps är något högervridet.

    Men visst skulle man kunna tänka sig en liten antifeministisk hörna inom SVT där man kunde få ställa feminister till svars. Kanske lite som här på FL där det är ganska vanligt att analysen mynnar ut i slutsatsen att det är feminismens fel att man inte får ligga.

    Hursomhelst. Två tusendelar av BNP - den kostnaden anser jag vara en flugskit i universum relativt det demokratiska värde dessa medel skapar.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 14:08:03 följande:
    De högljudda kan dra åt helvete när de underkänner mina bästa vänner och bröder på de mest värdefulla plan som människor - bara för att hävda sin egen fattiga och ynkliga position.

    Jag orkar inte med det här genomrötna skitstället på ett tag. Folk här får mig att vilja spy...
    Hoppas att du har någon som torkar upp efter dig!

    Alternativt kan du försöka ha en mer salutogen syn på FL - du har med en nästan ofattbar precision återigen lyckats hitta den person som brukar kunna ge stöd till de rättänkande här på FL.

    Synd bara att din analys av mina rasistiska uttalanden kommer att lysa med sin frånvaro. Jag hade sett fram mot denSkrattande
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2019-11-01 14:02:20 följande:
    Du, nihka, Padirac = totalt lost i eget navelludd. Försvinn in i Duplo-världen för all framtid - varenda jävel förutom dina gelikar hade tackat dig. Ditt näthat har ingen framtid och bygger på ren stupiditet. Blint och tanklöst skräp.
    Hoppsan. Jag missade att du readan börjat kaskadkräkas.

    Hoppas att du har någon som kan städa upp efetr dig.

    Jag tror att det Mentat tar upp bygger på att många inom den nyauktoritära rörelsen är lika snara till personangrepp som de är till att själva bli kränkta.

    Jag såg att hen som menar att polisen jagar Epatraktorer i stället för gängkriminella har gett dig ett gillande tut.

    Det har du verkligen förtjänatSkrattande
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-11-01 14:31:59 följande:
    Instämmer.

    Personen i fråga kommer så nära en extas som det är möjligt, när hen lyckats provocera fram anmälningsbara inlägg som någon av hens sidekicks gärna tar hand om.
    Jag anmäler inte några inlägg.

    Jag skulle helst vilja skriva LÅT STÅ! efter den typen av inlägg.

    Själv tycker jag att det är helt obetaalbart att skrikhögern saknar impuslkontroll i så stor utsträckning.

    Blir det blandfärs till middag idagSkrattande
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-11-01 14:31:59 följande:
    Instämmer.

    Personen i fråga kommer så nära en extas som det är möjligt, när hen lyckats provocera fram anmälningsbara inlägg som någon av hens sidekicks gärna tar hand om.
    Hmm, jag läste slarvigt.

    Vi har så olika syn du och jag. Jag är liberal och individualist - medan du gång efter annan skriver om "sidekicks".

    Jag tror att du skulle vinna på att bry dig mindre om vad andra gör och tycker och våga stå för vad du själv anser vara rätt i stället.

    Även om det så vore att du var ensam i världen om just den åsiktenGlad
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-11-01 14:53:56 följande:
    Jag skrev att dina sidekicks sköter om den saken, har din blandfärsklump du har mellan öronen passerat bäst före datum igen?
    Jepp, jag såg det.

    Det var ju därför jag skrev ett inlägg till där jag förklarade att jag slarvläst.

    Nåja, jag är ju inte ensam om att slarvläsa ibland.

    Ditt problem är att du utgår från en kollektivistisk grupptillhörighet i din syn på det jag skriver och det är därför det blir så fel när du utgår från att jag också ingår i en sådan - fast diametralt motsatt din egen.

    Jag har inte en susning om hur många som läser politiktrådarna på FL - gissningsvis ganska få. Men det tförvånar mig inte att det bland dessa få finns personer som anser att man måste kunna kräva någon slags hyfs även av dem som odlar kränkthet som andra odlar krasse.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2019-11-01 15:00:38 följande:

    Nu har hen nästan uppnått nirvana.

    Tutingen fick till och med sitt förakt för glesbygdens ungdomar och deras främsta transportmedel. Något hen lyckats med ända sedan jag hade fräckheten att ifrågasätta våldsmonopolets hantering av en del ungdomars fortskaffningsmedel, i ett inlägg för ett par år sedan.Det är så talande för stockholms innerstadspajasar.


    Nja, det var din analys jag hade vissa små synpunkter på.

    Den där du kommit fram till att polisens kamp mot gängkriminalitet är ineffektiv på grund av att man i stället förföljer ungdomar på epatraktorer.

    Jag ansåg att din analys var en smula apart.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?