• Gert

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Med tanke på Socialdemokraternas kräftgång kan det vara roligt att sia om hur lågt S-skeppet kan sjunka till botten is nådd. Glad


    Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?
  • Padirac
    KarstenT skrev 2021-02-12 12:04:08 följande:
    I Tyskland var S nazisternas motståndare. Men i Sverige stod både S och C bakom nazismens idéer om klassificering av olika raser. De motsatte sig även att de med judisk bakgrund som flydde fick komma till Sverige före kriget av rent antisemitiska skäl. Det var därför som det inte fanns något renodlat nazistparti med representation i riksdagen. De idéerna hade redan stöd av regeringen.

    En mörkt kapitel i Sveriges historia som har tystats ner eftersom ingen vill prata om det.
    SDs svans och vurmare vill väldigt gärna prata om sina fantasier - de har till och emd gjort en film om sina fantasier. SDs DE satt i radio i direktsändning och erkände att de inte ville ge en sann bild av verkligehten utan en vinkladbild som byggde på osanningar. Filmen lanserades kort efter att SDs MK gått ut med att SD nu skulle ta till 'brun propaganda. SD hade utlovat en del 2, men den släpptes aldrig, troligen för att del 1 var av undermålig kvalitet i fråga om fakta och saklighet.

    Det fanns fler nazistiska partier i Sverige under mellankrigstiden, men inget av dem hade stöd nog för att komma in i riksdagen, däremot bytte några invalda parlementariker parti och på detta sätt kom nazister att ha plats i riksdagen

    sv.wikipedia.org/wiki/Nazism_i_Sverige%C3%B6rsta_partibildningarna

    "Allmänna valmansförbundets (idag Moderaterna) ungdomsförbund imponerades av Hitlers framgångar i Tyskland och man beslöt sig för att bilda stormavdelningar efter det tyska partiets efterbild. Moderpartiet bröt med ungdomsförbundet och SNU (Sveriges Nationella Ungdomsförbund) bytte namn till SNF (Sveriges Nationella Förbund). Genom att några högerpolitiker övergick till SNF fick man in tre personer i riksdagen 1932. En av dessa var major Alf Meyerhöffer. Alla platser gick förlorade i 1936 års val."

    "En framträdande gestalt inom den svenska nazistiska rörelsen var Per Engdahl (1909–1994). Efter studier vid Uppsala universitet gick han 1928 med i SKFO, men lämnade ganska snart organisationen för Stig Billes rörelse NSFF. År 1931 bildade han Föreningen Det Nya Sverige (FDNS). FDNS gick 1937 samman med Elmo Lindholms Sveriges Nationella Förbund (SNF) och hann innan dess byta namn till Riksförbundet Det nya Sverige (RFDNS)."

    "År 1941 lämnade Engdahl återigen organisationen han tillhörde och bildade Svensk Opposition (SO). SO:s huvudfråga var bekämpandet av kommunismen. Partiprogrammet byggde exempelvis på Engdahls skrift Kommunismen skall krossas genom positiv handling i ett nysvenskt samhällsbygge. Man lät också trycka upp 60 000 exemplar av en antikommunistisk upplysningsbroschyr. SO uttryckte ett flertal gånger sin beundran för Hitler och Nazityskland, men var i ordets klassiska mening inte nationalsocialister. Engdahl betonade själv flera skillnader som han ansåg finnas mellan den tyska nationalsocialismen och den svenska "nysvenskheten", till exempel en mindre tonvikt på blodsgemenskap och att man inte var diktaturanhängare.[8] Sympatierna för Hitler fortsatte dock kriget ut. Den 20 april 1944, på Hitlers 55-årsdag, skrev Engdahl i sin tidning Vägen Framåt: "Vad vi äro skyldiga denna man, som för oss står som symbolen av det bästa vår värld frambragt, kunna vi ej uttrycka med några fattiga ord. Vi kunna i dag endast hylla Adolf Hitler som den av Gud sände till Europas räddning".[9]"

