Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Missermajser skrev 2019-10-27 00:19:46 följande:

    Jaså ska omklädningsrummen i badhusen upp på riksdagsnivå?

    Såna frågor brukar väl ligga hon nämnderna. Dom når väl inte ens fullmäktige såvida det inte är frågan om ett bygga ett helt badhus..

    Men jag är nog för vänsterbliven för begripa sharia-lagarnas badbyxedignitet i riksdagssammanhang. Godnatt!

     


    Både separata badtider liksom omklädningsrum dyker upp som diskussionsföremål i riksdagen:

    www.riksdagen.se/sv/global/sok/&st=1

    www.riksdagen.se/sv/global/sok/ädningsrum+transpersoner&st=3&p=1

    Hur dessa saker skulle relatera till allt annat som diskuteras här lämnar jag dock därhän.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Daouren skrev 2019-10-27 02:45:33 följande:

    Vad kul.

    Det är precis de problemen vi vill att regeringen ska ägna sig åt, eller?

    Problem som vi i Sverige löst i forntiden, blir pånyttfödda i det nya spännande samhället. Samhället tar jättekliv bakåt i tiden istället för att utvecklas. Jätteklyftor uppstår givetvis mellan de som vill framåt och de som vill bakåt.


    Haha, ja, fann det tillräckligt lustigt i sammanhanget för att nödgad meddela om det.

    Bra i sig att det diskuteras men såklart tråkigt att det överhuvudtaget upplevs behövligt att diskuteras. Jag tillhör ju skaran som vill ha en generös invandring...

    ...men det måste göras bra.

    Har du för övrigt läst om Polen? - 635.000 uppehållstillstånd delade de ut i fjol, alltså löjligt många fler än Sverige. De gör det dock uppenbarligen bättre och har bättre insikt om vad de klarar av (i fråga om mer svår- och lätt (och i Polens fall) assimilerade grupper och hur man tar emot därefter, sett till sin arbets- och bostadsmarknad och så vidare).

    www.europaportalen.se/content/polen-utfardade-flest-uppehallstillstand-i-eu

    Tänk vad vi hade kunnat åstadkomma om vi tog oss i kragen. Men någonstans har man fått för sig att kaos och kallsupar rimmar bäst med humanitet - vilket givetvis inte stämmer... utan precis tvärt om.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-27 09:59:50 följande:

    Nej, du måste skilja mellan fantasi och verklighet.

    Det som är märkligt är att i stort sett hela den nyauktoritära högern lever i en fantasivärld - en slags filter- eller såpbubbla där S har planer på sharialagstiftning medan patrioterna börjat samlas för att se till att landsförrädarna ska bort.

    Ärligt talat så anser jag att min hund är mer kunnig än den genomsnittliga nyauktoritära aktivisten.


    Jag skulle inte jaga upp mig så väldans mycket för vad ett par anonyma skribenter skriver om på Familjeliv.

    En får tänka på blodtrycket...
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 19:52:04 följande:
    Du förespråkar alltså ett system där sjuksköterskan utanför Stockholm ska betala 50000 i skatt extra. Vad är poängen med det? Det är ju helt värdelöst förslag. Du kan ju inte ens förklara vad som är bra med det.
    Dålig politik är helt enkelt dyr. I Sverige har vi ett av världens högsta skattetryck medan de statliga kärnuppdragen flagnar i färgen, vilket är något talande i sammanhanget.

    Nu vill exempelvis regeringen uppföra vår 458:onde samt 459:onde statliga myndighet - med "Psykologiskt Försvar" respektive "Mänskliga Rättigheter" som uppdrag - vilket givetvis kostar av våra skattepengar.

    Säkerligen vad en majoritet av befolkingen har gått och väntat på! Tomte
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-03-22 14:56:22 följande:

    På BB på SÖS i Moderatledda region Stockholm diskuterar man på allvar att dra in paprikan på smörgåsarna till nyförlösta kvinnor. Sjuksköterskor om några har sett effekterna av de skattesänkningar som genomförts de senaste 15 åren och förstår att det behövs skatteintäkter för att deras arbetssituation ska bli dräglig.


    De förslag om fastighetskatt som som finns framme så är det ägare till högt taxerade bostäder som kommer få betala mer i skatt.
    Kan du förklara hur länder med påtagligt lägre skattetryck än Sverige kan erbjuda drägliga arbetsförhållanden för offentligt anställda sjuksköterskor?

    Det spelar inte så stor roll hur mycket skatt en stat lyckas driva in när det i slutändan spenderas på för mycket nonsens.

