Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2019-10-12 17:54:38 följande:

    Om du hade hängt med och läst nyheterna så hade du för flera veckor sedan känt till att Anna Hallberg överlät firman på sin sambo strax efter det att hon blev minister. Det flesta anser nog att det är ett klokt beslut att som minister inte ha den typen av engagemang.


    Nu skrev dock K Markatta att >>Det visar sig vara hennes sambo [...]<< som bedriver affärerna.

    För att sambons affärer aldrig kan ligga i även hennes intresse?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-10-13 08:51:23 följande:

    Du ger intrycket av att vara slarvig med att läser nyheter.  Du länkar till en gammal artikel och hade du fortsatt att följa nyhetsflödet hade du sett att Anna Hallberg har publicerat en lista på de aktier hon sålt.


    Och även här skrev vederbörande >>då<< - att nyheten berörde någonting då, inte nu eller någonting aktuellt.

    Läser du folks inlägg så dåligt?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-13 09:22:24 följande:

    Onekligen.

    Jag kan inte ens ana mig till vilket av dessa företag som är minst samhällsnyttiga.

    Men, bara oss emellan. Visserligen har jag inga aktier i något enskilt företag för närvarande, men jag har haft innehav i t ex ABB tidigare och en del av mitt premiepensionssparane ligger i någon slags global indexfond och jag har inte en susning om den samlade samhällsnyttan hod de företag den fonden satsar på. Dessutom har jag lite olika tjänstepensionssparande, och där vet jag inte ens vad de som förvaltar mitt sparande har för inriktning.

    Tror du att SEB, Länsförsäkringar och Skandia är tillräckligt samhällsnyttiga eller är det bara att utropa: Mea culpa!

    Men Handelsbankens miljöfond borde kunna ge min moriliska status ett litet lyft, åtmistone ur mitt sosseperspektiv


    Menar du att folk reagerar på att dessa privata investeringar inte riktigt maximerar samhällsnyttan?

    Jag som trodde att det handlade om privata intressen bland folk som också sitter på tillräcklig politisk makt för att kunna klappa samma intressen medhårs...
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2019-10-13 12:42:19 följande:

    Företaget hon fuskat med är hennes eget

    www.allabolag.se/5592056989/befattningar

    Det var bolaget hon raskt sålde till sin sambo, fd näringsministern, när det började granskas.

    Han å sin sida är inblandad i runt två dussin bolag varav det investmentbolag som är döpt efter honom själv verkar var det där han förvaltar sina tillgångar.

    Idel, ädel sosseadel.


    Ok. Tja, man ser hur flera vill ge skenet av att det hela har skötts snyggt och riktigt... när sådana här saker berör socialdemokraterna.

    Vi kanske har ett monarkiskt parallellsamhälle med denna politiska adel, LO-pampisar et cetera. Hur som haver så känns folkets företrädande och intressen ganska dimmiga av flera anledningar...

    ...ett tag sedan man kunde tala om ett arbetarparti överhuvudtaget.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-14 11:12:57 följande:

    På lättläst svenska och med bilder som stöd.

    Utmärkt anpassning till målgruppen


    Säkerligen. De politiska löften som visas i seriestrippen har även dem en målgrupp... den målgruppen talar dock allra helst om andra saker idag.

    Så vad har du att bjuda på även denna dag och som ska lägga fokus på allting annat än sittande regering i ett förtroendekontext?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-14 13:35:33 följande:

    Tja, jag har fått reda på att jag och KillBill är betalda sossetroll enligt senaste folieparabolnytt som tydligen är uppsatt på åsiktskorridorens anslagstavla.

    Annars har jag inte mycket att bjuda på. Jag ser väl idag liksom tidigare på S som det minst dåliga av dåliga alternativ - men i brist på annat och för att partiet trots allt är ett litet ljus i det annars ganska kompakta högerpopulistiska mörkret nationellt och i synnerhet globalt.

    Tyvärr är ju priset för att hålla de som vill ge invandringen och feminismen skulden för allt mellan himmel och jord rätt högt - alltså en rejäl portion nyliberalism.

