Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    RMC skrev 2017-06-21 10:41:14 följande:
    Spam?  

    Det verkar närmast meningslöst att försöka diskutera med dig, du tycks inse från början att du är chanslös i en redig diskussion och bara kastar skit.

    Det är fullt rimliga frågor och ifrågasättande som uppkom efter incidenten med SR och demonstrationen, klarar du inte ens och inse det, ja då tänker du ju som en nordkoreansk partiarbetare, inte som en västerländsk demokrat.

    Jag får gärna mina åsikter ifrågasatta, det är ju dock inte vad du sysslar med, du bara vräker av dig ditt innersta, och det är ju mest skit det.
    Felskrivning, skulle ha stått fått span på - men jag brydde mig inte om att rätta eftersom spam i sig är träffande i och med att skrikhögern är så totalt fokuserad på att spamma enskllda exempel som de dessutom har fångat in med foliehattarna som håvar.

    Tutandet om den demonstrerande SR-reportern är så befängt att det faktiskt blir riktigt roligtSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-08-05 15:41:54 följande:
    I så fall är det högst troligt att många yngre inte ens vet vad SVT och SVTplay är och svarar på ren rutin som de sett. Avpixlatmobben göra.

    Seriösa opinionsundersökningar är inte bara rättvisande när de visar vad du vill att de visar.
    Du får nog se det som ett försök att tänka, inte särskilt lyckat men ändå ett försök.

    "Om ett par år kan du inte dra den fantasin du gör längre, KillBill.  Ni inom vänstern saknar helt utan analysförmåga och kan inte se vad som sker omkring er."

    Ser man till påståendet så innebär det att hen tror att KillBill fantiserar redan nu, men att KillBill inte kan dra denna fantasi om ett par år.

    Faktum är ju att vi svenskar har ett grundmurat förtroende för public service.

    Dessutom är det ju ett faktum att en fantasi kan man hänge sig åt oberoende av verkligheten. Det senare är ju något nätets skrikhöger ägnar sig åt alltsomoftast.

    Man kan ju tycka att den här gruppen borde kunna anlita någon pensionerad lågstadielärare som kunde hjälpa dem med analysen av innebörden av de egna påståendenaTomte
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-08-05 18:58:20 följande:
    Jag fattar bara inte det där tvångsmässiga hos en del med att avfärda allt man inte gillar eller håller med om som "vänster".
    Finns forskning som visar att korrekta fakta, saklig argumentation, sällan påverkar människors åsikter - ja om man inte redan håller med förstås -  i stället blir effekten den motsatta och,om jag minns rätt, ju intelligentare man är desto lättare har man att avfärda sakargument som tendentiösa.

    Alltså, skrikhögern här på FL utgör ju både en bekräftelse och en parodi på fenomenet, parodi i och med att det knappast är de skarpaste smulorna i skorpburken som dammat iväg till skrikhögern.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-08-05 19:20:43 följande:
    Så ju mer intelligent desto större tendens till ensidigt tänk? Låter inte rätt.
    Hm, jag kan se om jag hittar inslaget - men jag tror att tanken var att ju mer intelligent desto bättre är man på att hitta förklaringar till att den egan kartan inte stämmer med terrängen, alltså förklaringar som fortfarande tillåter terrängen att existera men sätter in den i ett annat sammanhang.

    Jämför en utstuderad bortförklaring med ett direkt förnekande som exempelvis skrikhögerns konsekventa förnekande av allt som kommer från "gammelmedia", allt som inte passar in i deras åsiktskorridor alltså, kommer det något som passar så tjoar de ju ofta av lycka.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-09-11 08:23:39 följande:
    Varför står inte de som ifrågasätter
    public service opartiskhet på barrikaderna när Agenda i går kväll presenterade Annika Borg som präst utan att nämna att hon jobbar för moderaterna?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Skrikhöger är ju ett utmärkt begrepp som omfattar högerpopulister med liten eeller obefintlig förmåga att se sammanhang - men med rejäla röstresurser.

