Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-04-06 14:37:03 följande:

    NI AB äger varumärkret. Det betyder inte att man äger tidningen.

    På Nyhetrer Idags site under kontakter kan man läsa följande:Ägare / Finansiering

    Webbsajten nyheteridag.se drivs genom aktiebolaget Publicism NITEK AB. Bolaget ägs av Ilan Sadé, partiordförande i Medborgerlig Samling. 


    Och NI AB ägs i sin tur av grundaren Jakob Bergman som även är ansvarig utgivare för nättidningen.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-04-06 15:12:37 följande:

     Och? Det är exempelvis inte aftonbladets ansvarige utgivare Lena K. Samuelsson som äger Aftonbladet det är som du säkert vet i huvudsak Schibsted. 

    På Nyheters Idags hemsida under rubriken Ägare/Finansiering kan man läsa att Webbsajten nyheteridag.se drivs genom aktiebolaget Publicism NITEK AB som ägs av Ilan Sadé.


    Knappast jämförbart. Jämförbart vore om Lena K. Samuelsson även ägde Schinsted.

    På exakt samma sida som du upprepar, upprepar och upprepar samma passage ifrån, står även följande:

    "Ilan sitter i styrelsen för Publicism NITEK AB, det bolag som driver PLUS-tjänsten på Nyheter Idag."

    Är det så man äger en tidning, genom att driva tidningens PLUS-tjänst?

    Ingenstans hittar du faktiska uppgifter om att Publicism NITEK AB skulle äga Nyheter Idag. Du tror inte att du har läst in lite mycket "ägande" i rubriken "Ägande / Finansiering" medan vikten (för Publicism NITEK AB:s räkning) borde ha legat på det senare ordet?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-04-06 15:12:37 följande:

     Och? Det är exempelvis inte aftonbladets ansvarige utgivare Lena K. Samuelsson som äger Aftonbladet det är som du säkert vet i huvudsak Schibsted. 

    På Nyheters Idags hemsida under rubriken Ägare/Finansiering kan man läsa att Webbsajten nyheteridag.se drivs genom aktiebolaget Publicism NITEK AB som ägs av Ilan Sadé.


    Du har dock rätt. Det här blir nämligen svårt att förklara på annat vis:

    "Nyheter Idag ringer upp Ilan Sade, ägare av Nyheter Idag och partiledare för Medborgerlig Samling, MED, för att få en kommentar angående påståenden om att MED skulle vara en kopia av SD."

    nyheteridag.se/sade-om-huruvida-medborgerlig-samling-ar-en-sd-kopia-naturligtvis-inte/
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-04-06 15:54:18 följande:

    Skönt. då kan vi lämna denna diskussion bakom oss.


    Ärligt talat så verkar alltihop väldigt konstigt. Prova att söka på Chang Frick i sammanhanget och han framstår som ägare på senare tid...

    En härlig röra. Det är förmodligen Chang Fricks tidigare skulder som har gett upphov till ett visst upplägg kring nättidningen i fråga.

    Tåls att erkänna att jag inte blir imponerad av den här smeten efter dagens provsmak.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-04-06 20:14:15 följande:

    Artikeln i Fokus om CF och nyheter idag ger bilden av att CF är den som egentligen står bakom nyheter idag, på alla sätt och vis.

    CF och nyheter idag kopplas ibland till ryska påverkanskampanjer i samband med Hanif Balis Oksanen-fadäs, påstås vara betalda av SD, främlingsfientliga .. det ligger nog mer än en hund begraven där


    Ja precis, det var bland annat den jag tänkte på.

    Nu har jag gott förtroende för just Ilan Sadé i ren allmänhet (far är aktiv medlem i partiet och har träffat honom flera gånger - har en rätt god insyn i partiet) men det är ingen smickrande krets som han verkar i på Nyheter Idag. En hund ligger helt klart begravd i soppan även om det säkert finns värre fall än Nyheter Idag som så... men man blir knappast imponerad.

    Deras journalistik verkar dock få bra betyg och springer längsmed den etablerade i diverse utomstående kvalitetsrankning. Så har det inte alltid sett ut men de verkar iallafall ha ordning på den saken.

    Det är nog ett signum för ett lite väl händelselöst veckoslut när man börjar gräva i nättidningar som man inte ens läser, haha...
  • Digestive
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-06 22:20:30 följande:

    Jag tror knappast att en judisk homosexuell man är toppkandidat för högerextrema. Chang Frick (N I )  som är både rom och jude är knappast heller ariermaterial. 


    Ah, MED har fått oförtjänt gläfsande efter sig. Om det inte skulle finnas plats för ett klassiskt liberalt parti med en konservativ twist här i Sverige - och så snusförnuftigt som MED ter sig - så skvallrar det mer om hur vänsterextremt klimatet lutar här, än någonting annat.

    De hade varit ett självklart vaniljparti på högersidan i vilket annat land som helst... det är mest tajmingen i Sverige som gör sig känd.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-04-06 23:04:48 följande:

    Judehatarna har inte försvunnit, men det har tillkommit många som hatar muslimer. 

    Allt handlar inte om arier och nazister där ute på högerflanken. Självklart kan det finnas homosexuella och judiska eller homosexuella eller judiska högerextremister.

    Det finns inget som hindrar olika sorters människor från att omfatta alla möjliga åsikter oavsett var de kommer från. 

    www.op.se/artikel/kultur/jackie-arklov-jag-ville-vara-som-alla-andra-svenskar

    "Humorprogrammet Lorry hade på tidigt 90-tal en sketch där en medlem i Ku Klux Klan lyfter på struten och visar sig vara svarthyad.Man kan säga att hans KKK-ledare får vissa pedagogiska problem.

