Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2019-10-08 17:53:23 följande:

    Haha, i min åsiktskorridor så velar man inte så infernaliskt, apropå att stunden blev så kort. Det blir nog bra med det ska du se.

    Jag är dessutom övertygad om att du är ärlig i din syn på dig själv och din förmåga. Men vågar du låta dig rubbas så testa att läsa hela diskussionen mellan dig och Padirac med papper och penna. Övning kan ju ge färdighet, vilket kan innebära att han inte kan lura upp dig på läktaren lika lätt nästa gång.

    Men, allvarilgt talat, Digestive. Vi befinner oss i skilda åsiktskorridorer du och jag - åsiktskorridorer som saknar ett gemensamt språk och i och med det så kommer även sådant som inte nödvändigtvis skulle behöva missförstås så gott som obönhörligen att missförstås.

    Tja, såvida man inte är flerspråklig, men det har jag inte noterat att du har några tendenser till att vara.

    Hoppas att du finner ro i korridorsnacket, kanske du kan stöta på några fler anarkistiska KD:are bland dina korridorgrannar


    Om du knyter ann någonting negativt till gruppen du kallar för >>nyhögern<< och sedan knyter ann mig med gruppen >>nyhögern<< - hur många knutar får du då på ett och samma rep?

    Gillar försöken att gitta från satslogik som innehåller två satser. Inser du själv att man i princip måste ha under 40 i IQ för att fintas av något sådant?

    Nah, inte KD:are - snarare partilös för tillfället.

    Haha, jag läser mina diskussioner här flera gånger om dagen under aktivitet. Jag skojar inte diskussion. Och nej, mätt på den för tillfället. Letar som sagt EFTER diskussion och skribenter som inte levererar argument för sina teser intresserar mig därmed >>Icke!!!<< - som Percy Nilegård hade sagt.

    Sorry om jag gör saken kort men jobbar, har dock sällan lika mycket att säga om dig vilket som - så varför inte skära till jakten, som vi flerspråkiga säger.

    Boj.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-08 22:38:17 följande:

    Du vill ju verka kunnig.

    Ett tips. Lär dig vad normalfördelning är mot bakgrund av hur stor andel av befolkningen som kan tänkas ha en intelligenskvot på 40 eller lägre - och kanske också vad det innebär att ha en sådan funktionsnedsättning.

    Din fråga är lite svårbesvarad eftersom jag inte vet vem den där Ann är som du påstår knyter.

    Jag har liksom inte knutit an till Ann.

    Nåväl. Nu måste jag knyta mig - ska upp tidigt i morgon.

    God natt, Digestive!


    Jasså, vill jag? Så flummigt...

    Du glömmer att jag studerar psykologi, käre herr Watson. Givetvis har jag en uppfattning om vad det kan >>innebära<< eller rättare sagt motsvara som allvarlig mental nedsättning. Läs om och tolka det jag skrev exakt, för jag skojade inte.

    För övrigt så snor man inte andras snyftduk för att spela på strängar för egen vinning - håll dig till fakta och spänn dig inte med gruppstigma i debattmiljöer överhuvudtaget, om du inte på riktigt företräder något relevant.

    Aja, du får nog tänka vidare på hur du ska tabubelägga psykologistudenter som uttalar sig om extremare IQ-differenser. Lycka till med detta.

    >>Din fråga är lite svårbesvarad eftersom jag inte vet vem den där Ann är som du påstår knyter.<<

    Berätta vad du vill anmärka på med det här citatet när du har vaknat och fått tid.

    Najdinajt, FDFMGA.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-09 08:02:42 följande:

    Tja, jag utgick från att du vill framstå som kunnig.

    Det var naturligtvis lite förmätet och ogenomtänkt av mig. An i knyter an stavas med ett n. Skriver någon knyter ann så kan man ju lite gement undra vad det är hon knyter.

    Lycka till med psykologistudierna. Lång utbildning det, fem år om jag inte tar fel - men du kanske har hittat en kortare utbildning


    Haha, möbbarN. Jag har allra främst lärt mig att stava korrekt med hjälp av bildminnet och därmed tenderar jag att skriva ord som de låter när det vill sig sämre. Frågor på detta?

    Känner du - som menar att det finns flertalet åsiktskorridorer - att mobbare och översittare har en egen åsiktskorridor?

