Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2022-06-26 19:33:00 följande:
    Medan den där undersökningen pågick satt den här lallaren från SD i Sveriges riksdag och i det svenska försvarsutskottet!
    Huvudsaken är att det inte syns i deras politik men det gör det inte i något svenskt parti, om man ska vara karsk. Skillnaderna i grafiken ovan är bara olika nyanser i ett partilandskap som är väldigt Putin-kritiskt och homogent i den frågan.

    Det politiska spelet tittar dock sällan på fakta och ens egna tveksamheter projiceras gärna på motståndarna som en del av spelet.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-06-26 20:47:44 följande:
    Det intressanta är inte antalet röstningar utan i vilken typ av frågor som man har röstat för Ryssland och det framgår inte, vad jag kan se, av denna rapport.  Det är också så att SD sedan 2019 har varit tvungen att anpassa sin EU politik för att passa in i den högernationalistiska alliansen. Tittar man på liknande undersökningar från tiden innan 2019 så blir ju resultatet ett helt annat.

    "Hur som helst spelar SD dubbelt. På hemmaplan utmålar sig partiet som försvarsvänner, i EU går partiet direkt emot svenska intressen och agerar för att stärka Putins Ryssland"

    www.svd.se/a/cbc87f16-c39e-3e90-8b7c-cb1b386a9f67/ar-sd-putins-nyttiga-idioter
    Vote Watch Europe har gått igenom 280 omröstningar på olika nivåer som antingen har gynnat eller missgynnat Ryssland. Grafiken visar hur stor andel av dessa voteringar som respektive parti har röstat missgynnande mot Ryssland.

    Ja, och jag tror att fler skärpte sin ton och hållning till Ryssland desto tydligare upptrappningen blev mot ett potentiellt Ukraina-anfall. Konstigt vore om en sådan faktor inte förändrade någonting i det avseendet.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-26 19:34:29 följande:
    Public Service!!

    Det där är bara partisk vänsterliberal smörja

    Men nu duger detTomte
    Du verkar inte ha förstått vad jag har kritiserat Public Service för och inte heller är det första gången som du medvetet har byggt halmgubbar.

    Vad gäller denna gång?
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-06-27 17:16:00 följande:
    Jag tror att du förstod vad jag menade.  Det är skillnad på om det är omröstning i mindre kontroversiella frågor eller om det handlar om frågor där man verkligen visar färg. 

    Det här är en bra ledare. Läs gärna den.

    www.dn.se/ledare/isobel-hadley-kamptz-tank-att-moderaterna-vill-bilda-en-regering-som-ar-beroende-av-ett-sant-har/
    En trendanalys kan inte vara någonting annat än en trendanalys.

    En analys som du efterfrågar vore givetvis mer givande men är flerfaldigt tyngre att utföra - frågan är dock varför du efterfrågar tunga analyser för att kunna rentvå SD men inte alls för att kunna beskylla SD.

    En annan fråga är varför vänsterpartierna och framförallt V samtidigt slipper motsvarande misstankar och krav helt och hållet.

    Enskilda exempel som många gånger inte ens har direkt med politiken att göra väger inte så mycket utan faktisk data över politiken.

    Artikeln ligger bakom betalvägg.



  • Digestive
    Rataxes skrev 2023-02-02 09:31:46 följande:

    Cancelkulturen är stark inom Partiet.

    "Att lyssna på olika åsikter är intressant och viktigt i en demokrati. Däremot är det hårresande att Uddevalla kommun bjuder in en person som för bara några månader sedan kandiderade till riksdagen för det kvinnofientliga partiet Medborgerlig samling, skriver styrelsen för Uddevalla S-kvinnor i ett öppet brev till kommunens politiska ledning."


    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/politiskt-gral-i-uddevalla-om-alexander-bards-forelasning


    De yngre med rösträtt idag har väl aldrig ens hört S resonera utifrån en klassanalys.

    Från ett jordnära arbetarparti till full force identitetspolitik, intersektionalitet och cancel culture i högsta hugg.

    Det är inte konstigt att även medlemmarna bytts ut till någonting helt annat. Ett parti med identitetskris är svagt och lätt att utnyttja - helt oavsett om opinionen går upp eller ner. Det senare är bara en siffra.

    Finns det överhuvudtaget någon som vet vad man får med en röst på S idag? It seems to be up for grabs as long as numbers goes up and necks getting fatter.
  • Digestive
    nihka skrev 2023-02-13 20:43:37 följande:
    "S-utredning: Gängkriminella har inte infiltrerat i Botkyrka"

    www.dn.se/sverige/s-gangkriminella-har-inte-infiltrerat-i-botkyrka/
    Vem litar på en internutredning i en sådan fråga?

