Padirac skrev 2019-10-04 12:05:55 följande:
Nejdå ..
om du vill jämför med makroekonomi så ... finns det fler av varan även där...sv.wikipedia.org/wiki/Makroekonomi
"Det finns många olika makroekonomiska tankeskolor som inte alltid direkt konkurrerar med varandra även om de ibland kommer fram till olika slutsatser. Makroekonomi är, som andra vetenskaper, ständigt föränderlig just eftersom den fortfarande är relativt ny. Målet inte är att ha rätt, utan att komma nära sanningen. Det är uppenbart att ingen av de nuvarande skolorna lyckats begripa ekonomins fullständiga funktion. Var och en bidrar dock till att lösa det stora pusslet. Det är också möjligt att kombinera de olika skolorna för att komma fram till kompletterande slutsatser."
Skolningar och definitioner är inte riktigt samma sak och oavsett skolning hanterar man inte >>makroekonomin<< som en >>privatekonomi<< i den.
Här har du en skribent som applicerar begreppet åsiktskorridor på en nutida analys (från 2019-07-18):
mobil.affarsliv.com/asikter/ledare/tufft-att-vilja-oka-invandringen-om6211464.aspx
>>[...]
Nuförtiden går det inte att säga att man är för invandring utan att få en hord människor efter en som tycker att man är en naiv idealist. Banala spaningar om alla möjliga problem relaterade till asylmottagningen, som att man minsann inte kan trolla fram socialsekreterare ur en magisk hatt, river applåder och hundratals gillamarkeringar på sociala medier. Den som påtalar en positiv effekt som invandringen genererar möts nu direkt av mothugg: ?Har du inte tänkt på hederskulturen? Alla kostnader? Kriminaliteten? Var ska de bo??.
Det finns rimliga argument både för och emot stor invandring. Problemet är inte att människor kritiserar migrationspolitiken, utan att debatten är så likriktad. Det var dumt att man 2013 inte kunde problematisera invandringens kostnader utan att anklagas för att ha en uniform från 1930-talet och det är dumt att man nu inte kan säga att man vill ta emot en flykting utan att behöva svara på frågor om man vill att han eller hon ska bo i ens vardagsrum.
Invandringskritikerna har kvar offermentaliteten, trots att mycket vatten flutit under broarna sedan 2013 och de nu själva befinner sig i åsiktskorridorens mitt. Man anklagas inte längre för att vara rasist av vettiga människor om man vill diskutera hedersförtryck eller arbetskraftsinvandring. Det är tvärtom tufft för dem som vill öka invandringen till Sverige. Det bör man ha med sig, och bemöta dessa personer med respekt och saklighet i det offentliga samtalet även om man själv inte upplevde att man blev bemött så för några år sedan.<<
- Frida Jansson, näringslivs- och integrationspolitisk talesperson för liberala ungdomsförbundet.
Du finner ingen fundamental skillnad mellan hur vederbörande och du själv hanterar/använder begreppet i fråga?