Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2019-05-12 16:47:00 följande:
    Nej, jag personligen vill ha mer städade debatter än så.

    Den hatstorm som har piskats upp kring SD har inneburit att SD-sympatisörer har förlorat sitt jobb med mera. Så ser konsekvenserna av den hatstormen ut. Hur ser konsekvenserna ut i fallet Hanif Bali (M) och kring de hatstormar som du menar att han har piskat fram?

    Vad är rasistiskt i SD:s nya principprogram?
    Den här upptagningen av SDs MK är ju lite talande för chefsideologens inställning till rasism och nazism





    om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar åså vidare...

    så är allt OK och man uppfyller SDs nolltolerans mot rasism Kräks
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 17:52:42 följande:
    Eller så ser väldigt många ett problem i att grova liksom upprepade brott sällan leder till utvisning medan petitesser som i fallet Ali Omumi gör det.

    Tycker du själv att det är i sin ordning?
    Har du siffror och källor på utvisningar resp icke utvisningar. Så att vi har samma data att ta ställning till bara
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 18:05:11 följande:
    Jag vet inte vad jag ska ge för respons på det här. Det känns som i fallet Ebba Busch Thor (KD) där man får en utvald textpassage och sedan ska fylla i luckorna på egen hand... och med önskvärt resultat såklart.

    Vad är konsekvenserna av det du kallar för Hanif Balis (M) hatstormar?
    Jag har skrivit fler gånger att HB eldra på svansen som hotar meningsmotståndare till tystnad. Det är HBs uttalade taktik, men eftersom han själv håller sig med ena foten innanför linjen och låter svansen sköta det andra säger han att jan baar väcker deras känslor, han har inte hotat någon. ÄR det en konsekvens som du inte ser som ett bekymmer.

    Menar du att Karlssons ord i videon inte går att tolka för att den är ryckt ur sitt sammanhang?  Sammanahanet är att medlemmarna i väst inte visste hur de skulle förhålla sig till SDs 'nolltolernans' - vad säger då Karlsson : 

    om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar åså vidare

    så är det inget problem

    jag säger: Kräks om att det är ok med lite nazism
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 17:49:07 följande:
    Jag kände inte igen mycket ur SD:s partiprogram men får väl förmoda att det är dessa passager som åsyftas:

    "Sverigedemokraterna står för en mer nyanserad och därmed också en mer realistisk människosyn. Vår strävan är att utforma politiken efter hur vi tror att människan är och inte hur vi önskar att hon vore. Vi tror inte på teorin om att människor föds som blanka blad som kan fyllas med vilket innehåll som helst. Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få. Till hjälp med att skapa en grovkornig bild kan vi dock ta den moderna vetenskapen och den mänskliga historien. Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta att den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen.

    För att nämna några konkreta exempel så menar vi bland annat att de flesta människor är sociala och kollektiva varelser som har ett nedärvt behov av att tillhöra en större gemenskap, att de flesta människor primärt identifierar sig med andra individer som påminner om en själv och att de flesta människor har lättare att visa solidaritet och empati med individer som man upplever är en del av samma gemenskap som man själv tillhör. Av detta drar vi slutsatsen att en stark nationell identitet och ett minimum av språkliga, kulturella och religiösa skillnader har en gynnsam effekt på sammanhållningen, tryggheten och stabiliteten inom ett samhälle. Vi kan också konstatera att historiska försök med att bygga starka kollektiv som är större än nationen ofta har misslyckats, ibland med katastrofala följder som i till exempel före detta Jugoslavien, och att sådana försök därför bör undvikas då de är förenade med stora risker. De flesta människor har ett behov av både individuell frihet och kollektiv samhörighet och vi menar att det är politikens uppgift att ta hänsyn till och balansera dessa ibland motstridiga intressen."

    Om vi bortser från exemplen så undrar jag hur man hade kunnat uttrycka sig annorlunda om människan med utgång i essentialism. Förslag på det?

    Annars så är det ingen hemlighet att SD utgår från att det finns en essentiell skillnad mellan gruppen män och kvinnor, exempelvis, vilket en del av forskningen även stödjer (det är dock en debatt i sig).

    Det blir svårt att vara essentialistisk om man inte kan uttrycka essentialism... utan att det hanteras som rasism.
    Essentialismen i sig är en av de saker som neorasisterna omfattar  - och i SDs fall handlar det inte om män och kvinnor utan om olika folkgrupper från olika geografiska platser. 

    Eller kan du på ett trovärdigt sätt sätta in män och kvinnor i dessa meningar:

    Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få. Till hjälp med att skapa en grovkornig bild kan vi dock ta den moderna vetenskapen och den mänskliga historien. Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta att den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen.

    Läs liter om om deras tankar om 'nation' och stat i deras principprogram - förklara sedan vad de egentligen menar med som inte är i överensstämmelse med den neorasism som de fått med sig från Per Engdahl genom BSS 
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 18:14:09 följande:
    Det här kan väl fungera som diskussionunderlag:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/delvis-sant-att-ba...
    Ok, så 6-7 av 10 är sällan? Eller du syftar på knappa 2 av 20 med folkbokföring i Sverige. 