    "Allmänna valmansförbundets tidigare ungdomsförbund, numera omorganiserade till Sveriges Nationella Förbund, fick ett uppsving vid krigsutbrottet 1939. Antalet aktiviteter ökade och medlemskapet steg i höjden. Framgångarna kom dock att bli kortvariga och motståndet ökade. Vid deras möten dök allt oftare demonstranter upp och bråk var vanligt"

    "

    I slutet av 1980-talet växte en ny sorts nationalsocialistisk rörelse fram i Sverige. Denna militanta rasideologiska rörelse har ibland tagit sig klassiska nationalsocialistiska drag men alla dess företrädare kan inte utan vidare kategoriseras som klassiskt nazistiska (se avsnitt om ideologi). Den har dock sina rötter i mellankrigstidens nationalsocialistiska partier. Länken mellan dessa partier och den nya nazismen i Sverige förmedlades i mångt och mycket av Nordiska Rikspartiet (NRP).[17]


    År 1990 började tidningen Storm ges ut och i redaktionen fanns bland andra Peter RindellGöran GustavssonDavid TwalandTommy Rydén och Håkan Håkansson. Tanken med Storm var att samla alla "rasmedvetna vita" i Sverige och samla den splittrade rörelsen. I det första numret skriver man i sin programförklaring:


    Vi är det nätverk som vår frihetskamp behöver för att segra. Vi bryr oss inte ett dugg om, om du vill beteckna dig som patriot, revisionist, nationalist, fascist, korporativist, kreativist eller naturligtvis nationalsocialist... så länge du är rasmedveten. Vi inlåter oss inte i inbördes bråk med broderorganisationer. – Storm, nummer 1, 1990

    I enlighet med sitt försök att ena rörelsen inledde Storm samarbeten med Sveriges Nationella FörbundKreativistens KyrkaNordiska Rikspartiet och den norska gruppen Zorn 88. Under samma tid, med början i ett möte i Stockholm den 20 april 1991, började ett nytt nätverk bildas som med tiden döps till VAM, Vitt Ariskt Motstånd. Nätverket gjorde sig ganska snart kända bland allmänheten för en rad spektakulära inbrott och rån, bland annat när man bröt sig in på polisstationen i Lidingö och stal 36 pistoler.[18] I samma veva dök den så kallade Lasermannen upp som gör sig känd för sina ihjälskjutningar av invandrare. Lasermannen, eller John Ausonius, var dock inte organiserad inom den nazistiska rörelsen.


    I slutet av 1992 hade den nya rörelsen expanderat kraftigt och förfogade nu över tidningen Storm, officiella kontaktadresser, en postorderverksamhet som bedrevs via Storm, VAM:s telefonlinje, programskriften Rädda den vita rasen och en rad Vit makt-rockband.[19] I slutet av 1993 gick VAM under jorden och i det näst sista numret av Storm deklareras att den "svenska motståndsrörelsen idag är indelad i två 'huvudläger', nämligen det parlamentariska samt det revolutionära".

    Den parlamentariska verksamheten representeras enligt tidningen främst av Sverigedemokraterna (SD)

    medan den revolutionära består av Riksfronten (RF), Ben Klassen Akademin (BKA) och Vitt Ariskt Motstånd (VAM). Det är viktigt att observera VAM:s organisationsstruktur; man hade inga egentliga möjligheter att kontrollera alla de smågrupper som utförde aktioner i VAM:s namn varför VAM i efterhand har beskrivits som en sorts franchiseverksamhet.[20] VAM har upphört som organisation, men flera organisationer är sprungna från den. Bland dessa märks främst Svenska motståndsrörelsen (SMR) vars ledare Klas Lund grundade VAM, och Svenskarnas parti (SVP).[21]"


    sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia

    "Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer som dessförinnan varit verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer såsom Framstegspartiet,[2] Sverigepartietvit makt-rörelsen och -band,[3] och Bevara Sverige Svenskt (BSS), däribland Leif Ericsson.[4][5][6][7] En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet.[8][9] I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism.[10][11][12][13]

    Johan Rinderheim var en av grundarna och skrev SD:s första partiprogram.


