Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2019-10-22 18:07:57 följande:
    Du får komma tillbaks med en länk - nyheterna finns fortfarande kvar ett tag till.

    I de nyhetssändningarna jag kollat på från i förrgår dvs Söndag kan jag inte se det du påstår. 
    Mm, svtplay  sparar inslagen i en vecka.

    Jag gissar att det var Rosengårdspelarnas sång efter deras triumf hen förväxlade med stämningsladdad musik till Turkiets intåg i Syrien.
  • FDFMGA
    Lena1979 skrev 2019-10-22 20:03:51 följande:
    Men titta då på inslagen själv så får du se.

    Det tog mig 5 sekunder finna denna länk där det bekräftas: 54 tusen miljoner skattekronor!!!
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kulturministern-kristdemokraterna-ger-uttryck-for-en-valdigt-elitistisk-syn
    Mm, under en sexårsperiod.

    Om du söker anställning någon gång akta dig för arbetsgivare som säger att din lön blir 400.000 kronor, dvs lite drygt 60.000 per år.

    Alltså om du ska ange en kostnad är det lämpligt att ange per år eller per månad.

    i ditt ena inlägg, det jag citerade anger du ingen period överhuvudtaget och i det andra "ett antal år"Glad

    Hur går det med den dramatiska musiken. Var det Rosengård som firade guldet eller musik till Turkiets intåg i Syrien.

    Spänningen är olidlig - låt det inte bli en cliffhanger!
  • FDFMGA
    Lena1979 skrev 2019-10-22 20:28:51 följande:
    Pinsamt att snacka om utbildning och sin egen förträfflighet när det tog mig 5 sekunder att finna belägg för 54 miljarder skattekronor.
    Ja, 5 sekunder för arma mig som enligt din uppfattning, den uppfattning som du försöker sprida, är att jag är fullkomligt oduglig...

    Det säger nog mer om dig, om din egen s k utbildningsnivå och om din begåvning. Skärp dig själv i stället för att ständigt klanka ner på mig!
    Utbildning och förträfflighetSkrattande

    Ja, jag nämnde att jag gått i skolan - de flesta gör det här i Sverige, den är nämligen obligatorisk - grundskolan alltså 

    Beklagar att du missat detta och ser skolutbildning som något märkvärdigt.

    Så småningom - efter skolan - börjar man jobba. Då är det viktigt att man är precis när man löneförhandlar och inte nöjer sig med att man ska få en angiven summa för en obestämd tidsperiods arbete.

    Hur går det med bakgrundsmusiken till nyheterna på SVT - var det Rosengårds spelare som firade med att sjunga "Segern är vär" eller bara vällingklockan som ringde under inslaget du sågSkrattande
  • FDFMGA
    Lena1979 skrev 2019-10-22 22:29:00 följande:
    Det där du svamlar om Rosengård och spelare/players förstår jag inte? Har svårt tänka mig att man i ett särskilt utsatt s k utanförskapsområde som Rosengård skulle sjunga "segern är vår?" Om man får höra någon sång i detta område så brukar man väl inte få höra att det sjungs på det Svenska språket? Har du någon länk som bevisar att "segern är vår" verkligen sjungs på Svenska i detta utanförskapsområde???
    Rosengård är ett fotbollslag som vann SM-guld. I nyhetrna från SVT var detta det enda inslag där man kunde höra musik - spelarna sjöng Segern är vår.

    Men Padirac har ju hjälpt till att förklara hur du kunde höra musik. Hoppas du tackar honom för en gedigen researchSkrattande
    Padirac skrev 2019-10-23 07:02:40 följande:
    Från SVT - vilket förklarar att musiken inte alls står att finna i nyhetsprogramen tablåutsändningar.

    kontakt.svt.se/guide/videoklipp-pa-svt-online

    " SVT Nyheter har rörlig bild som sitt huvudsakliga medium. Vi ser att publiken i allt högre utsträckning nu befinner sig online och vill ha sina nyheter där. För SVT Nyheter, som har sin grund i TV, är det naturligt att behålla bildberättandet även online.

    Det här kräver att vi specialproducerar videoklipp. Vi har sett på publikens beteende att de vanliga TV-reportagen sällan fungerar digitalt eftersom berättande är för långsamt.

    Olika sätt att titta

    För traditionella TV-nyheter har publiken ofta avsatt tid och har ett mer tillbakalutat tittande. Digitala nyheter konsumeras mer upphackat under dagen och kräver ett mer direkt tilltal.

    Många ser också nyheter i mobilen i kollektivtrafik eller i någon annan slags miljö som delas med andra. Därför ska alla våra nyhetsklipp kunna ses utan ljudet påslaget. För att det inte ska bli helt tyst för de som tittar med ljud använder vi då ofta musik. Musiken ska vara neutral och inte försöka förstärka en känsla hos tittaren. "

  • FDFMGA
    Lena1979 skrev 2019-10-23 12:23:33 följande:
    Om fotboll är jag tyvärr okunnig. Om fotboll dyker upp de gånger jag ser på TV så byter jag kanal eller stänger av.

