Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Anton Chigurh skrev 2016-10-04 17:47:12 följande:
    Jag är fullständigt övertygad om att du vet precis vad jag menar, Bill. I mina ögon är du nämligen en intelligent och tänkande mänska.

    I motsats till vissa andra här i tråden !!!

    Mvh //Antonshiny.gif
    Men, nu var du självkritiskt klarsynt.

    Det klär dig mycket bättre än din skogsutstyrsel, ArnoldSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Jag tror att internet gärna förstorar upp hatstormar, det gör det iofs inte lättare för den som drabbas. Läste nyligen om en kvinnlig youtuber som bloggar om helt oskyldiga saker, inte desto mindre får hon mängder av hot och hat som kommentarer, enligt henne är det till 99 procent män bakom hatkommentarerna.

    Hatet mot Åsa Linderborg bör nog ses inte främst mot bakgrund av hennes politiska åsikter utan mer för att hon är kvinna och dessutom har "lyckats" här i livet trots att hon växte upp under delvis rätt märkliga omständigheter.

    Sånt får de här männen att hata än mer.

    Linderborgs roman "Mig äger ingen" kan jag verkligen rekommendera, oerhört läsvärd.

    www.svd.se/vackert-vittnesbord-om-en-sorglig-pappa


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-12-10 10:45:31 följande:
    Det mesta är troligen väl organiserad propaganda från högerextremt håll, den är långt mer utbredd än vad de flesta experter trott tidigare.

    Personligen skulle jag vilja kalla det "ett pågående fullskaligt nätkrig", därför ger jag Internet högst 5 år till att leva i sin nuvarande form.
    Förslag finns redan som om dom går igenom kommer att ge all makt över Internet till EU:s makthavare, nåt som redan är realitet i flera länder.

    I Sverige kan vi förstås redan vända oss till England eller USA, dom samlar in allt som görs på Nätet, men dom har problem med det som krypteras och Darkweb, och det är det som nya regler för Internet kommer att råda bot på..., d.v.s inget som skrivs, visas eller sägs på Nätet ska kunna göras anonymt.
    När man tänker på en ung tjej med social fobi som lyckats bli en av Sveriges mest populära youtubers och hur de måste kännas att få de här krypens ständiga våldtäktshot som kommentarer så kan åtminstone jag känna att somliga borde få sin egen avföring i retur. I den här bloggarens fall så ringde till och med ett av krypen upp hennes mamma, presenterade sig som polis och förklarade att hennes dotter omkommit i en trafikolycka.

    "Under varje inlägg publiceras ungefär hundra hat- och hotmeddelanden.


    – Och 99 procent av dem är skrivna av killar, och de handlar oftast om sex, om att jag ska våldtas tills jag dör och kvävas av en kuk i halsen."

    www.dn.se/kultur-noje/therese-lindgren-det-finns-inget-coolt-i-att-ma-sa-daligt-som-jag-gjort/


    Och det här handlar om en kvinna som inte ens har någon politisk plattform utan skriver för unga tjejer.

    En person som Linderborg lär ju i så mycket större omfattning bli föremål för krypens uppmärksamhet.

    Javisst, något måste göras. Man kan inte tillåta att yttrandefriheten kränks av kryp som döljer sig bakom nätets anonymitet under hänvisning till yttrandefrihet.

    Till och med här på FL har det förekommit att personer som stått upp för humanism fått sin identitet spräckt och blivit föremål för krypens uppmärksamhet.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-12-10 10:58:14 följande:
    Visst är det så. Jag blir faktiskt orolig när människor förväntar sig att SVT ska intervjua nazister i TV rutan pga. av att man har intervjuat Åsa Lindeborg. När det gäller Rataxes så handlade det dock förmodligen om att han kopierade ett osmakligt tweet av moderaten Cecilia Magnusson.
    Skulle tro det.