    Sverigedemokraterna Malmös första årsmöte hölls den 21 februari 1988. Ordförande var skinnskallen Ulf Ranshede som senare dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke. I SD Malmös styrelse valdes bland annat Waffen-SS-veteranen Gustaf Ekström, 80 år, nazistveteranen Gösta Bergqvist, som mötessekreterare, samt Fritz Håkansson, avhoppare från nazistpartiet Nordiska Rikspartiet, som styrelsesuppleant.[14]"


    "I december 1994 tog Jimmy Åkesson de första kontakterna med Sverigedemokraterna och Åkesson skriver själv i SDU Syds syd medlemsblad 1997 om händelserna att "Första kontakten med SD hade vi i december samma år, och under ett möte på nyårsafton beslöt vi oss för att börja arbeta partipolitiskt, och att en lokal SDU-avdelning så småningom skulle bildas[23]."


    SD är det enda partiet som sitter i dagens riksdag som har en direkt eller indirekt koppling till nazism och fascism.

    Tyvärr är de för fega för att erkänna detta och skriva den vitbok de utlovat - de bruna rötterna sitter djupt och verkar vara allmänt accepterade av ledande företrädare..





    lite nazism och rasism och antidemokratiska idéer är inget större problem för SDs företrädare - och inget har ändrats annat än språket SD använder.. 
  • Padirac
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-02-12 13:40:05 följande:
    Och se där, nu "råkade" han glömma kommunismen igen.

    Jag fördömer nazism.
    Men jag glömmer inte och blundar inte, jag försöker inte dölja och förneka, att ännu fler människor har mördats, förtryckts och förföljts av kommunism.

    Du Padirac och vi alla borde ännu tydligare fördöma den ism som mördat så väldigt många fler människor och som faktiskt än i dag förtrycker och mördar människor, långt mycket värre än vad nazismen gör.

    Varför väljer du att blunda och du "råkar" glömma att kritisera kommunismen varje gång?
    Det säger en hel del om dig Padirac att du aktivt och medvetet försöker dölja och förneka att kommunism är långt mycket värre än nazism.
    Du ger intryck av att du stödjer folkmord och förtryck när det utförs av "goda" diktatorer som står längst ut på vänsterskalan, stämmer det? Vill du ge intryck av att du gillar "kampen" när det mördas hämningslöst i kommunistisk anda, är det din typ av kamp?
    Det är så väldigt många stalinister i tråden som hävdar att deras kommunistiska totalitära parti inte är kommunistiskt och att det är M och KD som är stalinister...

    Jag ser att du inte kritiserar Pinochet, Idi Amin, Franco, Al Assad, Hussein, Salazar, Uriburi, Videla m.fl...  du är inte trovärdig som motståndare mot att oskuldiga dödas om du inte i varje inlägg skriver att du är mot dessa dikatorers mord, folkmord och antidemokratiska tankar.  Det verkar som att du försvarar nazismen då du alltid whataboutar med kommunismen trots att det finns ohyggligt många fler totalitära diktaturer med mord och folkmord .. Gör nu en lista på allt du är mot eller så ska jag hålla detta mot dig som om du vore en diktaturkramare
  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2021-02-12 13:56:50 följande:
    Jaså?

    www.varldenidag.se/kulturserie/broderskaparna-oppnade-for-muslimska-brodraskapet/reptfa!vI8vPQ2fIUgO4mfglDAuw/

    Men förstått du med dina dimridåer...

    Det här reagerar jag på! 