    Tvivlar dock fortfarande på att det förekommer i utanförskapsområdet Rosengård att man sjunger segern är vår på Svenska?
    Dock vet jag med säkerhet att musiken jag avsåg kunde höras i ett helt annat inslag, oavsett att du enträget försöker dölja och förneka och oavsett vad du försöker påstå.

    Ja nu har ni bekräftat att även ni erkänner till slut att musik förekommer.
    Men både du och Padirac försökte dölja och förneka förekomsten, raljerade om mig och har försökt insinuera att jag ljög.
    Taskigt beteende av er!
    Fast om du börjar titta på SVT:s nyhetssändningar så kan du komma att förkovra dig avsevärt. T ex kan du notera att spelarna i Rosengård sjöng på svenska. Sändningarna ligger kvar på svt.play i en vecka så än har du möjlighet att ta del av inslaget.

    Men Padirac har ju förtjänstfullt förklarat att SVT åckså lägger ut material som är musiksatt för personer som inte riktigt har fömåga eller vilja att ta del av vanliga nyhetssändningar.
  • FDFMGA

    Att den nyauktoritära högern har public service eller fria medier som ett av sina främsta hatobjekt är ju inte bara en svensk företeelse utan något som förenar nyauktoritära fundamentalister världen över.

    Man kan ju liksom inte ostört rapa dumheter om det finns kontrollinstanser där uppstötningarna relateras till verifierbara fakta.

    Snart far väl Ebba och Ulf till Ungern på studiebesökTomte

  • FDFMGA
    Lena1979 skrev 2019-10-25 09:09:53 följande:
    "Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?"

    Nej   391 röster   79%   (79%!)

    Men det finns tre personer i tråden som anser sig göra sig till tals för de stora massorna, tre personer som är allra mest högljudda och som har utnämnt sig själva ha rätten att höras allra mest,
    och som tror sig veta att 79% har fel.
    Tre personer som anser sig vara de enda som har rätt.

    I vissa fall tom anser sig har rätt att bestämma att 79% har åsikter som borde förbjudas och att man borde anmälas för att man har samma åsikt som de övriga 79%.

    Oavsett vad dessa tre har för åsikt så är min åsikt att public service (SVT, SR, UR) absolut inte är opartiska.
    Jag känner mig mycket stärkt i min uppfattning när 391 personer, 79%, har samma åsikt som jag.
    Men fortfarande anser jag att dessa tre högljudda och självutnämnda också är fria att ha sin egen åsikt, jag tänker inte anmäla dem och inte ens hota dem, trots att deras åsikt går stick i stäv med min egen och med 79%.

    Dessutom anser jag det vara fullständigt vansinnigt att man nu till Public Service har klubbat igenom en budget på ofattbara 54 miljarder skattekronor.
    En mycket stor del av dessa skattepengar hade gjort oändligt mycket större nytta i tex vård/skola/omsorg.
    Nja, det är nog en smula lämpligare att utgå från undersökningar där man utgår från ett slumpmässigt urvalTomte
  • FDFMGA
    Lena1979 skrev 2019-10-25 14:20:55 följande:
    Jo, vi vet redan att allt givetvis är fel när det inte är på ditt sätt. 391 personer och 79% har fel, alla i hela världen som inte delar din åsikt har fel, men du och två till har rätt.
    Jo tack, det visste vi redan. 
    Nja, jag är kanske lite mer ordentlig än de flesta inom den nyauktoritära rörelsen och tar inte en omröstning på FL på allvar.

    Men det är väl spetsvetenskaplig statistik för de nyauktoritära.

    Fredagkväll i kväll förersten. Enligt en ny studie från Totalförsvarets forskningsinstitut är det främst på fredagkvällarna som näthatarna firar orgier på Flashback - jag tycker mig kunna ana motsvarigheten på FL 

    Den där tutingen som skapar ett nyck om dagens här på FL och som är så förtjust i omröstningar brukar  vara rejält i gasen på fredagkvällenSkrattande

    Förövrigt är den typiska näthataren en man mellan 40 och 60 år enligt FOI.
  • FDFMGA

    Och den nyauktoritära högern är fortfararnde ute i skogen på jakt efter kottar som ska bekräfta den auktoritära dogmen att publik service är partisk - och som alltid går man vilse i jakten oförmögan att se skogen för kottarnas skull.

  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-10-27 15:17:03 följande:
    Och då har SVT fällts om de anmälts. 

    På samma sätt som multinickaren fällt då denne inte lyckats leva upp till de krav som ställs för att få skriva på detta forum.

    Ingen är perfekt - som du säkert vet.
    Det är förmodligen redan ett etablerat faktum inom konspirationshögerns att SVT musiksätter nyhetsinslag för att förstärka politiskt korrekta känslor hos tittarna.

    Att sedan SVT:s nyhetsinslag INTE innhåller musik är ett i sammanhanget för nyhögern betydelselöst faktum.

    Alternativt så skulle det ju iofs kunna vara så att man måste ha tillgodogöra sig sändningarna via folieparabol för att uppleva musik är vinklad och dessutom stör speakerröstenTomte

    För mig som dagligen ser nyhetsändningar så är jag övertygad om att det inte är SVT som står för musiken utan konspirationshögern som i vanlig ordning gått igång på sin egen valsmusik.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?