    Men så kan det gå, som Kurt Vonnegut brukade skriva.

    Och så gick det alltså med Syrien och dess kurder att de tvingades söka stöd hos Assadregimen. Blir det krig mellan Syrien och Turkiet kan Natoländerna tvingas ställa upp för sin allierade.

    Turkiets sak är vår, kanske Natokramarna här på FL kommer att skandera


    Haha, ja, så kan man väl också spinna sina konspirationsteorier.

    Tja, känner folk att socialdemokratin i Sverige har misslyckats redan vid kärnverksamheterna så söker de såklart alternativ. Att ha förtroende för socialdemokratin idag säger i princip mer om individen med förtroende än om socialdemokratin per se - man drabbas inte nämnvärt av någon bostadsbrist, av skadegörelsen och/eller våldet som gängen utför, sitter inte fast i någon vårdkö, har en trygg pension et cetera. Fler och fler känner dock att de inte längre har råd att ge socialdemokratin förtroende...

    ...och visst kan man beskylla individerna i fråga för det. >>Av var och en efter förmåga till var och en efter behov.<< heter det men socialdemokratin har idag övermäktiga behov (påhittade liksom reella) som fler och fler av befolkningen inte har förmågan att ställa upp på.

    Lägg till en uppsjö brutna vallöften och förmågornas kapital handlar även om vilja.

    Minns min tid på golvet inom detaljhandeln och hur chefen, i stort sett dagligen, påminde oss om en framgångsrik devis som ger fler och fler återkommande kunder - att lova mindre och leverera mer!

    Hur tror du det går för företag som gör precis tvärt om?

    I övrigt får vi hoppas på att den aktuella konflikten inte blommar ut i sitt fulla olyckliga potential och att de offensiva krafterna drabbas av hårda konsekvenser i världspolitiken.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-14 15:21:05 följande:

    Nja, avtalet Natoländer emellan är ingen konspiration.

    Däremot så anser jag att din åsiktskorridor är kantad av konspirationsteorier, och den mest frekventa av dessa är att allt är invandringens och pk-ismens fel.

    Det är därför varje försök att uppnå kontakt med personer i högerpopulismens åsiktskorridor redan på förhand  dömt att misslyckas.  En gång på tiden brukade jag föreslå högerpopulister här på FL att vi skulle byta roller, testa att liksom vara djävulens advokat, alltså jag skulle argumentera som en högerpopulist och högerpopulisten som en PK-rabblare. Men ingen nappade, det vore väl att svära i kyrkan. Men förhoppningen var from ändå - att högerpopulisten skulle upptäcka hur världen utanför den egna korridoren kan se ut.

    Nåväl. Det går alldeles utmärkt att diskutera invandring, allvarliga brister i välfärden med mera i verkligheten - så kallat vanligt folk emellan.

    Tack och lov


    Har du lyckats glömma bort vad du skrev högst upp i föregående inlägg? Gör en återblick i ditt inlägg och du listar nog ut vad jag kallade för konspirationsteorier...

    Haha, ja, för jag tycker ju verkligen så! Stor idé att krångla till det flera åsiktskorridorer när du går helt vilse i dem...

    Har du funderat på vad >>Det är därför varje försök att uppnå kontakt med personer i högerpopulismens åsiktskorridor redan på förhand; dömt att misslyckas.<< i praktiken innebär? Men visst kan jag hålla med om att socialdemokratin högst troligt aldrig kommer att återfå något gehör av sina forna väljare...

    ...dessa forna socialdemokrater bryr sig helt enkelt inte efter att ha spolats runt i pissränna efter pissränna - som straff för att de ville se en annan samhällsutveckling än den som socialdemokratin banade in på.

    Jag hade också sökt mig till ideologiska motpoler om jag befann mig i deras skor.