    3 år för övrigt, men då går jag inte heller någon psykologiutbildning - utan en beteendevetenskaplig utbildning med inriktning psykologi.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-10-10 14:47:14 följande:

    Jag tyckte det blev en gnutta enahanda och tog mig för att klicka på visa endast Digestive och råkade hamna 3,5 år tillbaka i tiden då Todo nada hade synpunkter på att du krävt att hon skulle outa sig här på FL. 

    Av lätt förståeliga skäl är hon inte aktiv längre  här. Nåväl, jag såg att du och jag också var igång redan då och trätte.

    Du får hitta någon annan som kan hjälpa dig med studierna i argumantationsteknik.

    Jag blev rätt nedstämd av att Trump gett Erdogan tillåtelse att attackera kurderna i Syrien - höjden av svekfullhet.

    Och mot den bakgrunden gitter jag inte bry mig om dina studier längre, men lycka till med beteendevetenskapen!


    Nah, det handlande om en simpel utmaning... inget krav. Tänk att det sekundärkränkte dig så hårt att du måste nämna och prompt förställa saken med jämna mellanrum... som om verkligheten och nutiden inte hade nog att erbjuda möbbarN.

    Vad påstod du förra vändan nu igen... just det! - att jag skulle ha postat en bild på mig själv i sammanhanget och därtill krävt att få bilder på Todo Nada med flera. På min bild skulle jag även ha klätt mig i en mustasch, haha...

    ...få höra - hade min mustasch en blixtliknande zick-zack-form och på mitt huvud fanns det en keps med bokstaven >>W<< på?

    Så du menar att du ska släppa din (1-1,5 år långa) fixering av mina studier nu? Nämen så duktigt då - och vad fint att du meddelar världen om dessa ack så stora beslut.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-10-10 17:29:10 följande:

    Det låter som en intressant utbildning.

    Psykologi, sociologi och socialpsykologi och pedagogik? 

    En bred och djup teoretisk förståelse av vad som formar människors inre liv och hur det uttrycker sig människors yttre liv kanske?

    Bra grund för att förstå dynamik och samspel mellan människor i olika miljöer kan jag tänka mig.


    En termin vardera ägnas åt psykologi, sociologi samt kriminologi - och seden läggs resterande tid åt inriktningen man väljer av dessa tre.

    Helt klart en intressant grund att vidareutbilda sig på. Valde inriktningen psykologi och fokuserar främst på kognitiv psykologi... ett fält som jag även vill forska på i framtiden - mer specifikt vill jag forska i hur man kan rehabilitera hjärnans signalbanor (efter exempelvis en stroke) med hjälp av VR-teknik.

    Det har nämligen visat sig att våra hjärnor, om de exempelvis har skadats så att kontrollen över höger arm har gått förlorad, kan bygga nya signalbanor om man övertygar hjärnan om att höger arm brukas - vilket man kan göra genom VR-teknik...

    ...hur fräckt som helst!
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-10-10 19:23:41 följande:

    Ja, det är en märkvärdig biologi och psykologi som vi har med oss som levande varelser.

    Det är tacksamt att vi alla oavsett ekonomi och socialgrupp har möjligheten att få plugga på högskola och universitet i Sverige. Då jag läste humanistiska ämnen på universitetet så var det en stor spridning i ålder, bakgrund och livserfarenhet på de kurser jag läste.


    Haha, bara förnamnet!

    Ja, Sverige har i mångt och mycket gått en fin humanistisk väg på det viset. Min utbildning förhåller sig dock inte lika vildvuxen som när du studerade humaniora, utan vi har en klar majoritet av unga, vita kvinnor.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-10-10 20:25:16 följande:

    Det är i hög grad kvinnorna som utbildar sig idag. Lika var det på de humanistiska studierna redan då.


    Verkligen. Både kul och oroväckande samtidigt... då man kan undra hur det står till med unga män i allmänhet.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-10-10 20:56:45 följande:

    Unga män är som alltid upptagna med annat som roar dem av olika skäl. Jag är säker på att utbildningen du går skulle kunna beröra dessa saker.


    Ja, jo... skiljelinjen går väl mellan huruvida unga män borde anpassa sig mer till skolan (i sin nuvarande form) eller om skolan borde anpassas mer åt unga män.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Missermajser skrev 2019-10-11 00:08:04 följande:

    Digestive, får jag fråga dig en sak?