    Artikeln pekar på att det finns legala skäl till att vissa inte utvisas, det kan ha att göra med samma skäl till att de fått uppehållstillstånd. Det är som alltid inte så enkelt som vurmarna vill göra det. Sverige utvisat inte till länder som har dödsstraff osv.. 

    Med det har jag inte sagt någon om jag tycker de borde utvisas eller inte - utan enbart konstaterat utfirån din länk att det finns lagliga hinder mot utvisning vissa fall. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 18:51:55 följande:
    Vem/vilka har hotats till tystnad? Jag vet dock inte om jag köper konceptet att man har en slags svans som man personligen ansvar över bortom egna uppmaningar eller för den delen om man kan ta ansvar för fenomenet överhuvudtaget. Enligt Hanif Bali (M) själv så har han markerat vid ett flertal tillfällen och jag vet inte vad mer han kan göra... förutom att höja debattonen/inte skriva i affekt.

    Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till ljudupptagningen överhuvudtaget. Fyller ogärna i luckor på egen hand men menar han det som du föreslår så är det givetvis beklagligt...
    Bali skriver inte i affekt - Bali har berättat att att han skriver på det sätt han gör för att få uppmärksamhet hos vurmarna och för att få deras gillande. Han nämnde det till och med på en av de filmerna som du länkade till på youtube - det som jag kallade en SD-kanal...

    Om du läser det Bali själv skriver om vad han har för strategi och metod - du fick tweeten - så ser du att det är en central ide att skrämma meningsmotståndare till tystnad genom att attackera dem personligt - ' hoppas att dina barn blir våldtagna...' osv...

    HB skriver detta . och SD skriver om sin rasim - inget i förtäckta ordalag utan rakt upp och ned. Det är kanske för svårt att ta till sig den nakna sanning som de själva framför.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 18:59:51 följande:
    Essentialism omfattar alla som inte är konstruktiviska. Vilket är många grupperingar varav rasister, nazister och fascister är tre av dem...

    Jag får en enda träff när jag söker på "folkgrupp" i dokumentet:

    "Sverigedemokraterna är motståndare till både kulturimperialism och kulturrelativism. De unika och olikartade identiteter som mänsklighetens olika folk och folkgrupper uppvisar är betingade av deras respektive kulturer. De skilda kulturerna är mänsklighetens gemensamma arv och bör erkännas och skyddas till allas gagn. Vi accepterar och stödjer att den svenska staten hjälper en inhemsk opposition i andra länder som arbetar för att förändra de aspekter av ett lands kultur som står i direkt strid med demokrati och grundläggande mänskliga rättigheter. Vid sidan av dylika kulturyttringar anser vi dock inte att någon nation eller stat har moralisk rätt medvetet försöka förändra eller avskaffa en annan nations kultur."

    Jag kan inte se hur det har med en nedärvd essens att göra. Förklara.
    Ja, inget av detta handlar om män och kvinnor essenser vad jag kan se...

    Ser du att de nämner både nation och stat - undrar varför de gör den distinktionen... eller ja gindrar inte. de har ju själva förklarat detta på andra sidor i sitt BSS-ärvda principprogram Kräks
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 19:31:18 följande:
    Syftar på helheten.

    Ja, och Ebba Busch Thor (KD) trycker uppenbarligen på punkten om anknytning till Sverige (om vi ska hålla oss till exemplet hon valde).

    Ok. Själv har jag lite högre krav på människor än att de har lyckats vara i Sverige ett visst antal år, lyckas sköta ett jobb eller har lyckats sätta barn till världen. Ingetdera ger några slags förmildrande omständigheter i min bok - folk ska dömmas för sitt brott i en domstol och enbart brottet ska stå som underlag för domen, ingenting annat. Huruvida någon har ett jobb eller inte har ingenting med ett våldtäktsfall att göra...
    Jag håller med om att arbete eller tjänst eller inte arbete har med straffet att göra. Men jobb har mycket lite med de 100 tusen eller 8 tusen att göra, precis om du säger.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 20:15:39 följande:
    Du verkar ha ovanan att hävda massa saker utan närmare hänvisning.

    Vad ska diskuteras?
    Det var du som sa att SDs essens handlade om kvinnor och män, jag bad om ett förtydligande utifrån det du citerade. Du får gärna förklara vad DU menade.  
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-05-12 20:03:44 följande:
    Vilken kanal kallar du för en SD-kanal? En hänvisning vore praktiskt, gärna med en tidsangivelse där han berättar om det här.

    Ärligt talat så tror jag att allt för många - från höger till vänster - använder sig av sådana strategier och metoder. Oavsett om det är Hillary Clinton, Hanif Bali (M) eller kampanjer mot SD som använder sig av tankegodset i fråga så är det ingenting som jag hänger i granen...
    Hänvisningen var till de videor du länkade till,  du är fri att titta på dem om du vill. Utgick nog från att du hade kollat på det du länkade till.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?