    "Projektavtalet omfattade bland annat att öppna upp Socialdemokraterna för muslimska företrädare men även driva på för särlagstiftning som konfessionella skolor, muslimska helgdagar samt möjlighet till att skriva in rätten till att delta i fredagsbön i kollektivavtal"


    Jag skiter i om en och annan islamist är aktiv i de etablerade partierna. De utgör bara 8% av befolkningen. Extremhögerns fantasier om att svenskarna kommer att bli minoritet 2058 är dumheter. 


    Vad jag däremot inte vill ha är konfessionella skolor eller fler religiösa högtider eller att bönetid ska ingå i kollektivavtal. Inte av varken judisk, kristen eller islamistiska karaktär. 


    Det ännu mer märkliga är att när jag söker på beslut kring konfessionella friskolor så borde ju S vara för dessa som anses vara så infiltrerade av islamister. Konstigt nog ser det ut som dom SD, S, V och MP röstat för förslag som syftat till att stävja konfessionella intressen medan högersidan röstat på annat sätt...


     

  • KillBill
    Anonym (Grön Goblin) skrev 2021-02-13 06:59:33 följande:

    Hur ser et ut på andra SSU avdelningar numera?


    Bilden togs bort efter ett stort antal hatiska och rasistiska kommentarer. 

    Hur tror du att medlemsrepresentationen ser ut för andra partier i invandinvandrartäta delar av Sverige? Att invandrare väljer att engagera sig politiskt är mycket positivt och ett tecken på att integrationen har fungerat. 


    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/bild-pa-ssu-hyltes-nya-styrelse-mottes-av-hatstorm

    "Efter att SSU i Hylte valt ny styrelse publicerade de en bild på sociala medier. Ett dygn senare togs bilden bort efter alltför många hatiska, rasistiska kommentarer.  -Det var en helt oskyldig bild men i kommentarerna uttrycktes alltifrån sexuella anspelningar till hets mot folkgrupp, säger Anton Karlsson, kassör och valledare för SSU Halland, som själv medverkar på bilden"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

     


    Missermajser skrev 2021-02-12 22:11:08 följande:

    Det här reagerar jag på! 


    "Projektavtalet omfattade bland annat att öppna upp Socialdemokraterna för muslimska företrädare men även driva på för särlagstiftning som konfessionella skolor, muslimska helgdagar samt möjlighet till att skriva in rätten till att delta i fredagsbön i kollektivavtal"


    Jag skiter i om en och annan islamist är aktiv i de etablerade partierna. De utgör bara 8% av befolkningen. Extremhögerns fantasier om att svenskarna kommer att bli minoritet 2058 är dumheter. 


    Vad jag däremot inte vill ha är konfessionella skolor eller fler religiösa högtider eller att bönetid ska ingå i kollektivavtal. Inte av varken judisk, kristen eller islamistiska karaktär. 


    Det ännu mer märkliga är att när jag söker på beslut kring konfessionella friskolor så borde ju S vara för dessa som anses vara så infiltrerade av islamister. Konstigt nog ser det ut som dom SD, S, V och MP röstat för förslag som syftat till att stävja konfessionella intressen medan högersidan röstat på annat sätt...


     


    Även SD är idag positiv till religösa friskor.  Det är märkligt att högern fortsätter att hänvisa till den mer än 20 år gamla händelser som berörde Tro och solidaritet, en underavdelning till Socialdemokraterna. Historien om något har visat att S inte lät sig påverkas.


    Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor och har inte drivit på för religion ska ge särskilda rättigheter på arbetsplatser.  Däremot kan vi konstatera att M, KD och numera också SD vill ha kvar kristna och muslimska friskolor i Sverige.