    Men verkligheten överträffar återigen dikten sommaren 1999 i form av polismorden i Malexander.

    En av de nazistiska bankrånarna är den mörkhyade Jackie Arklöv, bosatt i Östersund.

    Härifrån hade han under ett års tid medverkat i en rad spektakulära rån med yttersta syfte att finansiera en nazistisk statskupp." 


    Sedan när är klassisk liberalism högerextremism? Vi må befinna oss i Sverige men det är inte mycket begärt att åberopa självinsikten att vår politiska arena inte riktigt är historiskt representativ för politiska ideologier...
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-04-07 10:15:55 följande:
    Min kommentar var inte på MED i sig utan på att det inte går att påstå att judiska homosexuella eller judiska eller homosexuella skulle vara undantagna från att kunna vara högerextrema.

    Jag antar att din kommentar inte handlade om arklöv och nazism som jag tog som ett exempel på mitt påstående.

    "Allt handlar inte om arier och nazister där ute på högerflanken. Självklart kan det finnas homosexuella och judiska eller homosexuella eller judiska högerextremister.

    Det finns inget som hindrar olika sorters människor från att omfatta alla möjliga åsikter oavsett var de kommer från."

    Om jag ska säga något om MED i sig så är de inte ett tydligt klassiskt liberalt parti. Det finns såväl konservativa som främlingsfientliga idéer och sammankopplingen med nyheter idag, Finspång, skrotning av lagen om hets mot folkgrupp mm..

    Det har beskrivits som SD light och är i huvudsak 'kritiska mot etablissemanget' .

    Ett högerpopulistiskt parti med främlingsfientlighet skulle jag säga.
    Ok, då är jag med.

    Ja, de kallar sig för liberalkonservativa så det finns såklart vissa inslag av konservatism i partiet. Det finns dock inga inslag av socialism varför det kvarvarande tankegodset är ganska lätt att spåra till klassisk liberalism.

    Vet inte vad man ska tycka och tro om MED och Nyheter Idag. Chang Frick sköter tydligen affärer med utomstående parter (vilket säger en hel del om inflytandet han har) samt benämner sig som ägare och Jakob Bergman är ansvarig utgivare (bestämmer vad tidningen ska innehålla) samt äger varumärket. Ilan Sadé driver nättidningens PLUS-tjänster genom ett bolag som han äger samt skriver en del krönikor, hans benämns offentligt som ägare men det går inte att fastställa vad han har för inflytande överhuvudtaget (det går i princip enbart att konstatera att han ej bestämmer innehållet i nättidningen, då det är en annans uppgift). Inflytande har dock säkerligen...

    Finspång har jag missat (vad handlar det om? - hittar inget relevant vid sökning) men det är inte så konstigt att en lag som ska skydda folkgrupper får kritik när den exkluderar vissa folkgrupper - i det humanistiska tankegodset är det givet att yrka på punkter som att alla ska vara lika inför lagen. Varför ska vi inte vara lika inför lagen?

    Kritiska mot etablissemanget är de absolut och det kan till och med understrykas med två-tre understreck, men hur de beskrivs känns märkligt att rikta någon kompass efter. Vem är det beskriver dem? Expo? DN?
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-04-07 17:00:17 följande:
    Att åka till Finspång är en meme som nazister, fascister, vurmare och andra högerextrema personer använder om de personer de anser ska avrättas. I en tänkt framtid hålls en rättegång mot de som är 'landsförrädare' i Finspång, rättegången leder till att dessa 'landsförrädare' avrättas och hängas upp i lyktstolpar för allmänhetens beskådan

    https://www.radicalrightanalysis.com/2018/07/06/finspang-an-execution-meme-of-the-swedish-radical-right-ignites-the-political-discourse/

    Att dela en sådan meme är mer än ett skämt. Det anspelar på Nurnbergrättegångarna och är i den meningen ett försvar för de nazister som dömdes för brott där eller i bästa fallen relativisering av nazism som likställs med demokrati och människors lika värde.

    CF fortsätter relativiseringen då han i artikeln vi båda läst jämställer den politiska makten och det demokratiska systemet i Sverige med det samma i Ryssland.  Han klarar alltså inte av att se skillnaden mellan ett system som ligger på plats 3 i demokratiindex och ett totalitärt system som ligger på plats 134 i demokratiindex...

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratiindex

    Vilka grupper menar du är olika inför lagen? Att nazzar och vurmare lika SD-representanten i Blekinge som ansåg sig inte ha politisk frihet inte få ha den politiska åsikten att invandrare är kriminella eller apor? Vilken grupp menar exkluderas?  På vilket sätt?  Åsiktsfrihet , frihet att organisera sig, politisk frihet finns, men det går inte ut över andra så som MED tycker att det borde vara - att alla ska få vräka ur sig vilken hatisk skit som helst om folkgrupper. Lagen om hets mot folkgrupp begränsar inte åsiktsfrihet, det begränsar rätten att hetsa mot folkgrupper. Men MED vill av någon anledning luckra upp detta.. 
    Ok. Fast Chang Frink är medlem i piratpartiet?

    Majoritetsgrupper respektive minoritetsgrupper behandlas olika under den aktuella lagen. Exkluderande var ett klumpigt ordval även om det mer eller mindre har spelat ut sig så i praktiken (finns det ens ett fall där en majoritetsgrupp har fått skydd av lagen?).
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?