Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2017-01-22 15:09:59 följande:
    Bara att titta på sakfrågor. Hur påfallande lika partierna är i mycket. Särskilt som M nu tagit till sig SD:s invandringspolitik.
    I SDs enda fråga - migration - finns nästintill inga likheter. SD förespråkar assimileringspolitik utifrån en rasistisk grundsyn och M jämte alla övriga riksdagspartier står för integreringspolitik.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-01-22 16:54:04 följande:Kundeinte 
    Jag tror att Löfven drar på smilbanden över att moderaterna har lyckats få alliansen att kollapsa. Jag tror också att Löfven i den uppkomna situationen känner sig ganska lugn..
    FDFMGA skrev 2017-01-22 17:20:31 följande:
    Haha, det Falsh uppfattar som panik gör hen utifrån sina egna referensramar.

    Vi som är socialdemokrater anar nog snarare att S fick en glädjechock över innehållet i den försenade julklapp de fick av Kinberg Batra.
    Det är väl ganska uppenbart för de flesta att det bara är att gratulera regeringen om AKB går vidare med sina planer.

    I så fall är det dags att lämna M. Ljusblått Skrattande blått Glad mörkblått Obestämd blåbrunt Kräks
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-01-23 14:32:47 följande:
    Som skrivet: det är ett önskemål från i stort sett alla inom partiet och man ska ha varit bra blind för att ha missat det.

    8 av 10 moderater vill att man samtalar med SD i utskotten och och partigruppen i Riksdagen jublade över beskedet.

    Detta är en fullt naturlig utveckling. Det går nämligen inte att tänka bort kanske 25% av mandaten om man vill regera framöver.

    Huir sedan övriga partier ställer sig til saken efter nästa val återstå att se men det kommer att handla om att knyta ihop två av de tre: SD, M och S för att kunna få någon typ av underlag till regerande.

    Att sossarnas internet-krigare nu gör allt för att förminska det som hänt är helt enligt plan.

    Skademinimering.
    Nu är det inte partigruppen som röstar in sig själva i riksdagen utan väljarna.

    AKB och de jublande riksdagsmännen är säkert jätteglada över utsikterna att få tillbaka så många som möjligt som lämnat M för SD, men samtidigt gamblar hon med hur många M-väljare som lämnar i andra änden. Den som samarbetar med SD förlorar automatiskt min röst. Kom ihåg att upprepa 10 gånger varje kväll före du somnar: "Alla som säger emot mig är inte automatiskt vänster"

    Klart det går att tänka bort kanske 25% av mandaten om man vill regera. Både M och S tänker ju bort varandra. Men man FÅR faktiskt gruppera sig PRECIS som man vill och utan att just SD med sina 15% skulle vara med obligatoriskt.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-01-28 12:53:00 följande:

    Återigen så refererar du till en webbenkät där det är väl känt att SD är överrepresenterade. Resultatet blev ett helt annat när underlaget till opinionsundersökningen var mer statistiskt säkert och då var alliansväljarna inte alls lika förtjusta i Anna Kindberg Batras brunslickande.

    www.expressen.se/nyheter/alliansvaljarna-vander-kinberg-batra-ryggen/ 


    Undersökningar hit och dit som är tillförlitliga eller inte, men tidigare var den grupp moderater som ville ha till stånd en förändring i riktning mot SD de som hördes.

    Nu när är AKB byter fot och börjar samarbeta med SD är det den andra sidan som kommer att agera. Jag kommer INTE att rösta på moderaterna igen. Den som samarbetar med rasistiska SD förlorar automatiskt min röst.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-01-28 14:19:19 följande:
    Hm, röstade du på moderaterna senast.

    Tja, ingen är ju felfri och det var väl kanske de nya moderaterna moderaterna du röstade på, inte de nynya med dragning till nyfascism.

    Faktum är ju att paret Reinfeldt Borg på många sätt var imponerande, ja jag blev åtminstone imponerad ibland - trots att jag aldrig röstat på M.

    För övrigt så såg jag en jämförelse igår där man undersökt moderatväljares förtroende för å ena sidan den nya ledaren och å andra den gamla ledaren.

    Tydligen inser också nästan alla moderater hur mycket skickligare Reinfeldt var som ledare än Kinberg Batra är.
    Eller hur, men det visste du

    Ja, paret Reinfeldt-Borg klarade Sverige igenom den förra ekonomiska krisen i Europa fint.

    AKB var lovande, men nu har hon valt att ge efter för trycket från ett håll och då väntar konsekvenser åt det andra hållet - precis som det hade varit om hon valt tvärtom eller stått kvar på ett ben.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-01-28 16:18:09 följande:
    Nej, men en av mina få principer i vuxenlivet är att aldrig rösta på M.

    Så jag har inte lagt min röst på ett parti vars partiledare om än motvilligt tvingas ligga med Åkesson  smile2.gif

    Fast det är ju lite kul att det visade sig att du var - med betoning på var - moderat. Alltså, mot bakgrund av att forumets hjärntrust i form av skrikhöger och SD-krigare så ofta kallat dig kommunist eller vänsterextremist.

    Själv blev jag inte så förvånad, hade nog gissat att du politiskt tillhör de allmänborgerliga. Det där med vänsterextremist är ju mest relaterat till att flocken har en mycket begränsad tankeförmåga.
    Hahahaha! Allt är relativt. För den som befinner sig långt ut på högerkanten är allt åt andra hållet från M till V vänster. Tydligen
  • nihka
    KillBill skrev 2017-01-28 18:15:12 följande:
    Jag tror att vi kommer att få se en flykt från moderaterna och det är nog bara en tidsfråga innan Annie Lööf representerar det största allianspartiet.
    Jag tycker det är bra att AKB äntligen tog ställning. Många inklusive Löfven har ju efterlyst detta länge. Synd bara att hon inte valde att fortsätta hålla SD borta, men det är bättre att hon bekänner färg än fortsätta hala på besked. Nu kan Moderaternas väljare börja omgruppera sig i god tid före nästa val.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-01-29 11:08:31 följande:
    Även om det var fullständigt väntat och helt i linje med vad moderaternas väljare vill så kommer vi inte att se SD i regeringsställning.

    Det närmaste du komemr att komma det är en KDM-regering med SD som samtalspartner. Alltså en motvarighet till dagens regering.
    Om 63% av moderaternas väljare är positiva till att M samarbetar med SD så var det ju rätt beslut av AKB, men hon riskerar att förlora 47% av sina väljare. Nu tror jag inte att siffran kommer att bli så hög innan någon ser vad detta samarbete kommer att få för resultat, men ett tapp på 47% skulle ge M ca 15% av rösterna totalt.






  • nihka
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 15:55:19 följande:
    Nej, vi har fortfarande oreglerad invandring mätt till antal. Alla som bedöms ha asylskäl får stanna. Det som varierat har dels varit hur man bedömt asylskälen och synen på anhöriginvandring.

    Det var bland annat därför som asylsystemet kraschade år 2015, då 163 tusen människor sökte asyl i Sverige.

    Kommer det hit 1 miljon människor och söker asyl och bedöms ha giltiga asylskäl av Migrationsverket så har vi 1 miljon nya människor här. Människor som behöver tak över huvudet, mat i magen, kläder på kroppen, sjukvård, pensioner och sysselsättning om dagarna. Det är inget som vare sig jag eller SD hittar på. Det är så det är.
    Alternativtolkningar på begrepp som reglerad och oreglerad.

    Det är reglerat för att vi reglerar vilka som får stanna och vi kan när som helst säga stopp och vi har gjort det både 2016 och tidigare.

    Intet nytt under solen Solig
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?