Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2016-12-07 18:03:20 följande:

    Regeringens propagandaminister får kritik.


    Förstår Alice Bah Kuhnke vad hon håller på med?
    Bah Kuhnkes gärning kan i det närmaste beskrivas som ett missbruk av ämbetet. Hon vill styra vad som ska synas på museer, i tidningar och på sociala medier, i stället för att värna om deras oberoende.
    www.gp.se/ledare/f%C3%B6rst%C3%A5r-alice-bah-kuhnke-vad-hon-h%C3%A5ller-p%C3%A5-med-1.4018059

    Fantastiskt välformulerad krönika. Sammanfattar kort vad Bah försöker att göra. Men lika fantastiskt är att hon har stöd av regeringen då ingen opponerar sig emot denna totalitära förbudsiver.
    Alliansen för vek och feg för att kräva hennes avgång.
    Patetiskt.
    Men snälla du. Det är ingen krönika utan ska föreställa en ledare. Skribenten är så dåligt påläst att det är pinsamt. Kuhnkes uttalande om "sociala medier är ingen rättslig frizon där du kan begå hatbrott i lugn och ro" sätter fingret på vad som försiggår. Utan en ansvarig utgivare finns ingen att ställa till svars för spridandet och ingen som kan åläggas att ingripa.
  • nihka
    Linnea1994 skrev 2016-12-08 10:41:54 följande:
    Så du tror på allvar att MP:s skola blev så mycket bättre på bara ett år? Det tar rätt många år från det att nya reformer marks inom skolan då det införs från klass 1 och uppåt. PISA utförs ju på 9or, vilka har gått I skolan I 8 år vid tillfället.

    Det är lika naivt att tro att skolans resultat ändras på kort tid som mindre bildade vänsterfolk tror att regeringen ekonomiska politik ger frukt direkt och inte alls påverkas av konjunkturen I världen....
    Har du postat det här inlägget till rätt person? Eller i rätt tråd? Har iaf inget med det jag sa att göra fast du citerar mig.
  • nihka
    Linnea1994 skrev 2016-12-08 10:52:49 följande:
    Du kan inte ge lite fakta om vad privata aktörer vägrar utföra?
    Skulle tro att det skulle kunna få lönsamhet I det mesta....
    Vadå vägrar? Man väljer ut vad man vill ägna sig åt och låter bli det man inte vill ägna sig åt.
  • nihka
    Kung Markatta skrev 2016-12-08 22:27:13 följande:
    Det är möjligt att påven fattar men det gör definitivt inte Dagens Nyheter
    Ja, det ser inte bättre ut.
  • nihka
    Linnea1994 skrev 2016-12-09 09:39:25 följande:
    Man väljer väl något man är bra på.
    Eller skall vi inte ha riktig socialism där folk tvingas göra saker dom inte vill.....

    Finns väl en anledning till att vi kallar lite äldre tider för DDR-Sverige. Vem minns inte tex att sossarna ville förbjuda parabolantenner I mitten av 80-talet för att folk inte skulle få se reklam mm....
    Och sedan är det bara synd att ingen privat aktör anser sig "bra" på att erbjuda en viss tjänst och så faller det på det allmänna att möta upp med det som saknas.

    Nu kanske det börjar klarna för dig hur det fungerar?

    "Vi"??? Nej, jag har aldrig kallat Sverige för "DDR-Sverige". Bara "Sverige" har alltid räckt för mig.
  • nihka
    Kung Markatta skrev 2016-12-13 22:12:53 följande:

    S och MP i regeringen har nu inlett ett samarbete med SD som syftar till att riva upp Lex Laval:

    www.dn.se/nyheter/politik/majoritet-i-riksdagen-vill-riva-upp-lex-laval/

    Det var ju några byggnadsarbetare, vissa sossar och andra SD:are, som gick arm i arm och skrek "go home" åt utlänningar som arbetade på en svensk byggarbetsplats för några år sen. När LO:s Torbjörn Johansson tillfrågas vad han tycker om att man nu befarar liknande scener om S/SD:s förslag blir verklighet skrattar han bara åt det enligt DN:s artikel.


    Det finns inget "samarbete". SD har sagt att de ska rösta på regeringens förslag:

    "Dagen efter regeringens besked meddelade Sverigedemokraterna på tisdagseftermiddagen att partiet ställer sig bakom regeringens proposition."
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-12-19 16:26:35 följande:
    Nja,det där har du inte förstått. De blåbruna har inte majoritet i riksdagen.

    Så Kinberg Batra har inte den möjligheten. Dessutom tror jag att du smutskastar henne när du tror att hon skulle vilja göra sig beroende av SD.

    Visst, har hon varit lite oklar, men ändå mycket tydlig med att det är alliansen som gäller för henne.

    Skilj mellan dina fantasier och verkligheten. C och L svävar inte på målet vad gäller samarbete med rasister.
    Det är bara den gamla utslitna SD-våtdrömmen att M, eller vem som helst egentligen, ska samarbeta med dem. Det verkar väldigt svårt att förstå att demokrati innebär att man får samarbeta med vem man vill och låta bli att samarbeta med vem man vill. Det finns inte med i spelreglerna att om en part inte vill ha med en att göra så blir det obligatoriskt för den andre.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-12-19 17:22:33 följande:
    Jo, jag vet.

    Men jag förstår inte hur man kan vara så vilsen att man tror att Kinberg Batra skulle kunna bilda en regering i dagsläget. Även om hon skulle få med sig sitt eget parti skulle hon ju inte få med sig C och L.

    Dessutom är hon tydlig med att det är alliansen som gäller för M.
    Mången SD-vurmare har lärt sig att behärska konsten att omforma det som är tydligt till något de i stället vill. Det är en mental överlevnadsstrategi för ingen orkar väl egentligen vara så fullkomligt bortstött i längden.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-12-19 18:33:34 följande:
    Ja, det blir både tröttsamt, banalt och okunnigt.

    Vad gäller polisen så har den ju under många år blivit allt mindre effektiv. Och att ge en tjänsteman ansvaret för att den nya polisorganisationen tycks ha påskyndat utvecklingen mot mindre effektivitet är bara plakatpolitik av sämsta slag. Polisen kommer varken att fungera bättre eller sämre om man sparkar Eliasson.

    Ett mått av ödmjukhet skulle vara sig skada nuvarande regering och den förra. Det är inte Eliasson det är fel på, det är de rigida politiska tänkandet som låg bakom strukturen för en hierarkisk organisation där byråkrati blivit ett självändamål och där polisen numer saknas som fasta inslag på många småorter.

    Polisen kommer inte att fungera bättre förrän man vänder på perspektivet, det vill säga börjar längst ner i organisationen och ser till vilka resurser som behövs, inte motsatsen - högst upp, som skrivbordsprodukten den nya polisorganisationen är ett exempel på.
    Han är nog rätt rökt.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-12-20 00:29:33 följande:
    Javisst. 

    Men jag förväntar mig egentligen mer av våra politiker än att de skjuter på pianisten när det är melodin de själva komponerat som är undermålig.

    Men visst, han är rökt. Det är så lätt att peka ut syndabockar i stället för att ta sig an problemen på riktigt.
    Eller hur! Han fick ju ingen lätt uppgift precis men har han ju också kommit med flera klantiga uttalanden och då är det lättare att straffa ut sig.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?