    Jag slår vad om att en intern SD-utredning hade kommit fram till att partiet inte är styrt av vare sig rasister, nazister eller fascister. Vilka som skulle lita på den utredningen är dock en helt annan fråga.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-02-13 23:10:18 följande:
    Nu har ju SD själva med hjälp av en forskare som är eller varit medlem i SD kommit fram till att SD styrts av, kontrollerats och grundas av nazister, fascister, vitmakt och rasister. 

    Det är väl bara SDs största försvarare som inte vill tro att det är sant. 

    Så, när del två av vitboken i fråga kommer ut så är frågan om hur trovärdigt material forskaren lyckas få fram och få publicera.
    Jag menade inte styret i dåtid utan menade en intern SD-utredning om hur det ser ut idag.

    Förhållandena kring SDs vitbok påverkar inte hur folket tar emot en intern S-utredning.

    Förtroendet för politikerna i allmänhet är även lågt nu för tiden och det kan såklart drabba S onödigt hårt i en sådan här sak.
  • Digestive
    klyban skrev 2023-02-14 16:36:19 följande:

    Du menar som den "Vita boken"
    Trodde du vi hade glömt?


     


    Intressant är att det finns inget som pekar på annat, ja, om man nu inte ska börja fantisera om saker som inte existerar.
    Skoj flashy körde all in.


    Padirac skrev 2023-02-13 23:10:18 följande:
    Nu har ju SD själva med hjälp av en forskare som är eller varit medlem i SD kommit fram till att SD styrts av, kontrollerats och grundas av nazister, fascister, vitmakt och rasister. 

    Det är väl bara SDs största försvarare som inte vill tro att det är sant. 

    Så, när del två av vitboken i fråga kommer ut så är frågan om hur trovärdigt material forskaren lyckas få fram och få publicera.

    Här pratar du det om det som digi försöker projicera på Såssarna


    Visst är det intressant med dessa hens, och hur allt Såssarna fel och fast man har noll saklighet, och allt SD gör är aldrig någonsin fel, och sen undrar dom varför man pratar om fallerad politisk ideologi och med det beteende, det är nog så enkelt att flera inte ens har intellektet att förstå SD ALDRIG NÅGONSIN alltid har rät.


    Men ändå hävdar dom detta var dag.


     


    Dock blev detta till stor besvikelse för extremhögern inser man som det ser ut nu.
    Men innan spiken slås in, så inväntar vi om nått nytt kommer.(Du vet som extremhöger aldrig kan, som vi såg med flashy, men hen springer och gömmer sig alltid.)


    Ja, typ. Precis som du skrattar åt SDs vita bok så skrattar många på samma vis åt en intern S-utredning i det här ärendet.

    Förtroendet för politikerna i allmänhet är lågt idag. Vad S kan göra är väl att fokusera på sin egen kommunikation med folket.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-02-14 20:01:35 följande:
    Ja, det är spännande att gå se hur del 2 av vitboken kommer att läggas fram, kommer den att vara trovärdig, vetenskaplig och korrekt.

    Självklart är SD inte S och S inte SD, men det var du som tog upp SD i frågan om S utredning, så det verkar i alla fall påverka hur du tar emot det? Även om förtroendet för SD inte påverkar folkets förtroende för S. De är ju som sagt olika partier.

    Förtroendet för politiker i allmänhet och enskilda politiker i synnerhet talar nog mot SD och för andra partier. Just Andersson verkar ha ett stort förtroende hos folket, att SDs, brunhögerns, brunmoderaternas och alternativhögerns spinndoktorer gått upp i falsett som att någon knipit dem i kulorna påverkar inte folket. Det är en begränsad del av befolkningen som har tilltro till dessa aber och deras mässande. Men de troende kommer förståss att försöka leva på detta länge, de kanske till och med på riktigt tror på sina egna fantasier. 

    Hur det egentligen ligger till är en annan fråga, men att på allvar tror att ett parti medvetet stödjer gängkriminella verkar vara deranged.   SD och vurmarna här brukar försvara SDs nazister med att det handlar om enskilda personer. Men det gäller naturligtvis inte andra partierTomte
    Det jag jämförde med var en intern SD-utredning i ett annat känsligt ärende och hur det kan tänkas tas emot av folket. Vitboken är någonting annat och inte riktigt jämförbart.

    Det är nog enbart bättre kommunikation som kan ge politikerna ett generellt högre förtroende idag.
  • Digestive
    Padirac skrev 2023-02-14 21:47:38 följande:
    Med tanke på partitillhörigheten för vitboks-forskaren/författaren i fråga så är det väl inte mer än en intern utredning. Ändå hävdar SDs vurmare att SD som parti inte hade koppling till nazister, fascister, rasister och vitmakt, det var istället enskilda partier.  Här verkar SDs försvarare inte ens tro på sitt eget partis avslöjanden. 
    Även process och tid skiljer sig åt.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?