    Jag vet att du inte gillar det här med flera åsiktskorridorer men jag undrar vad du tänker kring detta:

    www.expressen.se/debatt/har-ar-vansterns-knep-och-harskartekniker/


    Gillar och inte gillar... tycker faktiskt att Padriac har visat att man kan behöva förhålla sig till flertalet åsiktskorridorer emellanåt för kunna kommunicera väl. En viss skillnad på det och på att ha en diskussion om fenomenet per se - bara så att jag inte missförstås allt för mycket.

    Pratar så många och på sina håll även inom akademin - som Padriac har visat på - om flertalet åsiktskorridorer, så får man i viss mån anpassa sig... trots allt.

    Kommenterar punkterna i ordning:

    1. Nog vanligare förr och innan sociala medier hade grott sig så stora och omfattande som idag - för numera spelar det ingen större roll även om det säkert förekommer. I övrigt ett slags ojuste verktyg som troligen alla etablissemang sysslar/skulle syssla med i viss utsträckning, oavsett om de står till vänster, höger, upp eller ner - mer eller mindre ett >>Makten korrumperar.<< fenomen som kommer med ett etablissemang, än ett specifikt vänsterfenomen... i mitt huvud. Sedan kanske vänsterlutande etablissemang tenderar att ta till sådana verktyg mer än andra, vad vet jag. Sist vi hade ett högerlutande etablissemang landar i vad, 50-talet? Så lite svårt att jämföra rakt upp och ner. En marxistiskt inspirerad politik tenderar dock att se lättare på olika sorter av folkkontroll än exempelvis liberaler... tror dock att liberaler lätt hamnar där också och när det väl kommer till kritan, för vi pratar fortfarande om varelser vars mänsklighet kommer först och sedan glamorösa ideologier.

    2. Den här punkten känner jag igen allt för väl och senast igår drogs min stavningsförmåga in i diskussionen. Dock osäker på hur vänsterorienterat sådant skulle förhålla sig... tror mer det handlar om ojusta metoder som springer ur viss desperation/frustration - som idag där rådande etablissemang utmanas väldigt hårt och har börjat att tappa greppet. Vill mena det här då greppen i fråga både kan ses som uppenbara (den som använder sådana grepp kommer knappast undan med det eller kan ta greppen i det dolda) samt ses som tilltag som de flesta fördömer i allmänhet, oavsett politisk vistelse.

    3. Den här punkten kan jag trycka på själv emellanåt om än enbart för att poängtera kontraproduktivitet (speciellt för metoder som hamnar under punkt 2). Det kanske räcker så för att visa att det inte behöver ses som någonting exklusivt för vänsterorienterade.

    4. Här kan vi kanske ha träffat en punkt som kan stämma överens med bilden som artikeln ger - att det i huvudsak handlar om vänsterorienterade som brukar aktuella metoder. Det ligger helt enkelt identitetspolitiken i allmänhet väldigt nära... och även om övriga falanger än vänstern också sysslar med identitetspolitik i olika utsträckningar, har de inte samma ideologiska band till identitetspolitik som vänsterpolitik (läs: marxistiskt inspirerad politik).

    5. Den här punkten känns för ledande/specifik för att kunna hanteras objektivt. Känns även som en ganska överspelad punkt, om vi enbart förhåller oss till rasist-stämpeln. Går bara att konstatera att så har vårt etablissemang uppträtt i närliggande tid...

    Allt som taget så skulle jag personligen se få av dessa punkter som ett signum för vänstern. I stort handlar det om hur åsiktskorridoren (på vissa vis) upprätthålls men skillnaden mot hur ett annat etablissemang skulle upprätthålla det samma och för egen del, kan jag inte föreställa mig som särskilt stora.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Missermajser skrev 2019-10-11 10:24:42 följande:

    Tack för din analys det var lite intressant att se en sådan artikel från annat håll än SD's perspektiv.

    Jag vet inte om du lade märke till att Nils Littorin är medlem i Kommunistiska partiet och hans kritik riktar sig specifikt till vänsterpartiet som han tillskriver denna åsiktskorridor. 

    Motivet till att han skriver artikeln bygger mycket på att KP har en helt annan syn på kriminalitet, missbruk och hederskultur än vad V har. Jag har sett att de skrivit mycket om V's hantering av Amineh Kakabaveh ärendet.


    Ser det nu ja och tänkte inte på det först då... ja, jag trillar lätt in på singelkorridor-tänket. Kommunikation. Kommunikation. Kommunikation.

    Men i annat fall tack för att du skiljer mig från SD. Kanske en konstig sak att tacka för men någonting sällsynt tenderar att få ett relativt högt värde...
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?