    Det är också märkligt att se på högerns fokus på Omar Mustafa, en tidigare ordförande för Islamiska förbundet i Sverige som blev invald som suppleant i Socialdemokraternas partistyrelse men som fick avgå 2013 efter bara 6 dagar på posten. Samtidigt är högern blind för det faktum att den tidigare moderate toppolitikern Abdirizak Waberi, som också varit ordförande för Islamiska förbundet i Sverige representerade moderaterna riksdagen under hela 4 år trots att han propagerade för att han vill leva i en islamisk stat i där politiken styrs efter koranen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Rataxes

    Det enda såssarna har att komma med 2021 är en inbillad konflikt i abortfrågan och en inbillad uppståndelse av tredje riket.

    Är det förvånande att väljarna överger pajaspartiet S ?


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • K Markatta

    Rörelsens bostadspolitiska gren har nu granskats i två artiklar:

    www.expressen.se/gt/foretrader-hyresgaster-tar-ut-hoga-loner-och-bor-i-villor-besviken/

    Företräder hyresgäster - tar ut höga löner och bor i villor: "Besviken"

    De ska företräda medlemmarnas intressen, hålla hyresnivåerna nere och förhandla med bostadsbolagen. Men vår granskning visar att ingen av de nio regioncheferna på Hyresgästföreningen bor i hyresrätter.

    Samtidigt går en stor del av medlemmarnas pengar till chefernas miljonlöner och pensionsavtal. Bara ordförandes avgångsvederlag motsvarar 2 450 medlemmars årsavgift.

    Själva vill regioncheferna inte svara på några frågor.

    www.expressen.se/gt/larmet-utbredd-sexism-och-rasism-inom-organisationen/

    Larmet: Utbredd sexism och rasism inom organisationen

    Hyresgästföreningen i Västra Sverige genomsyras av kvinnoförnedrande sexism, rasism och ett "sektliknande skräckvälde". Det larmar sex förtroendevalda kvinnor om i en debattartikel i dag.

    Trots visselblåsarfunktioner upplever kritikerna att de blir nedtystade - och drabbas av repressalier.

    - Tar man upp det så går "sosse-piskan" inom Hyresgästföreningen och man blir utesluten, säger medlemmen Lisbeth Pipping.

  • K Markatta

    Ny fördjupad opinionsundersökning från Demoskop:

    kvartal.se/artiklar/liberalernas-valjare-underkanner-regeringens-arbete/

    Här har man bl.a. frågat vilket parti som har bäst politik i 12 aktuella frågor. Resultat:

    M: Bäst i 5 frågor (Företagande, Försvar, Jobb, Sveriges ekonomi, Klimat & Miljö)
    SD: 3 (Lag och ordning, Invandring, Integration)
    KD: 2 (Sjukvård, Äldreomsorg)
    S: 1 (Skola och barnomsorg)
    V: 1 (Jämställdhet)

    C, L och MP var inte bäst på någonting.

    Följande aspekt är också intressant:

    Svagt sakägarskap för Socialdemokraterna

    Så kallat sakägarskap - att anses ha den bästa politiken i en viss fråga - ger en fingervisning om vad väljarna uppskattar med vissa partier. Att ha en större andel som anser att man har bäst politik i en viss fråga än andelen sympatisörer, är alltså ett tydligt styrkebesked.

    Av grafen nedan framgår till exempel att
    Socialdemokraterna inte når denna position i en enda fråga, vilket är ett svaghetstecken. Medan Moderaterna uppnår detta i fem frågor och Vänsterpartiet i hela åtta. Detta ger dessa två partier en potential att växa.

    Det här skulle kunna förklara den smutskastningskampanj vi sett från S-företrädare och Löfvenska nätkrigare den senaste tiden där oppositionen kallats nazister. Det finns helt enkelt ingen sakfråga där S kan locka väljare genom att prata om sin egen politik och då är det här det enda som återstår.

  • Simmaellersjunk

    Alla som kan läsa statistik vet att S nya kärnväljare är bidragsberoende invandrare. Det är därför man för en politik för att få in fler sådana.Utan de senaste tio årens massinvandring hade S idag definitivt varit under 20 %.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?