    USA:s president Donald Trump är urtypen för skrikhöger.

    Budskapet från skrikhögern kan med fördel sammanfattas i ett CovfefeSkrattande


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2017-09-16 10:14:54 följande:
    Nåja, att kasta sten i glashus är inte så lyckat det heller...
    Nej, obegripligt att så många högerdebattörer tycks se detta som någon slags terapeutisk egenvård, i synnerhet som de nästan undantagslöst gör sig illa på skärvorna.

    Skinnerboxen skulle inte ha funkat särskilt väl på högerdebattörer där förmågan att dra lärdom av sina misstag tycks vara obefintlig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2018-04-02 00:29:44 följande:
    Har följt svensk media lite grann med vad som rapporteras från Gaza.

    Hamas svenska propagandavdelning, dvs SR rapporterar:

    "Hamas kan vinna propagandakriget"   (mina kommentarer kursiverat)

    Tack vare bl.a Cecilia Uddén...

    "Ett videoklipp visar hur en ung man blir skjuten i ryggen medan han springer bort från konfrontationerna. Kommentaren från Israels försvarsmakt lyder: Hamas sprider många videoklipp, bland de klipp som bara visar delar av händelser som redigerats eller manipulerats."

    Vilka slutsatser är det tänkt att lyssnaren ska dra? Sköts han i ryggen eller var klippet arrangerat? Ljuger israelerna? Uddén låter lyssnarens fantasi avgöra.
    Fast alldeles innan säger hon följande. Lyssnarens fantasi får en liten knuff i "rätt" riktning. :

    "På TV-bilder kunde världen se att majoriteten av de 30 000 palestinier som deltog i protesten i fredags ägnade sig åt en fredlig demonstration utan att gå för nära stängselbarriären."

    Hur var det nu, hade inte Hamas erkänt att fem av dem (det var 10) som dödats tillhörde Hamas och hade dessa inte - "sannolikt" ägnat sig åt "stenkastning, bensinbomber och försök att tränga igenom stängselbarriären". Ändå talar hon sedan om fredliga massprotester.

    "Lärdomen för Hamas del blir att fredliga massprotester, särskilt om de blir måltavla för israeliska skarpskyttar, är långt mer effektiva än raketer och tunnlar. Och bedömare tror att den planerade palestinska protestvågen, som är tänkt att kulminera när Israel firar sin 70-årsdag, kan bli en propagandamardröm för Israel."

    "Men många bedömare tror att Hamas kommer att sätta krokben för själv själv genom att inte avstå från våld och terror trots att fredliga protester har större effekt."

    Så Hamas avstod från våld trots allt?

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

    Kyss mig långsamt och med eftertryck...
    Inte bara svensk media som noterat det faktum att israeliska soldater skjuter folk i ryggen.

    Det är sorgligt med det besinningslösa hatet från bägge sidor i den här konflikten.

    svenska.yle.fi/artikel/2018/04/01/israel-vagrar-att-utreda-vad-som-hande-pa-langfredagen-i-gaza-trots-16-doda-och-1
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2018-04-02 16:59:05 följande:
    Om pallywood och påstådda skott i ryggar...

    www.israellycool.com/2018/04/01/about-that-vi.../


    Jag tittar nog inte på samma filmer som du, är inte mycket för hjältepekoral i svartvitt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2018-04-03 16:05:58 följande:
    Förtydliga


    Javisst.

    Hade jag vuxit upp i Gaza hade jag kunnat vara en av demonstranterna, hade jag vuxit upp i Israel - och då inte som palestinier, hade jag kunnat vara en av soldaterna.

    Men nu är jag svensk och ljusår ifrån Israel- Palestinakonflikten. Hamas är en avskyvärd organisation, men det hindrar mig inte från att reflektera över antalet döda och skadade vid gränsen mellan Israel och Gaza eller får mig att tycka att världen är svartvit och att eftersom  Hamas är "onda" är Israel representant för det "goda".

    Konflikten verkar inte ha någon lösning och har bara förlorare.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?