    Du som har bättre inblick: brukar socialdemokrater alltid hantera internt skilda meningar på samma vis? - med skam, skam och åter skam... bara skam.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2019-10-16 10:16:26 följande:

    Det är visst pågående partiledardebatt i riskdagen:

    twitter.com/edvinalam/status/1184381502290890753

    "Så. Löfven tar credd för en sjukvårdsreform som Alliansen, med KD, genomförde. Det är alltså hans enda reform han kan nämna. Hmmm."


    Flash Gordon skrev 2019-10-16 10:17:45 följande:

    twitter.com/JohanIngero/status/1184381565998108673

    "EBT ber - igen - Löfven nämna en enda framgångsrik vårdreform de senaste fem åren. Då nämner han regionala cancercentra. Men det var VÅR reform! Den genomdrevs av Göran Hägglund!!"


    Snart gör väl S anspråk på att ha fått solen att lysa och för att våren så lägligt kommer efter vintern.

    Men fint att de indirekt erkänner värdet i andras reformer - så bra reformer att S önskar att de själva hade infört dem (och önskar det så hårt att de till och med övertygar sig själva om att de har infört dem).

    Annars kan det kännas smått bedrövligt att en statsminister inte kan skilja på sin egen och andras politik.

    Ska titta på debatten från början nu när jag har kommit hem. Partiledardebatterna i riksdagen brukar ge betydligt mer än de som arrangeras av TV-kanaler.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-17 08:32:19 följande:

    Det här med menskonst  kan få liberaler i såväl Sölvesborg som Staffanstorp som på repan runt den lokala korvmojen i vilken by som helst att ta till brösttoner.

    Själv undrar jag vad man lägger in för betydelse i begreppet.

    Nåväl, jag såg nyss att förtroendet för regeringen ligger en smula lågt, 30 procent och att ungefär lika få skulle ha förtroende för en M, KD, SD-allians.

    Själv undrar jag om det överhuvudtaget finns några möjliga alternativ inom svensk politik längre - som skulle kunna väcka entusiasm hos andra än de närmast sörjande.


    En regering av motpolerna hade väckt entusiasm. Vad som hade kommit fram om exempelvis SD tillsammans med V och MP, eller med bara S, hade stångat förslag med varandra och lyckats komma fram till kompromisser... hade nog väckt en del ur sörjandet både här och där. Eller varför inte M och KD tillsammans med S och MP.

    Men så besvärligt vill nog inte politikerna ha det... ack och ve om de fick jobba stenhårt för att nå regeringsbeslut.

    Svensk politik har börjat kännas ordentligt träig... i stort sett bara Ebba Busch Thor och Jonas Sjöstedt som vågar överraska någon inför öppen ridå. De lite skavande partierna som mer kör ett eget race. Synd att de inte har väljarstöd nog för att försöka bilda regering... med Jonas Sjöstedts ryggrad och Ebba Busch Thors kvickhet hade vi nog kunnat få en regering som ger svensken en nynostalgisk stolthet (vilket även kan sägas om S fick egen majoritet, om det skulle vilja sig så).

    Aja, man väntar väl bara på en ny överenskommelse i praktiken och mer status quo + den extra röran som uppstår när politikerna viker av för långt från folkviljan. Wi och/eller hu...
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-17 10:50:33 följande:

    Ja, om jag delvis försöker bortse från min egen politiska övertygelse så tror jag att en motpolsregering skulle kunna få och behålla ett stort förtroende.

    En tvåpartiregering - M och S . där ingen av de bägge förhållandevis usla partiledarna blev statsminister. En regering som hade ett antal tydliga och prioriterade fokusområden: Klimatanpassad teknisk utveckling, brottsbekämpning, integration, välfärdsstatens bevarande, effektivitet inom offentlig sektor och sist men inte minst - en bostadspolitisk lösning.


    Ja, S och M hade också kunnat bildat en mer (friskt) livlig regering. Och jag håller med i det du säger om statsministerposten. Att överhuvudtaget se dessa två partiledare tillsammans känns inte så super så de hade gärna fått bytas ut båda två i ett sådant scenario. Aja, menar det inte riktigt så hårt som det låter men varför inte när man ändå leker med tanken...
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?