    Andelen väljare som tror att vi betalar alldeles för lite skatt för att kunna ha en välmående välfärd i det här landet, röstar redan blint på vänsterblocket. Övriga ser dock vad vi i praktiken får tillbaka av nära nog världens högsta skattetryck.
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-03-22 20:26:16 följande:
    Det handlar framförallt om att sjuksköterskor i Sverige har lägre lön än sjuksköterskor i andra europeiska länder. Visste du inte det? Om man på BB på SÖS i M och KD styrda region Stockholm t,o.m. diskuterar att dra in paprikaskivan på ostmackan till nyförlösta kvinnor så inser man att det saknas politisk vilja att höja lönen för alla kvinnor som jobbar i vården. Tom när pandemin grasserade som mest i Stockholm så varslades personal (många av dem kvinnor) om uppsägning. Det är skamligt.
    Du får försöka övertyga någon annan om att det överhuvudtaget går runt sjuksköterskor i Sverige som får en rimlig lön.

    Kanada är ett bra exempel på hur ett jämförbart land kan byggas och med ett påtagligt lägre skattetryck än i Sverige. Där tjänar en offentligt anställd sjuksköterska i genomsnitt ~650 000 SEK/år och den kanadensiska sjuksköterska får även behålla ~15% mer av sin lön.

    Så vad får vi för ett av världens högsta skattetryck? Något extraordinärt borde det ju vara...
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-03-23 00:02:35 följande:
    Jönsson ger knappast en saklig eller mångfacetterad bild av de ämnen har tar upp - HJ har en tydlig politisk vinkling och sprider vid flertalet tillfällen osanna och osakliga sakuppgifter.   
    Har du exempel på sådana osanna/osakliga uppgifter?

    I övrigt är han just tydlig med att han är en libertariansk samhällsdebattör. Det noterar han för tittaren i början av vart och varenda program.

    I övrigt så är tanken på en icke vinklad samhällsdebattör smålustig, även om det summerar en del av tidsandan på ett mer obehagligt vis. I min mening så är det människor som har tänkt klart som överhuvudtaget ser sanningsprofeter någonstans och människor som har tänkt klart har bara historia att upprepa.

    Vi brukade vara en av världens mest innovativa befolkning. Hur går det för Stefan Löfvens Nationella Innovationsråd?
  • Digestive
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-23 08:27:11 följande:
    Låt mig gissa hur det går med Löfvéns innovationsråd. I snigelfart. Precis som med allt annat denna regering tar sig för. Trist som fan. När andra länder redan kommit till en slutsats så har Löfvén just klurat ut att han ska leta efter en expert.
    Det är tämligen bisarrt att någon har fått för sig att olika former av politiska centraliseringar av näringslivet skulle stimulera innovation. Nu har vi dock Stefan Löfven och hans experter som ska tala om för näringslivet vad som är viktigt respektive oviktigt.

    Vill man stimulera innovation så ger man företag utrymme till annat än fokus på vinst. Resten sköter sig självt och har gjort det sedan Alfred Nobel och begynnelsen.

    Att överhuvudtaget verka för mer centralisering i tider då decentralisering per se tar mer och mer plats som den här epokens idésymbol, skvallrar om ett bäst före datum som har gått ut.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2021-03-23 16:13:09 följande:
    Man undrar hur hans erfarenhet från verkstadsindustrin (inte) spelar in när det beslutas om "innovationsråd" och "industrikansler".

    Han har trots allt i runda slängar 20 år inom industrin - träindustrin och mekanisk industri.
    Det är väl en rätt så träffande analogi mellan det gamla och det nya i det här fallet.

    Medan de faktiskt folkliga och progressiva rebellerna världen över bygger plattformar för decentraliserade ekonomier, medan vi mer och mer upptäcker att vi kan jobba/studera lika effektivt om inte effektivare hemifrån/utspritt (decentraliserat), medan vi mer och mer bygger individuella nätverk att verka i istället för att använda samhällsingenjörernas utstakade diton (decentralisering) - tycker Stefan Löfven att vi fortfarande ska samlas på industrigolvet och lyssna på förmannen (centraliseras).

    Hade det inte varit på folkets bekostnad så hade jag blivit gråtmild av att se det gamla såhär förvirrat oförstående för klockan som klämtar, men så har det väl alltid varit.
  • Digestive
    KillBill skrev 2021-03-23 17:49:14 följande:
    Här ser du hur snabbt klyftorna ökade under de år M och KD regerade. 

    www.svt.se/nyheter/vetenskap/sverige-snabbast-pa-att-oka-ekonomiska-klyftor

    Den fattigaste tiondelen av befolkningen... med andra ord en snävare andel än den del av Sveriges befolkning som lever på inkomststöd.

    Ur artikeln:
    Här [i Sverige] är det i stället framför allt inkomster från kapital som gjort att de rikaste dragit ifrån, berättar Roine.

    Finner du det märkligt eller till och med orättvist att olika typer av inkomststöd per se inte kan växa i samma takt som kapitalet bland hos den rikaste tiondelen i Sverige (det vill säga med ~80% sedan början av 90-talet, enligt uppgifter ur samma artikel)?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?