    Mycket av det vi kan läsa här på FL har ju varit i säck innan det kom i påse.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    misil skrev 2016-12-10 12:13:36 följande:
    Nej män står inte för 99% av näthatet det är jämnt fördelat mellan könen,men kvinnors och mäns näthat skiljer sig till viss del åt,precis som tjejer/kvinnors och killar/mäns mobbande skiljer sig åt på hur det bedrivs.
    Man hade en kampanj att kvinnliga journalister hatades och hotades mer än manliga pga sitt kön,när journalisten tittade på detta och frågade sina kollegor om detta så visade det sig att manliga journalister fick ta emot mer hat och hot än kvinnliga,att hat och hot mot kvinnliga journalister uppmärksammas mer beror på gammalt könsstereotypt tänk av kvinnors skyddsvärde och att män ska tåla sådant och inte gnälla.
    Förövrigt kan man fråga Camilla Läckberg hur könsfördelning på hennes näthatare ser ut,antagligen svarar hon att 99% av hatarna är kvinnor.
    99 procent fick du säkert från mitt inlägg, ingen annan har nämnt siffran

    Om du läser detta inlägg mycket långsamt så kommer du att upptäcka att det är ett citat, d v s vad en kvinnlig youtuber säger om hatkommentarerna hon får.

    Hon kan naturligtvis ha fel, kanske det bara är 92 procent, men varken du eller jag kan bedöma detta bättre än henne.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-12-11 14:45:27 följande:
    Enbart en socialist kan se proletariatets diktatur som något som främjar människors lika värde. Dvs om man själv tycker sig tillhöra de som ska styra i ett sådant samhälle.
    Du har nog inte riktigt förstått det här, det kommunistiska paradiset innebär att proletariatets diktatur har upphört och att utopin "Av var och en efter förmåga till var och en efter behov" har inträtt.

    Att vågen till målet likt andra vägar som stensatts med goda föresatser leder till helvetet i stället för till det kommunistiska paradiset är en annan sak.

    Strikt teoretiskt har det aldrig funnits något kommunistiskt land och kommer för övrigt aldrig att finnas.

    Kommunismen påminner i mångt och mycket om en religion där paradiset aldrig kommer att infinna sig, men det är inte den enda politiska inriktning som är fullständigt orealistisk, vi har ju de som förläst sig på den nyliberala gurun Ayn Rand och som drömmer om ett paradis där all skatt är stöld.

    Till skillnad från Ayn Rand är det nästan bara "pojkar" som drömmer om ett nyliberalt paradis, så därför kan en del av pojkarna tänka sig att skatt till polis och militär borde vara tillåtet.  Och det kan man ju förstå, annars finns det ju inga soldater, kanoner eller polisbilar i lekrummetSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2016-12-11 20:52:40 följande:
    Orwell definierade "lika värde" bra i en välkänd bok med att vissa är mer lika än andra. Något som alltid blivit fallet i de samhällen som provat på det socialistiska experimentet. Fidel Castro var så jämlik att han lyckades samla på sig 9 miljarder. Minns inte om det var i kronor eller dollar...

    Venezuelas avlidne förre diktator har en dotter som också säger sig stå för socialistiska ekonomiska ideal. Med en personlig förmögenhet på ca 35 miljarder kronor.
    Nja, fast engelska kan vara svårt att förstå.

    Equal kan visserligen översättas till lika, men i sin kontext ska det tolkas som jämlika eller till nöds likar.

    För att återanknyta till trådens tema, även om det kan vara intressant att få ta del av vad somliga tror att kommunismens utopi om det klasslösa samhället betyder, så handlar vål också mycket av skrikhögern gnäll om att public servive är vänstervridet just om skrikhögerns oförmåga att sätta in ett enskilt fenomen i ett sammanhang.

    Klart man kan välja några enskilda inslag och komma fram till att public service är västerorienterade eller högerorienterade eller fokuserade på allsång eller något annan som man vill få fram just genom att välja enskilda inslag.

    Men det är inte en metod som är särskilt väl underbygd i och med att allt kritiskt tänkande utom just ktitik i form av gnäll lyser med sin frånvaro.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-12-12 11:23:22 följande:
    Jag tror det största problemet är, att de flesta svenskar tror att Public Service är nåt svenskt "fenomen" och att dom eg inte har en aning om vad PS egentligen betyder.

    Om vi håller oss till någorlunda accepterade demokratier, så är PS och deras nyhetsförmedling den mest ansedda och tillförlitliga, det är nog mest i Sverige det gnälls på PS, på det sätt som görs här, antagligen av bara farten.
    För så länge jag kan minnas så har det låtit likadant, oavsett vilken regering som stått för kraven som PS ska leva upp till, det gör att jag påstår att folk i allmänhet inte vet vad PS eg är för nåt.

    Den enda kanalen förutom PS nyhetskanalerna som vågar ifrågasätta och kritisera likt en PS kanal, är enligt mig Al Jazeera.
    Dom vågar låta "alla" komma till tals, vilket aldrig händer hos kanaler som sponsras av religiösa, komersiella eller polititiska grupper.

    Sen blir det såklart aldrig en heltäckande belysning, det kan aldrig någon nyhetsförmedling bli, så vill man komma riktigt nära sanningen, då måste man själv ge sig ut på Nätet och skapa sig en än bättre helhetsbild/sanning. 
    Public service ger ofta en mångfacetterad bild av vad som händer.

    Det är väl det som får skrikhögern att gapa så mycket. Skrikhögern har utvecklat en svårartad allergisk reaktion mot allt som inte har totalt fokus på det senaste högerskriketSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-01-06 21:54:49 följande:
    SVT har överraskat en smula och tagit in en person som kan misstänkas ha otäcka borgerliga sympatier och gjort honom till intervjuare i det nya programmet Toppmötet.

    Kollegorna på Sveriges Radio gillar naturligtvis inte tilltaget. I följande inslag får en person som tituleras "filmare" fräsa fram kritik mot SvT som, enligt henne, nu bryter mot sändningstillståndet:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Bakgrundsinformation om den politiskt neutrala "filmaren" finns exempelvis här:

    sv.wikipedia.org/wiki/Maj_Wechselmann

    Maj Wechselmanns dokumentärfilmer och debattinlägg, ofta med politisk vänsterprofil och med en skepsis mot Västvärlden, har ofta väckt mycket uppmärksamhet. Efter Palmemordet väckte hon uppmärksamhet som privatspanare med långtgående kritik av utredningsarbetet.

    Inför Europaparlamentsvalet i Sverige 2009 stod Wechselmann på 13:e plats på Vänsterpartiets lista.2011 belönades hon för sina insatser i filmskapandet av Jan Myrdal-sällskapet med 100 000 kronor och Leninpriset.
    Lustigt. Kritikerna gör ju samma tankefel som du har för vana att göra dig skyldig till - det vill säga att bortse från skogen och i stället ha totalfokus på enskilda träd.

    Här är du åsiktsfrände med Maj Wechselmann - men den politiska skalan är ju ofta cirkelformad och då ligger yttersta högern intill yttersta vänstern.

    För min egen del så ser jag det som en självklarhet och helt i enlighet med SVT:s uppdrag att Reinfeldt inte fått till uppgift att göra en privat version av Uppdrag granskning .
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-01-06 23:19:38 följande:
    Oj sådant liv det blev när en borgerlig person ges utrymme inom SVT.

    Vänsterpartisten och Leninpristagerskan menar alltså att programet bryter mot sändningstillståndet för att det är "opartiskt" och "osakligt".

    Jo då, så att ...

    Såg en tweet om saken: "Nu vet ni vad vi på den borgerliga sidan tvingas uppleva från public service dag efter dag efter dag efter dag efter dag efter ..."
    Fast det är självförvållat, anser jag. Och just ett exempel på hur skrikhögern saknar förmåga att se helheten. Här finns det någon/några som är kritiska till Reinfeldts program i SVT och då blir det "ett sådant liv".

    Om sanningen ska fram så är det ju skrikhögern som ständigt söker enskilda exempel som de kan väsnas över.

    Reinfeldt program är ett exempel på den välavvägda palett av program public service erbjuder.

    Själv är jag onekligen lite stolt över hur väl public service i Sverige fungerar, iofs då särskilt SR:s P1 - samtidigt som jag skäms lite över skrikhögerns beteende.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?